Board index Fudbal Fudbalski miks

Kontejner

Re: Kontejner

Postby Reaper » 24 Jun 2012, 23:12

medjutim wrote:
Moebius wrote:Ja ne verujem o čemu vi pišete...

:+1:

Mičite ovo sranje iz domaćeg fudbala, prljate ga (da, može i od njega prljavije)..

Pazi, naziv ove teme je "Kontejner" tako da ne znam sta se zalite???
Reaper

Postby Houdini » 24 Jun 2012, 23:13

Pre svega..
irriducibili wrote:mudro, poput Broza

Da se odmah slozim :biggrin:

irriducibili wrote:Jasno je otprilike sta bi trazili, da postanemo njihovo istureno odeljenje na Balkanu, sto mozda i ne bi bilo lose uz sve rizike koje bi taj status doneo. Ono, manji je red, pa bi gazda mozda bio izdasniji...

Ali opet kazem, trenutno je zapadni blok mnogo jaci od istoka, pitanje je kako bi Ameri gledali na to da Rusi imaju svoje istureno odeljenje, koje se granici sa njihovim isturenim odeljenjem.

irriducibili wrote:Pusti te bajke o EU, imas li predstavu kakav je zivotni standard u uvazenim clanicama EU, kako zivi prosecan Rumun, Bugarin, Madjar, Slovak, Poljak, kako Hrvate jebu i pre nego sto su ih primili? Nema tu ni mrvica za nas.

Kasnimo u svemu, pa i ovde. EU nije najbolja opcija, ali je u ovom trenutku najrealnija i najmanje losa po nas. Mi da smo pametni, da shvatimo da nema leba bez motike i da umesto sto hodamo po Moskvi, Briselu i Vasingtonu, zasucemo rukave, preoremo Vojvodinu, zasadimo na svakom cm zemlje jednu kulturu, po brdima juzne Srbije naplodimo ovaca i polako krenemo da konkretno popravljamo standard.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby irriducibili » 24 Jun 2012, 23:13

harper lee wrote:Upravo su ljudi kao ti odgovorni, ako ne i krivi, i za to bombardovanje, i za kompletno stradanje Srba, i za svaku srpsku zrtvu koje su ovi majmuni pobili tokom bombardovanja, bilo da je u pitanju civil ili uniformisano lice.

Klasicna, odurna demagogija Srbina na platnom spisku gazda iz inostranstva. Samo si jos Slobu izostavio. Uskoro cete nam servirati i da smo se sami bombardovali. Ne znam samo kako ces poslodavcima opravdati ono majmuni, ali snaci ces ce vec ti, ionako ti je izvrtanje cinjenica ono sto ti najbolje ide od ruke. A za Ruse sam ti vec objasnio, ali ti nije na odmet i ponoviti:

irriducibili wrote:Harper, pijani Jeljcin ti je jak argument, ne zna se da li vise nedostaje tebi ili tvojim poslodavcima. Jbg, mozete samo da gundjate i nista vise. Putin je vasa realnost, a bili ste tako blizu. Patite...

Pored nesposobnog rukovodstva, imali smo peh i u nepovoljnim istorijskim okolnostima. Sto ne menja na stvari da smo sami sebi najveci neprijatelji, skloni da zarad licnog zanemarimo bilo kakav opsti interes. Ti si vrlo ocigledan primer...
irriducibili

Postby irriducibili » 24 Jun 2012, 23:18

Houdini wrote:I opet napominjem Japan, sa kojim nemamo nikakve veze, ali znam da nam uvek pomaze.

Pa jeste, brzopotezno su nam pomogli legalizovanjem kasapljenja nase drzave... :okk:
irriducibili

Postby Burke » 25 Jun 2012, 00:00

Искрено, заболе ме она ствар за међудржавне односе Србије са остатком света. Пријатељским народима сматрам оне у чијој се држави ја или било који појединац из наше земље осећа као код куће. Приликом недавне посете Москви на личном примеру сам доживео колико просечан Рус воли и цени Србе. После сваког упознавања са неким новим људима пошто бих рекао да сам Србин, уследило би одушевљење и коментар типа "браћа", "пријатељски народ" и слично. Због тога ми је сасвим природно да више симпатија имам према Русима него према Америма или Енглезима који нас неретко сматрају злотворима и којима морам да објашњавам да ми баш и нисмо онакви каквим нас је њихова пропаганда представила.

Што би рекли браћа Зенићани :triprsta:
Spoiler: pokaži
Image
Burke

Postby Panta » 25 Jun 2012, 00:05

^

Tvoj problem je, izmedju ostalog, sto ne mozes ili neces da shvatis da gubitak ratova donosi, opet izmedju ostalog, i gubitak odredjenih teritorija...

Tako je, recimo, Madjasrska (Ugarska) 1918. izgubila i Vojvodinu, koja je vekovima (za razliku od Kosova) bila njen sastavni deo. Tako je Turska izgubila u Prvom balkanskom ratu ceo Balkan, pa u drugom povratila jedan deo...And so long, and so long...

Sve ima svoje posledice, pa tako i Milosevic...
Fedor is back.
Panta

Postby irriducibili » 25 Jun 2012, 00:06

@ Burke

Sto i Pantu ne povedoste? :nisamja:
irriducibili

Postby Burke » 25 Jun 2012, 00:08

^

Ценим да си реплицирао Ирријутм :biggrin:
Burke

Postby Burke » 25 Jun 2012, 00:09

irriducibili wrote:@ Burke

Sto i Pantu ne povedoste? :nisamja:

Одбио је да држи паролу у Кијеву. :biggrin:
Burke

Postby Panta » 25 Jun 2012, 00:10

Burke wrote:^

Ценим да си реплицирао Ирријутм :biggrin:

Jesam, odkud se ti stvori? :biggrin:

Ako ces posteno, i ja sam se prilikom svakog boravka u Grckoj, ali i Turskoj osecao kao kod kuce, a to bratimljenje prihvatam samo ukoliko se prenese na ceh koji sam napravio :biggrin:
Fedor is back.
Panta

Postby Reaper » 25 Jun 2012, 00:15

Panta wrote:^

Tvoj problem je, izmedju ostalog, sto ne mozes ili neces da shvatis da gubitak ratova donosi, opet izmedju ostalog, i gubitak odredjenih teritorija...

Tako je, recimo, Madjasrska (Ugarska) 1918. izgubila i Vojvodinu, koja je vekovima (za razliku od Kosova) bila njen sastavni deo. Tako je Turska izgubila u Prvom balkanskom ratu ceo Balkan, pa u drugom povratila jedan deo...And so long, and so long...

Ma nije to problem Panto bre :biggrin: Zapocnes kavgu, dobijes po njusci i onda se pojavi neki baja koji kaze - e od sada ce biti tako i tako i posto ste izgubili rat mozete samo da cutite ili da vas utepamo sve od reda.

Kod nas je situacija ipak drugacija. Od nas se zahteva da se mi dobrovoljno odreknemo dela teritorije posto smo izgubili (ilegalan) rat (ako to mozemo nazvati ratom, posto bi ovo pravno bila agresija, ispravi me ako gresim) na osnovu cega mozemo da trazimo odstetu od XY mil. koje god valute hoces. Ovo sto mi imamo sada je istorijska novina u stvari :biggrin:
Reaper

Postby irriducibili » 25 Jun 2012, 00:26

Burke wrote:Одбио је да држи паролу у Кијеву. :biggrin:

Jebes Kijev(ljanke), mislio sam kod brace u Moskvu... :roll:

@ Panta

Sta je tu cudno u vezi gubitka teritorija, to su notorne istorijske cinjenice. Milosevic je izgubio ratove, a svi mi snosimo konsekvence. Problem je u necem drugom. Porazavajuci je defetizam, koji je prisutan kod mnogih, te tvrdnje da su nam prijatelji upravo ti koji su usli s nama u rat, a zarad interesa trece strane. Samo je kod nas prisutno mirenje sa faktickim stanjem, te tiho priznavanje amputacije dela zemlje. Sam si konstatovao, sto se u jednom ratu izgubilo, u drugom se povratilo. Koja to drzava prihvata za vjeki vjekov otimanje svoje teritorije? Nisu li oni sto ih ti volis, zarad nekoliko stada ovaca i par stanovnika, zapucali preko pola sveta da bi Malvinska ostrva i dalje pripadala njima? Argentina opet ceka svoju priliku, a postoji jos niz takvih primera, gde drzave cekaju promenu snaga u svetu, da pokusaju da povrate svoje. To je sve sto ja smatram da treba i da se sada moze uraditi, prekinuti svaki kontakt sa secesionistima iz Pristine i cekati, koliko god da bude bilo potrebno...
irriducibili

Postby Panta » 25 Jun 2012, 00:29

Reaper wrote:
Panta wrote:^

Ma nije to problem Panto bre :biggrin: Zapocnes kavgu, dobijes po njusci i onda se pojavi neki baja koji kaze - e od sada ce biti tako i tako i posto ste izgubili rat mozete samo da cutite ili da vas utepamo sve od reda.

Kod nas je situacija ipak drugacija. Od nas se zahteva da se mi dobrovoljno odreknemo dela teritorije posto smo izgubili (ilegalan) rat (ako to mozemo nazvati ratom, posto bi ovo pravno bila agresija, ispravi me ako gresim) na osnovu cega mozemo da trazimo odstetu od XY mil. koje god valute hoces. Ovo sto mi imamo sada je istorijska novina u stvari :biggrin:

Ne znam, meni sve lici na situaciju iz tvog prvog pasusa...

Istorijska novina jeste u smislu sto niko nije ratovao u Evropi od 1945, pa je paralele sa nekim proslim ratovima tesko povuci...

Kao sto vidis, Srbija 13 godina nema nikakav uticaj na Kosovo, tako da (ne)priznanje Srbije nikoga u Pristini ne zanima...
Fedor is back.
Panta

Postby Panta » 25 Jun 2012, 00:40

irriducibili wrote:
Burke wrote:Одбио је да држи паролу у Кијеву. :biggrin:

Jebes Kijev(ljanke), mislio sam kod brace u Moskvu... :roll:

@ Panta

Sta je tu cudno u vezi gubitka teritorija, to su notorne istorijske cinjenice. Milosevic je izgubio ratove, a svi mi snosimo konsekvence. Problem je u necem drugom. Porazavajuci je defetizam, koji je prisutan kod mnogih, te tvrdnje da su nam prijatelji upravo ti koji su usli s nama u rat, a zarad interesa trece strane. Samo je kod nas prisutno mirenje sa faktickim stanjem, te tiho priznavanje amputacije dela zemlje. Sam si konstatovao, sto se u jednom ratu izgubilo, u drugom se povratilo. Koja to drzava prihvata za vjeki vjekov otimanje svoje teritorije? Nisu li oni sto ih ti volis, zarad nekoliko stada ovaca i par stanovnika, zapucali preko pola sveta da bi Malvinska ostrva i dalje pripadala njima? Argentina opet ceka svoju priliku, a postoji jos niz takvih primera, gde drzave cekaju promenu snaga u svetu, da pokusaju da povrate svoje. To je sve sto ja smatram da treba i da se sada moze uraditi, prekinuti svaki kontakt sa secesionistima iz Pristine i cekati, koliko god da bude bilo potrebno...

Njima se moze, a mi dece za ratove vise nemamo... I kud nadje bas po tom pitanju da se ravnas sa Engleskom?

Kada bi svaka drzava u Evropi razmisljala onako kako ti zelis da nasa to cini, Evropa bi opet, za tili cas, postala bojno polje, jer prakticno da nema drzave kojoj nesto, nekad nije oduzeto...A pametni narodi (bolje receno, pametne politicke i drustvene elite) su jos 45. odlucili da im je ratova dosta...

Nije nista, pa ni Kosovo, vredno zivota tvog, ili sutra mog, deteta... A rat mnogo paklenije izgleda kada se spusti na taj nivo, sto se obicno i dogodi...Osim, ako se ne zoves Marko...
Fedor is back.
Panta

Postby harper lee » 25 Jun 2012, 00:52

irriducibili wrote:Pored nesposobnog rukovodstva, imali smo peh i u nepovoljnim istorijskim okolnostima...

Peh? To se, burazeru, ne zove peh. Kad ti mudro i drzavnicki saljes zvanicnu podrsku reakcionarnim snagama u Rusiji koje neuspesno svrgavaju Jeljcina nemoj onda da kukas kad te taj isti Jeljcin pusti niz vodu.

I ostavi se ti mene kad je ova prica u pitanju da ne dobio po (virtuelnoj) labrnji. Mene je taj rat kostao vise nego sto mozes i da zamislis, dok ti valjas biznis sa istim onima koji su me naterali da me kosta. Patrioto. Lako ti je da budes patriota preko tudjih ledja. Sto se nisi javio kao dobrovoljac dok je rat trajao pa da drugarski zavijemo po jednu na Pastriku, nego sad guslas prazne price po forumu 15 godina posle?

Odrasti.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

PreviousNext

Return to Fudbalski miks