M.S. wrote:Malo čitam komentare pošto sam se dokopala mreže, čisto da steknem neki utisak jer nisam gledala Novakove mečeve uopšte sem sa Fonjnijem. Upalo mi je u oči da je u par navrata pomenuto da je presamopouzdan ušao u meč sa Marejom. Pa mi to nje najjasnije. Naime, radi se o čoveku koji je ove godine gubio od Iznera, Janka, itd. Kako je mogao ovde da kipti od samopouzdanja kad je cele godine u muci sa konverzijom bp-a, tb-ovima, itd... Jeste on na važnim turnirima gubio samo od dvojice, ali ovde se igra na dva, a tu je Marej gotovo u prednosti kad se pogleda njihova istorija.
ne znam ms otkud to, ali stvarno je tako delovao.
ne igrački nego nekako stavom. jasno se videlo da je u neverici što ne može da se odlepi, takođe, govor tela mu je skoro sve vreme bio ok, kao u nekim onim mečevima koje zna da će da dobije (osim naravno onih momenata kada je pravio glupe greške).
taj ful na 5-5 u drugom setu kada je imao praktično zicer za 6:5 i brejk, ga je definitivno slomio. do tada se zbilja nije predavao, ali valjda zato što je dao svoj (trenutni) maksimum je i bio u neverici da ne može ništa da uradi.
neću zbilja da omalovažavam marejevu igru, igrao je sjajno, ali novakovi udarci prosto nisu bili ubojiti kao što on to ume.