Board index Olimpijske Igre London 2012

U susret Londonu

Re: U susret Londonu

Postby mali_buda » 01 Jun 2012, 23:33

Nisam bas upucen u pojedinosti oko olimpijskih normi... Ono sto mi je prilicno cudno je to, sto se norme dodeljuju savezu, a ne sportisti koji ih je i ispunio :dunno:

Pre par dana sam citao rad na temu Olimpizma, od Vazno je ucestvovati do Vazno je pobediti... Da se malo ranije desilo sve ovo sa Grgicem, bilo bi odlicno kao zakljucak u radu...

Prateci stampu i forum, od mnostva neprijatnih stvari vezanih za ovaj slucaj, najjaci negativan utisak je ponasanje Jasne Sekaric... Bar ono sto moze da se procita u medijima... Zvuci kao da se podrazumeva da mora ide na OI...

Mozda bih nekako i razumeo :mukica: da je bila povredjena ili odsutna tokom veceg dela sezone, kad su se "jurile" norme, a ovako
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby medjutim » 02 Jun 2012, 10:09

jabukamen wrote:Ipak, najruznije od svega mi je Jasnina izjava u kojoj se ne nazire ni zrno zahvalnosti, nedajboze stida jer ona nije povedena svojom zaslugom nego umesto decka koji se izborio za svoj olimpijski san.

Upravo to.

Zamislite da je u Seul umesto nje otišao neko stariji ko nije upucao normu ni na jednom od mnogo takmičenja.. da li bi onda bilo normalno?

Morala je drugačije da reaguje, ovako ispada kako se samo napravila luda i ignorisala Grgića. Lep primer mlađima.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby werbatim » 02 Jun 2012, 11:11

Nije uporedivo sa Jasnom i Seulom, jer je Jasna te godine bila najbolja u svetu, a za Grgica se ne secam kad je napravio neki dobar rezultat - on je i normu uzeo 9. ili 10. mestom (eto, poklopilo mu se..), a Jasna nije uzela normo iako je imala dva ili tri finala. Desi se tako...

Bez obzira na sve (i slabog Grgica, i odlicnog Mikeca, i losu Bobanu u MK pistolju, i Jasnine zasluge....) glupo je uzeti nekom tek tako normu.
Ocigledno je jedini cilj bio da se ide na mogucnost sto vise medalja, jer Grgic, realno, nije imao nikakve sanse; a Jasna je, realno, po formi ove godine ima
werbatim

Postby Delija67 » 02 Jun 2012, 12:30

Da bi Grgic isao morao bi Zlatic ili Mikec da odustane od jedne discipline, a obojici se predvidjaju finala i borbe za medalju u obe discipline, dok je Grgic daleko slabiji. Inace Zlatic i Mikec su izborili normu pre Grgica na svetskom prvenstvu koje je bilo prvo kvalifikaciono takmicenje za Olimpijadu.
Delija67

Postby Unexpected » 02 Jun 2012, 12:32

Delija67 wrote:Da bi Grgic isao morao bi Zlatic ili Mikec da odustane od jedne discipline, a obojici se predvidjaju finala i borbe za medalju u obe discipline, dok je Grgic daleko slabiji. Inace Zlatic i Mikec su izborili normu pre Grgica na svetskom prvenstvu koje je bilo prvo kvalifikaciono takmicenje za Olimpijadu.

Nije mogao u nekoj drugoj disciplini? Mislim da sam negde pročitao da će i Šekarićka da se takmiči u slabijoj disciplini.
The End.
Unexpected

Postby AirBall » 02 Jun 2012, 12:44

Da... Sekaricka ce se takmiciti u slabijoj disciplini (malokalibarski pistolj, a ne u svojoj najjacoj diciplini - vazdusni pistolj)
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby вређај » 02 Jun 2012, 13:05

Ova odluka je neodbranjiva bez obzira koliko se neki trudili. Nikad nisam nešto ni gotivio Jasnu,posle ovog mi se povraća na spomen njenog imena. Ko god misli da je to ok,bez da pročita druge argumente,bilo bi mu dovoljno da se stavi u kožu Grgića pa nek vidi kako bi njemu bilo.
вређај

Postby werbatim » 02 Jun 2012, 13:22

Jasni je MK pistolj poslednjih godina postala bolja disciplina.
A bilo je planirano Zlatic oba pistolja, Mikec i Grgic po jedan. Onda je ove godine Mikec u vrhu u obe discipline, a Grgica nigde nema ni pri vrhu. Sto opet ne znaci da treba da mu se uzme norma koju je zaradio. Do sada je jedino Indija (koliko ja znam) imala to pravilo da je svaka norma vlasnistvo saveza, a ne strelca, pa su onda na drzavnom odredjivali strelce za OI.
werbatim

Postby medjutim » 03 Jun 2012, 00:29

Sve mi je jasno, sem kako to da Jasnu šaljemo da osvoji medalju, a nije ni normu upucala iz toliko pokušaja..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby AirBall » 06 Jun 2012, 12:23

Jos jedna smrt u sportu

Slava mu!

Preminuo srpski veslački reprezentativac

Nemanja Nešić (24) umro je u sredu u čamcu tokom prepodnevnog treninga u Smederevu.

Nemanja Nešić, srpski veslački reprezentativac, preminuo je u utorak pre podne, javila je agencija FoNet. Smrt ga je zatekla u čamcu na treningu.

Ispituju se okolnosti pod kojim je preminuo 24-godišnji veslač.

Nešić je bio član četverca bez kormilara za lake veslače i jedan od trojice kandidata iz Smedereva za Olimpijske igre u Londonu.
AirBall

Postby alcesta » 06 Jun 2012, 14:38

Auuu :crybaby: što je ovo učestalo u zadnje vreme. :crybaby: I umiru sve mlađi i mlađi :girlcry:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Stoxan » 06 Jun 2012, 22:43

Veslač rekao "stani" - i preminuo

OSTALI NA SPORTSKOM TERENU
Trajko Rajković (33) – košarka
Aleksandar Dale Oen (27) – plivanje
Vigor Bovolenta (37) – odbojka
Pjermario Morozini (25) – fudbal
Veronika Gomez (26) – odbojka
Bonsan Elejiko (30) – fudbal
Endjurans Idahor (25) – fudbal
Renco Kataldo (19) – fudbal
Fil O'Donel (35) – fudbal
Antonio Puerta (23) – fudbal
Časve Nsovfi (26) – fudbal
Vlada Dimitrijević (20) – fudbal
Mark Vivijen Foe (28) – fudbal
Mikloš Fehe (24) – fudbal
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby RobRoy » 08 Jun 2012, 06:10

Pokoj mu duši.
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby AirBall » 09 Jun 2012, 08:12

Plasmanom odbojkasa cemo imati preko 100 sportista u Londonu... Nije mala stvar, jos da nisu iscokirali kosarkasi gde bi nam bio kraj...
AirBall

Postby Gama » 09 Jun 2012, 10:39

:hatman: Bravoooooo!!!!
Izabranici Igora Kolakovića u subotu rano ujutro po srednjeevropskom vremenu su zabeležili i šestu pobedu zaredom u Japanu, pošto su slavili protiv Irana sa 3:0, po setovima 30:28, 30:28 i 25:22, posle 83 minuta igre.

Image
Gama

PreviousNext

Return to London 2012