Tipsarević: Pucam od samopouzdanja Srpski teniser posle plasmana u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu izjavio da se oseća sjajno.

Janko Tipsarević prvi put u karijeri igraće među 16 najboljih na Olimpijskim igrama.
On je nadigrao Filipa Pečnera u drugom kolu u tri seta i prema sopstvenom priznanju dobio mnogo na samopouzdanju pred nastavak turnira.
"Uslovi nisu bili laki na terenu, duvao je jak vetar, u pojedinim momentima pravi vrtlog, i bilo mi je teško da kontrolišem osnovne udarce, a posebno njegov servis. Ipak, kad sam uspeo da ga brejknem, da čitam servis, stvari su krenule nabolje, posle toga on nije imao nijednu brejk loptu i mislim da sam zasluženo dobio meč", rekao je Tipsarević u Londonu.
On je dodao da se nalazi u sjajnoj seriji, budući da je pre dolaska na Olimpijske igre osvojio titulu u Štutgartu i igrao finale u Gštadu.
"Super se osećam, imam veliko samopouzdanje, iako su ti turniri igrani na šljaci. To mi je važno, pogotovo u ovakvim mečevima gde jedna lopta može da odluči", istakao je srpski teniser.
Janko je svestan da ga u narednoj rundi čeka još teži zadatak jer će mu protivnik biti Amerikanac Džon Izner.
"Imam težak žreb, možda jedan od najtežih na Olimpijskim igrama. Sa njim sam igrao jednom davno u Beču, dobio sam ga u dva seta, ali od tada smo obojica dosta napredovali i postali bolji igrači. Zna se kakav je server, uz Karlovića najbolji na svetu, i važno je da budem smiren kad ja budem servirao i da napadnem njegov. Daću sve od sebe i nadam se najboljem", poručio je Tipsarević.