Ovoj generaciji fali jedan lider da bi opet bila svetski vrh. Ranije je to bio Vanja, pa Nikola, na kraju Ivan. Trenutno mi nemamo takvog igrača. Ipak i pored svega mislim da ima budućnosti i da ćemo opet biti u vrhu. A uz dobar rad i pravilan razvoj mladih i kandidati za medalju u Riju. Da podsetim da je generacija Uroša Kovačevića bila svetski prvak u mlađim kategorijama, da je Uroš izabran za najboljeg igrača Sveta i Evrope. Iz te generacije imamo Brđovića i Lisinca koji su već priključeni seniorima. Ovim igračima fali iskustvo da bi dostigli vrh. Pogotovo tu mislim na mlađeg Kovačevića i Lisinca. Sa druge strane sadašnji reprezentativci osim Janića (što i nije neka šteta

) Petkovića i Nikole Kovačevića će 2016. biti u zrelim godinama kada će mnogo moći doprineti reprezentaciji.
E sad dolazimo do tog lidera. To će biti veliki problem, jer novog Grbića, Kviska ili Miljkovića ćemo teško naći. Najbliži tome su Uroš Kovačević i Atanasijević. Prvi je već imao takvu ulogu u mlađim kategorijama, a na ovom prvenstvu je pokazao da može da igra uspešno i protiv najboljih (Brazil). Ali ono što mu fali je iskustvo i kontinuitet. Što se tiče Atanasijevića on će morati prvo da izleči neke dečije bolesti. Ima on te bubice u glavi koje ga sprečavaju da bude pravi naslednik jednog Ivana Miljkovića. Ukoliko to prevaziđe sigurno može biti jedan od najboljih korektora na Svetu.
Takođe vidim da neki brinu i za poziciju tehničara. Mitić i Brđović će sigurno narednih godina biti taj par koji će nas nositi. i jedan i drugi imaju talenat i to veliki. Opet moraće još hleba da pojedu da se približe Nikoli (teško da ga mogu stići). Sa druge strane mislim da će obojica biti kvalitetniji od Petkovića.
Što se tiče odbojkašica tu je problem mnogo složeniji. Očigledno što kaže air je došlo do zasićenja. Postoje veliki međuljudski problemi. Pored toga i povrede su sprečile da ovaj tim pokaže nešto više u Londonu. na žalost za razliku od muške selekcije ovde nisam tako optimista. Iako imamo talentovane odbojkašice (Bjelica, Savić, Luković..) plus i ova generacija još dugo može da igra, ovde će morati da se promene neke druge stvari. Mislim da je vreme da Terzić napusti selekciju, iako iskreno sumnjam u to. Ukoliko se to ne desi bojim se da će odlazak na neku drugu olimpijadu za nas biti sanak pusti.