Board index Olimpijske Igre London 2012

Odbojka

Re: Odbojka

Postby nolinjo » 06 Aug 2012, 13:28

Reaper wrote:
Napredpartizan wrote:25-17 u trecem za Ruse..

Nadam se da su Petkovic i Janic zavrsili sa reprezentacijom...

Bold: Ko ce bre da dize te lopte onda :biggrin: Mi nemamo (kvalitetnog) tehnicara na zalost.

onaj rezervni je za mene u mladjim kategorijama bio amater ,ne hvalim se vec samo kazem kolko je kvalitetan :biggrin:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Napredpartizan » 06 Aug 2012, 13:30

Stariji igraci treba da odu i da igraju mladji u narednom periodu.. Tu su Mitic i Brdjovic,nadam se da je dovoljno :D
Napredpartizan

Postby Tegi » 06 Aug 2012, 13:42

Napredpartizan wrote:Stariji igraci treba da odu i da igraju mladji u narednom periodu.. Tu su Mitic i Brdjovic,nadam se da je dovoljno :D

Jovovic iz Vojvodine je bolji od obojice.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby KKP » 06 Aug 2012, 14:13

Kako su naši počeli, tako i završili. Znao sam da su se preforsirali protiv Brazila, tu su dali sve za pobeda, sada protiv Rusije nije bilo šansi...
KKP

Postby Sasa_Beli » 06 Aug 2012, 14:58

Dobro jeste los rezultat i tu nema price. Ali odbojkasi su godinama u svetskom vrhu , doslo je do smene generacije i to je bilo neminovno.nema vise ideologa Nikole Grbic . Ivan Grozni se povukao ... Ipak Atanasijevic je tu , nadam se da iz mladjih moze Brdjovic da uspe
Sasa_Beli

Postby AirBall » 06 Aug 2012, 15:00

Vreme je za smenu generacija... Pozdraviti se sa Janicem, Nikolom Kovacevicem, Nikicem, a nemam nista protiv da se uruci i zlatni sat Kolakovicu i da se vrati Zoran Gajic, ako hoce...

Slusao sam danas Zorana Gajica na Sport FM-u i covek je lepo objasnio sta znaci olimpijski ciklus i kako ta manja takmicenja koja se malo-malo odrzavaju su cisto zavaravanje...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 06 Aug 2012, 15:09

AirBall wrote:Vreme je za smenu generacija... Pozdraviti se sa Janicem, Nikolom Kovacevicem, Nikicem, a nemam nista protiv da se uruci i zlatni sat Kolakovicu i da se vrati Zoran Gajic, ako hoce...

Slusao sam danas Zorana Gajica na Sport FM-u i covek je lepo objasnio sta znaci olimpijski ciklus i kako ta manja takmicenja koja se malo-malo odrzavaju su cisto zavaravanje...

:laugh:

Da znas. I ovaj Atanasijevic mi je nesto mnogo mator. Da zaredjamo mi po obdanistima, pa da lepo skockamo tim za Brazil.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby AirBall » 06 Aug 2012, 15:11

harper lee wrote: :laugh:

Da znas. I ovaj Atanasijevic mi je nesto mnogo mator. Da zaredjamo mi po obdanistima, pa da lepo skockamo tim za Brazil.

Ima odlicnih klinaca koji samo cekaju svoju priliku da uskoce... Lisinac, Brdjovic, Jovovic...

Imamo 4 godine pred sobom da napravimo neke promene i da u Rio ne putujemo kao turisti...
AirBall

Postby harper lee » 06 Aug 2012, 15:21

AirBall wrote:
harper lee wrote: :laugh:

Ima odlicnih klinaca koji samo cekaju svoju priliku da uskoce... Lisinac, Brdjovic, Jovovic...

Imamo 4 godine pred sobom da napravimo neke promene i da u Rio ne putujemo kao turisti...

Naravno da ima, samo me nasmeja ovo tvoje sa smenom generacija ni nekoliko meseci nakon sto smo tu smenu obavili. Koliko cesto tim mislis da treba da vrsimo smenu generacija? Ovde osim Janica i Petkovica nema nijednog igraca koji je bio clan prethodne generacije, otkako se Ivan Grozni povukao. Kad smo vec kod njega, mislim da ga je trebalo namoliti zbog rezultata da se oprosti na Olimpijadi ali ocigledno je bila procena da Atanasijevic mora vec sada da preuzima odgovornost na korektoru. Trebao nam je Miljkovic da igraci imaju u koga da pogledaju kad se lomi rezultat i da se protivnicki blokovi iz rerspekta malo pomere prema njemu. Uveren sam da ne bismo izgubili od Nemaca da je on bio sa ekipom.

No, sta je tu je. Imamo nekoliko odlicnih mladih igraca koji vec imaju olimpijsko iskustvo, imamo cetiri godine da im pridodamo jos par klinaca koji dolaze i mislim da cemo imati sasvim lepo skockan tim za Brazil. Mislim da se lepo radi u Odbojkaskom savezu sa muskima, stalno smo tu negde u vrhu iako stalno cekamo da se nacisto prospemo i nestanemo kao odbojkaska zemlja, cim se ovaj ili onaj igrac oprosti.
harper lee

Postby Stoxan » 06 Aug 2012, 15:25

Ovoj generaciji fali jedan lider da bi opet bila svetski vrh. Ranije je to bio Vanja, pa Nikola, na kraju Ivan. Trenutno mi nemamo takvog igrača. Ipak i pored svega mislim da ima budućnosti i da ćemo opet biti u vrhu. A uz dobar rad i pravilan razvoj mladih i kandidati za medalju u Riju. Da podsetim da je generacija Uroša Kovačevića bila svetski prvak u mlađim kategorijama, da je Uroš izabran za najboljeg igrača Sveta i Evrope. Iz te generacije imamo Brđovića i Lisinca koji su već priključeni seniorima. Ovim igračima fali iskustvo da bi dostigli vrh. Pogotovo tu mislim na mlađeg Kovačevića i Lisinca. Sa druge strane sadašnji reprezentativci osim Janića (što i nije neka šteta :biggrin: ) Petkovića i Nikole Kovačevića će 2016. biti u zrelim godinama kada će mnogo moći doprineti reprezentaciji.

E sad dolazimo do tog lidera. To će biti veliki problem, jer novog Grbića, Kviska ili Miljkovića ćemo teško naći. Najbliži tome su Uroš Kovačević i Atanasijević. Prvi je već imao takvu ulogu u mlađim kategorijama, a na ovom prvenstvu je pokazao da može da igra uspešno i protiv najboljih (Brazil). Ali ono što mu fali je iskustvo i kontinuitet. Što se tiče Atanasijevića on će morati prvo da izleči neke dečije bolesti. Ima on te bubice u glavi koje ga sprečavaju da bude pravi naslednik jednog Ivana Miljkovića. Ukoliko to prevaziđe sigurno može biti jedan od najboljih korektora na Svetu.

Takođe vidim da neki brinu i za poziciju tehničara. Mitić i Brđović će sigurno narednih godina biti taj par koji će nas nositi. i jedan i drugi imaju talenat i to veliki. Opet moraće još hleba da pojedu da se približe Nikoli (teško da ga mogu stići). Sa druge strane mislim da će obojica biti kvalitetniji od Petkovića.

Što se tiče odbojkašica tu je problem mnogo složeniji. Očigledno što kaže air je došlo do zasićenja. Postoje veliki međuljudski problemi. Pored toga i povrede su sprečile da ovaj tim pokaže nešto više u Londonu. na žalost za razliku od muške selekcije ovde nisam tako optimista. Iako imamo talentovane odbojkašice (Bjelica, Savić, Luković..) plus i ova generacija još dugo može da igra, ovde će morati da se promene neke druge stvari. Mislim da je vreme da Terzić napusti selekciju, iako iskreno sumnjam u to. Ukoliko se to ne desi bojim se da će odlazak na neku drugu olimpijadu za nas biti sanak pusti.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby VMJunior » 06 Aug 2012, 15:26

Imali smo Nemacku u rukama,jos jedan set i 1/4 finale je sasvim ok rezultat za ovaj tim bez Ivana.
Zao mi je momaka,jeste los rezultat ali licno nisam zabrinut za buducnost .
VMJunior

Postby Stoxan » 06 Aug 2012, 15:27

AirBall wrote:Vreme je za smenu generacija... Pozdraviti se sa Janicem, Nikolom Kovacevicem, Nikicem, a nemam nista protiv da se uruci i zlatni sat Kolakovicu i da se vrati Zoran Gajic, ako hoce...

Nikić ima 24 godine ako se ne varam. Kovačević 29. Njih dvojica su uz mlađeg Uroše trenutno najbolje što imamo na toj poziciji.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby AirBall » 06 Aug 2012, 15:27

harper lee wrote:Naravno da ima, samo me nasmeja ovo tvoje sa smenom generacija ni nekoliko meseci nakon sto smo tu smenu obavili. Koliko cesto tim mislis da treba da vrsimo smenu generacija? Ovde osim Janica i Petkovica nema nijednog igraca koji je bio clan prethodne generacije, otkako se Ivan Grozni povukao.

Koliko znam Nikola Kovacevic puni 30 godina, Bojan Janic takodje 30, a tu je i tehnicar Petkovic koji je njihov vrsnjak...

Nama je prijem rak-rana i mislim da se Kovacevica i Janica trebamo otarasiti cim pre, nemam nista protiv ni da se pozdravimo sa Nikicem, a i Petkovic je svoje odradio, treba pruziti priliku Miticu, Brdjovicu i ko sve tu vec ima...

Kada sam rekao smena generacija, mislio sam na one koji imaju iznad 28 godina i za koje sumnjam da ce za 4 godine biti u nekoj posebnoj formi...
AirBall

Postby Bodi Bond » 06 Aug 2012, 15:32

Stoxan wrote:

Nikić ima 24 godine ako se ne varam. Kovačević 29. Njih dvojica su uz mlađeg Uroše trenutno najbolje što imamo na toj poziciji.

Marko Ivović, već dve godine lider Vojvodine. Momak ima 21 godinu.

Nikić je dobar, ali da ulazi sa klupe. Prijem mu je problematičan, ali je dobar napadač, sa starijim Kovačevićem je obrnuto. Petković nije kalibar za velika dela. Jedino su nam srednjaci vrhunski, a i korekcija je ok sa Atanasijevićem i Starovićem, mada Saša ima strahovite probleme sa kolenom.

Uroš Kovačević i Marko Ivović bi trebao da bude projekat za Rio na mestu primača i najvažnije je da Petković ne bude u tim planovima.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby harper lee » 06 Aug 2012, 15:35

AirBall wrote:
harper lee wrote:Naravno da ima, samo me nasmeja ovo tvoje sa smenom generacija ni nekoliko meseci nakon sto smo tu smenu obavili. Koliko cesto tim mislis da treba da vrsimo smenu generacija? Ovde osim Janica i Petkovica nema nijednog igraca koji je bio clan prethodne generacije, otkako se Ivan Grozni povukao.

Koliko znam Nikola Kovacevic puni 30 godina, Bojan Janic takodje 30, a tu je i tehnicar Petkovic koji je njihov vrsnjak...

Nama je prijem rak-rana i mislim da se Kovacevica i Janica trebamo otarasiti cim pre, nemam nista protiv ni da se pozdravimo sa Nikicem, a i Petkovic je svoje odradio, treba pruziti priliku Miticu, Brdjovicu i ko sve tu vec ima...

Kada sam rekao smena generacija, mislio sam na one koji imaju iznad 28 godina i za koje sumnjam da ce za 4 godine biti u nekoj posebnoj formi...

Pa, to nije smena generacija, druze, u pitanju su dva-tri igraca. Mi smo smenu obavili, ostalo nam je da popunimo to gde nismo u klincima nasli kvalitetnije zamene i to je sve.
harper lee

PreviousNext

Return to London 2012