Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby kezman » 07 Aug 2012, 11:41

Kolašinac:Zašto "srpski rod" u "Bože pravde"?

Srpski atletičar, sedmi na OI u bacanju kugle, govorio o uvredama na verskoj osnovi, o himni, o tome kako ga potcenjuje Vera Nikolić...

Asmir Kolašinac je postao zvezda srpskog sporta. Nedavno je na Evropskom prvenstvu u Helsinskiju osvojio bronzanu medalju, a sada je u Londonu na Olimpijskim igrama zauzeo sedmo mesto.

Bacač kugle ipak nije u potpunosti zadovoljan, ali ne svojim rezultatima već njihovim potcenjivanjem. Takođe, smetaju mu uvrede na verskoj osnovi i jedan stih himne "Bože pravde".

"Smetaju mi komentari ljudi na pojedinim sajtovima i internet portalima. Verovatno su nezadovoljni svojim životom, pa preko mog, ili nekog drugog imena, leče svoje komplekse. Vređaju me i na verskoj osnovi, što posebno smeta mojim roditeljima, koji su informatički pismeni i sve to čitaju. Mislim da je to krajnje nepravedno", izjavio je Kolašinac u intervjuu za "Press".

Kao primer nipodaštavanja naveo je svoj i prelazak Emira Bekrića u Partizan.

"Tada je osvanuo komentar: 'Svaka ptica svome jatu'. Ne znam šta je autor želeo da kaže, valjda da svi muslimani treba da idu u Partizan. Pritom, moj najbolji prijatelj Emir je pravoslavac".

Ne krije 26-godišnji atletičar da poštuje verske obrede. Na "Facebook" profilu je posle kvalifikacija na OI napisao: "Hvala velikom Alahu što mi je dao snagu".

"Tačno. Vera mi daje unutrašnji mir i snagu pre velikih takmičenja. Nikad nisam krio da poštujem sve naše muslimanske običaje, osim kada baš nisam u mogućnosti", nastavio je Kolašinac i pojasnio da je prema muslimanskoj veri putnicima dozvoljeno da ne poste što ni on nije činio tokom priprema i Olimpijskih igara.

Osvrnuo se Kolašinac i na "slučaj Ljajić" u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji. Selektor Siniša Mihajlović izbacio je mladog fudbalera, jer nije pevao himnu.

"Adema ne poznajem lično, mada sam čuo da nije potpisao sporazum o pevanju himne. A čuješ sa druge strane, na primer, da je Siniša svojoj deci dao italijanska imena i da ona ne znaju srpski".

Nije se Kolašinac izjasnio kada je upitan da li bi pevao "Bože pravde".

"Mene trener ne tera da to radim. Važno je da na borilištu budem pravi. Iskreno, srpska himna mi ne smeta, jedino je sporan jedan stih. Ono gde se pominje srpski rod. Mislim da u Srbiji živi mnogo nacionalnih manjina".

On je apostrofirao nekada slavnu atletičarku Veru Nikolić da prednjači u potcenjivanju aktuelnih uspeha.

"Mene i ostale članove tima su potcenjivale mnoge atletske legende. U tom je prednjačila Vera Nikolić. Govorila je da nemam nikakve šanse i da sam u Helsinkiju osvojio medalju zahvaljujući sreći".

Vera Nikolić mu, tvrdi, nije ni čestitala uspeh na Evropskom prvenstvu.

"Kako je moguće da slučajno uzmem medalju?! Ne znam šta će sada reći kada sam i na OI bio treći računajući evropske takmičare", završio je Asmir Kolašinac

i vama Vlade Divac kriv :facepalm: ljudi bre na poslednje 3 OI nismo doneli visw od 3-4 medalje i to nije slucajno .
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby AirBall » 07 Aug 2012, 11:49

Zato sto Jovan Djordjevic kad je pisao tekst za Boze Pravde 1872. godine nije mogao da pretpostavi da ce nekome ko se bori za Srbiju za 140 godina to smetati...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Zlaja » 07 Aug 2012, 11:50

I da ce kralj ispariti...
Zlaja

Postby kezman » 07 Aug 2012, 12:08

AirBall wrote:Zato sto Jovan Djordjevic kad je pisao tekst za Boze Pravde 1872. godine nije mogao da pretpostavi da ce nekome ko se bori za Srbiju za 140 godina to smetati...

sustina nije u himni nego u pravu svakog da je peva i oseca kako zeli svako ko jke drzavljanin ove zemlje a Asmir to jeste . Asmir nosi grb zivi u ovoj zemlji placa poreze i postuje svoju veru . I sta je problem treba da ga ponizis kao Adema da potpse da ce da peva himnu .
Jel on sa bilo cim ako ne otpeva himnu pokazao nepostovanje .Ja mislim da je postovanje treba da bude uzajamno i on pokazuje a mi ne . Stoji mirno slusa himnu postuje je e sad ni to nije dovljno nego onaj kome je alah bog treba iz sveg glasa ka o magaras da urla Boze pravde sa rukom na srcu to je bre ruzno .
Meni Asmir i bilo ko drugi bi bili smesni . Inace vidim decenijama se ovde pevalo Hej Sloveni i svi odrasli na njoj pa kad je udario gong pokalali se izmedju sebe sve postujuci tu Poljsku pesmu .

Mi smo duboko bolesno frustrinarno drustvo koje je sve krivce oteralo od sebe bas na ovaj nacin , sad trazi nove u Sjenici Pazaru ili Subotici ili Novim Sadu jos je to ostalo posle ce da bude u Cacku u odnosu na Beograd itd . :facepalm:

Ovaj narod nikad nece da odraste dovoljno je da formalno i pravno Amerikanac Cavic navuce majcu i mi mu apaludiramo dok momak zbog gluposti unistava svoju karijeru slavno . Rezultat akcije 2 minuta u Dnevniku 2.

Meni je Asmir iz Sjenice blizi nego Velja iz Dubija jel momak zivi u Srbiji ,

odoh u politiku al mi nije namera .
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby Stoxan » 07 Aug 2012, 12:14

Asmir je svojim odnosom prema Srbiji i profesionalizmom koje je pokazao u Helsinkiju i ovde u Londonu pokazao mnogo više od mnogih koji su se busali u grudi i vitlali sa tri prsta. A ti isti su ovde došli kao turisti o trošku države u koju se kunu. Mnogo su više oni štete naneli Srbiji nego Asmir i slični koji možda neće otpevati tu himnu.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby nolinjo » 07 Aug 2012, 12:20

Stoxan wrote:Asmir je svojim odnosom prema Srbiji i profesionalizmom koje je pokazao u Helsinkiju i ovde u Londonu pokazao mnogo više od mnogih koji su se busali u grudi i vitlali sa tri prsta. A ti isti su ovde došli kao turisti o trošku države u koju se kunu. Mnogo su više oni štete naneli Srbiji nego Asmir i slični koji možda neće otpevati tu himnu.

:goodpost: :bravo: nek sledecu medalju osvoji zlato pa da vidim da nece pevati himnu :triprsta: ,mozda i nece ali ce u tom trenutku biti najponosniji sto je bas on zasluzan sto se srpska himna cuje sa razglasa
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby kecman » 07 Aug 2012, 12:24

Stoxan wrote:Asmir je svojim odnosom prema Srbiji i profesionalizmom koje je pokazao u Helsinkiju i ovde u Londonu pokazao mnogo više od mnogih koji su se busali u grudi i vitlali sa tri prsta. A ti isti su ovde došli kao turisti o trošku države u koju se kunu. Mnogo su više oni štete naneli Srbiji nego Asmir i slični koji možda neće otpevati tu himnu.

:+1:

Ja mislim da je naša himna totalno neprikladna.. A Asmir je ljudina!
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby Felipao » 07 Aug 2012, 12:26

Uvek pevam našu himnu al da je glupa glupa je...
Felipao

Postby CrniGuja » 07 Aug 2012, 12:27

kezman wrote:
Kolašinac:Zašto "srpski rod" u "Bože pravde"?

Srpski atletičar, sedmi na OI u bacanju kugle, govorio o uvredama na verskoj osnovi, o himni, o tome kako ga potcenjuje Vera Nikolić...

Asmir Kolašinac je postao zvezda srpskog sporta. Nedavno je na Evropskom prvenstvu u Helsinskiju osvojio bronzanu medalju, a sada je u Londonu na Olimpijskim igrama zauzeo sedmo mesto.

Bacač kugle ipak nije u potpunosti zadovoljan, ali ne svojim rezultatima već njihovim potcenjivanjem. Takođe, smetaju mu uvrede na verskoj osnovi i jedan stih himne "Bože pravde".

"Smetaju mi komentari ljudi na pojedinim sajtovima i internet portalima. Verovatno su nezadovoljni svojim životom, pa preko mog, ili nekog drugog imena, leče svoje komplekse. Vređaju me i na verskoj osnovi, što posebno smeta mojim roditeljima, koji su informatički pismeni i sve to čitaju. Mislim da je to krajnje nepravedno", izjavio je Kolašinac u intervjuu za "Press".

Kao primer nipodaštavanja naveo je svoj i prelazak Emira Bekrića u Partizan.

"Tada je osvanuo komentar: 'Svaka ptica svome jatu'. Ne znam šta je autor želeo da kaže, valjda da svi muslimani treba da idu u Partizan. Pritom, moj najbolji prijatelj Emir je pravoslavac".

Ne krije 26-godišnji atletičar da poštuje verske obrede. Na "Facebook" profilu je posle kvalifikacija na OI napisao: "Hvala velikom Alahu što mi je dao snagu".

"Tačno. Vera mi daje unutrašnji mir i snagu pre velikih takmičenja. Nikad nisam krio da poštujem sve naše muslimanske običaje, osim kada baš nisam u mogućnosti", nastavio je Kolašinac i pojasnio da je prema muslimanskoj veri putnicima dozvoljeno da ne poste što ni on nije činio tokom priprema i Olimpijskih igara.

Osvrnuo se Kolašinac i na "slučaj Ljajić" u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji. Selektor Siniša Mihajlović izbacio je mladog fudbalera, jer nije pevao himnu.

"Adema ne poznajem lično, mada sam čuo da nije potpisao sporazum o pevanju himne. A čuješ sa druge strane, na primer, da je Siniša svojoj deci dao italijanska imena i da ona ne znaju srpski".

Nije se Kolašinac izjasnio kada je upitan da li bi pevao "Bože pravde".

"Mene trener ne tera da to radim. Važno je da na borilištu budem pravi. Iskreno, srpska himna mi ne smeta, jedino je sporan jedan stih. Ono gde se pominje srpski rod. Mislim da u Srbiji živi mnogo nacionalnih manjina".

On je apostrofirao nekada slavnu atletičarku Veru Nikolić da prednjači u potcenjivanju aktuelnih uspeha.

"Mene i ostale članove tima su potcenjivale mnoge atletske legende. U tom je prednjačila Vera Nikolić. Govorila je da nemam nikakve šanse i da sam u Helsinkiju osvojio medalju zahvaljujući sreći".

Vera Nikolić mu, tvrdi, nije ni čestitala uspeh na Evropskom prvenstvu.

"Kako je moguće da slučajno uzmem medalju?! Ne znam šta će sada reći kada sam i na OI bio treći računajući evropske takmičare", završio je Asmir Kolašinac

i vama Vlade Divac kriv :facepalm: ljudi bre na poslednje 3 OI nismo doneli visw od 3-4 medalje i to nije slucajno .

Meni nije jasno sto mu smeta ono srpski rod?
Pa kojeg si ti roda majstore? No dobro, da je neko ne daj boze rekao nesto protiv Bosnjaka, bio bi spaljen na sred Terazija.

Sto se tice ove Olimpijade, jasno je da se pretvorila u medjusobno siljenje patke Kineza i Amera, no to je tako odavno.
Sta reci za ove prve i slucajeve nervnih slomova koje dozivljavaju njihovi sportisti, te za ove druge i njihove dopinge.

Trece, da li je moguce da medalja IZMAKNE i Arunovicki I Zlaticu i Novaku, pa i Cavketu, a da turisti poput bracnog para Topic koji je bas planirao letovanje u Londonu, Siljevskog, Jelace, Tomasevicke, Jevticeve i ostalih se ne zajebu pa da naprave nesto.

Da se u cetvrtfinale ne plasiraju ni odbojkasi, ni odbojkasice ni rukometasi, a oni su redomo prvaci EVROPE, prvaci Evrope i viceprvaci Evrope i to u sportovima gde van same evrope i nije tolika konkurencija.

Do sada je minimum minimuma medalja morao da bude 4, pa da sacekamo standardno vaterpolo.
Sada cekam bravure Spanovicke uz strucni komentar Duska Koraca i Raleta Simica.
CrniGuja

Postby Napredpartizan » 07 Aug 2012, 12:33

Kolašinac reagovao: Pevao bih "Bože pravde"

Asmir Kolašinac oglasio se preko Olimpijskog komiteta Srbije sa porukom da bi pevao himnu "Bože pravde" da je za to imao priliku u Londonu.

Naime, reakcija srpskog atletičara, koji je u bacanju kugle na Olimpijskim igrama zauzeo sedmo mesto, usledila je pošto je njegov intervju za "Press" izazvao veliku pažnju domaće javnosti.

Kolašinac je tom prilikom izjavio da mu srpska himna "ne smeta", osim jednog stiha u kome se pominje "srpski rod", s obzirom da u Srbiji živi mnogo nacionalnih manjina.

"Žao mi je što moj uspeh na Igama i rezultati postignuti pod obeležjima Srbije nisu dovoljna vest za pojedine medije", počeo je Kolašinac.

On je podsetio da nije rekao da neće da peva himnu "Bože pravde".

"Voleo bih da sam olimpijski šampion i da sam imao prilku da pevam himnu. Nadam se da ću u budućnosti kao pobednik nekog velikog takmičenja imati tu sreću. Molim medije u Srbiji da ne koriste moje ime u propagandne svrhe i ne kreiraju senzaciju tamo gde je nema"
, dodao je Asmir Kolašinac.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)
Napredpartizan

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 12:39

Felipao wrote:Uvek pevam našu himnu al da je glupa glupa je...

Dobru je muziku Jenko napravio ali tekst je smehotresan. Hajde sto je prevazidjen i neadekvatan za danasnju Srbiju, nije srpska himna jedina koja ima prevazidjen tekst, nego sto je glup kao da ga je pisao pijani Bora Corba. Taj "doktor" Djordjevic je u zivotu inace imao vise funkcija nego napisanih tekstova i koliko ja znam "Markova sablja"mu je jedini ambiciozniji tekst koji je pokusao da napise. Trebalo je prosto redigovati originalni tekst ili napisati drugi, kad je postalo jasno da ce nam ovo biti himna. I to ne zbog "srpskog roda" vec zato sto je tekst jednostavno glup.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Tegi » 07 Aug 2012, 12:44

Moja zelja je bila da nam himna bude " Vostani Serbie ".
Slazem se da ova himna ima glup tekst. Ne neprimeren, nego glup. Jednostavno, nema smisla.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Felipao » 07 Aug 2012, 12:47

Da,da,na tekst sam naravno i mislio.Melodija je vise nego pristojna,u odnosu na vecinu drugih himni odlicna.
Felipao

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 12:48

Tegi wrote:Moja zelja je bila da nam himna bude " Vostani Serbie ".
Slazem se da ova himna ima glup tekst. Ne neprimeren, nego glup. Jednostavno, nema smisla.

I moja. To je najlepsa pesma od ovih koje su bile u konkurenciji, a i napisao je pismen covek. No, kad smo vec izabrali to sto smo izabrali trebalo je ipak malo "procistiti" tekst.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Tegi » 07 Aug 2012, 12:50

harper lee wrote:
Tegi wrote:Moja zelja je bila da nam himna bude " Vostani Serbie ".

I moja. To je najlepsa pesma od ovih koje su bile u konkurenciji, a i napisao je pismen covek. No, kad smo vec izabrali to sto smo izabrali trebalo je ipak malo "procistiti" tekst.

Tekst te pesme je bio prikladan za vreme u kojem je nastala ( oko Prvog srpskog ustanka ), a i danas je jos prikladniji.

Koje su jos pesme bile u konkurenciji za himnu?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

PreviousNext

Return to London 2012