Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby Riquelme » 07 Aug 2012, 16:09

MA jednostavno uvesti da B licenca vazi samo za takmicare do 20 (+ - 1 ) godina i gotova stvar ...
Riquelme

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 16:12

CrniGuja wrote:Trebalo je slati te reprezentacije, ali ne i krpelje koji normu ispune na takmicenju koje organizuje vlasnik neke lokalne pecenjare, i odu u London, taman im Grcka dosadila kao letovanje.

Ja se sa tim slazem, samo pokusavam ovde da uspostavim neki princip kako bismo mogli normalno da diskutujemo. Jedna je stvar traziti da vise s nase navijacke grbace sjase Topic, koji nas nije razocarao jer niko nije ni mislio da ce da uradi vise od onoga sto je uradio, a sasvim druga osporavati nekom osvojeno pravo da se takmici usled razocaranja zbog losih rezultata. Rukometasi, odbojkasi, pa cak i odbojkasice, koje su se skroz prosule, jesu sportisti a ne turisti i niko zbog njihovog odlaska nije ostao uskracen za ucesce na Olimpijadi. Vrlo je ruzno reci da smo mi otisli sa 15 sportista i turistima proglasavati reprezentacije koje su nam donele dosta dobrih rezultata u proslosti. Razumem ja razocarenje ali dajte, ljudi, malo da se smirimo. Prosto nema smisla.
Last edited by harper lee on 07 Aug 2012, 18:28, edited 1 time in total.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Tegi » 07 Aug 2012, 16:46

harper lee wrote:
Riquelme wrote:Pa valjda za vreme kralja Milana ...kada je i naruceno da se napravi himna ...

p.s. Vostani Serbije je starija dosta pesma i josh tada je pretendovala za himnu ali ko shto rekoh zbog monarhije nikad nije zazivela ...

"Boze pravde" je napisana pre nego sto se Milan Obrenovic proglasio za kralja. Mislim da u originalnom tekstu cak i stoji rec "knez" onde gde se kasnije umetnuo "kralj".

Upravu si. Markova sablja je izvedena 70 i neke, a Milan Obrenovic je postao kralj cini mi se 1882.

"Mars na Drinu" pali i nasi sportisti bi leteli po terenu kad bi ona bila himna, ali " u bo krenite junaci svi.... i ne zalte zivot svoj" ne mogu da budu reci himne. Marseljeza je simbol republikanske Francuske i to je primerenija pesma od "Mars na Drinu".
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby radju » 07 Aug 2012, 16:49

Divac je rekao "Pojedini atletičari su odustajali, a da nisu bili povređeni". Na koga je mislio ? :nisamja:
Dragan Djuric - "Samo je jedna legenda u novijoj istoriji Partizana - Dragan Mance"
radju

Postby Milutinov Tata » 07 Aug 2012, 16:50

Harper je u pravu sto se tice reprezentacija. Sve tri koje su ispale su "krvavo" zaradile plasman, nisu se umuvale preko veze ili ostvarenim rezultatom na nekom lokalnom takmicenju. Svaka od njih ima razloge sto nisu bile bolje, ali tako je kako je. Sto se tice B norme, problem je sto time neki mladi sportisti mogu ostati uskraceni za ucesce koje bi im dosta znacilo u buducnosti. Ali opet ako se postavi starosna granica, to bi predstavljalo diskriminaciju i naravno odmah bi se postavilo pitanje "A sto bas X godina".
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Tegi » 07 Aug 2012, 16:51

radju wrote:Divac je rekao "Pojedini atletičari su odustajali, a da nisu bili povređeni". Na koga je mislio ? :nisamja:

Na Oliveru Jevtic, ali kakve ovo ima veze sa Mutavim? :dunno:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby radju » 07 Aug 2012, 16:57

@Tegi Samo proveravam na koji nacin buduci Djurin oponent razmislja. :okk:
Dragan Djuric - "Samo je jedna legenda u novijoj istoriji Partizana - Dragan Mance"
radju

Postby Houdini » 07 Aug 2012, 16:58

mozda onda ovo za himnu, ona poziva samo na sportski rat :nisamja:

radju wrote:@Tegi Samo proveravam na koji nacin buduci Djurin oponent razmislja. :okk:

:lol: kralju :blue:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Riquelme » 07 Aug 2012, 17:20

Tegi wrote:
harper lee wrote:
Riquelme wrote:Pa valjda za vreme kralja Milana ...kada je i naruceno da se napravi himna ...

p.s. Vostani Serbije je starija dosta pesma i josh tada je pretendovala za himnu ali ko shto rekoh zbog monarhije nikad nije zazivela ...

"Boze pravde" je napisana pre nego sto se Milan Obrenovic proglasio za kralja. Mislim da u originalnom tekstu cak i stoji rec "knez" onde gde se kasnije umetnuo "kralj".

Upravu si. Markova sablja je izvedena 70 i neke, a Milan Obrenovic je postao kralj cini mi se 1882.
"Mars na Drinu" pali i nasi sportisti bi leteli po terenu kad bi ona bila himna, ali " u bo krenite junaci svi.... i ne zalte zivot svoj" ne mogu da budu reci himne. Marseljeza je simbol republikanske Francuske i to je primerenija pesma od "Mars na Drinu".

Cenish da bitno menja smisao ako se peva prvo knezu na celu knezevine a ne kralju na celu kraljevine ... bez obzira shto se radi o istom monarhu i istoj drzavi ... Ajd da malo da prepisujemo iz vikipedije i da se pravimo pametni ... :facepalm:
Riquelme

Postby irriducibili » 07 Aug 2012, 17:34

Himna Srbije je "Boze pravde", koliko god se kosila sa istancanim ukusom pojedinaca. Imate demokratsku proceduru za njenu izmenu, pa izvolite ukoliko smatrate da imate vecinu. Do tada gundjajte, protestvujte, patite, ali to himnu nece promeniti. Ni procistiti tekst, sto bi pojedinci zeleli. I previse je vec preciscen...
irriducibili

Postby neza » 07 Aug 2012, 17:53

vala bas, ja bi i vratio onaj sa kraljem, sta koji moj vise ovi sloveni hoce, kao da je himna pesma evrovizije pa ce svake godine da biraju drugu... :krsti:
neza

Postby Riquelme » 07 Aug 2012, 17:57

neza wrote:vala bas, ja bi i vratio onaj sa kraljem , sta koji moj vise ovi sloveni hoce , kao da je himna pesma evrovizije pa ce svake godine da biraju drugu... :krsti:

Imatas demokratsku proceduru za njenu izmenu, pa izvoli ukoliko smatras da imas vecinu. Do tada gundjaj, protestvuj i pati, ali to himnu nece promeniti. Ni procistiti tekst, sto bi pojedinci kao ti zeleli....
Riquelme

Postby Sasa_Beli » 07 Aug 2012, 18:01

ŽELIMO DA UKINEMO B NORME
PLAN Olimpijskog komiteta Srbije jeste da u najskorijem roku pokrene inicijativu da se ukinu B norme za Igre, za sportiste iz naše zemlje, koje neki pogrdno nazivaju i "turističkim vizama".
- Moja želja je bila da na Olimpijadu idu sportisti koji ostvaruju svetske rezultate. Ipak je B norma predviđena za neke zemlje koje nemaju velika dostignuća. Mi smo sportska nacija i mislim da je to, da ne kažem degradacija, ali jedno nepoštovanje OI ako idete tamo sa B normom iz Srbije. Možda je to u redu u nekoj disciplini koja kod nas nije razvijena, ali mislim da je to nepotrebno u mnogim slučajevima. O svemu tome mora predsedništvo, zajedno sa svim sportskim radnicima, da odluči. Ne mogu ja to sam. Ali, to je realno da se desi.

Manite se himne , meni je ova izjava Divca znak da ce krenuti cistka sa turistima.
Sasa_Beli

Postby StefNS » 07 Aug 2012, 18:11

To bi bilo pucanje u kolena i ovako jadnom individiualnom sportu. U tom slučaju bi na OI imali dva plivača i jednog altetičara.

Kakvu bi to poruku poslalo mlađima koji trebaju da se odreknu svega zarad sporta, kao što se Lenđer odrekao da završi srednju školu na vreme već ju je završavao vanredno godinama i to samo da bi bi bio na ivici polufinala na OI?

Mnogi sportisti individualni sportisti bi u tom slučaju sa 16-18 godina batalili sport i orkenuli se studiranju, ućlanili u političku partiju, ili nešto treće. Jer neće imati kasnije uslova da žive od sporta.
Nije to fudbal ili neki drugi veći kolektivni sport gde je dovoljno da doguraš do juniorske/mlade reprezentacije pa da budeš siguran da ćeš makar uzeti neke pare u Austriji/Rumuniji/Azerbejdžanu ili gde već, kasnije otvore neki kafić i preživljavaju. Neko ne shvata koliko profesionalni sport zahteva odricanja.

A što se tiče Topića, Jevtićeve, zar je neko kriv što nema niko mlađi ko je u stanju da skoči istu tu normu i ode na OI? A ovako će verovatnoća za tako nešto biti još manja. Inače ni pominjani berkić nije imao A normu, već je otišao sa B normom. Niti bi Nađa učestvovala na SP u Rimu.
Last edited by StefNS on 07 Aug 2012, 18:16, edited 1 time in total.
StefNS

Postby neza » 07 Aug 2012, 18:15

Riquelme wrote:
neza wrote:vala bas, ja bi i vratio onaj sa kraljem , sta koji moj vise ovi sloveni hoce , kao da je himna pesma evrovizije pa ce svake godine da biraju drugu... :krsti:

Imatas demokratsku proceduru za njenu izmenu, pa izvoli ukoliko smatras da imas vecinu. Do tada gundjaj, protestvuj i pati, ali to himnu nece promeniti. Ni procistiti tekst, sto bi pojedinci kao ti zeleli....

jasno, samo sto meni ne smeta ni ova puno, ja odpevam samo staru verziju i miran... :trtmilojka:

ali eno i Kolasinac demantovao gluposti oko svega toga i rekao da bi rado pevao himnu i da ce valjda imati srece da se i to desi... tema moze LOCK... :okk:
neza

PreviousNext

Return to London 2012