Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby Diktator » 12 Aug 2012, 22:58

vicharhcp wrote:
Svečani doček srpskih olimpijaca #London2012 u utorak u 20h na platou ispred Skupštine grada Beograda.

:sick:

koji vestak...
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby harper lee » 12 Aug 2012, 23:00

Milicu Mandic ce, na zalost, svi, ukljucujuci i ovaj forum zaboraviti vec za nekoliko nedelja. Naravno, osim onih koji su za nju znali i pomogli joj da bude prva osvajacica zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama. Ko se danas seca, recimo, Tamare Malesev? Sportski heroji su u Srbiji potrosna roba, pogledajte samo sta je sve u Srbiji pisano o Divcu poslednjih godina, setite se po kakvom specijalnom medijskom rezimu je hapsen Dragan Dzajic. To nema nimalo veze sa nasim sportistima vec iskljucivo sa sto licnim sto nacionalnim kompleksima, cijoj demonstraciji u vise poznatih formi smo prisustvovali na ovom podforumu o Olimpijadi, maltene od prvog dana takmicenja.

Ne treba biti ni Ajnstajn ni Vuckov frizider pa razumeti da je u srpskom sportu organizacija ta koja je kocnica pravljenja onih rezultata kakve bismo pravili da je ta organizacija bolja. Napadati i pljuvati sportiste zato sto se nisu setili da budu korektni, nacionalno odgovorni i poreski stedljivi tako sto bi se odrekli ucestvovanja na Olimpijskim igrama, koje su san svakog sportiste na svetu, jer nisu u stanju da prevazidju ili izjednace sebe bas na tom takmicenju, tog dana i tog trenutka kad se na terenu pojavi Hamlet sa lobanjom svog oca i izgovori svoju cuvenu dilemu, je stavljanje fokusa na najperiferniju od svih perifernih stvari. Nit' manjeg kurca/problema, nit' vece dreke.

Nije slucajno sto najslabije rezultate postizemo upravo u onim sportovima u kojima su neophodna vrhunska organizacija, ozbljna infrastrukturna ulaganja i dugorocno planiranje. Kad poneki rezultat i dodje, onda to bude ne zahvaljujuci stanju u srpskom sportu, vec uprkos njemu i u sportovima gde su ulaganja, iako velika za pojedinacnog sportistu, u smislu organizovanog sistema podrske nesto skromnija. Da bi se napravila korektna analiza naseg ucesca na olimpijadi, a da to ne bude obicno izduvavanje nekih licnih projekcija, neophodno je uvrstiti mnogo vise parametara nego sto se moze na forumu. Ti parametri moraju da se naslazu ne samo od dana kad su nasi sportisti otisli u London, vec od mnogo, mnogo ranijeg vremena. Nakon fijaska u Pekingu to nismo ucinili, bojim se da to necemo uciniti ni sada. Sve dok to izostane ostaje nam samo da se divimo nasim osvajacima medalja i da priznamo gorku istinu - da su te medalje iskljucivo odraz njihovog licnog integriteta i rad nekolicine ljudi oko njih, zaljubljenika u sportove kojima se bave. Te cetiri medalje iz Londona nisu srpske vec licne i to izgovaram sa puno nelagode i besa, a ne zato sto hocu da oponiram bilo kome ko se tim medaljama obradovao a da za Mandicku, Maksimovicku ili Zlatica nije ni cuo pre Olimpijade. Kad one budu nacionalne a ne licne i kad drzava moze da se pohvali njima, tek onda ce ih biti vise. Do tada nam je ovo otprilike neki optimum.

Inace, na temu, postoje sportovi koji su popularniji i oni koji su manje popularni. Koliko je tesko razumeti jednu tako prostu i lako dokazivu cinjenicu?
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby AirBall » 12 Aug 2012, 23:02

Delester wrote:cavic, lik se operisao. jel se operisao neko od vas koji ste od njega ocekivali da podeli vodu kao mojsije? ako jeste, neka kaze ovde moze li biti kao nekad? moze li? covek ima bolove koji mu unistavaju kvalitet zivota, dobro je i ovo pokazao. greota je stvarno sakupljati pljuvacku za one koji istinski imaju debeo kredibilitet.

Zaboravih u prethodnom postu da odgovorim na ovu opservaciju... Cavic je nakon operacije plivao 51,45 sto nije uspeo da ponovi u Londonu...

Da je on ostvario svoje najbolje ostvarenje i bio 8. ne bih ja napisao nijednu jedinu losu rec... Ocigledno je otisao nespreman i sam je izjavio nakon trke da je maksimalno isao nogama, ali ruke nisu mogle da isprate... Uz to priznao je u jednom od intervjua da je deo vremena u olimpijskom selu proveo lobirajuci za sebe kada je kandidaturu za MOK u pitanju...

U sportu stare zasluge ne postoje, jer da postoje sve reprezentacije bi bile sastavljene od veterana... Umesto Jankovicke bi igrala Jelena Gencic, a umesto Troickog Boba Zivojinovic...

Da nije tako ja bih do smrti branio tezu da je Jasna Sekaric zasluzila da se nadje u Londonu, jer eto mi nemamo u svojoj istoriji trofejniju strelkinju od nje...

Nazalost, ovde se po pravilu trubi o starim zaslugama pa nam se legende povlace kao ranjene i prognane zveri, a ne kao sportisti na svom vrhuncu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby veljos » 12 Aug 2012, 23:07

ja ne procitah izjavu izvesnog zivanovica jeli zadovoljan kako je istrcao maraton jeli mu sta smetalo tokom trke
veljos

Postby Zlaja » 12 Aug 2012, 23:07

Тренер продао стан и направио салу за олимпијске шампионе

Драган Јовић, учитељ Милице Мандић од њених првих теквондо корака, са супругом и троје мале деце отишао у подстанаре, али је решио проблем тренирања.

http://www.politika.rs/rubrike/sport-aktuelno/Olimpijske-igre-London-2012/Trener-prodao-stan-i-napravio-salu-za-olimpijske-sampione.sr.html
:crybaby: Strasno...
:blue: Svaka cast
Last edited by Zlaja on 12 Aug 2012, 23:08, edited 2 times in total.
Zlaja

Postby Houdini » 12 Aug 2012, 23:07

harper lee wrote:Milicu Mandic ce, na zalost, svi, ukljucujuci i ovaj forum zaboraviti vec za nekoliko nedelja. Naravno, osim onih koji su za nju znali i pomogli joj da bude prva osvajacica zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama. Ko se danas seca, recimo, Tamare Malesev?

nazalost si u pravu. jer ko se danas seca Aleksandre Ivosev? devojka je donela 2 medalje, od kojih je jedna bila zlatna, a mi smo je zaboravili u roku od odmah

popularnost sporta diktira i druge stvari
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Hamilkar » 12 Aug 2012, 23:08

osvojili smo isto medalja kao argentina, to mi i dalje ne ide u glavu...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Delester » 12 Aug 2012, 23:09

@air
to sto je cavic isplivao rezultat jednom ne govori ama bas nista
kontinuitet je kljuc uspeha, a incidentalni bljesci jok. nikada vise posle operacije nije isto, zapamti, nikad. forma je neodrziva.

prvo, ja ne govorim o starim zaslugama kao sto su oe koje imaju raspali topic od pre potopa, jevticka za koje se zna da ne mogu da ostvare ni minimum minimuma. ne mozes, svesno, a racunam da si svestan, porediti njih koji su na pragu gerijatrije sa djokovicem u svom piku. ali ti ne samo da ih poredis vec pricas nesto sto prosto nije istina, a to je da kod novaka postoji razlika u zalaganju za repku i van nje. posto unapred znam da necu postici, maka cepala molekule da promenis svoje mislsjenje, makar ne javno, reci cu samo da gresis i necu obrazlagati jer smatram da je objasnjenje, kao sto jednom tarabic rec (lek je) svuda oko nas :D
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby harper lee » 12 Aug 2012, 23:09

Houdini wrote:
harper lee wrote:Milicu Mandic ce, na zalost, svi, ukljucujuci i ovaj forum zaboraviti vec za nekoliko nedelja. Naravno, osim onih koji su za nju znali i pomogli joj da bude prva osvajacica zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama. Ko se danas seca, recimo, Tamare Malesev?

nazalost si u pravu. jer ko se danas seca Aleksandre Ivosev? devojka je donela 2 medalje, od kojih je jedna bila zlatna, a mi smo je zaboravili u roku od odmah

popularnost sporta diktira i druge stvari

Jaoj, znam da ovim izvlacim sebi stolicu ispod dupeta ali ja sam zapravo mislio upravo na Aleksandru Ivosev. Eto, dokazah tacnost onoga sto sam pisao na svoju stetu. :laugh:
harper lee

Postby AirBall » 12 Aug 2012, 23:09

Hamilkar wrote:osvojili smo isto medalja kao argentina, to mi i dalje ne ide u glavu...

Da je Nole pobedio Delpa imali bi 2 vise od njih... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 12 Aug 2012, 23:11

Hamilkar wrote:osvojili smo isto medalja kao argentina, to mi i dalje ne ide u glavu...

Ne smem ni da pomislim sta sad radi neki argentinski AirBall. :laugh:
harper lee

Postby Hamilkar » 12 Aug 2012, 23:13

oni mi deluju kao sportska velesila drugog reda. kad ono ništa.
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby veljos » 12 Aug 2012, 23:13

turska cini mi se samo jednu
veljos

Postby harper lee » 12 Aug 2012, 23:14

veljos wrote:turska cini mi se smo jednu

Kako jednu kad su uzeli dve samo na 1.500 za zene?
harper lee

Postby M.S. » 12 Aug 2012, 23:15

Vala neka je momak nešto osvojio za svoju zemlju (a i generalno nešto značajnije), u inat i Nalbandijanu i skepticima. Ionako taj mučeni DC verovatno neće da uzmu ni ove godine, a ni ko zna kad. Novak je tako "suicidalno" prema sopstvenoj karijeri (da čak ostavimo nacionalni interes po strani) odigrao najvažniji trojac godine Pariz-London-London, da nisam drugačije očekivala.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

PreviousNext

Return to London 2012