Board index Tenis Teniski miks Istorija tenisa

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Foteljas » 16 Sep 2025, 11:04

Samo Musliu moze da svakog postenog coveka Srbina da na kraju natera da navija za Albaniju.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby jupol » 16 Sep 2025, 11:17

soniko wrote:
on se nije zavetovao Lazaru i Milosu nego Marksu Engelsu

Ostalo mi je negdje u maglovitom sjećanju da je za vrijeme Slobine vlasti neko predlozio zakon u Parlamentu o vracanju vjeronauke u skole i da je njegova vecina to naravno odbila ali ono sto je bilo zanimljivo je da su i radikali glasali protiv.
Mozda grijesim, mozda sam pogrijesio, nadam se da ima forumasa koji se sjecaju.

meni je ostalo u secanju da je Seselj 90ih pljuvao i po crkvi i po kralju, ali ne mogu da se setim detalja... ali tu je Maricev rijaliti :biggrin:

https://www.espreso.co.rs/vesti/politika/395037/nisam-za-veronauku-verujem-u-kosmos-a-ne-u-boga-zalazem-se-za-razum-ovakvog-seselja-nikad-niste-culi-video
PKAŠ
jupol

Postby Malkovic » 16 Sep 2025, 11:22

Тај је од крста бежао цео живот.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Гроф Тинторето » 16 Sep 2025, 11:23

Takve mu zetone ubacivali
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby hevi_doze » 16 Sep 2025, 11:28

Ideološke odrednice SRSa su uvek bile modernističke, pogotovo kada je u pitanju državno uređenje, dok su čak jedni od prvih koji su usvojili neoliberalne ekonomske postavke "nove desnice", doduše preko Francuske i matorog Le Pena, a ne putem Britanije i USA. SRS se zapravo može posmatrati kao liberalna stranka, dok bi je nazvati fašističkom bilo umnogome pogrešno jer ekspanzivi nacionalizam nije krucijalno određenje fašizma.
hevi_doze

Postby medjutim » 16 Sep 2025, 11:44

Čemu tolike strane reči kad postoji precizna srpska reč govna?
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Foteljas » 16 Sep 2025, 11:58

jupol wrote:meni je ostalo u secanju da je Seselj 90ih pljuvao i po crkvi i po kralju, ali ne mogu da se setim detalja.

Sta si pa ocekivao od coveka koji je postao clan SK sa 17 godina, omladinskog funkcionera i saradnika Udbe?

hevi_doze wrote:Ideološke odrednice SRSa su uvek bile modernističke, pogotovo kada je u pitanju državno uređenje, dok su čak jedni od prvih koji su usvojili neoliberalne ekonomske postavke "nove desnice", doduše preko Francuske i matorog Le Pena, a ne putem Britanije i USA. SRS se zapravo može posmatrati kao liberalna stranka, dok bi je nazvati fašističkom bilo umnogome pogrešno jer ekspanzivi nacionalizam nije krucijalno određenje fašizma.

Na papiru je program SRS iz 1994. bio izrazito (neo)liberalan.
Kada su ponovo formalno dosli na vlast 1998. radili su sve suprotno od onoga sto su zapisali u programu, kao sto su i kasnije kada su zaista bili opozicija u govorima se zalagali za sve suprotno od sopstvenog programa.
Foteljas

Postby trisekunde » 16 Sep 2025, 12:00

Studenti su dosta pricali o zlocinima i u Palestini jeste da je ovo mozda medjunarodna politika ali i tek kako ima veze sa i moze imati posledice na stanje kod nas https://www.bbc.com/news/articles/c8641wv0n4go
Bojkot Part+ i kupovine stvari vezanih za KK Partizan dok me poslovni deo uprave Kluba vidi samo kroz jbn pare.
trisekunde

Postby Tegi » 16 Sep 2025, 12:38

Đinđić podržava SPS u poništavanju privatizacija izvršenih za vreme sankcija i hiperinflacije, a Šešelj tvrdi da je prvobitna akumulacija kapitala uvek bolna i da je loša privatizacija bolja od nikakve privatizacije.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Foteljas » 16 Sep 2025, 12:45

Tegi wrote:Đinđić podržava SPS u poništavanju privatizacija izvršenih za vreme sankcija i hiperinflacije

Koliko se secam, obrnuto je bilo, DS je kao opozicija predlozio zakon, a SPS ga je podrzao.
Doduse, DS je u tom paketu bio podneo jos neke predloge zakona (o ispitivanju imovine i privatizaciji putem masovne podele vaucera), ali ovima naravno nije padalo na pamet da to podrze.
Foteljas

Postby Cvele » 16 Sep 2025, 12:57

Mislim da nije poenta u odnosu SPS - DS, nego u zaokretu kod Zorana nakon 5. oktobra :biggrin:

Šešelj je tu konstanta, ljubitelj i ljubimac neoliberalnog kapitalizma.
Cvele

Postby Tegi » 16 Sep 2025, 13:10

Cvele wrote:Mislim da nije poenta u odnosu SPS - DS, nego u zaokretu kod Zorana nakon 5. oktobra :biggrin:

Hvala, Cvele, neljubitelju formalnog načina razmišljanja.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cvele » 16 Sep 2025, 13:25

:lol2:
Cvele

Postby hevi_doze » 16 Sep 2025, 13:25

Foteljas wrote:
Tegi wrote:Đinđić podržava SPS u poništavanju privatizacija izvršenih za vreme sankcija i hiperinflacije

Koliko se secam, obrnuto je bilo, DS je kao opozicija predlozio zakon, a SPS ga je podrzao.
Doduse, DS je u tom paketu bio podneo jos neke predloge zakona (o ispitivanju imovine i privatizaciji putem masovne podele vaucera), ali ovima naravno nije padalo na pamet da to podrze.

Tako je, DS kao opozicija podnosi, SPS podržava.

Cvele wrote:Mislim da nije poenta u odnosu SPS - DS, nego u zaokretu kod Zorana nakon 5. oktobra :biggrin:

Zaokret kod Zorana je pre 5. oktobra, odnosno, zaokret je preduslov 5.10.
hevi_doze

Postby Cvele » 16 Sep 2025, 13:28

Naravno, jasno je valjda šta sam hteo reći.
Cvele

PreviousNext

Return to Istorija tenisa