Zappa wrote:Old school wrote:Ozbiljnu uniformisanu bagru su navukli u Valjevo.
Trebalo ih je kordinisano probiti na više mesta u više većih gradova.
Malo mi smrdi ovo u Valjevu, toliko policije, a dopusteno da se uniste prostorije stranke, tuzilastva..
Slicno kao drugo veče u NS
Kao da neko namerno pusta bes naroda, da li zbog snimaka koje ce upotrebiti u kampanji ili zbog istraživanja javnosti..
Ovo mi deluje kao jedan performans za kampanju.. Zajedno sa smanjivanjem cena i ostalim pokvarenosti rezima..
Mada, drugi deo mene kaze da ne sme na izbore, jer ce narod reagovati na svaku pojavu nepravilnosti. Konacno svestan deo Srba je uzeo politiku u svoju ruku.
Istina, da narod ima politicare u opoziciji koji imaju podrsku u EU i SAD, davno bi ovaj rezim pao..
Mislim da ni najbolji politikolozi, sociolozi nemaju ideju sta ce desavati u Srbiji i sta je resenje i kada pada.
Ono sto on sada primenjuje jeste definicija sekuritizacije (Kopenhaška škola bezbednosnih studija): Proces u kojem politički akteri predstavljaju određeno pitanje kao pretnju bezbednosti, čime opravdavaju izvanredne mere.
Evidentno je jedno da je on odustao od ideje da se odrze izbori ove godine i fokus se stavlja na ulicne nemire. Jasno je da on ne bi mogao da u ovim uslovima vodi standardnu kampanju koju vode pre svega od kuce do kuce sa svim pratecim efektima .
On Ima jasnu taktiku koja je bila vise nego vidljiva prethodnih nedelju dana a danasnje konferencija to potvrdjuje.
Namerno su poslali nasilnike u Vrbas i Bačku Palanku, Petrovac, Liman kako bi provocirali građane i izazvali burne reakcije.
Ovo je urađeno da bi razbesneli ljude
Zatim se povlače i izbacuju mamce, koji za cilj imaju skupljanje dokaznih materijala, snimaka, ali i prepoznavanje aktera sto se ovih dana i desava. Eventualno snimanje organizacione strukture protestanata. Zato najavljuje par dana pauze sa ciljem verovatno da se donesu odgovarajuci propisi i krene u ostriju represiju slicno kao u Belorusiji 2020 godine. Ocekujem da ovo ide u pravcu dalje eskalacije na ulicama .
Vise o tom konceptu moze se ovde procitati.
https://bezbednost.org/publikacija/znac ... tizacije-2