by Pit Bull » 28 Oct 2024, 00:58
Osim u slucaju povreda nekih velikih, mislim da je danasnji dan rjesio dosta toga u NFC-u.
Sa ovim pobjedama i Vasington i Filadelfija imaju autoput do 10+ pobjeda u sezoni, a mislim da ce biti blize i 11-6 skoru nego npr- 10-7.
Grin Bej i Detroit su gotovo sigurno zakucani na 10+ da se ne znam sta desi.
I sad je samo pitanje ko ce jos ugrabiti sedmo mjesto u WC-u, mada bih ja bio sokiran da to ne bude Minesota.
Oni u narednom periodu imaju:
vs Indianapolis
at Dzeksonvil
at Tenesi
at Cikago
vs Arizona
vs Atlanta
vs Cikago
Oni na ovom rasporedu ako ne naprave 5-2, blago receno cu biti iznenadjen. A i sa 4-3 bi dosli na 9-5 i trebala bi im vrv. samo jedna pobjeda u zadnja tri kola koja su malo teza.
Na jugu je vjerovatno sve rjeseno. Atlanta zatvorila H2H sa Tampom, ima pobjedu vise i tri puta laksi raspored. Tampa sa ovim povredama vrv. gubi naredne dvije sedmice i od Cifsa i od Najnersa.
I na zapadu djeluje da ce biti do kraja rokanje za prvo mjesto u diviziji koje bi jedino trebalo da vodi u PO. I mislim da ce tu odluka pasti kada budu igrali SF i Remsi u direktnom obracunu za nekih 40-ak dana.
Dalas ako izgubi veceras i oni su precrtani kod mene. Na onaj raspored sa 3-4 da dobace do 10-7 ili 11-6, nemoguca misija.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒