by Pit Bull » 04 Nov 2024, 07:18
Sve nesto sto sam pisao prosle sedmice je i sada dobilo potvrdu da se manje-vise vecina plej-of timova zna ako ne bude kakvih silnih povreda vaznih igraca.
-Kanzas, Bafalo, Baltimore, Hjuston i Pitsburg mi izgledaju locked in u AFC-u. Cardzersi su pobjedom juce napravili ogroman korak i naredne tri igraju kuci protiv Tenesija, Sinsinatija i Baltimora. Ako bi dobili 2 od 3 i dosli na 7-4, na raspored koji imaju mislim da bi bilo nemoguce da izvise, pogotovo sto bi i 9-8 lako moglo biti dovoljno za 7th seed.
-Denver trenutno drzi to mjesto, ali vise vjerujem i Sinsinatiju, a i mrtvim Dzetsima da ce da budu u sedam nego Denveru.
-Indianapolis ima lagan raspored u finisu sezonu, ali i za njih sumnjak da mogu na 9-8 zavrsiti. Njihov mec u Denveru sredinom decembra ce vrv. biti jako vazan tj. porazeni ce biti otpisan.
-Vasington i Filadelfija pobjedama juce napravili ogroman korak ka 10+ sezoni. Sto bi u principu trebalo biti dovoljno, mada nije nemoguce da osmi u konferenciji bude na 10-7. Dalas s druge strane zavrsio pricu.
-Detroit dobio Grin Bej i pokazao da je trenutno najbolji tim NFC-a. Minesota isto nije dozvolila da udju sad u neku negativnu seriju i mislim da su te dvije ekipe isto zavrsile stvari za 10+ jer i jedni i drugi imaju vise nego povoljan raspored do kraja. Vikingse bi sacekao jos sedmicu dvije, ali ako odrade Dzeksonvil i odu na 7-2, mislim da je to prevelika zaliha. Cikago za mene ocekivanim porazom u Arizoni pokazao da nije plej-of ekipa i da to vjerovatno nece biti ove sezone. Ali slijede im sad tri meca kuci. Dobice Nju Inglend, pa onda Grin Bej i Minesota... Ako bi dosli do 7-4, imali bi sansu. Ali nimalo nisam optimista da ce to biti slucaj.
-Za Remse sam i na 1-4 rekao da su po meni zivi za plej-of i da ce povratkom Kapa i Nakue to bi druga prica. Ekstremno vazna pobjeda juce. Slijede im Dolfinsi kuci, pa put u Masacusets. To moraju da rjese i izadju na 6-4 i onda su u igri do samog kraja. Arizona recimo moze da bude ona ekipa sa 10-7 koja ce ostati bez plej-ofa... Mada vidjecemo, dali su sebi sansu. Igrace protiv Dzetsa kuci naredne sedmice i to je "must win"... Sa 5-5 tesko mogu i do tih 10-7, a kamoli 11-6. Ali tu ce biti opasno klanje do samog kraja jer je velika vjerovatnoca da ce samo pobjednik divizije u plej-of.
Gledam raspored San Franciska (4-4) do kraja:
at Tampa
vs Sijetl
at Grin Bej
at Bafalo
vs Cikago
vs Remsi
at Majami
vs Detroit
at Arizona
Tu nema nijedne lagane utakmice do kraja. Ako budu na 6-6 nakon naredne cetiri, nisam siguran da ce uspjeti da se uguraju u plej-of.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒