Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Nikola » 27 Jan 2025, 02:50

Vrhunski potez Cooka
I opet sjebase pretvaranje
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dr. Thomas » 27 Jan 2025, 09:31

Ален вечити лузер и без оне ствари у гаћама.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby mmarko28 » 27 Jan 2025, 11:34

Luzer? Čovek je odigrao jako dobro, nije on kriv što Chiefsi imaju bolji tim. Odbrana Billsa je dozvolila 32 poena, to je više nego što su Chiefsi postigli u poslednjih godinu i po dana. Sve što se ima zameriti Billsima je da su propustili svoju šansu na onom 4th downu pri rezultatu 22-21. To je bio prelomni trenutak utakmice. Plus, Allen je bio pod pritiskom na 45% pasova, što je astronomska cifra. Jedino što bi se napadu Billsa moglo zameriti je što su na 3rd i 4th downu previše išli na QB sneak, ali to je do OC-ja i trenera, ne do igrača.

Odbrana Billsa ima dve ključne mane zbog kojih ne mogu da zaustave Chiefse.

1. Nemaju igrača DL koji pravi razliku kao što to radi Chris Jones za Chiefse, Carter za Eaglese.....
2. Nemaju igrača kao McDuffie kod Chiefsa koji može da igra čoveka protiv najboljih WR protivnika.

Dok ne reše ta dva problema, teško će do SB. Realno, trebalo je da ispadnu i od Ravensa, više je Baltimor sam sebe pobedio greškama i glupostima nego što su ih Billsi nadigrali.

Najveći heroj Chiefsa poslednje 2 godine je Spagnuolo. Čovek je napravio odbranu koja je toliko prilagodljiva, uzeo je klince koji su 1-2 godine u ligi i od njih napravio ozbiljan secondary. Conner, Watson, Hicks igraju ozbiljno, od Carlaftisa je napravio zverku, a Chris Jones se svaki playoff pretvori u najboljeg defanzivca lige. Pored toga, Reid je pretvorio napad u nešto što je antiteza onoga što je bio njegov identitet 20 godina. Trči mnogo više, napada kratkim pasovima, kontroliše posed i uvek nadje rupe u zonskim odbranama protivnika.
mmarko28

Postby Felipao » 27 Jan 2025, 18:27

Duh sa sekirom wrote:Svaki napad do kraja ćemo primiti TD, Jednostavno secundary je toliko supalj bez Repa i Banforda da Mahoms može da baca i levom rukom

Koliko se ja secam Repa, a secam se, covek je daleko bolji takler nego coverage sejfti. Zato su ga Ramsi izmedju ostalog i pustili, jer je stalno pucao u coverage.

Sto se tice Alena, covek je vrhunski QB koji vuce jednu, u najbolju ruku, prosecnu ekipu do SB pretenzija. Da je Alen u KC, verujem da bi imao jednako dobre rezultate kao Mahomes, ili bar veoma blizu. Na kraju krajeva, covek je od 6 plejof poraza, izgubio kao ruki cini mi se od Texansa, jednom od Sinsinatija i 4 puta od do sada najmocnije dinastije u istoriji igre, i mozda i buduceg najboljeg QB u istoriji igre i to svaki put na jedan posed. Da Alen ima tim koji ima Baltimor, ili Filadelfija, pregazio bi ovaj KC.
Felipao

Postby Steamroller91 » 27 Jan 2025, 18:51

Felipao wrote:
Duh sa sekirom wrote:Svaki napad do kraja ćemo primiti TD, Jednostavno secundary je toliko supalj bez Repa i Banforda da Mahoms može da baca i levom rukom

Koliko se ja secam Repa, a secam se, covek je daleko bolji takler nego coverage sejfti. Zato su ga Ramsi izmedju ostalog i pustili, jer je stalno pucao u coverage.

Sto se tice Alena, covek je vrhunski QB koji vuce jednu, u najbolju ruku, prosecnu ekipu do SB pretenzija. Da je Alen u KC, verujem da bi imao jednako dobre rezultate kao Mahomes, ili bar veoma blizu. Na kraju krajeva, covek je od 6 plejof poraza, izgubio kao ruki cini mi se od Texansa, jednom od Sinsinatija i 4 puta od do sada najmocnije dinastije u istoriji igre, i mozda i buduceg najboljeg QB u istoriji igre i to svaki put na jedan posed. Da Alen ima tim koji ima Baltimor, ili Filadelfija, pregazio bi ovaj KC.

Kome duzmu prase? :biggrin:
Nisu ni najmocnija dinastija 21. veka (jos uvek).
Avangarda classic FPL Champion - 2022/2023
Avangarda Head to Head FPL Champion - 2022/2023
Steamroller91

Postby Felipao » 27 Jan 2025, 19:02

Ako uzmu 3 peat, postace i zvanicno najveca dinastija u ocima velike vecine ljudi oko NFL-a i koji prate NFL. Verovatno ce u narednim godinama, i ako ne uzmu novi SB, biti jos neko AFC finale
Felipao

Postby Steamroller91 » 28 Jan 2025, 14:02

Felipao wrote:Ako uzmu 3 peat, postace i zvanicno najveca dinastija u ocima velike vecine ljudi oko NFL-a i koji prate NFL. Verovatno ce u narednim godinama, i ako ne uzmu novi SB, biti jos neko AFC finale

Pricamo o sadasnjosti i jos uvek nisu najveca dinastija 21. veka.
Previse je tu "ako", kada toga ne bude, onda mozemo da ih smatramo contenderima za najvecu dinastiju.
Steamroller91

Postby Zlaja » 28 Jan 2025, 14:22

Mislim da će Super Bowl odlučiti 2 stvari, pritisak na QB i run game.

Čifsi će morati da šalju blic na Hurtsa u velikoj meri, dok sa druge strane Fila mora da generiše pritisak sa max 4 rašera.

Tu već imamo nekoliko zanimljivih duela.

Što se run igre tiče, očekivano je da u prvom poluvremenu obe ekipe koriste trčanje na 1. i 2. daunu u ogromnoj meri.

Tu će svakako biti dosta dizajniranih opcionih trčanja za oba QB.

Ne treba zaboraviti da se SB igra u domu, na veštaku, a da su obe ekipe do finalne utakmice došle preko domaće trave.

Samo da ne bude povreda ključnih igrača, pa neka pobedi bolji.

Biće zanimljivih 12 dana u medijima i nadam se da će većina favorizovati Čifse.
Zlaja

Postby Pit Bull » 28 Jan 2025, 14:25

Po meni su Cifsi apsolutni favoriti.

Gdje god se okrenes imaju prednost.

Kad Filadelfija nije dobila prije dvije godine nece ni sada. U odnosu na taj period, odbrana Cifsa je duplo bolja igracki, a Fila nije bilo toliko dominantna i pored toga sto imaju Barklija sad.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Zlaja » 28 Jan 2025, 14:29

Ne bih se složio.

Ovaj tim Iglsa je neuporedivo bolji nego onaj od pre 2 sezone.

Samo pogledaj koliko je trčao 1. RB Senders.

Neuporedivo bolji i LB i DB.

Jedino je bila mnogo bolja rotacija na Edge.
Zlaja

Postby Pit Bull » 28 Jan 2025, 14:39

I centra imate losijeg. :biggrin:
Pit Bull

Postby mmarko28 » 28 Jan 2025, 15:10

Po meni, Eaglesi imaju dosta bolju odbranu sad. Prvo, tu je Fangio koji je bolji DC nego što je bio Gannon. Drugo, Carter je zverka kakvu nisu imali prošli put. Smith se pokazao kao jako dobar 3rd down rusher. Pre par godina je DL Eaglesa bila puna veterana koji nisu bili u najboljim igračkim godinama. Pored toga, sad imaju jači secondary. Mitchell, DeJean su dva mlada kornera koji su doneli dosta u ovoj def.šemi. Mislim da su bolji i na LB poziciji, Baun im je pun pogodak ove godine.

Problem Eaglesa je da pozicije OG i C nisu tako dobre kao što su bile na prošlom SB, posebno ako Jurgens ne bude igrao. Onda su slabiji na 2 pozicije jer Dickerson, iako je igrao centra na koledžu, nije navikao na tu poziciju, a oslabljen si i na poziciji OG jer Steen nije na nivou Dickersona. Pored toga, Hurts ne igra na onom nivou na kojem je bio pre 2 godine. I to je glavni problem. Igrač kojeg plaćaju preko 50 miliona im je možda i glavna mana u timu.
mmarko28

Postby Pit Bull » 28 Jan 2025, 17:47

Ma ubice ih Kanzas.

Odbrana Cifsa je nikad bolja u eri Mahomsa. Bukvalno prze ljudi. Nece ni OL Iglsa, a bgm. ni Hurts uspjeti da se izbore sa tim. Ne bi me cudilo da izgrijesi za sve pare.

A pri tome u napadu Mahoms ima nikad vise oruzja. Cak i pored slabe forme Kelsija ove godine, na svim ostalim pozicijama opcija koliko hoces. Na RB imaju Paceka i Hanta, na WR ne mozes ni pohvatati covjek vise ko je sve tu. Vorti odlican, Braun donosi dobre stvari, imas Hopkinsa koji mozda jeste veteran, ali i dalje moze big play da isporuci, pa JuJu koji je bio faktor i sad u finalu konferencije. Nekog sam i zaboravio jer znam da ih je pet u opticaju.

I pri tome ultimativni mismec Rid-Siriani.

Nece ovdje biti drame u finisu.
Pit Bull

Postby Steamroller91 » 28 Jan 2025, 20:02

Hvala Pitu sto svojim upisima ohrabruje sve nas mrzitelje Chiefsa. :D
Steamroller91

Postby Baxter Stockman » 28 Jan 2025, 20:08

Eberflus novi DC Dalasa