Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL draft

Re: Američki fudbal - NFL draft

Postby John Schneider » 06 Mar 2017, 19:24

Kevin King, Fabian Moro i Ahkelo Witersun su pokidali 40jardi, u vis i u dalj.

Jedva cekam mokove nakon ovog kombajna. Po svim komentarima mozda i najjaca klasa u poslednjih ko zna koliko godina.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 06 Mar 2017, 20:17

Mokovi ce se promeniti drasticno.
Oni koje smo mi apostrofirali otice vrlo visoko. Bravo za nas :)

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 06 Mar 2017, 20:19

Obi Melifonwu at combine:
- Taller than Larry Fitzgerald
- Quicker than Darren Sproles
- Faster than Devin Hester
- Jumps higher than OBJ

Image
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 07 Mar 2017, 10:01

Vidim da ste oduševljeni kako je na combine prošao Melifonwu. I ja sam oduševljen. Ali, combine ne sme da bude jedino merilo. Svake godine se jedan tim zaljubi u nekog combine freaka, a taj igrač posle ne uspe u NFL. Bill Polian, bivši GM Billsa i Coltsa je imao pametnu rečenicu kad je dao intervju pre neki dan. Ide otprilike ovako: Combine treba da služi samo da timovi vide da li se igrači uklapaju u fizičke kriterijume koje svaki tim ima. Timovi ne smeju da dozvole da im combine rezutati budu važniji od toga kako je igrač igrao na koledžu. Kao primer je naveo da Coltsi u njegovo vreme nikad nisu draftovali WR koji trče na 40 jardi sporije od 4.50, jer su došli do zaključka da se oni ne uklapaju u ono što napad Coltsa želi da igra. Ako igrač ispuni taj kriterijum, onda su se ozbiljno koncentrisali na njegove igre i na njegov karakter.

Na ovom combine-u će se ljudi primiti na Melifonwua, draftovati ga u prvoj rundi, iako njegove igre to ne opravdavaju. Draftovati na osnovu projektovanog potencijala igrača je opasno, jer moraš da imaš detaljan plan kako ćeš razviti igrača i da li se njegove mane mogu ispraviti ili ne. Moj utisak, na osnovu nešto malo snimaka Melifonwua koje sam gledao, da je on sjajan atleta ali da se to ne vidi toliko na terenu. Imam utisak da se na koledžu često previse oslanja na atletske sposobnosti, a da mu čitanje igre nije baš najbolje. Za njega je najbolje da ga draftuje tim koji bi imao vremena da radi sa njim, da ga nauči kako da igra u NFL, da ga postepeno uvodi u sistem. Ako ga takav tim draftuje, on može da bude čudo od igrača.
mmarko28

Postby Felipao » 07 Mar 2017, 10:14

S ovim se apsolutno slazem. Hrpa tih likova koji oduseve na kombajnu posle ne uspe u NFL i nikako ne moze da bude 40 jardi dash ozbiljnije merilo od njegovih igara na terenu. Kad ce uopste DT ili RB da trci 40 jardi na utakmici pa da to dodje do izrazaja ... Taj kombajn treba da bude samo smernica, upravo ovaj primer koji je dao Marko o gm Coltsa, da se ne dodje u situaciju da neka ekipa poput Tenesija, nema WR koji trci ispod 4.50 , pozicija gde je u stvari taj 40 dash jedino i relevantan :D
Felipao

Postby John Schneider » 07 Mar 2017, 10:15

mmarko28 wrote:Vidim da ste oduševljeni kako je na combine prošao Melifonwu. I ja sam oduševljen. Ali, combine ne sme da bude jedino merilo. Svake godine se jedan tim zaljubi u nekog combine freaka, a taj igrač posle ne uspe u NFL. Bill Polian, bivši GM Billsa i Coltsa je imao pametnu rečenicu kad je dao intervju pre neki dan. Ide otprilike ovako: Combine treba da služi samo da timovi vide da li se igrači uklapaju u fizičke kriterijume koje svaki tim ima. Timovi ne smeju da dozvole da im combine rezutati budu važniji od toga kako je igrač igrao na koledžu. Kao primer je naveo da Coltsi u njegovo vreme nikad nisu draftovali WR koji trče na 40 jardi sporije od 4.50, jer su došli do zaključka da se oni ne uklapaju u ono što napad Coltsa želi da igra. Ako igrač ispuni taj kriterijum, onda su se ozbiljno koncentrisali na njegove igre i na njegov karakter.

Na ovom combine-u će se ljudi primiti na Melifonwua, draftovati ga u prvoj rundi, iako njegove igre to ne opravdavaju. Draftovati na osnovu projektovanog potencijala igrača je opasno, jer moraš da imaš detaljan plan kako ćeš razviti igrača i da li se njegove mane mogu ispraviti ili ne. Moj utisak, na osnovu nešto malo snimaka Melifonwua koje sam gledao, da je on sjajan atleta ali da se to ne vidi toliko na terenu. Imam utisak da se na koledžu često previse oslanja na atletske sposobnosti, a da mu čitanje igre nije baš najbolje. Za njega je najbolje da ga draftuje tim koji bi imao vremena da radi sa njim, da ga nauči kako da igra u NFL, da ga postepeno uvodi u sistem. Ako ga takav tim draftuje, on može da bude čudo od igrača.

Kako stvari stoje Kerol I Snajder su se opasno "zaljubili" u njega. Imali su intervjue sa njim I na kombajnu I na senior bolu. Kerol je najbolji trener za rad sa DB, I mozda I najbolja sredina za razvoj Melifonvua je bas Sijetl, gde ima Kerola, Censelora , Tomasa I Sermana. Ali mislim da ga ni oni nisu videli kao pika prve runde tako da videcemo sta ce biti. Mada za njih nije strano da za nekog ko im se bas svidi naprave rich (oni su uzzeli brita u drugoj rundi a svi su mu predvidjali petu).

I Kevin King je klasican igrac za Sijetl, a imao je bolesno dobra vremena na 3 cone I 20 satl. I 40 jardi je trcao 4.4.

Ja I dalje mislim da ce oni uzeti Redika ako bude Slobodan, a ako ne bude videcemo.
John Schneider

Postby mmarko28 » 07 Mar 2017, 10:32

@Dr Arslanagić

Doktore, šta misliš, može li Solomon Thomas da igra kao 5-tech. Vidim da se to pominje kao opcija, meni je malo čudno imajući u vidu njegovu kilažu.
mmarko28

Postby Dr Arslanagic » 07 Mar 2017, 11:23

Ne znam sta da ti kazem.
Ono sto sam ja gledao, igrao je gro akcija na 0 i 3 tech.
I to 0 na under frontu, a 3 tech na over. Vrlo malo snimaka ima da je igrao 5 tech - klasicna DE pozicija.
Iako ga svi skauti svrstavaju kao najboljeg 4-3 DE. Po meni je bolji za LDE, ako vec mora ta pozicija.
Zasto?
Zato sto nisam video nista osim bull rush-a da je primenio na 5-tech.

S druge strane, ima vrhunske osbine za RDE, prvi korak, burst, fenomenalan rad ruku, ali kazem nisam video close tech nacin oslobadjanja od LT, koji su soliteri na pro nivou. Opet, agenti i skauti kazu da bez problema moze da igra RDE.
Kako stvari stoje igrace ono sto je igrao Chris Long ove godine u NEP, a to je sve :biggrin:

Po meni, najbolje ce biti da igra Aron Donaldov stil. Da se pozicionira na gap kod garda ili na nuli i da cepa. Nije nivo Donalda (niko nije) ali mu je najblizi.
Ono sto ga odvaja od ostalih je sto je potpuno nemilosrdan i brutalan. Retko vidjen motor u svakoj akciji. Gura kao buldozer, resava udvajanja vrlo lako. Siguran sam da je najbolje da igra 3tech jer ce tako najbrze izvrsiti pritisak na OL i kolaps iste, u krajnjem slucaju i sack sa te pozicije, sto je trenutno najvrednija stvar na pro nivou.

Inace iste je visine i tezine kao Chris Long, iako ne deluje tako.
Vise lici na Majkla Beneta.

Sto se tice Obija.
Takve fizicke karakteristike ne mogu da ispadnu lose. Mozda ne bude prva runda, ali ce biti odlican igrac.
Citao sam jos dok sam pisao o njemu da se smatra jednim od najpametnijih sejftija. Videcemo.
Kad neko ima takve fizikalije to se ne preskace.
Kad su Dzajanti draftovali JPP-a on je bio samo fizicka zver, slabo se o njemu sta znalo. A eto, postao je jedan od najboljih DE u poslednjoj deceniji.
Donald je pokidao kombajn pa ga tek Ramsi uzese.
Moj stav je kad je neko visok a brz, ili recimo ima brutalan prvi korak, a jos ako ima kombinacije tih prem talenata, a nije dokazan, uzimaj i ne pitaj. To ne moze da izadje na lose.

I neko je juce napomenuo, ako se dobro secam da se Dalvin Cook nije proslavio.
Slazem se, ali ne treba zaboraviti da njemu FB ne treba, da je igrac koji sve moze sam. Uz solidnu OL bice odlican igrac.
Dok recimo Fournette najcesce igra sa FB ispred.
Mislim da ce iznenadjenje sezone biti Mixon i Christian McCaffrey.
Pogotovo McCaffrey koji ce da igra sve. I RB i WR.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 07 Mar 2017, 11:44

Jedan segment koji Myles Garrett mora da popravi.
Previse ide telo u telo umesto da koristi ogromne ruke i snagu istih.

Image

Bosa recimo mozda i najbolje koristi ruke u igri. Treba da nauci od njega, i onda ce biti nezaustavljiv.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 07 Mar 2017, 11:58

Moram da dodam da me je Jaleel Johnson razocarao na kombajnu.
Ocekivao sam bas dosta od njega.

Za njega sam svojevremeno napisao
Jaleel Johnson, DT Ajove
193, 141kg.
Brutalna snaga. 1 na 1 teako ga je drzati. Nije bio u fokusu, ali posle senior bowla skocio je moguce i u trecu rundu.
Klasican space eater, jedini zadatak mu je da ga cuvaju dvojica a nije klasican NT. Normalno nema eksploziju, ali je prilicno agilan.
Pravi run stoper, dobar rad rukama, dobro skida blok.
Moze da pravi dosta problema iznutra, sto svaki tim ceni.

Medjutim mnogo je omanuo.
Ipak, ocekujem da bude draftovan. Dobar komad mesa je u pitanju.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 08 Mar 2017, 09:13

Marko, citam danas, oko onog tvog pitanja za Solomona Thomasa i 5-tech.
Svi relevantniji skauti, cak i pro skauti timova, ocekuju da igra bas to. Iako je na koledzu bio najbolji iznutra.
Kazu da iako lici na Donalda, nema nista elitno kao sto on ima. A pre svega mnogo je laksi.
Njihove procene su da bi uz poboljsanje tehnike i kad nauci jos par tehnika prolazenja OL bio full time RDE starter.

Videcemo.
Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 09 Mar 2017, 10:38

Dr za Kakningema si samo napisao da je zverina. Je l mozes malo detaljnije, je l moze da igra Sema non stop? Citam da je malo slabije u pass coverage. Imao je bas lose vreme na 40 jardi na kombajnu a pisu I da mnogo teklova masi.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 09 Mar 2017, 22:13

Za mene je zverina, ne znam za ostale :biggrin:
Ima jednu veliku manu, koja se da bez problema ispraviti. Igrace obara kao rvac umesto da udara iz kukova.
Iz toga proizilazi da nije cistokrvni obarac.
Zbog velikih gabarita ne drzi dobar pad level, znaci stoji visoko.

To su mane, sve ostalo je dobro. Ima ogroman frejm na koji moze da se nabije jos mase bez da izgubi brzinu i eksplozivnost.
Pre svega je Will ili MLB u 4-3.
Kada bi znatno popravio tehniku obaranja, verujem da bi bio vrhunski on ball 3-4 ILB.

Steta bi bilo staviti ga na SLB, da mu propadne talenat jureci TE.
Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 11 Mar 2017, 23:07

Au kakav bedak za Sidney Jones-a. Na PRO day-u, na poslednjem drilu za CB decko je izgleda pokidao ahilovu tetivu. Ode prva runda, odose pare, mozda ode I karijera. Strasno.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 11 Mar 2017, 23:20

Sigurno je bio u prvih 20.
Kakva tragedija za mladog igraca.
Dr Arslanagic

PreviousNext

Return to Američki fudbal