- Taller than Larry Fitzgerald
- Quicker than Darren Sproles
- Faster than Devin Hester
- Jumps higher than OBJ

mmarko28 wrote:Vidim da ste oduševljeni kako je na combine prošao Melifonwu. I ja sam oduševljen. Ali, combine ne sme da bude jedino merilo. Svake godine se jedan tim zaljubi u nekog combine freaka, a taj igrač posle ne uspe u NFL. Bill Polian, bivši GM Billsa i Coltsa je imao pametnu rečenicu kad je dao intervju pre neki dan. Ide otprilike ovako: Combine treba da služi samo da timovi vide da li se igrači uklapaju u fizičke kriterijume koje svaki tim ima. Timovi ne smeju da dozvole da im combine rezutati budu važniji od toga kako je igrač igrao na koledžu. Kao primer je naveo da Coltsi u njegovo vreme nikad nisu draftovali WR koji trče na 40 jardi sporije od 4.50, jer su došli do zaključka da se oni ne uklapaju u ono što napad Coltsa želi da igra. Ako igrač ispuni taj kriterijum, onda su se ozbiljno koncentrisali na njegove igre i na njegov karakter.
Na ovom combine-u će se ljudi primiti na Melifonwua, draftovati ga u prvoj rundi, iako njegove igre to ne opravdavaju. Draftovati na osnovu projektovanog potencijala igrača je opasno, jer moraš da imaš detaljan plan kako ćeš razviti igrača i da li se njegove mane mogu ispraviti ili ne. Moj utisak, na osnovu nešto malo snimaka Melifonwua koje sam gledao, da je on sjajan atleta ali da se to ne vidi toliko na terenu. Imam utisak da se na koledžu često previse oslanja na atletske sposobnosti, a da mu čitanje igre nije baš najbolje. Za njega je najbolje da ga draftuje tim koji bi imao vremena da radi sa njim, da ga nauči kako da igra u NFL, da ga postepeno uvodi u sistem. Ako ga takav tim draftuje, on može da bude čudo od igrača.
Jaleel Johnson, DT Ajove
193, 141kg.
Brutalna snaga. 1 na 1 teako ga je drzati. Nije bio u fokusu, ali posle senior bowla skocio je moguce i u trecu rundu.
Klasican space eater, jedini zadatak mu je da ga cuvaju dvojica a nije klasican NT. Normalno nema eksploziju, ali je prilicno agilan.
Pravi run stoper, dobar rad rukama, dobro skida blok.
Moze da pravi dosta problema iznutra, sto svaki tim ceni.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests