Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Houdini » 03 Feb 2012, 22:18

Vidim americki fudbal se osamostalio :biggrin:

Cekajuci Superbowl da se prisetimo malo prosli susret ova dva tima u Superbowlu XLII

poceo je ovako drive...
Image

onda Tyree...
Image

pa Plaxico...
Image

i na kraju ovo...
Image
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Houdini » 04 Feb 2012, 01:07

NFL Expansion: Cities Other Than Los Angeles Where the League Could Go

http://bleacherreport.com/articles/1051 ... uld-expand
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Dejan » 04 Feb 2012, 12:13

Image
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Houdini » 04 Feb 2012, 14:13

Ali Robert Kraft u gangsta' fazonu :lol:
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Dejan » 05 Feb 2012, 12:57

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Felipao » 05 Feb 2012, 15:09

Neke izjave pred finale,izmedju ostalih i Drounsa,NFL sampiona 2008 sa Dzajantsima a danas trenera beogradskih Vukova:

Noć Superboula: Džinovi i Patriote u borbi za NFL titulu

Pola sata iza ponoći oči sportske javnosti biće uprte u Indijanapolis, gde se u 46. Superboulu sastaju Nju Ingland i njujorški Džajantsi.

“Patriote” iz Bostona su favoriti u meču za Lombardijev trofej koji se dodeljuje najboljoj ekipi u američkom fudbalu, ali to su bili i 2008. kada su im Džajantsi u finalu rezultatom 17:14 naneli jedini poraz u sezoni. Tadašnji NFL šampion, a sada trener beogradskih Vukova Ruben Drouns, za “Blic” kaže da je iznenađenje ponovo moguće.

"Džajantsi sada imaju još bolji tim nego tada. Uz to, ma koliko da su “Patriote” sjajne u napadu, odbrana im je među najslabijim. Kako su moji “Džinovi” i ove sezone pokazali da se sjajno snalaze kada nastupaju van Njujorka, mislim da mogu da uzmu još jednu titulu" uveren je Drouns.

Madona na poluvremenu
Tradicionalni koncert na poluvremenu Superboula ovoga puta održaće Madona. Slavna pevačica neće biti plaćena za taj nastup, ali on itekako vredi na markentiškom tržištu. Imajući u vidu da TV reklama od 30 sekundi tokom finala košta 3,5 miliona dolara, Madonin 12-minutni nastup biće zapravo reklama vredna 84 miliona dolara.

Kao i 2008, glavni akteri su isti: Nju Ingland vodi najbolji kvoterbek današnjice Tom Brejdi, a “Džinove” Ilaj Mening, koji je uspeo da svojim dodavanjima eliminiše i branioca titule, Grin Bej.

"Niko nam nije davao šanse posle učinka 7-7, a mi smo uz pet pobeda došli do finala. Nadam se reprizi iz 2008", poručuje zvezda Džajantsa nigerijskog porekla Osi Jumenjiora.

Jumenjiorin zadatak je da se, što je pre moguće, domogne protivničkih kvoterbekova. Igra u defanzivnoj liniji “Džinova” i bio je njen član i prilikom senzacionalne pobede 2008.

"Ti momci iz njihve defanzivne linije igraju maestralno. Konstantno ometaju akcije rivala jer su i brzi i snažni", otkriva najveću strepnju trener Nju Inglanda Bil Beličik, koji je sa Brejdijem u ekipi tri puta osvojio Superboul.

Brejdi, pored iskustva, na raspolaganju ima sjajne hvatače, pre svih nepredvidivog Vesa Velkera, ali i dvojicu momaka koji igraju na poziciji tajt enda, retkoj sa dvostrukom ulogom u ovom sportu: najčešće blokiraju protivnika kako bi kvoterbek obavio svoj posao, a pritom smeju i da uhvate dodavanje.

Jedan od njih, Rob Gronkovski, oborio je ove sezone hvatačke NFL rekorde kada su u pitanju tajt endovi (17) a sedam puta je poentirao njegov kolega Aron Hernandez. Sasvim dovoljno za glavobolju Džajantsa, iako Gronkovskog muči povreda skočnog zgloba.

"Biću spreman, ne brinite", ne pomišlja Gronkovski da propusti spektakl.

Sa jedne strane Brejdi i njegovi hvatači, sa druge Ilaj Mening koji drugi šampionski prsten juri uz pomoć spektakularnog Viktora Kruza oborio klupski rekord Džajantsa po jardama osvojenim hvatanjem. Na kraju će odlučiti borba na “crti”, gde će ili prevagnuti defanzivna linija “Džinova”, ili će Brejdi imati dovoljno vremena da baci loptu gde poželi.

A možda se desi i čudo, pa ovaj meč odluči - igra trčanjem, u šta malo ko veruje. Ali, Superboul je upravo prilika da se desi neočekivano. Prethodno veliko finale sa ovim akterima je najbolji dokaz za to.
Felipao

Postby belpH #77 » 05 Feb 2012, 19:24

Image

ajmooooooo veceraaaaas!!! da Tomica malko dobije po nosu!

GO GIANTS!
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Felipao » 05 Feb 2012, 19:49

Pivo (americko,da se isprati hepening) -checked
Grickalice - checked
Drustvo - ugovoreno

Ajmo Dzajantsi :D
Felipao

Postby Houdini » 05 Feb 2012, 19:55

Niko od mojih ne gleda NFL, tako da sam sam
Coke - checked
Snacks - checked
Pizza - checked (soon)

ne volim nijedne ni druge, tako da prvi put od kad pratim Superbowl nemam favorita, mozda je tako i bolje, cuvam zivce, trebace mi za kup :D
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby draganjojic » 05 Feb 2012, 20:49

Jos par sati pa pocinje najveci i najgledaniji spetakl na svetu.Jesteli videli posto su karte,pa toje strasno za nase pojmove.14000 dolara za mesto uz teren pa mnogoje i za Super Bowll ali to govori kolko je popuralan ovaj sport.Bice strasna utakmica,ocekujem veliku borbu i neizvesnost do samog kraja.Nadam se da ce Brejdi i ostali napadaci Patriota uspeti da postignu poen vise nego sto njihova slabasna odbrana moze da primi jer ako Ilaj udje u ritam sa svojim hvatacima a rb budu raspolozeni mojim Petsima se lose pise.Voleo bih da me odbrana Nju Inglanda demantuje i iznenadi dobrom igrom da bi Brejdi uzeo cetvrti prsten i postao najbolji kvoterbek svih vremena.NAPRED NJU INGLAND
draganjojic

Postby gogo23 » 05 Feb 2012, 20:53

Houdini wrote:Niko od mojih ne gleda NFL, tako da sam sam
Coke - checked
Snacks - checked
Pizza - checked (soon)

Večeras sam i mama, tako da moram da pokažem malo više kulinarske inventivosti od naručivanja pizze :biggrin:

Prethodnu noć sam vežbao nespavanje do 5.30, potom odspavao do 1, tako da iznenađenja ne može da bude, kao što sam poprilično samouveren da se ni na terenu neće desiti novo iznenađenje kao što se desilo pre 4 godine. Jedino iznenađenje može da se desi sutra ako se na vreme pojavim na poslu :laugh:

Inače, baš od tog SB-a 2008 sva finala su mi bila izuzetno neatraktivna u smislu veoma tvrde igre i verovatno je to uvezano sa značajem meča. Vrhunski nabrijane odbrane našta je sledio odgovor u vidu poprilično ziheraške igre QB-ova (ko reče VJ) su bar kod mene doprinosile takvom utisku.

Nadam se da će Tom večeras da odigra onako kako samo on zna i ume( Žizela me je rekla da nema ništa mesec dana ako ne pobedi :biggrin: ) a Rob da ga isprati. U tom slučaju će pobednik biti neupitan.
gogo23

Postby belpH #77 » 05 Feb 2012, 20:58

draganjojic wrote:Jos par sati pa pocinje najveci i najgledaniji spetakl na svetu.Jesteli videli posto su karte,pa toje strasno za nase pojmove.14000 dolara za mesto uz teren pa mnogoje i za Super Bowll ali to govori kolko je popuralan ovaj sport.Bice strasna utakmica,ocekujem veliku borbu i neizvesnost do samog kraja.Nadam se da ce Brejdi i ostali napadaci Patriota uspeti da postignu poen vise nego sto njihova slabasna odbrana moze da primi jer ako Ilaj udje u ritam sa svojim hvatacima a rb budu raspolozeni mojim Petsima se lose pise.Voleo bih da me odbrana Nju Inglanda demantuje i iznenadi dobrom igrom da bi Brejdi uzeo cetvrti prsten i postao najbolji kvoterbek svih vremena.NAPRED NJU INGLAND

:ajdejebote:
ne preteruj....
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Dejan » 05 Feb 2012, 21:02

I ja navijam za Patse, ali eventualnom pobedom noćas Brejdi bi tek ušao u priču o najboljem svih vremena uz Montanu i Bredšoa koji takođe imaju po 4 SB. Može se reći da je bilo dobrih QB ali ono što najbolje odvaja od drugih su upravo pobede u SB.
Dejan

Postby irriducibili » 05 Feb 2012, 21:22

Samo da se za sada upisem medju one koji su veceras uz Patriotse.... :hatman:
irriducibili

Postby Houdini » 05 Feb 2012, 22:30

Ko hoce da se zagreje pre Superbowl-a, Lingerie Bowl :D

http://www.firstrowsports.eu/watch/1062 ... l-ix-.html
Studenti u saopštenju
Houdini