Board index Sportske zanimacije Sportsko klađenje Avangardin tiket

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Antipop Antonije » 06 Jul 2025, 22:56

Ne razumeju da moraju da napipaju ćeliju,procese, sudjenja.
Nije fer da se to desava deci, zenama i ljudima koji hrane porodice.
Izvoli Ponoše pravac pred Zafirovica i Krička..kakvi bre twitovi.
...mogla je ovo biti ta sezona
Antipop Antonije

Postby Hajzenberg » 06 Jul 2025, 23:13

Sad dođoh kući, valja sutra raditi, ako uopšte i stignem do Zlatibora. A možda i nije važno. Sačekah ispred MUP-a da budu pušteni naši ljudi. Nepovređen sam ali umoran do bola, pre svega psihički ali istovremeno i srećan i ponosan. Ljudi, ovako nije bilo ni 1996 ni 2000, Slobo je bio mala maca za ove. Zarekoh se sebi još pre nekog vremena da ovaj put neću biti aktivni učesnik "revolucije" ali avaj, jače od mene. Tek što sam u decembru `96 skinuo uniformu posle godinu dana služenja još uvek tada i iole solidne i prave vojske uključih se u one čuvene proteste posle ukradenih izbora a onda ono ludilo dvehiljadite posle kojeg ne samo meni nego sigurno i bilo kome drugom ne bi palo na pamet da ćemo posle četvrt veka opet u istu priču.

Jutros oko 9 sam načuo da će biti razbijanja blokada, prvo je bilo planirano da to bude u pola 12 ali su se moji dovitljivi sugrađani dosetili da umesto nadvožnjaka odu par stotina metara tamo gde je onaj prvi radar kod železničke stanice i gde svi tu usporite kad prolazite ovim putem i da na pešačkom prelazu prave pometnju u fazonu da se prelazi ulica i ometa saobraćaj, ubrzo stigla po onoj vrućini saobraćajna policija da reguliše i to trajalo neko vreme. Večeras veliki pljusak koji nas nije omeo da krenemo u akciju iako se u vazduhu osećala opasnost. Prvi put je pored mosta blokiran i sam ulaz u grad ispod groblja odnosno na ulasku u Krčagovo i onda se policija na sve strane razmilela. Da, iz Kraljeva su stigli, bilo ih je i iz Kruševca i ko zna sve odakle. Bio sam stoprocentno uveren da će krenuti kada su rekli da imamo rok od 5 minuta, suzavac i sve propratno uz to, bilo je bogme dobrog pendrečenja. Nisam bio konkretno na probijanju blokade čiji ste snimak postavili, to je bilo na putu za blokadu koju prvo pomenuh, ja sam bio sve vreme na mostu. Od jutros su se bukvalno razmileli, jednostavno im ne paše da put prema Zlatiboru i CG bude i minut u blokadi kad su već na onaj način pustili deo autoputa prema Požezi a danima se u njihovim medijima najavljivao napad.

Sad vidim i da je N1 izveštavala a inače ko ima FB neka zaprati pre svega stranu Žuta minuta (obavezno), zatim UE oglasna tabla (jednim delom naprednjačko glasilo ali izveštavaju o svim skupovima), tu uvek imate sve informacije, fotografije, video snimke...na svoju odgovornost otvarate komentare koje ja inače uglavnom ne čitam jer nemam živce za to nego se zeznuh u četvrtak pa otvorih kad ono uobičajeni folklor gde ljudi svih uzrasta iz svih krajeva Srbije (a i preko Drine) pljuju po ovdašnjem stanovništvu a nikakvih dodirnih tačaka ni sa UE ni sa Zlatiborskim okrugom nemaju. Da su to samo botovi bilo bi okej a ovako...ovo je ludilo mozga, sad kad pogledah ljudi likuju što pendreci rade uz usklik "udri milicijo". Ogromna je podeljenost, ogromna, pa i ovde u gradu ima ljudi koji kunu i prete što na posao ne mogu da idu a zabole ih za ono što se oko njih dešava, to su ovi čuveni "neutralni". Stvarno mi je pun kurac svih njih i u svakome od njih vidim neprijatelja nevezano za to da li mi je rođak, komšija, prijatelj.

Ponosan sam na moje sugrađane, nisam ovo očekivao, pisao sam već da je malo falilo da se zastava slobode počne vijoriti pretprošlog decembra kada su na lokalnim izborima nazadnjaci uz pomoć izdajnika Stamata zadržali vlast jer je opozicija uz pomoć pre svega tek formiranih lokal-patriotskih snaga postigla jako dobar rezultat i zato pamet u glavu i jednog dana kada se u svim gradovima budu održavali pošteni izbori apelujte i učestvujte u formiranju jakih lokalnih frontova jer niko neće doći ni iz Beograda niti iz bilo kog grada da vam rešava lokalne probleme, to mora biti osnov formiranja neke buduće vlasti u svim gradovima unutrašnjosti, pre svega mislim na lokalne izbore.

Ja ne znam na šta će ovo izaći. Nisam pesimista, posle ovih dešavanja čak sam i blagi optimista i vidim neko svetlo na kraju tunela. Problem je što imamo preko puta sebe jahače apokalipse. Rđaviju vlast Srbija nije imala u modernijoj istoriji. I ne, nisu ovo ni nacisti ni fašisti, nisu oni njima ni do kolena (da me neko pogrešno ne razume na šta konkretno mislim). Ovo su nacisti i fašisti sa Aliekspresa a u suštini jedna obična nasilna, autokratska, lopovska i izdajnička banda kojoj do sada niko nije imao muda iz raznih razloga da se suprotstavi i koja je u svakom pogledu uništila i razorila ovu zemlju i koja se na kraju svog mandata odlučila i za batine koje je doduše i pre 4 godine za vreme korone servirala svojim građanima ali ovo je drugo. Energija ne samo da ne posustaje nego jača iz dana u dan a sada će proraditi i najjače srpsko oružje - inat. Ako ovaj put ustuknemo onda smo gotovi i to za vjeki vjekova.

I manite se bre više priča o opoziciji i o čemu oni pišu ili ne pišu na X ili već kom klincu i svih tih gluposti. Sad se narod događa i to je jedino važno. Puno sreće svima koji će i sutra biti na nekim linijama odbrane, da izbegnete neki pendrek a i ako se to desi i to je za čoveka. Izgleda da ponovo moramo pisati neku istoriju a samo ne znam dokle više tako.
Hajzenberg

Postby Milutinov Tata » 06 Jul 2025, 23:15

Antipop Antonije wrote:Ne razumeju da moraju da napipaju ćeliju,procese, sudjenja.
Nije fer da se to desava deci, zenama i ljudima koji hrane porodice.
Izvoli Ponoše pravac pred Zafirovica i Krička..kakvi bre twitovi.

Tako je, od tvitova nema vajde, kao i od gostovanja po emisijama. Tako su na tviteru i objavili da ce nelegitimni predsednik okupirati Pionirski park, ali niko od njih nije mrdnuo da to spreci. Kad je akcija u pitanju nema ih tamo gde treba da budu ove nedelje, samo se Milivojevic pojavljivao na blokadama (izvinjavam se ako sam nekog prevideo).
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby AirBall » 07 Jul 2025, 06:27

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby enbidzi » 07 Jul 2025, 06:31

Ova "neposlusnost" se cini izgustiranom, bar u bg, vreme je da se nesto novo smisli, studenti nisu svemoguci, po meni nije dobijena adekvatna podrska naroda i spremnost za odricanje, akciju itd
enbidzi

Postby Niko123 » 07 Jul 2025, 06:51

Arena blokirana
Niko123

Postby jupol » 07 Jul 2025, 06:58

enbidzi wrote:Ova "neposlusnost" se cini izgustiranom, bar u bg, vreme je da se nesto novo smisli, studenti nisu svemoguci, po meni nije dobijena adekvatna podrska naroda i spremnost za odricanje, akciju itd

Kad se skine bolesnik, kad god to bilo, definisati u preambuli ustava da su sindikati i organizovani navijaci govna, tim recima.
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Ziks96 » 07 Jul 2025, 07:02

jupol wrote:Kad se skine bolesnik, kad god to bilo, definisati u preambuli ustava da su sindikati i organizovani navijaci govna, tim recima.

Jedna navijacka strana je kupljena milionima, druga gvozdenom pesnicom. Sindikati su zapravo mogli nesto konkretno da urade ali su i oni vjerovatno pod uticajem zvale, kao i sve u ovoj drzavi manje vise.
I kad je najteže, nek boje se!
Ziks96

Postby AirBall » 07 Jul 2025, 07:31

AirBall

Postby Nikola » 07 Jul 2025, 07:33

enbidzi wrote:Ova "neposlusnost" se cini izgustiranom, bar u bg, vreme je da se nesto novo smisli, studenti nisu svemoguci, po meni nije dobijena adekvatna podrska naroda i spremnost za odricanje, akciju itd

Neko je vec napisao nesto slicno: nije realno ocekivati da se narod ceo dan smenjuje i da blokira po nekoliko mesta u svim vecim gradovima svakoga dana. Ljudi rade, imaju porodice, ne moze se to ocekivati. Svakome ko je izlazio i barem nesto radio svaka cast, ali ima i dalje mnogo vise onih koji nisu radili nista.

A najveci procenat takvih je u drzavnim preduzecima, pocev od radnika na najnizim pozicijima. To potpisujem.
O odricanju je mnogo lakse pisati nego sto ce se to dogoditi
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby AirBall » 07 Jul 2025, 07:39

AirBall

Postby jupol » 07 Jul 2025, 07:59

Ziks96 wrote:Jedna navijacka strana je kupljena milionima, druga gvozdenom pesnicom. Sindikati su zapravo mogli nesto konkretno da urade ali su i oni vjerovatno pod uticajem zvale, kao i sve u ovoj drzavi manje vise.

Psiho vec neko vreme sve resurse i paznju usmerava protiv studenata i gradjana, tako da su imali i te kako i vremena i prostora da se organizuju, ali su govna, manja ili veca, ali opet govna... kada je Sloba padao pozurili su ko ce vise da ga ocerupa... Kolubara se digla jer su dobili bolju ponudu od Dosa nego od Slobe... a mozda je i bolje voditi borbu posteno, pa sta bude, bez takvih govana koja ce sve to posle da sjebu otimajuci ono sto smatraju svojim delom za zasluge, kao i posle 5. oktobra
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Golden Warrior » 07 Jul 2025, 08:01

Nisam preterano za taj vid borbe da 15-20 judi prelazi pesacki prelaz ali mi je toliko drago sto ove kerine moraju da budu na ulicama u ovolikom broju i to po celom gradu :biggrin:
Golden Warrior

Postby Mikisha » 07 Jul 2025, 08:26

Nisam ni ja, ali sam jedno vece u Zr morao da stanem sa strane i posmatram kako 20-30 ljudi hoda nebitnom ulicom u Zrenjaninu, panduri ih obilaze autom i kao preprecuju im put, ljudi 180 stepeni zaokret a pandur u superbu lastin rep u ulici sirokoj 3 metra, i tako desetak puta.
Ismejao sam se bas.

Iskreno, da meni to neko uradi, verovatno bih plakao.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby balkanski spijun » 07 Jul 2025, 08:28

Danas su prioritet fakulteti.

Da vidimo ko dolazi da ih odblokira?Mislim da nece slati batinase.Njih cuva za glavni okrsaj, kad bude bio.

Nece predati vlast mirnim putem,sto se i vidi iz dosadasnjih dogadjaja.
balkanski spijun

PreviousNext

Return to Avangardin tiket