Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby MOREIRA » 11 Sep 2011, 22:07

Ova utakmica protiv Parme obecava , jos ako se zna da nisu poceli Mirko , Elija i Krasa , ovaj rezultat jos dobija na tezini , Pirlo je pokazao kakvo ce pojacanje biti , upravo ono sto prosle sezone nismo imali , taj zavrsni pas koji Pirlo izvodi neverovatno precizno , ne trebamo se jos zaletati za skudeto itd , ali svakako ima nade za nas :triprsta:
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby Grande Alessandro » 17 Sep 2011, 09:59

Evo jednog interesantnog teksta...

Kako će na kraju izgledati tabela Serije A?

Do sada je odigrano samo jedno kolo italijanske Serije A. Prošlog vikenda na programu su bili mečevi zvaničnog drugog kola, pošto je prvo odloženo zbog štrajka fudbalera. Mnogi će reći da je prerano, ali Serafino Ingardia predvideo je ishod sezone koja je počela. Čak je ponudio krajnji izgled tabele...

1. Milan - Bez sumnje, najbolji tim u ligi. Zlatan Ibrahimović i Alešandre Pato su gladniji nego ikad. Zbog toga će "rosoneri" osvojiti "Skudeto". (Vuk dlaku menja, ali ćud nikada)

2. Inter - Nemaju šanse protiv Milana, pošto su ostali bez Etoa. Ipak, tim Đan Pjera Gasperinija je vrhunski, pa će na kraju biti samo mesto iza gradskog rivala. (Važno je učestvovati)

3. Napoli - Na igre u Seriji A uticaće i takmičenje u Ligi šampiona.
Napolitanci su međutim kupili sve što im je potrebno, pa će dalje moći da izazivaju velike. (Nada umire poslednja)

4. Lacio - Klaudio Lotito je konačno počeo da kupuje, i čini se da je (trener) Edi Reja zadovoljan. Obratite pažnju na Ernanesa i Miroslava Klosea. (Bolje ikad nego ikad)

5. Juventus - Da li je ovaj tim bolji od prošlog? Njihova očajna odbrana ne deluje moćnije, a većina transfera koje je ugovorio Bepe Marota su sumnjivi. (Ljudski je grešiti)

6. Roma - Odličan projekat, takva su i pojačanja. "Vučici" je jedino potrebno vreme. Sadašnjost nije njihova, ali budućnost bi mogla da bude. (Ako ruže procvetaju...)

7. Fiorentina - Mnogi su ih otpisali, ali Siniša Mihajlović i dalje može da računa na Alberta Đilardina, Stevana Jovetića i Manuela Vargasa.(Ne sudite po spoljašnjosti)

8. Udineze - Uprkos odlasku najboljih igrača, "zebre" iz Udina imaju konkurentan tim predvođen legendom Antoniom di Nataleom. Posao će biti nastavljen. (Otrov se drži u malim bocama)

9. Đenova - Uslediće nova revolucija za "grifone", ali ne tako loša kao prtehodna. Đenovljani bi mogli da se poprave. (Jedno je misliti, a drugo raditi)

10. Palermo - Predsednik Marucio Zamparini je ili poludeo ili želi da se reši Palerma. Budućnost ne deluje dobro. (Riba smrdi od glave)

11. Katanija - Ekipa Pjetra Lo Monaka, standardna, sa mnogo Argentinaca. Sicilijancima bi trebalo bolje da ide, pre svega zahvaljujući Vinćencu Monteli. (Volja je moć)

12. Parma - Pjetro Leonardi nije uspeo da dovede Amaurija, ali je ipak kupio dobrog napadača, Serđa Flokarija.
Sa njegovim golovima i sa kreativnošću Sebastijana Đovinka "mlekadžije" će imati zanimljivu sezonu. (Kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga)

13. Kjevo - Kao u svakoj drugoj, i ove sezone "leteće magarci" će se boriti za opstanak. Sve će biti isto. (Živi i pusti druge da žive)

14. Bolonja - Doveli su nekoliko novih igrača. Njihov kvalitet će biti dovoljan za opstanak. (Na greškama se uči)

15. Kaljari - Sezona nije ni počela, a Roberto Donadoni je dobio otkaz. Njihova sezona verovatno će biti puna problema. (Dan se po jutru poznaje)

16. Atalanta - Sezonu su počeli sa "minusom" od šest bodova i očekuje se da im svaka utakmica kao poslednja. Trebalo bi da uspeju, zahvaljujući transferima. (Nije sve tako crno)

17. Ćezena - Ako se Adrijan Mutu iskontroliše na terenu, njegovi golovi bi bili ključni za opstanak. Zbog velikog broja napadača, moraće da nađu balans. (Verovati je dobrom ali ne treba preterivati)
------------------------------------------------------------------------------------------------
18. Sijena - Novom treneru Đuzepeu Saninu je potrebno vreme da se navikne na tim. Teško je reći šta će se dešavati, ali se čini da Toskanci pomalo zaostaju za svojim rivalima. (Potrudio se, možda bude srećan)

19. Leće - Čuda se dešavaju samo jednom. U Lećeu su svesni toga. Rizik je veliki, i verovatno neće moći da izdrže. (Ko se mača lati, od mača strada)

20. Novara - Bili su dovoljno dobri da se plasiraju u Seriju A, ali mi se čini da je njihova sudbina već poznata. Barem će uživati u "vožnji". (Pametnom dosta...)

(Serafino Ingardia, Football Italia)
Grande Alessandro

Postby Grande Alessandro » 17 Sep 2011, 22:16

SERIJA A - 2. KOLO:
SERIJA A: Inter nula! Roma nula!

17. septembar 2011. 22:45 > 23:08

Jedna velika nula! To je suština prvog velikog derbija italijanskog fudbala.
SERIJA A - 2. KOLO:

U subotu uveče, u 2. kolu Serije A, Inter i Roma odigrali su utakmicu bez postignutih golova posle 34 duela na kojima je bar jedan tim tresao mreže. Na kraju, uz zvižduke na Đuzepe Meaci - 0:0!

Kako to obično biva, jedan tim zadovoljniji napusti teren, a to su ovog puta bili igrači Luisa Enrikea, koji su uzeli bod u gostima i na kraju, u nekoliko navrata imali sreće pred svojim golom. Sreće, doduše, što su pojedinci u timu Intera bili suviše trapavi i nemušti u završnici.

Onaj koji će najgore spavati u noći između subote i nedelje je svakako trener Intera Đan Pjero Gašperini, koji ni u četvrtoj zvaničnoj utakmici ove sezone nije zabeležio pobedu. Ali, bolje je! Nije ni izgubio...

I Inter i Roma poraženi su na otvaranju prvenstva, pa će tako treće kolo kalča dočekati sa tričavim bodom na tabeli...

Utakmica je počela loše, utoliko što je u 17. minutu, golman Rome Marten Stekelenburg iznet s terena u nesvesnom stanju, posle sudara sa Lusijom. Holanđanin je imao i rasekotinu na glavi, ali su kasniji pregledi utvrdili da povreda nije teška, kao što se u prvi mah učinilo.

Gašperini, koji se nalazi pod velikim pritiskom posle poraza od Milana u Superkupu, Palerma u prvom kolu Serije A i Trabzonspora na otvaranju Lige šampiona, ponovo je promenio taktiku i posle njegove, osporavane 3-4-3, potom i omiljene Moratijeve 4-3-1-2, odlučio da Romi suprotstavi ekipu postrojenu u formaciju 3-5-2!?

Čim su to videli, navijači Intera doživeli su blagi šok.

Gašp nije mogao da računa na Dejana Stankovića, Kristijana Kivua, Tijaga Motu, Andreu Polija, Ivana Kordobu i Emilijana Vivijana, ali ništa bolje nije bilo ni Enrikeu, koji je na bekove morao da pošalje ofanzivne veziste Rodriga Tadeija i Simonea Perotu.

Ipak, jedan čovak "nikada" nije povređen a to je Havijer Zaneti, koji je ove večeri odigrao 756. utakmicu za Inter i tako izjednačio rekord legendarnog Đuzepea Bergomija na čelu večne liste nerazura.

Pravi takmičarski fudbal počeo je da se igra tek u drugom poluvremenu. Prvo možemo spontano da preskočimo.

Roma je "stisnula" Inter u prvih pet minuta nastavka, ali je Žulio Sezar sa malo napora uspevao da kroti sve opasnosti pred svojim golom. Inicijativu Rimljana, prekinuo je Vesli Snajder koji je iz slobodnog udarca uposlio napadača Dijega Milita, a "El Prinsipe" se prilično obrukao jer sam, bez čuvara, nije pogodio sa pet metara.

Potom je iz solo prodora probao i rezervista Mauro Zarate, koji je mučio Romu kao fudbaler Lacija, iz kojeg je došao u Inter kao pozajmljen igrač ove sezone. Njegov solo prodor završio je šutem levicom tik pored stative i to je bila samo najava inicijative nerazura u nastavku utakmice.

Na drugoj strani, Roma je delovala prilično bezopasno, a u 85. minutu, moglo je (ili moralo) da bude 1:0. Zarate je napravio dar-mar na desnom krilu, uputio oštar centaršut po zemlji na peterac, gde su se Simon Kjaer i Nikolas Burdiso na kratko snašli i izbili loptu, ali samo na nogu Veslija Snajdera, koji sa sedam, osam metara nije uspeo da zatrese mrežu!?

Do kraja, bilo je još jednom gusto ispred Bogdana Lobonta, kada je Nagatomo vratio loptu u sredinu ka Žonatanu, a njegov udarac poput "rikošeta" odbio se od Burdisa i otišao daleko od gola.

INTER: Sezar - Lusio, Samuel, Ranokija - Nagatomo, Zaneti, Kambijaso, Obi, Snajder - Forlan, Milito.

ROMA: Stekelenburg - Tadei, Kjaer, Burdiso, Perota - Pizaro, De Rosi, Pjanić - Borini, Toti, Osvaldo.

PAROVI I REZULTATI 2. KOLA:

Kaljari - Novara 2:1 (1:0)
/Ribeiro 38, Larivej 86 - Miromoto 88/

Inter - Roma 0:0

U nedelju:

Atalanta - Palermo (12.30)
Bolonja - Leće (15.00)
Katanija - Ćezena
Lacio - Đenova
Parma - Kjevo
Sijena - Juventus
Udineze - Fiorentina
Napoli - Milan (20:45)

(MONDO)

Lepa šansa za Juventus da Interu i Romi pobegne 5 bodova već posle dva kola...a isto može da se desi i u odnosu na Milan, jer Milan sutra gostuje Napoliju...
Grande Alessandro

Postby mali_buda » 17 Sep 2011, 22:55

Ne pamtim kada sam gledao jaloviji derbi izmedju Intera i Rome. Utakmica je vise licila na prosecnu JSL utakmicu, a ne na derbi Serie A. Inter je, sto se tice igre, u dubokom kanalu. Tamo se ne zna ni ko kosi ni ko vodu nosi. Svi pokusavaju sve da igraju. Cisto sumnjam da ce Gasperini jos dugo ostati na klupi. Ajd da imaju igru, a nemaju rezultate, pa da mu i das vremena. Al, Inter nema nista od igre, tuga pregolema, o rezultatima da i ne govorim.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby nolinjo » 18 Sep 2011, 00:10

mali_buda wrote:Ne pamtim kada sam gledao jaloviji derbi izmedju Intera i Rome. Utakmica je vise licila na prosecnu JSL utakmicu, a ne na derbi Serie A. Inter je, sto se tice igre, u dubokom kanalu. Tamo se ne zna ni ko kosi ni ko vodu nosi. Svi pokusavaju sve da igraju. Cisto sumnjam da ce Gasperini jos dugo ostati na klupi. Ajd da imaju igru, a nemaju rezultate, pa da mu i das vremena. Al, Inter nema nista od igre, tuga pregolema, o rezultatima da i ne govorim.

:+1: on je i doveden da upropasti sezonu ... :( i posle da se vade na njegove lose utakmice i da na njega bacaju hejt

mislim da ce milan osvojiti da je pao neki dogovor -morati berluskoni :D (berluskoniju trebaju glasovi :D )
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby kocic » 18 Sep 2011, 00:18

nagatomo igrao desnog beka :laugh:
lucio zamalo ubio stelkenburga, milito sa 2 metra promasio gol.
snajder pogodio igraca rome na gol liniji sa 10ak metara (neometan).
sve u svemu tanko, veoma tanko.
zarate usao u drugom umesto milita i pokusavao nesto ali ispao smesan... kambijaso i zaneti gotovo neprimetni... forlan ni senka igraca,

to je konacno onaj moj inter :inlove:
vratite kezu!!!
kocic

Postby mali_buda » 18 Sep 2011, 07:45

kocic wrote:to je konacno onaj moj inter :inlove:

Upravo tako, dobri, stari Inter, za koji igra mnogo kvalitetnih igraca, od kojih nijedan ne pruza vise od 10% svojih mogucnosti, jer ili igraju na pogresnoj poziciji ili jednostavno, ekipa uopste nije kompaktna.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby nolinjo » 18 Sep 2011, 08:55

mali_buda wrote:
kocic wrote:to je konacno onaj moj inter :inlove:

Upravo tako, dobri, stari Inter, za koji igra mnogo kvalitetnih igraca, od kojih nijedan ne pruza vise od 10% svojih mogucnosti, jer ili igraju na pogresnoj poziciji ili jednostavno, ekipa uopste nije kompaktna.

sta kad igraju sa 3 stopera od kojih je jedan havier zaneti ...nesto slicno novoj formaciji barselone -samo inter nije barca i nikad nije ni bio -inter ako ne igra bunker nista nece ni uraditi ,ja cu sleedece kolo protiv njih ,da oteram trenera :D
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Grande Alessandro » 18 Sep 2011, 09:13

Na mene je utisak ostavila Roma...tj. stil koji forsira Lusi Enrike...
Ovo mi je bila prva utakmica u kojoj sam ih gledao i sve mi deluje manje više na istom šablonu poput Barse.
Bekove mu igrali Tadei i Perota!?
Napadaju sa po 7-8, a nekad i 9 igrača u završnici...međutim vidi se da nisu uigrani, a i da neki igrači jednostavno nisu za poziciju na kojoj ih trener forsira...jednostavno ne donose timu ono što bi trebalo...
To se videlo i kod Perote, a i kod Borijela kad je ušao umesto Borinija...

Mislim da Romi treba samo vremena i da može da krene dobrim putem...
Definitivno, bar po meni, su odradili dobar prelazni rok!
Grande Alessandro

Postby nolinjo » 18 Sep 2011, 09:24

romu sam gledao protiv kaljarija i video sam jebeno nista ..
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby Grande Alessandro » 18 Sep 2011, 09:34

Kažem...meni je bila ovo prva utakmica u kojoj sam ih gledao, ali šablon koji forsiraju dosta podseća na šablon Barse + što mislim da su prelazni rok odradili dosta dobro...

E sad...možda im je ova utakmica bila iznad proseka (što je onda loše po njih), a možda tek počinju da se uigravaju i kapiraju...vreme će pokazati...
Grande Alessandro

Postby Felipao » 18 Sep 2011, 14:03

Kolomba bilde,opet ista postava bez Bjabanija sa Peleom samim u spicu i Djovinkom iza njega...
Felipao

Postby Felipao » 18 Sep 2011, 14:12

Udine 1:0 protiv Fiorentine.Sta je Gvidolin napravio od njih :(
Felipao

Postby MOREIRA » 18 Sep 2011, 15:57

Juve dobio 1-0 , ne bas neka sjajna igra , sto bi se reklo igrali su koliko je trebalo za minimalac , neke stvari mi nisu jasne kod kontea , vucinic namesti gol , ovaj ga odmah zatim izvede iz igre i uvede vidala , daje instrukcije krasicu za ulazak u igru , a umesto njega udje del piero , a najveca nedoumica mi je guranje djakerinija koji ni danas nista nije pokazao na desnoj strani , totalno je bezopasan :thumbdown:
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby Felipao » 18 Sep 2011, 15:58

Image

2 komada za 3 boda.Pobedonosni u devedesetom na asist Bjabanija.
Felipao

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal