Milutinov Tata wrote:Nije bas da postoji "prokletstvo", ali nije ni preporucljivo da se nosi zastava na otvaranju igara

. Cak su i odbojkasi u Sidneju jedva preziveli Holandjane u 1/4 finalu. Mislim da bi Milica trebala da nosi zastavu, ona je donela prvo olimpijsko zlato Srbiji.
„Prokletstvo“ definitivno postoji, ako se vratimo u jos dalju proslost, retko ko se od nosilaca zastave na otvaranju posle vratio sa igara sa medaljom:
1988 - Matija Ljubek (bez medalje)
1984 - Drazen Dalipagic („samo“ bronza, u konkurenciji bez SSSR na kosarkaskom turniru)
1980 - Matija Ljubek (bez medalje)
1976 - Hrvoje Horvat (bez medalje)
1972 - Mirko Sandic (bez medalje)
1968 - Branislav Simic (bronza)
1964 - Miroslav Cerar (zlato i bronza)
Stoga, imajuci ovo u vidu, ja bih dao da zastavu nosi Jelena Jankovic, Rio ce joj biti cetvrte po redu igre, bila je u samom vrhu tenisa, a sada nije medju favoritima za medalju

(naravno, Oliveri Jeftic ce ovo biti rekordne pete igre, ali mislim da je ponizenje da neko ko ide rekreativno na OI nosi zastavu na otvaranju).
Ako zanemarimo „prokletstvo“, i sa spiska unapred otpadnu Novak i Sekaricka koji su vec imali tu cast, u obzir bi po meni dosli i Milica Mandic, Filip Filipovic ili Andrija Prlainovic, Jovana Brakocevic ili Maja Ognjenovic, Milos Teodosic (naravno ako se kosarkasi plasiraju na OI).