Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Rio 2016. - u susret OI

Re: Rio 2016. - u susret OI

Postby tremi08 » 06 Feb 2016, 22:28

Izasla je februarska procena medalja: Nama predvidjaju ovog puta 8, do sada 7 medalja: 3 zlata-Nole,vaterpolo,Arunovic, 3 srebra: Novakovic/Grujic,Arsovic,Stefanek i 2 bronze:Spanovic i kosarkasima iako se nisu jos kvalifikovali. Po meni je realna prognoza od 6-9 medalja.( Mnogi mogu da ispadnu,ali mogu da udju Mandic ili Bogdanovic, Benedek i Starovic, kosarkasice(najbolje su u Evropi zasigurno uz Francusku), odbojkasice( jedne od najboljih u Evropi).

Hrvatima predvidjaju 9 medalja:3 zlata: Perkovic,veslanje Sinkovic/Sinkovic,Snjezana Pejcic(inace nasa Srpkinja) streljastvo;
3 srebra: Jedrenje Fantela/Marenic i jedrenje Kijakovic-Gaspic,Vaterpolo muskarci, 3 bronze: Vlasic,Boks Hrgovic,Streljastvo Cernogorac. Nijedan bitan sport sem atletike.

Sloveniji 4 medalje: 2 zlata: Kanu Savsek, Dzudo-Trstenjak,1 srebro Kanu-Taljat/Bozic,Bronza: Dzudo-Velensek

Kosovo*: 1 srebro-Keljmendi , Makedonci i Crnogorci bez medalja.(Mislim da ce Crnogorci uzeti bar jednu,ili vaterpolo ili rukometasice.
tremi08

Postby octopus » 06 Feb 2016, 23:52

Ni moje procene jos od kraja 2014. godine se nisu znacajno promenile. I dalje sam ubedjen da osvajamo 6 medalja, kao i ko su nam najveci kandidati. Pred svake OI me obuzme euforija koja je dovodila do razocaranja, u ovom ciklusu sam se trudio da budem sto vise objektivan. Nikad vise potencijalnih kandidata za medalju, cak 20 (od toga 15-ak bas velikih), a pred London ih je bilo 10-ak i to mrsavih, svega 6-7 pravih. Da se pitam potpisao bih 3 zlata i nista vise. Ili ako ne uzmemo zlato, ne bih bio zadovoljan sa manje od 8 medalja.

Jos malo kandidata je u igri za plasman u Rio. Imacemo tu negde oko 100 takmicara, ako se kosarkasi plasiraju. Posto smo jako blizu cilja, red bi bio da ih sve navedem na jednom mestu:

73 - za sada sigurnih
12 - kosarkasa
5-6 tenisera (ne znam na koju foru su se Zimonjic i Jankovicka dogovorili za miks, kad Nenad nije medju top 10 dublova i nema pravo nastupa po tom osnovu. Ako neko odgovor zna neka napise. Mozda po osnovu partnera Novaka koji je top10 u singlu ili tako nesto).
3-4 atleticara (u igri su koplje: Jelaca i Samac, maraton: Subotic i Risticevic (on vec ima neku normu, pitanje da li ce mu je OKS priznati), desetoboj Dudas, 110m prepone Ristic; mozda i neka iznenadjenja: skok udalj Anic, troskok Biljana Topic, kao i Emir Bekric na 400m prepone, videcemo...)
2 dzudista (Kukolj i Rogic)
2 plivaca (Vjacanjin - u martu dobijamo odgovor, on normu vec ima. Lendjer - pre neki dan je bio na manje od 3 desetinke od norme)
bar jos jedan rvac,
mozda jos jedan biciklista ili biciklistkinja Jovana Crnogorac,
Karakasevic i mozda jos 1 predstavnik stonog tenisa,
kanuista Mladezic, kajakasica Bedec,
bar jos jedna posada u veslanju - cak 4 posade su u igri.
U boksu mislim da necemo imati predstavnika.

Ne znam kakva je situacija na rang listi sa triatloncem Ognjenom Stojanovicem, daljinskim plivacem Tamasom Farkasem, kao i sa odbojkasicama na pesku Matic/Milosevic. Mozda neko od ovih, i za mene anonimnih, da svoj doprinos popunjavanju stotke.
octopus

Postby tremi08 » 07 Feb 2016, 02:15

I ja ocekujem od 6-9 medalja sve preko nekih 7 je vrh vrhova za nas a strasna je konkurencija. Steta sto kao Hrvati nemamo igrace u tim nebitnim sportovima,jedrenje i te fore.

Za odbojkasice se nikad ne zna,sve zavisi od njih samih jer imamo igracice u najboljim evropskim klubovima(Imamo 5 vrhunskih igracica na svojim pozicijama, verovatno u top 3 najbolje u Evropi-Boskovic vec sada fantasticna,Mihajlovic u top 5 klubova igra,Nikolic,Rasic i Ognjenovic i par dobrih igracica).

Za mene ce licno biti veliko razocaranje da kosarkasice ne udju u borbu za medalju.SAD su neprikosnovene svakako, sve ostale smo pobedjivali i mozemo ih pobediti lako. Od zemalja koje su vec obezbedile OI Brazil ima prilicno star tim,Evroligi bez igracica, Kanada bez zvezde,Australija ima dobar tim ali slabiji po imenima,Japan i Senegal slabi. Jos 5 mesta je ostalo gde ocekujem Francusku,Spaniju,Belorusiju,Tursku i jos 1 slabu rerp.
Francuskinje po imenima imaju bolji tim za 20% ali tu smo,od Spanije smo bolji jer Spanjolke imaju 2 top igracice(Torrens,Lyttle ili Ndour zavisi koja ce igrati i 2 ok Palau i Nicholls,ostale prosek), Belorusija zavisi od Leuchanke koja je u godinama i Verameyenke, Turkinje imaju Yilmaz sa 36g i Sanders,ostale dosta losije.
Sto se tice nasih devojaka, u EL su Sonja,Crvendakic fantasticne, u EC Milovanovic i Cadjo medju naj igracicama.
Sve u svemu 1.SAD,2.Francuska/Srbija/Spanija je moja neka procena.
tremi08

Postby octopus » 08 Feb 2016, 13:14

Ko će u tenisu igrati za Srbiju na OI u Riju?

Neke zemlje su vec odredile ko ce da im nosi zastavu na otvaranju. Za Dansku ce to da bude Karolina Voznijacki. Sta mislite da li opet Novak treba da nosi nasu zastavu ili neko drugi?

Tremi, sta mislis kakve su sanse da sestra Luke Mitrovica zaigra na OI i iako je mlada da li mogla da da neki doprinos svojom visinom?
octopus

Postby Milutinov Tata » 08 Feb 2016, 16:52

1996 - Igro Milanovic - 8.mesto (katastrofa)
2000 - Vladimir Grbic - zlato
2004 - Dejan Bodiroga - 11.mesto (katastrofa)
2008 - Jasna Sekaric - 6.mesto
2012 - Novako Djokovic - 4.mesto

Nije bas da postoji "prokletstvo", ali nije ni preporucljivo da se nosi zastava na otvaranju igara :biggrin: . Cak su i odbojkasi u Sidneju jedva preziveli Holandjane u 1/4 finalu. Mislim da bi Milica trebala da nosi zastavu, ona je donela prvo olimpijsko zlato Srbiji.

Sto se kosarkasica tice, ne bih voleo da ih javnost optereti medaljom, one su i na EP na misice prosle u 1/4 finale. Realan cilj je plasman medju 8, posle dosta zavisi od zreba i sa kim ce ukrstati.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby tremi08 » 08 Feb 2016, 18:57

Po meni Milica Mandic treba da nosi zastavu.

Sto se tice male Mitrovic,to je nemoguce jer je jako mlada a verovatno ce igrati EP U16 i U18. Vec sada ima dobre brojke u seniorskoj SL,preko 10p i 10sk po mecu u proseku. Od centara na EP treba povesti Draganu Stankovic i Ajdukovic ili Krnjic.
tremi08

Postby Foteljas » 08 Feb 2016, 19:46

Milutinov Tata wrote:Nije bas da postoji "prokletstvo", ali nije ni preporucljivo da se nosi zastava na otvaranju igara :biggrin: . Cak su i odbojkasi u Sidneju jedva preziveli Holandjane u 1/4 finalu. Mislim da bi Milica trebala da nosi zastavu, ona je donela prvo olimpijsko zlato Srbiji.

„Prokletstvo“ definitivno postoji, ako se vratimo u jos dalju proslost, retko ko se od nosilaca zastave na otvaranju posle vratio sa igara sa medaljom:

1988 - Matija Ljubek (bez medalje)
1984 - Drazen Dalipagic („samo“ bronza, u konkurenciji bez SSSR na kosarkaskom turniru)
1980 - Matija Ljubek (bez medalje)
1976 - Hrvoje Horvat (bez medalje)
1972 - Mirko Sandic (bez medalje)
1968 - Branislav Simic (bronza)
1964 - Miroslav Cerar (zlato i bronza)

Stoga, imajuci ovo u vidu, ja bih dao da zastavu nosi Jelena Jankovic, Rio ce joj biti cetvrte po redu igre, bila je u samom vrhu tenisa, a sada nije medju favoritima za medalju :biggrin: (naravno, Oliveri Jeftic ce ovo biti rekordne pete igre, ali mislim da je ponizenje da neko ko ide rekreativno na OI nosi zastavu na otvaranju).

Ako zanemarimo „prokletstvo“, i sa spiska unapred otpadnu Novak i Sekaricka koji su vec imali tu cast, u obzir bi po meni dosli i Milica Mandic, Filip Filipovic ili Andrija Prlainovic, Jovana Brakocevic ili Maja Ognjenovic, Milos Teodosic (naravno ako se kosarkasi plasiraju na OI).
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby rabesandratana » 08 Feb 2016, 20:19

Foteljas wrote:1984 - Drazen Dalipagic („samo“ bronza, u konkurenciji bez SSSR na kosarkaskom turniru)

Ameri su napravili jezivo jaku reprezentaciju za igre u LA,isla je neka prica da smo namerno izgubili polufinale da se ne bi brukali u finalu.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Playmaker » 08 Feb 2016, 20:25

Ne znam da li postoje neki univerzalni kriterijumi po kojima se određuje, ali ja bih voleo da Milica Mandić ponese zastavu baš zbog zlata koje je donela..naravno Đoković je naša ubedljivo najprepoznativljija sportska ličnost u svetskim okvirima, tu je i Teodosić, eventualno Prlainović, mislim da niko drugi ne treba da ulazi u obzir..

Pošto redovno čitam, ali ne pišem ne samo na ovoj temi nego delu foruma uopšte iskoristiću priliku da pohvalim sve koji pišu i ovde i na atletici (poseban pozdrav za jabukamena i octopusa :D ), svašta se može saznati i naučiti iz vaših pisanja.
Playmaker

Postby Foteljas » 08 Feb 2016, 20:31

Ameri su napravili jezivo jaku reprezentaciju za igre u LA,isla je neka prica da smo namerno izgubili polufinale da se ne bi brukali u finalu.

Majkl Dzordan, Kris Malin, Patrik Juing, Sem Perkins... bogme jako.
Ali nisu ni nasi bili slabi, Praja, braca Petrovici, Knego, Mihovil Nakic...

Ne znam da li postoje neki univerzalni kriterijumi po kojima se određuje

Za Sidnej 2000. je isla prica da je navodno licno tadasnji predsednik SRJ naredio da stariji Grbic mora da nosi zastavu na otvaranju (zbog njegovog „promovisanja patriotizma“), ne znam koliko je to tacno, ali imajuci u vidu koliko je u tom momentu „moralno-politicka podobnost“ bila usla u YU sport (slucajevi Sinise Mihajlovica, Divca, i Branislava Pokrajca), ne bi me cudilo da je prica istinita.
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 08 Feb 2016, 22:38

Samo ne vaterpolisti, nek nose zastavu za 4 godine kada budu branili zlato :biggrin:

Nismo namerno izgubili u LA, secam se da je Novosel bio bas ljut posle poraza od Spanaca. Posle debakla na EP to je bila nova generacija bez Kice, Slavnica, Cosica, Drazen je te godine bio u vojsci, tako da je medalja bila uspeh, mada lepse bi bilo da je bila srebrna i da smo gledali finale protiv Dzordana i ekipe. Za utehu imali smo manje poraza od Spanaca :biggrin:

@foteljas - Zaboravio si Rasu Radovanovica, on je bio prvi centar u to vreme. Mislim da je igrao i Zizic.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 08 Feb 2016, 22:55

Ja sam tada imao cirka 4 godine i par meseci :biggrin: , komentarisao sam samo na osnovu spiska, vi stariji sigurno bolje znate sta je i kako bilo.
Gledao sam ko je kada nosio zastavu i njihove rezultate na tim igrama, i ispada da sem pomenutog Grbica, niko se u zadnjih pola veka nije bas proslavio na olimpijadi na kojoj je nosio zastavu na otvaranju.
Foteljas

Postby jabukamen » 10 Feb 2016, 19:42

@playmaker - hvala, dodji malo da nesto i napises "kod nas".

Ja sam za to da Nole nosi zastavu. Koliko je samo neugodnih tradicija i malera srusio ovo ce mu biti najmanji izazov. Ako zele da daju priliku nekom drugom onda glasam za Prlainovica. Moj treci izbor bi bila Milica Mandic.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 18 Feb 2016, 10:11

Pozdrav za playmaker-a i od mene! Dobrodosao si u svakom smislu na ovom delu foruma!

Posto nemamo pdf vezan uopsteno za olimpijske igre (i na ovom se slabo pise, pa zato nema potrebe za tim) da napisem da je krenula i trka za organizacijom letnjih igara 2024. godine. Nekoliko jako strogih kriterijuma ispunjavaju samo: Pariz, Rim, Budimpesta (navijamo za komsije :clapping: ) i L.A. Koji ce od ova 4 grada biti domacin, bice odluceno u septembru 2017. godine.
octopus

Postby Dylam Dop » 18 Feb 2016, 13:16

Mo's misliti onda koliko su Madjari u svakom smislu zapalili ispred nas u buducnost, kad su eto nasli za shodno da mogu da istaknu kandidaturu za organizaciju jednih ljetnih OI (i ne uzimajuci uopste samog Viktora Orbana u obzir ovom prilikom).. Svaka im cast, nacija sa velikim 'N'!

S druge strane, upadljiv mi je jos i izostanak ponovne kandidature Turaka - sto samo znaci da vatreno tumbanje na bliskom istoku nece stati u dogledno vrijeme..
Dylam Dop
Guest

PreviousNext

Return to Rio 2016