Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Rio 2016. - u susret OI

Re: Rio 2016. - u susret OI

Postby Dovla933 » 29 Feb 2016, 13:48

Hvala.. ovo sam i pitao zbog lajovica, nadam se da ce uspeti..
Mozda je zimonjicu neko obecao wc pa prica, tesko on moze do oi, iako nista nije uradio prosle godine pa ne brani neke bodove..
Dovla933

Postby Tufi » 29 Feb 2016, 16:17

Lajovicu je bitno da bude tu oko 65. pozicije. Trenutno je cak 11 Spanaca ispred njega, 8 Francuza i 6 Amerikanaca. Tako da ima sasvim lijepe sanse da ode na igre
Tufi

Postby OIfan » 29 Feb 2016, 16:22

Pozdrav.

Evo ja cu vam objasniti kvalifikacije za tenis. Ovako:

Za singl je svima jasno verovatno,top 56 (max 4 kvota za jednu zemlju) + nekoliko kvota koje ce dodeliti itf i nekoliko wc

Sto se dublova tice sistem je sledeci: Top 10 tenisera na dubl listi dobijaju kvotu i oni mogu sami da izaberu takmicara sa kojim ce se takmiciti na OI. To moze biti i neko ko je na 500. mestu na atp listi,totalno nebitno. Dakle pretpostavimo da tih 10 dobiju kvotu,to je 10 dublova,a sta cemo sa ostalih 22 (32 ce biti ukupno na OI)? Ostali timovi mogu da se kvalifkuju na osnovu kombinovanog renkinga. Npr Novak je 1,Nenad 17,oni ce ukupno imati 18. Tako ce se uraditi za sve ostale koji se prijave u dublu i onda ce najboljih 22 od svih prijavljenih dobiti sansu da igraju dubl. Sto se miksa tice tu je situacija malo teza posto ce samo 16 timova biti u mogucnosti da igra i malo je teze imati tim,princip kvalifikacija je isti.

Dakle,Nenad i Novak su sigurni,cak i da Nenad ispadne iz prvih 20. A sto se Nenada i Jelene bice malo teze,ali ne i nemoguce.

Nadam se da vam je malo jasnije sada.
OIfan

Postby octopus » 29 Feb 2016, 16:32

Hvala OIfan na lepom objasnjenju! Dobro nam dosao!

Onda nema zime za ucesce dubla Novak-Nenad. A ako budu mogli da se kvalifikuju u top16 Nenad i Jelena u miksu, onda nece biti problem ni da vidimo miks Ana-Viktor. Bice zanimljivo za gledanje, ali sustinski, ja licno ne verujem da bilo koja kombinacija, osim Novaka u singlu, moze i da pomisli na medalju.
octopus

Postby OIfan » 29 Feb 2016, 16:41

Nema na cemu. Sad je na Nenadu samo da bude sto bolje plasiran na rang listi da bi bili medju 8 nosioca. I za ove sto su u top 10 isto vazi pravilo kombinovanog renkinga kada se budu odredjivali nosici. Tako da i ako je neko prvi na listi a izabere takmicara koji je na 100.mestu (primer) oni nece biti nosioci bas zbog tog kombinovanog renkinga. Mislim da prve nosioce vec znamo,a to su Federer i Vavrinka. Oni ce imati verovatno 6 ili 7 ukupno. Jedino mozda Braca Marej mogu biti ispred njih.
OIfan

Postby octopus » 04 Mar 2016, 15:50

PRVI put posle 32 godine (od OI 1984. u Los Anđelesu) bokseri neće nositi zaštitu za glavu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, objavio je Međunarodni olimpijski komitet, koji je, tako, aminovao promenu koju je tražila Svetska bokserska federacija.
S druge strane, bokserke će i dalje nositi kacigu.

Prodje me jeza kad pomislim na mogucnost da se u ringu nadju profesionalac i amater i to jos da se ne nose kacige. Jedno je kad drim tim u kosarci delje sa 40 razlike, a drugo je kada su zivoti ugrozeni.
Svet u kojem i rijalitiji vise nisu interesantni kao sto su bili je dosao u stadijum da ga nista vise ne moze zaintrigirati nego ljudska krv ili ne daj boze smrt. Zao mi je sto i OI postaju poligon za te gadosti.

Sledeca vest, takodje vezana za boks, interesantno zvuci, mada sanse su realno u promilima:

Najbolji profesionalni bokseri sveta moći će da učestvuju na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, odlučio je Međunarodni savez za amaterski boks (AIBA), a nemački "Bild" prenosi da bi Srbiju u Brazilu mogao da predstavlja Marko Huk.
Bokser rođen pre 31. godinu u Srbiji pod imenom Muamer Hukić je aktuelni profesionalni prvak sveta u poluteškoj kategoriji u IBO verziji.
Huk se takmiči pod zastavom Nemačke i želja mu je bila da ovu državu predstavlja na Olimpijskim igrama, međutim, problem je, piše "Bild", što je mesto za Rio već rezervisao David Graf.
Logično, sledeća Hukićeva opcija je Srbija, a čelnici nacionalnog saveza će sjajnog boksera pokušati da nagovore da bude deo srpskog tima na OI ovog leta.
octopus

Postby Hezonja » 05 Mar 2016, 09:20

Citam sad izjavu Hukica kako ide u Rio.
Hezonja

Postby Tufi » 05 Mar 2016, 10:29

Izasla nova predvidjanja za medalje.

Novak, Zorana i vaterpolisti zlato
Kosarkasi, Arsovic, Stefanek i dvojac Novakovic/Grujic srebro
i Ivana kao bronzan
Tufi

Postby AirBall » 05 Mar 2016, 11:35

Daj Boze da se bar jedno obistini od toga :D

Mislim da se gotovo nista ne moze predvideti kad su pojedinacni sportovi u pitanju
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Dylam Dop » 05 Mar 2016, 12:13

Laja je pokazao da mu se latino-amerika dopala.. Valjda je ostao tamo vrijedno da trenira i aklimatizuje se i za predstojece masterse u USA, a onda nedugo potom nastupa njegov izraziti dio sezone na sljaci. Ne znam samo kad je deadline za konacni poredak tenisera kad se odlucuje ko ce na OI, a ko otpada..
Dylam Dop
Guest

Postby Raoul Duke » 05 Mar 2016, 13:10

Hezonja wrote:Citam sad izjavu Hukica kako ide u Rio.

Зар може профи боксер за Олимпијске игре?
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Tufi » 05 Mar 2016, 14:27

6. jun je presjek za tenisere
Tufi

Postby Patriota » 06 Mar 2016, 01:50

Dugo vremena nisam ništa pisao, jer imam puno privatnih obaveza, pa ne stižem ali pokušavam redovno da vas „čitam“(bar na ovoj temi).

Period iza nas, kada je reč o plasmanu ekipnih sportova na OI, bio je potpuno neuspešan: muški i ženski rukomet, muška odbojka ostali su bez OI. Kod pojedinačnih sportova situacija je bila malo bolja, dobili smo dve tekvondistkinje, jasniju sliku za tenisere posle AO, konačan broj kvota za strelce, kao i kvotu za muški biciklizam(drum). Dobili smo još jednog stanca koji je kandidat za plasman na OI, rvača Dobreva iz Bugarske. Zanimljivo je da je on uz plivača Vjačanina, drugi „stranac“, kandidat za plasman na OI i obojica su članovi istog sportskog društva, Proleter iz Zrenjanina.

Što se tiče trenutnih dešavanja, Stjepanovic pliva odlična vremena za ovo doba godine. Gledajući vremena na predhodnim OI, najgori mogući scenario bi bio da u Riju uđe u tri finala, bez ijedne medalje. Nadam se da do toga neće doći. Takođe, kada je reč o plivanju, očekujemo u martu potvrdu FINA o pravu nastupa Vjačanina za nas na OI. Tekvondistkinje pokušavaju da sakupe što više bodova kako bi imale eventualno mesto nosioca na Igrama. Mislim da su i stonoteniseri i njihove koleginice na upravo završenom SP u Maleziji, ostvarili značajan broj pobeda kako bi povećali lični rejting na OI listi.

Pojavila se i priča o mogućem učešću profesionalnih boksera na predstojećim OI. Za nas je to zanjmljiva vest što bi eventualnim učešćem Muamera Hukića pod našom zastavom, povećali broj ozbiljnih konkurenata za osvajanje medalje. Odluka će biti doneta tek u junu, tako da nije jasno i ako ona bude pozitivna, kako će jedan broj profesionalaca ući u ukupan broj boksera koji učestvuju na Igrama. Nisam imao priliku da vidim orginalnu vest koju je AIBA objavila, a zanima me da li se ona odnosi samo na muške boksere ili i na žene. Razlog za ovu moju znatiželju je taj što, čini mi se, mi imamo i profesionalnu prvakinju u boksu u apsolutnoj kategoriji, Mariju Pejaković. Mada, gledajući je na jednom snimku nisam siguran da bi ona ušla u najveću težinsku kategoriju na OI, do 75kg(mislim da je dosta teža).

U martu neće biti puno kvalifikacionih takmičenja, međutim u aprili nas očekuje veliki broj takmičenja, posebno u pojedinačnim sportovima. Nadajmo se uspešnom proleću.
Patriota

Postby Zappa » 06 Mar 2016, 14:29

Daj Boze da se bar jedno obistini od toga :D

Mislim da se gotovo nista ne moze predvideti kad su pojedinacni sportovi u pitanju

:biggrin:
+10000000
Mada mislim da je jedno sigurno ucesce onih brzih setaca .Od kako pratim OI tu su braca Filipovic.

Predrag Filipović

Olympic Games Athens, Greece 39th of 41
Olympic Games Beijing, PR China 41st of 49
Olympic Games London, UK 48th of 48

Dobili smo još jednog stanca koji je kandidat za plasman na OI, rvača Dobreva iz Bugarske. Zanimljivo je da je on uz plivača Vjačanina, drugi „stranac“, kandidat za plasman na OI i obojica su članovi istog sportskog društva, Proleter iz Zrenjanina.

:puke:

Pohvala za par clanova koji pisu na ovoj temi i temi o atletici i drugim temama o pojedinacnim sportovima.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby AirBall » 06 Mar 2016, 17:55

Mec Djokovica protiv Kukushkina u Davis Cupu je najbolji dokaz koliko je medalja u tenisu sigurna stvar...

Jedno je ocigledno igrati turnir, a sasvim drugo igrati za zemlju
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Rio 2016