Board index Košarka Košarkaški miks

Vlada Jovanović

Re: Vlada Jovanović

Postby Withnail » 31 Oct 2011, 12:42

vasilij zajcev wrote:evo moze Gagi Nikolic iz Radnickog! po meni mnogo talentovaniji trener od Jovanovica. grobarcina. radnik.

prati li neko njegov rad? kakav mu je CV?
ja ga znam samo kako je ranije, pre nekoliko godina dolazio u kraj i kenjao dok se igrao basket, uopste mi se nista nije svidjalo sta prica i kako prica, tako da mi je posle bilo cudno kad sam ga video da je sa Tamisom imao solidne rezultate.
a da je teska grobarcina nema zbora.
Withnail

Postby vasilij zajcev » 31 Oct 2011, 16:14

uveo je Radnicki u prvu ligu. izvlaci iz tima 150%. trenira ko da nema zivot. zivi za sansu. ...a naravno da sam se salio sa njim kao predlogom, cisto kao mojom ilustracijom "mladog i talentovanog". Partizanu treba zreo trener, autoritet, ime..
vasilij zajcev

Postby Bodi Bond » 31 Oct 2011, 16:25

Houdini wrote:
Bodi Bond wrote:Vlada je ove godine dobio sve utakmice koje se očekivalo da dobije. I tu se priča završava.

Pojedinci koji onanišu na svaki poraz kako bi pljunuli Vladu mogu da mu dođu do klupe. :nargile:

Pa da smo izgubili od ekipa koje sve zajedno u svim takmicenjima ove sezone imaju 3 pobede i 19 poraza (od toga smo kuci igrali 3 meca) onda bi stvarno bili u problemu. Jedina razlika izmedju ove i prosle sezone je sto ove dobijamo na suvi kvalitet, ali pitanje da li bi to bilo tako da smo umesto u BG-u sa Krkom i Radnickim igrali na strani.

Imali smo mi svake sezone los pocetak, ali se iz utakmice u utakmicu video neki napredak i tu se vidi najbolje trenerski pecat (videti pod KKCZVBG - Uske Pesic). Mi od sjajnog uvoda u sezonu protiv Zagreba (gde sam hvalio VJ za lepu rotaciju i raznovrsnost u napadu) idemo u kontra smeru i igramo jednodimezionalnu, da ne kazem predvidljivu ziherasku kosarku dodaj loptu na Pekovica. A sto je najstrasnije to dovodi do toga, da nemamo razigranih igraca, osim Gagija u pojedinim trenucima.

Mada eto VJ nema ni srece jer nam se skauting sluzba od kada je on dosao na celo sita ispromasivala, kod Duleta gotovo nikako nije bilo fejlova, a eto on nesrecnik je dobio Klobucara, Aboridzina, Lafajeta, nestasnog Gista, pa onda cekaj Kurtu pola godine (koji bi isto verovatno leteo da se Vujanic nije povredio), pa sad cekaj Loa, pa Raduljica nema dobar odnos prema igri...

Taktika moze da se nauci, karakter se tesko menja.

Kada bi se objektivno pogledao kvalitet igrača kojima raspolaže Jovanović i igrača kojima raspolažu Saridža, Skariolo, Blat, Laso niko normalan ne bi očekivao čuda. I nije to problem Jovanovića već jednostavno nedostatka novca.

Oni koji sada pišu to što pišu za Jovanovića verovatno su isti oni koji su Duletu pevali "svinjo debela", a sada ga plačući mole da se vrati nazad.

Toliko pogrdnih reči zbog dva poraza od Makabija u Tel Avivu. Pa tim Partizana koji je otišao na F4 je razbijen u Tel Avivu od Makabija koji nije ništa jači bio od ovog sada. Da nije možda trenersko umeće onih 7 trojki Kecmana. Da njih nije bilo pukli bi 30 razlike prvu utakmicu.

Ili je možda problem poraz od Efesa...

Tunčeri - Lo
Ilievski - kapiten Božić
Vujačić - Milosavljević
Guler - Anđušić
Kinsi - Kecman
Akiol - Čakarević
Iljasova - Mačvan
Savanović - Lučić
Barać - Peković
Batista - Raduljica
Kučo - Katić

Na svakoj poziciji Efes ima 5 puta boljeg igrača, osim na poziciji Pekovića. I sada neko treba da piše kako je Jovanović kriv za poraz od Efesa.

Svi pominju Vujoševića, a niko ne kaže koliko je puta navijanje bilo bolje dok je Vujošević bio tu i koliko je taj domaći teren bio "vreliji" nego što je sada situacija. I svake, bukvalno svake godine, kada grupa u Evroligi nije bila ni blizu jaka kao ova sada Partizan je do poslednjeg kola strepeo za plasman u top 16. Govoriti sada da bi Vujošević sa ovom ekipom napravio čuda je smešno. Pitanje je da li bi on i pristao da dovede neke od ovih igrača zbog njihovih ljudskih osobina ili bi doveo neke manje kvalitetne "dobre ljude".
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby Han Solo » 31 Oct 2011, 16:36

Bodi Bond wrote: Da nije možda trenersko umeće onih 7 trojki Kecmana.

Jeste trenersko umeće, ali nekima se to očigledno ne može objasniti.
Han Solo

Postby Bodi Bond » 31 Oct 2011, 16:53

Han Solo wrote:

Zato je to čuvano samo za meč sa Makabijem i nikada pre i posle toga nije upotrebljeno. :lollol: :lollol: :lollol: :lollol:
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby Han Solo » 31 Oct 2011, 17:07

Bodi Bond wrote:
Han Solo wrote:

Zato je to čuvano samo za meč sa Makabijem i nikada pre i posle toga nije upotrebljeno. :lollol: :lollol: :lollol: :lollol:

Upotrebljavano je celu prošlu sezonu, samo obrnuto.
Han Solo

Postby Houdini » 31 Oct 2011, 17:37

Bodi Bond wrote:...

Houdini wrote:Ne bole mene toliko porazi ove sezone koliko jednodimenzionalnost, bezidejnost u pojedinim trenucima i nemanje back up opcije u napadu..

Drugim recima ja pobedu nisam ocekivao u Izraelu, jesam se nadao da cemo pobediti Efes, ali eto pogresio sam.

Nije problem sacekati nekoga ko ima potencijal (pa i sam branim Law-a, kao Gagija Milosavljevica i Kurtu prosle godine, jer ocekujem/sam ocekivao da ce doci na svoje.), ali ja kod VJ ne vidim to, ne vidim ni napredak. Kao sto rekoh malo me je kupio nekim intervjuima na pocetku sezone gde je delovalo da zna sta hoce, pa onim mecom protiv Zagreba, ali cim je povuci potegni tone i nazalost to prenosi i na igrace.

Ne moze se porediti Dule na pocetku drugog ciklusa u Partizanu i VJ, za Duleta se znalo da je odlican trener, ali mu je trebalo vreme da se adaptira da je ponovo prvi trener velike ekipe, koja u tom trenutku nije bila ni blizu velika kao sad, a VJ je prakticno dobio sve na tacnu.

Sto se tice poredjenja igraca

Rubio - Bo
Navaro - Kecman
Lakovic - Bozic
Bazile - Rasic
N'Dong - Maric
Vaskez - Vranes
Moris - Vesely
i tako dalje...

Ja bih voleo da kazem na kraju ove sezone kazem "jeo sam govna, svaka cast svima koji su podrzali VJ", ali sam izuzetno skeptican po tom pitanju.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Step » 31 Oct 2011, 18:31

Bodi Bond wrote:Kada bi se objektivno pogledao kvalitet igrača kojima raspolaže Jovanović i igrača kojima raspolažu Saridža, Skariolo, Blat, Laso niko normalan ne bi očekivao čuda. I nije to problem Jovanovića već jednostavno nedostatka novca.

i nije ti neki argument. ovaj tim je po igrackim karakteristikama de facto jedan od najjacih u skorijoj istoriji partizana. naravno, pod uslovom ako se koristi na pravi nacin. a za koriscenje takvog potencijala zna se ko je najodgovorniji. dzaba ti dobar automobil sa extra karakteristikama kad je za volanom ultra-preplasen vozac.

da budemo nacisto, prosle sezone sam bio jedan od onih koji je drzao stranu vladi jovanovicu (ako se to tako moze reci), svoje glediste pravdajuci tezom da ce tek u drugoj sezoni moci da se donosi nekakav sud. ovo sto sada vidim je blago-receno frustrirajuce... seti se samo proslih sezona i klinaca sa kojima je raspolagao dule vujosevic. isti taj argument je mogao da se servira i njemu, ali ne, on je covek uspeo da iz igraca izvuce 120% mogucnosti, i da na galamu i borbenost pobedi najjace takmace... dok sad ovaj jedva uspeva 60% da izvuce. mislis da se ta apatija ne oseca u vazduhu i da se sa navijaca ne prenosi na igrace?

iskreno, voleo bih da nas demantuje u bliskoj buducnosti, a kako sada stvari stoje to je jedino ostvarivo ukoliko se njegov lik klonira sa cipom u glavi nekog malo veceg znalca. :biggrin:
...zivot nije uspon, zivot je pad. i kad mislis da se penjas, u stvari padas. a kad padnes do dna, pocnes da kopas rupu...
Step

Postby VMJunior » 31 Oct 2011, 19:53

Bodi Bond wrote:Kada bi se objektivno pogledao kvalitet igrača kojima raspolaže Jovanović i igrača kojima raspolažu Saridža, Skariolo, Blat, Laso niko normalan ne bi očekivao čuda. I nije to problem Jovanovića već jednostavno nedostatka novca.

Oni koji sada pišu to što pišu za Jovanovića verovatno su isti oni koji su Duletu pevali "svinjo debela", a sada ga plačući mole da se vrati nazad.

Toliko pogrdnih reči zbog dva poraza od Makabija u Tel Avivu. Pa tim Partizana koji je otišao na F4 je razbijen u Tel Avivu od Makabija koji nije ništa jači bio od ovog sada. Da nije možda trenersko umeće onih 7 trojki Kecmana. Da njih nije bilo pukli bi 30 razlike prvu utakmicu.

Ili je možda problem poraz od Efesa...

Tunčeri - Lo
Ilievski - kapiten Božić
Vujačić - Milosavljević
Guler - Anđušić
Kinsi - Kecman
Akiol - Čakarević
Iljasova - Mačvan
Savanović - Lučić
Barać - Peković
Batista - Raduljica
Kučo - Katić

Na svakoj poziciji Efes ima 5 puta boljeg igrača, osim na poziciji Pekovića. I sada neko treba da piše kako je Jovanović kriv za poraz od Efesa.

Svi pominju Vujoševića, a niko ne kaže koliko je puta navijanje bilo bolje dok je Vujošević bio tu i koliko je taj domaći teren bio "vreliji" nego što je sada situacija. I svake, bukvalno svake godine, kada grupa u Evroligi nije bila ni blizu jaka kao ova sada Partizan je do poslednjeg kola strepeo za plasman u top 16. Govoriti sada da bi Vujošević sa ovom ekipom napravio čuda je smešno. Pitanje je da li bi on i pristao da dovede neke od ovih igrača zbog njihovih ljudskih osobina ili bi doveo neke manje kvalitetne "dobre ljude".

Slazem se za sve od slova do slova.Ma,od slova do slova!
VMJunior

Postby vasilij zajcev » 31 Oct 2011, 20:34

to je to, snaga tima jednaka je zbiru individualnih kvaliteta svih igraca iz koga se sastoji...u medjusobnom duelu pobedjuje visi zbir...navijanje je slabije kod Vlada.. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
bilo je pitanje sezone kad ce nastupiti mentalna regresija i u to malo kosarkaski pismenih navijaca koje imamo. ipak je nisam ocekivao ovako brzo :facepalm:

Bodi, mnogo ti je bolje islo sa nepojavljivanjem na forumu nego sa ovim eskapizmima argumentima
vasilij zajcev

Postby Bodi Bond » 31 Oct 2011, 20:46

Ja uopšte ne želim da branim Jovanovića za ono za šta je kriv, ali se njegove greške preuveličavaju. Ne znam po čemu je tim Partizana najjači u poslednjih xy godina kada osim Pekovića ne postoji nijedan igrač koji poseduje neki izražen kvalitet, a i Pekovićeva igra u odbrani je tema za diskusiju.

zajcev, možda tebi ide bolje :nargile: nego shvatanje mojih reči, koje namerno ili slučajno izvrćeš. Napiši mi gde sam rekao da je snaga tima jednaka skupu svih kvalitetnih igrača iz koga se tim sastoji? Ali valjda je lakše napraviti tim kada imaš 3 dobra centra, 2 fenomenalna krilna centra, odlično krilo, odličnog beka i dva dobre pleja, nego kada imaš jednog dominantog centra, jednog talentovanog krilnog centra, 2 penzionera, 2 igrača kojima su ovo prve evroligaške utakmice, Dragana Milosavljevića...
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby vasilij zajcev » 31 Oct 2011, 21:14

Bodi Bond wrote:zajcev, možda tebi ide bolje :nargile: nego shvatanje mojih reči, koje namerno ili slučajno izvrćeš. Napiši mi gde sam rekao da je snaga tima jednaka skupu svih kvalitetnih igrača iz koga se tim sastoji? Ali valjda je lakše napraviti tim kada imaš 3 dobra centra, 2 fenomenalna krilna centra, odlično krilo, odličnog beka i dva dobre pleja, nego kada imaš jednog dominantog centra, jednog talentovanog krilnog centra, 2 penzionera, 2 igrača kojima su ovo prve evroligaške utakmice, Dragana Milosavljevića...

a sta su one taksativne "Bodi - Zajcev" komparacije clanova dva tima, lingvisticka analiza imena i prezimena? snaga Partizana je uvek bila upravo suprotno, da imena na papiru (citaj: forumu) ne znace nista na terenu. normalno je da si u pravu, lakse je napraviti dobar tim kad imas dobre igrace, ali to vazi i za nas same, a ja ne pamtim da je neka nasa ekipa imala vise individualnih kvaliteta... na kraju krajeva, tim nisam sastavljao ja, nego taj koga "branis". isti taj je za godinu dana dobio i otpustio vise igraca nego njegov prethodnik za deceniju

edit: a ovo za :nargile: kao nacin da me diskvalifikujes kao sagovornika ti ostavljam na dusu. ja imam medicinsko stanje ledja koje iziskuje takvu borbu protiv bolova. imam overen papir u Kaliforniji
vasilij zajcev

Postby The Hoff » 31 Oct 2011, 22:25

Houdini wrote:
Imali smo mi svake sezone los pocetak, ali se iz utakmice u utakmicu video neki napredak i tu se vidi najbolje trenerski pecat (videti pod KKCZVBG - Uske Pesic). Mi od sjajnog uvoda u sezonu protiv Zagreba (gde sam hvalio VJ za lepu rotaciju i raznovrsnost u napadu) idemo u kontra smeru i igramo jednodimezionalnu, da ne kazem predvidljivu ziherasku kosarku dodaj loptu na Pekovica. A sto je najstrasnije to dovodi do toga, da nemamo razigranih igraca, osim Gagija u pojedinim trenucima.

boldovano npr. nije tačno. kalendari iz F4 sezone:

http://www.adriaticbasket.info/w2/calendar.php?sez=09

http://www.euroleague.net/main/results/ ... menumber=5

u jadranskoj smo i tokom svih ostalih dulencetovih godina odigrali buljuk odvratnih utakmica. i igrali smo takve utakmice u svako doba godine. slobodno skroluj po kalendaru, prisetićeš se. secam se i prelomnog trenutka te godine - utakmice protiv olimpijakosa. dakle, prelomnog trenutka. nije se radilo niokakvom kumulativnom razvijanju forme. pre toga - ono dno protiv ljetuvosa tamo i odmah posle toga još jedno dno - protiv zagreba tamo (jednako smo uzasno igrali, nek te ne zavara rezultat. samo je zagreb veće sranje od tima bio nego ljetuvos).

u euroligi smo do utakmice sa olimpijakosom imali skor 1-3 (poraz od unikahe na domacem terenu included; pobeda protiv onih raspalih francuza included). u jadranskoj smo imali skor 5-4. a, mogli smo komotno da imamo 3-6 recimo. a nismo imali taj skor jer je božića ukenjala ona trojka i jer smo, već standardno, pokrali budućnost tamo.

jos jedna stvar. tu utakmicu protiv olimpijakosa smo dobili zahvaljujuci odlepu rašić aleksandra, kome se to posle dogodilo još jednom i nikad više u bitnim utakmicama. hoću da kažem da smo opušteno mogli i tu utakmicu da izgubimo, jer aleksandrovo ludilo svakako nije neki planski efekat.

dakle, kad je dragi dulence lupao kitom o sto te godine, uspeli smo skoro nepogrešivo da izgledamo kao govno sve do kraja novembra. danas je, recimo, poslednji dan oktobra.
The Hoff

Postby Step » 31 Oct 2011, 22:35

Bodi Bond wrote:Ja uopšte ne želim da branim Jovanovića za ono za šta je kriv, ali se njegove greške preuveličavaju. Ne znam po čemu je tim Partizana najjači u poslednjih xy godina kada osim Pekovića ne postoji nijedan igrač koji poseduje neki izražen kvalitet, a i Pekovićeva igra u odbrani je tema za diskusiju.

ova komparacija igraca koliko sam razumeo odnosi se na uporedjivanje onako na papiru, ne po tome sta trenutno pokazuju.
pogledaj nasu centarsku liniju prosle i ove godine... pekmen/raduljica/rasko > jawai/rasko, je u najmanju ruku smesno za porediti, a najbolje se vidi kada udje rasko, koji je prosle sezone bio 1 od glavnih nosilaca, kolika je zapravo razlika. tu ima "mesa" na pretek, a to sto se na nekvalitetan nacin koristi zna se cija je odgovornost. imam utisak da ce kako takmicenje bude odmicalo pekmen lagano da se utopi u postojece sivilo.

ejsi je lik dosao sa najjacim cv-jem otkad dolaze stranci na mesto jedinice...to sto on pokazuje ocajne partije, iako je gotovo dva meseca sa timom, stvarno ne znam cija je odgovornost. znamo da nije igrao odredjeno vreme, postoji period prilagodjavanja na evropski nacin igranja, nova sredina etc. ali fakat je da je dosao sa najboljim pedigreom.

ove dve pozicije za koje znamo da su kostur nase igre su sasvim dovoljne za takav zakljucak...

ostala mesta su tu negde, cak mislim da smo na dvojci i cetvorci mozda i jaci, ali to je moj licni dojam. kad sve to stavis na tas veoma je jasno zbog cega su navijaci projektovali tolika ocekivanja - mozemo da se slozimo da se tu otislo u krajnost.

nije jos uvek nista izgubljeno, po meni razloga za bojazan ima na pretek jer ukoliko budemo igrali na ovaj prepoznatljiv nacin, desice se scenario u grupi kao sa fudbalerima. :tap:
...zivot nije uspon, zivot je pad. i kad mislis da se penjas, u stvari padas. a kad padnes do dna, pocnes da kopas rupu...
Step

Postby Bodi Bond » 31 Oct 2011, 22:40

vasilij zajcev wrote:
Bodi Bond wrote:zajcev, možda tebi ide bolje :nargile: nego shvatanje mojih reči, koje namerno ili slučajno izvrćeš. Napiši mi gde sam rekao da je snaga tima jednaka skupu svih kvalitetnih igrača iz koga se tim sastoji? Ali valjda je lakše napraviti tim kada imaš 3 dobra centra, 2 fenomenalna krilna centra, odlično krilo, odličnog beka i dva dobre pleja, nego kada imaš jednog dominantog centra, jednog talentovanog krilnog centra, 2 penzionera, 2 igrača kojima su ovo prve evroligaške utakmice, Dragana Milosavljevića...

a sta su one taksativne "Bodi - Zajcev" komparacije clanova dva tima, lingvisticka analiza imena i prezimena? snaga Partizana je uvek bila upravo suprotno, da imena na papiru (citaj: forumu) ne znace nista na terenu. normalno je da si u pravu, lakse je napraviti dobar tim kad imas dobre igrace, ali to vazi i za nas same, a ja ne pamtim da je neka nasa ekipa imala vise individualnih kvaliteta... na kraju krajeva, tim nisam sastavljao ja, nego taj koga "branis". isti taj je za godinu dana dobio i otpustio vise igraca nego njegov prethodnik za deceniju

edit: a ovo za :nargile: kao nacin da me diskvalifikujes kao sagovornika ti ostavljam na dusu. ja imam medicinsko stanje ledja koje iziskuje takvu borbu protiv bolova. imam overen papir u Kaliforniji

Uopšte mi nije bila namera da te diskvalifikujem kao sagovornika, naprotiv. Uživam u tvojim postovima, izuzev kada pogrdno pričaš o šefu struke u Partizanu. :jezik:

Nisam znao za tvoj problem sa leđima i izvinjavam ti se. :blush:

Što se tiče individualnih kvaliteta igrača koji su trenutno u Partizanu, već sam rekao da osim Pekovića ne vidim igrača sa nekim izraženim kvalitetom. Kao i kada je Vujošević bio u klubu, trener ne odlučuje sam o igračima, već se pitaju i Danilović i Toša. I ne znam zbog čega se svi ovde pravite ludi, a ima vas koji ste dobro obavešteni, pa ne pominjete da je Dule pitan i prošle i ove godine za neke stvari.

Ja se dobro sećam meča sa Efesom koji je bio višestruko slabiji nego što je to sada kada je Kecman u poslednjoj sekundi obezbedio pobedu, pa ne verujem da je neko tada pričao kako nam je trener stručnjak, bulja i slično. Sigurno da je Vlada trenutno lošiji trener od Duleta, ali nemojmo da se pravimo ludi da ej sa Vujoševićem sve bilo sjajno, jer je to daleko od istine. Ni kod kuće skoro nikada nismo bili favoriti, a moram da priznam i to da se ne sećam neke utakmice koju smo lako dobili. U top 16 smo se uvek uglavljivali poslednjim vozom, a grupa nikada nije bila teška kao sada.

@Step
Pošto je Vlade odgovoran za Loa, da li je i Pjaniđani odgovoran za Samersa, Zuros za Losona... Ima tu još Amerikanaca iz NBA lige koji ništa ne pokazuju. Da li su svi njihovi treneri stručnjaci ili je ipak nešto drugo u pitanju?
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

PreviousNext

Return to Košarkaški miks