octopus wrote:Mi proslo leto naivni navijali za Dibabu na 5000m protiv Ajane. Sad smo se uverili o kakvom kalibru je rec. Njeno zlato je i na petici, nema dvoumljenja, verujem da ce i tu pasti WR jer je vise puta bila jako blizu. Dok ce druga Etiopljanka morati da se zadovolji samo jednim zlatom na 1500m.
Kad sam vec kod 1500m da kazem da je Amela u grupi sa Dibabom, pa postoji mogucnost da veceras padne i nas NR. Od Amele ocekujem isto sto od prethodnih sportista. Oni se bar gube na OI, ona je takva i na EP i na SP. Polufinale uz NR bi za mene bio uspeh, iako je to za takav potencijal vrlo skroman rezultat.
Upravo. Nekako Ajana nema tako dobar PR kao Dibabe pa je ta dominantna pobeda ostala u senci. Svetski rekord je fantastican poduhvat sam po sebi. Ostvariti ga u trci bez zeceva je jos vrednije. Kad u trci toliko puta odes u drugu stazu i produzis putanju pri preticanju konkurencije za jedan, dva ili vise krugova onda to daje novu dimenziju. A oboriti svetski rekord za 14 sekundi, e to se ne da komentarisati.
Slusao sam juce Amelu koja je rekla da ne zna kakav ce biti rezultat jer u ovim trkama se ide na plasman, ne zeli da se trosi i tome sl. Izgleda da se nije izvukla pouka iz redovnih pucanja u taktickim trkama. Zahvaljujuci Nepalki bar nije bila ubedljivo poslednja.
U jutarnjem programu Salaski i pocetak takmicenja na 100m za muske, a u vecernjem 10km i dalj za muske i slager zenski sprint, u cetvrtfinalu SAFP jedina ispod 11, poruka poslata.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.