Malik McDowell, DE/DT, Michigan State Spartans
198, 125kg
"This kid can be special."
Moj izbor za najboljeg ruki defanzivca sledece sezone.
Mislim da ce biti bolji i od Myles Garrett-a, i od Jonathan Allen-a i od Reuben Foster-a. Vrlo moguce da ce biti premijer DL vec od prvog dana. Kao recimo Aron Donald.
Toliko je talentovan.
Medjutim, treba mu odlican trener koji ce suvi talenat umeti da pretoci u dijamant.
Njegov problem su motor i pomalo sirova tehnika.
Malika je Bog obdario neverovatnom kombinacijom velicine, visine, snage, brzine, eksplozivnosti i "fluidnosti" za te gabarite.
Potencijal koji on ima ne da je veci od svih igraca na ovom draftu, nego i mozda cele decenije unazad.
Myles Garrett je zver, ali nema tu kombinaciju velicine, snage + eksplozivnosti koju poseduje Malik.
Za nekog ko je tezak 125kg, enormno je jak. Jak je za nepoverovati. Sa neverovatnom lakocom raznosi centra ili garda, a isto tako i udvajanje. Brutalna snaga je u pitanju. Tacno se ne secam igraca koji je sa samo 125kg bio ovoliko jak.
Gradjen je kao 4-3 DE, a bez problema igra 3-4 NT. Znaci bez problema.
Kad su spusti i ukopa nemoguce ga je pomeriti. Ali nemoguce. Igrac koji nikad ne sme da bude ostavljen 1 na 1.
Najbolje OL koledza nisu uspele da ga zaustave. Sve ih je izdominirao i barem po jednom poslao na zemlju bilo kojeg svog cuvara. Pazite, mozda deluje da preterujem, i da se ponavljam, ali decko je brutalno jak
Jedini problem koji ima je kad brzo izleti u gap protiv nizih ofanzivnih linijasa, zaboravi na leverage i ne drzi padove nisko, onda ga lako prevale nazad.
Ali to se desilo svega par puta. Ipak, to je stvar koju treneri moraju da mu poprave.
Gledao sam ga cele sezone. Niko protiv njega ne moze da otvori liniju za trcanje. Ma ne mogu uopste da ga pomere unazad.
Micigen ga je skoro cele sezone koristio kao nose tackl-e.
Mozete li da shvatite o cemu se radi?
To je kao da stavis JJ Wata da igra NT. I pored brutalnih fizikalija koje ima, on to jednostavno ne moze da odigra.
Igrac na toj poziciji (nose tackle) mora da ima 140 i vise kilograma.
A Malik igra sa 125. To je neverovatno.
I to ne da igra, nego brutalno dominira.
Pazite, on uopste nije debeo.
Ujedno je i vrhunski pass rusher. Ruke koristi odlicno. Super brz za ogromne gabarite. Da se razumemo nije brz kao elitni defanzivni endovi. Ali ni jedan od njih nema ovakve gabarite i ovakvu snagu.
Prvi korak za igraca njegove velicine je fenomenalan. Medjutim i u pass rush-u sirova brutalna snaga mu je glavni adut.
Jednostavno sklanja OL kao decicu. Igrace od +130kg, izbacuje samo rukama.
Igrao je na koledzu sve od NT do 7 tech DE. Zbog toga nema veliki repertoar tehnika. Mozda 3 eventualno 4. Ja sam ga gledao da koristi samo dve zavisi na kojoj poziciji igra. Moze mu se jer i te retko ko je umeo da blokira.
Medjutim, pro OL ce ga lako izbacivati, ako se ne unapredi. Previse koristi outside moves, te je OT dovoljno da ga samo usmeri i izbacen je.
Po meni, trebao bi da nabaci neki kilogram i da bude najbolji 0 ili 1 tech kojeg je ova igra ikad imala.
Ne cini li vam se da sam malo preterao u hvaljenju
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.