Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL draft

Re: Američki fudbal - NFL draft

Postby mmarko28 » 17 Feb 2017, 14:54

Situacija sa Mixonom me podseća na prošlogodišnju situaciju sa Tyreek Hillom. On je promenio koledž isto zbog porodičnog nasilja i većina ekipa nije želela da ga draftuje. Pojavio se Kansas City, draftovao ga u 5.rundi i dobio izuzetnog igrača. Najbolji kick i punt returner u NFL, solidan WR.

Licemerje Amera je u tome što je Mixon prošao sudski proces, osudjen je, igrao je posle toga godinu dana na koledžu. Onda se pojavio snimak na kome se vidi kako on udara tu ženu, i onda su svi u NFL odjednom postali zgroženi. Dve godine pre toga nikoga taj dogadjaj nije zanimao i niko nije bio šokiran.

Mixon je sjajan igrač i verovatno najsvestraniji RB na ovom draftu. Ima potencijal da postane ono što su danas Le'veon Bell ili David Johnson. Ipak, mislim da ga sigurno neće niko draftovati pre 4.runde. Da bi ga neki tim draftovao, GM bi morao da dobije dozvolu od vlasnika kluba. NFL klubovi su biznis i sve se gleda kroz ugled i novac. Draftovanje takvog igrača, u današnjoj Americi, može da šteti klubu. Mislim da nema vise od 4-5 vlasnika klubova koji bi imali snagu i petlju da draftuju Mixona. Već vidim Jerry Jonesa ili Billa Belichicka kako ga draftuju. Da je pokojni Al Davis živ, kladio bi se da bi ga on draftovao u prvoj ili drugoj rundi.
mmarko28

Postby Dr Arslanagic » 17 Feb 2017, 20:29

Taywan Taylor, WR, Western Kentucky

185, 86kg.
Postavljam ga samo iz jednog razloga. Ove sezone je imao 21 hvatanje preko 30 yrd.
Tesko da je slucajno :biggrin:
Decko je plejmejker i moze da bude veliki steal.

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 19 Feb 2017, 11:08

Inace skauting riport za Sidnija Dzonsa na dva razlicita sajta.

Sa prvog sajta: Strengths-Excels in off-coverage Weaknesses-Slender build/needs to be more physical in press and during route

Sa drugog: Strengths-•Excels at playing press man coverage Weaknesses-•Not as effective in off coverage as he is tight man coverage

Kakvi konji su ili jedni ili drugi.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 19 Feb 2017, 11:42

Rekoh ti onu pricu, kad su pitali Bosu Tanjevica kako prepozna talenat?
On odgovori - to je kao da vidim coveka da hramlje :biggrin:

Neko vidi neko ne vidi. Neko ume dobro da proceni, neko ne.
Ali svakom se desi da pogresi, i svako moze biti prevaren.
To i jeste draft. Da pronadjes onog koji ima next level, upside, da ne stagnira i da ga ne zabole cohones kad dobije prvu uplatu, pa ga zabole dupe za sve.

To sto pisu ti po sajtovima, to je njihova prica.
Imam priliku da citam izvestaje i procene pro skauta.
Za igrace kojima predvidjaju prvu rundu, oni ih ne svrstavaju ni u petu.
Pro skaut je ubica. Retko kad gresi. I brutalno su surovi.
Ali cak ni njih timovi ne slusaju uvek.
Menadzeri, procenti ...
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 19 Feb 2017, 19:23

Doktore aj molim te opet napisi nesto o Demarcusu Walkeru. Pokusavam da nadjem post gde si pisao o njemu i nikako mi ne uspeva, a na listi vidim da si ga stavio.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 19 Feb 2017, 19:51

Igrac kojeg bi takodje hteo da apostrofiram, kad malo spominjanog a odlican je igrac, je DE DeMarcus Walker sa Florida State-a, Seminole. Izuzetan pass rusher. Izuzetan. 190, 125kg.

Dodacu da nema nikakav prvi korak. Vrlo cesto poslednji krece sa linije. Iako je vrlo kompaktno gradjen, nabijen pun misica, te ima prirodan leverage, cesto ga lome u bloku, jer se previse dize. Iako je napredovao iz sezone u sezonu, nije dovoljno veliki radnik, sto se ocekuje od elitnog DL.

Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 19 Feb 2017, 20:05

Dr Arslanagic wrote:
Igrac kojeg bi takodje hteo da apostrofiram, kad malo spominjanog a odlican je igrac, je DE DeMarcus Walker sa Florida State-a, Seminole. Izuzetan pass rusher. Izuzetan. 190, 125kg.

Dodacu da nema nikakav prvi korak. Vrlo cesto poslednji krece sa linije. Iako je vrlo kompaktno gradjen, nabijen pun misica, te ima prirodan leverage, cesto ga lome u bloku, jer se previse dize. Iako je napredovao iz sezone u sezonu, nije dovoljno veliki radnik, sto se ocekuje od elitnog DL.

Citam sada da ga na ovom sajtu posvecenom sijetlu predlazu da ga dignemo u prvoj rundi. kao najbolje bi se uklopio u nas sistem i moze da igra i spolja i unutra u prednjoj cetvorci.

Mislim da bi on bio preveliki rich u prvoj rundi ali mozda u drugoj ako dogura do nas. inace menjam misljenje iz dana u dan koga ce snajder da podigne u prvoj rundi. Sada mislim da ce da uzme Kema Robinsona ako dodje do nas, jer je sjajan u ran blokingu ali zbog loseg pass proteksna moguce da ce da nam bude dostupan.
John Schneider

Postby John Schneider » 20 Feb 2017, 17:31

Doktore je l si snimio mozda Shalom Luani-a? Naleteo sam na jednom sajtu da ga predvidjaju mozda za trecu rundu za Sijetl. Ostao sam u cudu jer sam bio siguran da nikada nisam cuo za njega, I onda prelistam sajtove i skoro nigde ga nema.

Inace na ovom sajtu koji je posvecen bas draftu za Sijetl idu toliko daleko da Kevina Kinga stvljaju u prvu rundu. Mislim jbt ja se nadao da ga pokupimo na kompenzatorskom piku na kraju trece runde ili cak da napravimo neki trejd pa da ga dignemo u cetvrtoj ili petoj. Kazu da ocekuju da pokida kombajn i da mozda postavi najbolje vreme na celom kombajnu kada je u pitanju 3 cone. A ocekuju da pokida i skok u vis, dalj i 40 jardi.
I razmatraju melifonvua kao pika prve runde I da dobije ulogu big nickela.
John Schneider

Postby Dr Arslanagic » 20 Feb 2017, 19:20

Ne znam ko je taj.
Sad sam pogledao video o njemu. Solidan udarac, brz, nizak. Slican Polamaluu ali mu nije ni blizu.
Ne verujem da ce taj u Sijetl.

Nemoj mnogo da citas ta predvidjanja, da se ne sludis :biggrin:
To su sve menadzerke kombinacije koji pokusavaju da izreklamiraju igrace.
Timovi imaju preglede potencijalnih pikova najmanje dve tri godine unapred.

I opet sve zavisi od razvoja situacije na draftu.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 21 Feb 2017, 11:09

Malik McDowell, DE/DT, Michigan State Spartans
198, 125kg

"This kid can be special."
Moj izbor za najboljeg ruki defanzivca sledece sezone.
Mislim da ce biti bolji i od Myles Garrett-a, i od Jonathan Allen-a i od Reuben Foster-a. Vrlo moguce da ce biti premijer DL vec od prvog dana. Kao recimo Aron Donald.
Toliko je talentovan.

Medjutim, treba mu odlican trener koji ce suvi talenat umeti da pretoci u dijamant.
Njegov problem su motor i pomalo sirova tehnika.
Malika je Bog obdario neverovatnom kombinacijom velicine, visine, snage, brzine, eksplozivnosti i "fluidnosti" za te gabarite.
Potencijal koji on ima ne da je veci od svih igraca na ovom draftu, nego i mozda cele decenije unazad.
Myles Garrett je zver, ali nema tu kombinaciju velicine, snage + eksplozivnosti koju poseduje Malik.

Za nekog ko je tezak 125kg, enormno je jak. Jak je za nepoverovati. Sa neverovatnom lakocom raznosi centra ili garda, a isto tako i udvajanje. Brutalna snaga je u pitanju. Tacno se ne secam igraca koji je sa samo 125kg bio ovoliko jak.
Gradjen je kao 4-3 DE, a bez problema igra 3-4 NT. Znaci bez problema.
Kad su spusti i ukopa nemoguce ga je pomeriti. Ali nemoguce. Igrac koji nikad ne sme da bude ostavljen 1 na 1.

Najbolje OL koledza nisu uspele da ga zaustave. Sve ih je izdominirao i barem po jednom poslao na zemlju bilo kojeg svog cuvara. Pazite, mozda deluje da preterujem, i da se ponavljam, ali decko je brutalno jak :biggrin:

Jedini problem koji ima je kad brzo izleti u gap protiv nizih ofanzivnih linijasa, zaboravi na leverage i ne drzi padove nisko, onda ga lako prevale nazad.
Ali to se desilo svega par puta. Ipak, to je stvar koju treneri moraju da mu poprave.

Gledao sam ga cele sezone. Niko protiv njega ne moze da otvori liniju za trcanje. Ma ne mogu uopste da ga pomere unazad.
Micigen ga je skoro cele sezone koristio kao nose tackl-e.

Mozete li da shvatite o cemu se radi?
To je kao da stavis JJ Wata da igra NT. I pored brutalnih fizikalija koje ima, on to jednostavno ne moze da odigra.
Igrac na toj poziciji (nose tackle) mora da ima 140 i vise kilograma.
A Malik igra sa 125. To je neverovatno.
I to ne da igra, nego brutalno dominira.
Pazite, on uopste nije debeo.

Ujedno je i vrhunski pass rusher. Ruke koristi odlicno. Super brz za ogromne gabarite. Da se razumemo nije brz kao elitni defanzivni endovi. Ali ni jedan od njih nema ovakve gabarite i ovakvu snagu.
Prvi korak za igraca njegove velicine je fenomenalan. Medjutim i u pass rush-u sirova brutalna snaga mu je glavni adut.
Jednostavno sklanja OL kao decicu. Igrace od +130kg, izbacuje samo rukama.

Igrao je na koledzu sve od NT do 7 tech DE. Zbog toga nema veliki repertoar tehnika. Mozda 3 eventualno 4. Ja sam ga gledao da koristi samo dve zavisi na kojoj poziciji igra. Moze mu se jer i te retko ko je umeo da blokira.
Medjutim, pro OL ce ga lako izbacivati, ako se ne unapredi. Previse koristi outside moves, te je OT dovoljno da ga samo usmeri i izbacen je.

Po meni, trebao bi da nabaci neki kilogram i da bude najbolji 0 ili 1 tech kojeg je ova igra ikad imala.

Ne cini li vam se da sam malo preterao u hvaljenju :biggrin:

Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 21 Feb 2017, 12:29

Vidim da ga kao na nekim sajtovima predlazu Sijetlu. A vidim da je po mnogim mokovima ispao iz prve runde, DJ ja mislim da ga nije svrstao u prvih 50 talenata.

Valjda mu zameraju tehniku I motor. A kad sam citao taj tekst gde ga vide kao novog igraca sijetla pricali su o njemu kao o 5 techu.

Doktore da mozes da biras koga bi uzeo od ove trojice: Zach Cunningham, Haason Reddick i Jarrad Davis.

I od ove trojice: Boles, Robinson , Ramczyk.
John Schneider

Postby mmarko28 » 21 Feb 2017, 13:35

Auuu doktore, pa ovako ga ni rodjena majka nije nahvalila. Ovako je samo Dabo Sweeney hvalio Watsona. Najbolji 0 ili 1 tech ikada? Mnogo je kume, mnogo je.

Nisam siguran da bi trebalo da igra 0 ili 1 techa. Malo je previse visok za tu poziciju i morao bi da nabaci 20-25kg. Ako nabaci toliko kg izgubiće tu brzinu koja je najbolji deo njegove igre. Njemu čak I za poziciju 3-tech fali oko 15kg.

Doktore, tvoj favorit je veliki potencijal, ali je u poslednje vreme izgleda malo izašao na loš glas. Pre dva meseca je bio siguran za top10 na draftu, ali su izašle neke priče o tome da se sukobljavao sa trenerima, nije poštovao zadatke u igri, solirao na terenu, svadjao se sa saigračima i pomoćnim trenerima... Zato je pao na svim mockovima.
mmarko28

Postby Dr Arslanagic » 21 Feb 2017, 19:19

Pa Marko, lepo sam pitao da nisam preterao :biggrin:
Jbg, kad mi se svidi neki igrac ja umem da preteram. A kad mi se bas svidi, eto sta ispadne :biggrin:

Mislim da ce biti fenomenalan. Retko vidjena snaga. Po meni, jaci je od Suha.
Sad samo treba raditi na glavi.

Rasel - kaningema.
Redik ce verovatno biti produktivniji, i zajedno sa Dejvisom bolje plasiran od Kaningema.
Medjutim meni se svidja tip igraca kakav je kaningem.

Teklove nisam pratio.
Dr Arslanagic

Postby John Schneider » 21 Feb 2017, 21:43

Hvala doktore.

Nabasao sam na neki sajt (blog) o sijetlu koji je iskljucivo vezan za draft. Znaci vrhunski je. Izadje neka vest (izlazi skoro svaki dan) I onda ima izmedju 100 I 200 komentara na tu vest. I moze mnogo toga dobrog i zanimljivog da se procita.

Vidim da ljudi masovno navijaju da Redik nekako dospe do 26 pika I ako ga neko ne digne ranije sigurni su da ga dizu Snajder i Kerol. Mada ce sve biti mnogo jasnije posle kombajna.
John Schneider

Postby John Schneider » 22 Feb 2017, 10:13

Evo jedan post sa tog sajta o McDauelu.

I spent some time watching him on Sunday.

McDowell has the potential to be insanely good. Like one of the DL’s in the NFL.

However, his attitude stinks. He mailed it in last season when things went south. No exaggeration. Totally mailed it in. Awful.

Also needs to develop more or a repertoire. He has one outside rush move and it’s easy to counter. Huge potential but risks galore.
John Schneider

PreviousNext

Return to Američki fudbal