Board index Život van sporta Lifestyle

SHOPPING MANIA

Re: SHOPPING MANIA

Postby Felipao » 18 Jan 2012, 22:27

Ljudi jel kupovo neko nekad nesto preko Amazona ?
Felipao

Postby Riquelme » 19 Jan 2012, 12:03

Felipao wrote:Ljudi jel kupovo neko nekad nesto preko Amazona ?

Kupovao ja (preko americkog) neke knjige a sada cekam da mi u dve ture stignu neke igracke za klinca ... Sta te interesuje ?
Riquelme

Postby Felipao » 19 Jan 2012, 13:13

U extra,mene ortak lozio da ne moze preko americkog kod nas.Treba mi neka sportska oprema pa bih da me neko upozna sa procedurom,nacini placanja,za koliko stize isporuka,pouzdanost i tako dalje :)
Felipao

Postby Alonzo » 19 Jan 2012, 13:25

Odlicno. I ja sam zainteresovan da uzmem preko amazona. Citao sam skoro u SK-u neke procedure i opcije, ali nemam vremena da sve to i uradim.

Ako je to neko vec radio, USA -> Srbija, neka nam predlozi taj proces.

Meni je ortak slao iz Usa neke dresove, brzo je stizalo.
Alonzo

Postby Riquelme » 19 Jan 2012, 14:10

PA procedura je prosta , registrujesh se , upishesh broj kartice (ja stavio onu kreditnu jer elektron ne prolazi a moze i ona virtuon) i krecesh da narucujesh ... Imash nekoliko koraka i jasno ces dobiti koliko koshta sve sa slanjem (cena slanja i pakovanja zavisi od prodavca ... neki manje uzimaju neki vishe) ...pa ako se slazesh prihvatish ponudu ... Ja uvek idem na standardno slanje jer mi nije bitno toliko vreme za kad ce stici a to standardno obicno stigne za recimo 2-3 nedelje(moze i ranije) , barem su meni u tom roku stizale knjige ... Shto se tice bezbednosti i pouzdanosti Amazona tu je sve besprekorno i nemate nikakav razlog za brigu ... Jedini problem po meni su ove nashe derikoze jer nekad porudzbina moze da ti zavrshi kod shpeditera (carine) i onda proizvod znatno poskupljuje placajuci im njihove usluge i lezarine ali licno meni nikad se to nije desilo (sve stizalo direktno preko poshte) ... Racunajte da po prijemu u poshti treba da se plati pdv i josh neka taksa (mada kako sam cuo neki su prolazili i bez toga) ... Sve u svemu banana drzava , gde ne postoje nikakava pravila osim onog da se shtite lokalni monopolisti , maltretirajuci ljude birokratijom i krajnje nejasnim zakonima koje cinovnici tumace kako se njima u tom trenutku svidi ...

p.s. E da , ima nekih prodavnica na Amazonu koji jednostavno ne shalju u ove krajeve , pa probajte sa nekim drugim prodavcem ako imaju isti taj proizvod ...
Riquelme

Postby Felipao » 19 Jan 2012, 14:15

Super.Samo mi reci,jel se virturion beshe vadi u rajfajzenu ? Ovo mi je bitno,sto izadje cena sa sve isporukom,extra,hvala :)
Felipao

Postby Riquelme » 19 Jan 2012, 14:24

Felipao wrote:Super.Samo mi reci,jel se virturion beshe vadi u rajfajzenu ? Ovo mi je bitno,sto izadje cena sa sve isporukom,extra,hvala :)

Malo sam editovao predhodni post :biggrin:
Virtuon se vadi u rajfajzenu i ako imash tekuci kod njih odrzavanje je dz ali uvek morash da imash na kartici 20E (dobijash karticu za par dana), koje naravno mozesh da podignesh kada ti vishe kartica nije potrebna ...
Riquelme

Postby Felipao » 19 Jan 2012, 16:26

Cool.Nego reci mi samo,ako kupim vishe stvari jel za svaku stavku moram placam putarinu (pretpostavljam da treba).I koliko se isplati uzimati,na koje sume ?
Felipao

Postby Riquelme » 19 Jan 2012, 17:48

Ako kupish iz iste radnje placash samo razliku u tezini ako je ta druga stvar habastija i teza .... JA do sada nisam dobijao vishe stvari od jednom ali sada(pre 10 dana) sam narucio neke japanske Bleyblade-ove (ko ima klince zna o cemu pricam :biggrin: ) i neke arene za iste i to sve iz iste radnje , pa videh da je cena poshtarine gotovo ista kao da sam narucio samo jednu stvar ... Ili sacekaj da meni ovo cudo grupno stigne (pa da dobijesh kompletan izveshtaj) ili za pocetak naruci samo neku sitnicu da ne rizikujesh puno ...

p.s. Kaka kazem rizik prevashodno mislim na nashu carinu ... mozda im se ta malo raznovrsnija ponuda ucini zanimljivije pa poshiljka zaglavi kod shpeditera i sve shto ide uz njih :crybaby: ...
Riquelme

Postby ima 1 tim » 19 Jan 2012, 23:13

Riquelme wrote: Jedini problem po meni su ove nashe derikoze jer nekad porudzbina moze da ti zavrshi kod shpeditera (carine) i onda proizvod znatno poskupljuje placajuci im njihove usluge i lezarine ali licno meni nikad se to nije desilo (sve stizalo direktno preko poshte) ... Racunajte da po prijemu u poshti treba da se plati pdv i josh neka taksa (mada kako sam cuo neki su prolazili i bez toga) ... Sve u svemu banana drzava , gde ne postoje nikakava pravila osim onog da se shtite lokalni monopolisti , maltretirajuci ljude birokratijom i krajnje nejasnim zakonima koje cinovnici tumace kako se njima u tom trenutku svidi ...

da vam kupoholicarka objasnitm :biggrin:

svaka posiljka cija je vrednost (znaci ukupna cena robe + troskovi transporta) na pratecoj fakturi veca od 40e (ili 60e -to mi jos nije najjasnije,jedna je vrednost kada su stvari za licnu upotrebu a druga ako vam neko salje kao poklon),podleze carinjenju (nekada se carine i posiljke kojima na fakturi pise cifra manja od 40e ako carina proceni da je realna vrednost veca). U tom slucaju se placaju troskovi speditera (par hiljada, carinska stopa prema vrsti robe i pdv 18%)

e sada,sa nekim stranim kompanijama koje salju robu kod nas mozes da se dogovoris na napisu manju vrednost (ali ga je bas glomazan paket carina ce ga sigurno zadrzati i ispostaviti troskove prema vrednosti na koju ga procene)

sve u svemu,porucivanje se isplati ako ukupna vrednost ne prelazi tih 40e(tj 60e) a ako moraju da se plate i ostali troskovi,jeftinije je kupiti kod nas...ili zamoliti neke dobre ljude :biggrin: da vam donesu kada putuju preko bare
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby Felipao » 19 Jan 2012, 23:20

Al ako naruchim vise paketa (razlicite firme) tako da pojedinacno nijedan ne prebacuje tih 40 evra (i da nije glomazan) to je ok? Ili da naruchujem jedan po jedan?
Pa da ima kod nas ja bih ovde kupio,sta cu kad zivimo u hebenom dupetu.
Felipao

Postby Alonzo » 19 Jan 2012, 23:28

Aj pokusacu da narucim, mada imam ortake tamo koji bi mogli da mi posalju - ali nista specificno ne bih uzeo...pa da se ne cimam oko toga.

I onako planiram da palim ove godine u USA, ako bude sve ok...:D
Alonzo

Postby ima 1 tim » 19 Jan 2012, 23:41

Felipao wrote:Al ako naruchim vise paketa (razlicite firme) tako da pojedinacno nijedan ne prebacuje tih 40 evra (i da nije glomazan) to je ok? Ili da naruchujem jedan po jedan?
Pa da ima kod nas ja bih ovde kupio,sta cu kad zivimo u hebenom dupetu.

da,ako su ti svi paketi ispod 40e (60e),onda ne podlezu carini. Samo vodi racuna koliki je shipping cost jer se i on racuna u osnovicu za carinjenje

@alonzo,svejedno je i ako ti salju drugari,na paketu mora da stoji vrednost robe-oni mogu da napisu da je manja od 40e ali carina ima pravo da proceni da li je to realno

p.s.obavezno javi kada budes isao u USA :biggrin:
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby Riquelme » 19 Jan 2012, 23:46

ima 1 tim wrote:da vam kupoholicarka objasnitm :biggrin:

svaka posiljka cija je vrednost (znaci ukupna cena robe + troskovi transporta) na pratecoj fakturi veca od 40e (ili 60e -to mi jos nije najjasnije,jedna je vrednost kada su stvari za licnu upotrebu a druga ako vam neko salje kao poklon),podleze carinjenju (nekada se carine i posiljke kojima na fakturi pise cifra manja od 40e ako carina proceni da je realna vrednost veca). U tom slucaju se placaju troskovi speditera (par hiljada, carinska stopa prema vrsti robe i pdv 18%)

e sada,sa nekim stranim kompanijama koje salju robu kod nas mozes da se dogovoris na napisu manju vrednost (ali ga je bas glomazan paket carina ce ga sigurno zadrzati i ispostaviti troskove prema vrednosti na koju ga procene)

sve u svemu,porucivanje se isplati ako ukupna vrednost ne prelazi tih 40e(tj 60e) a ako moraju da se plate i ostali troskovi,jeftinije je kupiti kod nas...ili zamoliti neke dobre ljude :biggrin: da vam donesu kada putuju preko bare

MA sve to znam i verovatno stoji negde u propisima (negde procitah da su sada digli na 75 e tu granicu) ali u praksi je totalno ludilo i bukvalno sve zavisi od srece (naravno mislim na ove gluposti shto mi narucujemo) ... Cak sam cuo da ako narcish DHL-om ili nekom drugom brzom poshtom , gotovo 100% sve zavrshi kod shpeditera ... Dok ovi klasicni poshtanski paketici lakshe prolaze ... JA sam proshle godine imao slucaj da su mi preko slovenacke poshte poslali jedan ogroman filter za akvarijum cija je vrednost uredno bila napisana (170e) i platio sam cika poshtaru na vratima samo pdv i neku taksicu (bez ikakve shpedicije,skladishtenja i ostalih sranja)... Dok je recimo neki moj prijatelj imao grdne peripetije sa carinom oko nekih strucnih knjiga i na kraju ga izasle ko svetog petra kajgana ... Dok su meni sve knjige do sada stizala bez problema iz Amerike i ako im je vrednost prelazila 50 e (sa slanjem) ... Slazem se da se ne isplati (josh uvek u ovoj ludoj zemlji) kupovati stvari zbog ushtede na ceni ali kad ti treba neshto cega jednostavno nema ovde , onda rizikujem i idem na net. kupovinu ...
Riquelme

Postby Diktator » 19 Jan 2012, 23:46

jel neko kupovao kod brace Kineza?

http://www.ioffer.com/
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

PreviousNext

Return to Lifestyle