Board index Razni Sportovi Ostali Olimpijski Sportovi

Streljaštvo

Re: Streljaštvo

Postby werbatim » 27 May 2019, 10:35

U finalu trostava Sebic (kao prvi u kvalifikacijama) i Stefanovic (zavrsio osmi) :) . Cetvorica iz finala ne mogu do OI kvote, treba "samo" da budu bolji od Ukrajinca i Koreanca.
U pistolju Grgic (po obicaju) raspad u poslednjoj seriji, ali i dalje ima sansu za finale. Mikec trenutno gadja i dobro se drzi.
werbatim

Postby octopus » 27 May 2019, 11:11

Zakleo bih se jutros kad sam pogledao da je Grgić u prvoj seriji ubo stotku, sad vidim piše 97.

Žene su nam raspad, posle vazdušne puške, 90. mesto za Grgićevu sestru u disciplini MK pištolj. Što nema Zorane, zna li se?

werbatim wrote:U finalu trostava Sebic (kao prvi u kvalifikacijama) i Stefanovic (zavrsio osmi) :) . Cetvorica iz finala ne mogu do OI kvote, treba "samo" da budu bolji od Ukrajinca i Koreanca.

Uprskaće oni i ovo. Jedinstvena prilika da obojica uzmu kvotu, onako lagano. A mi se tresemo i za jednu...

werbatim wrote:U pistolju Grgic (po obicaju) raspad u poslednjoj seriji, ali i dalje ima sansu za finale. Mikec trenutno gadja i dobro se drzi.

Ništa od finala za obojicu, ali sjajni nastupi. Mikec 582 kruga (11. mesto), a Grgić 580 (14. mesto). Finale je koštalo 582 kruga, ali Mikec je imao premalo unutrašnjih centara. Obojici pala koncentracija pred kraj. Petrov tek na 73. mestu.
octopus

Postby werbatim » 27 May 2019, 12:15

Sebic zavrsio osmi, ali je bar Stefanovic ispred Ukrajinca koji je ispao. Jedna kvota, bolje ista nego nista...
Na kraju cetvrto mesto za Milutina. Bravo!
werbatim

Postby Olimp » 28 May 2019, 07:18

Velika šteta za Sebića prvi u kvalifikacijama i onda zadnji u finalu. Tako tipično od naših. Ali opet...nek mi na svakom SK uzmemo po jednu normu fantastično. Upašće i Sebić do kraja nadam se.
Olimp

Postby octopus » 28 May 2019, 09:23

Milutin je svoje odradio juče, pa se danas raspao u svojoj nekad glavnoj disciplini, vazdušna puška.

I Sebić očekivano jutros bez finala iste discipline.
A da me je juče neko pitao koji naš strelac/strelkinja je bio prvi u kvalama a poslednji u finalu neke discipline, odmah bih pretpostavio da je to on, jer mu ovo nije prvi put. Plus, setim se i one priče iz Rija kad ga je Pejović izvodio sa takmičenja u poslednjoj fazi kvalifikacija trostava zbog ogromne treme. Inače, njegovih jučerašnjih sjajnih 1185 krugova iz kvalifikacija je novi NR. Da se pitam, Sebića nikako ne bih vodio u Tokio baš zbog te loše mentalne strane.
Mada, kad budemo imali nekih 5-6 kvota na kraju ovog ciklusa, neće ni biti neke velike konkurencije koga će da vode, kao što je to bio slučaj u dva prethodna ciklusa. Ne bi me čudilo da nečija kvota pripadne Ivani Maksimović, ako iole uspe da se vrati u formu.

Lazar Kovačević je u drugoj grupi, koja puca malo kasnije.
octopus

Postby Olimp » 28 May 2019, 09:42

Ako ja dobro shvaćam norma osvojena jucer mu daje pravo nastupa u Tokiju i u vazdušnoj puški?
Olimp

Postby octopus » 28 May 2019, 10:05

Tako je. Ima pravo nastupa u disciplini vazdušna puška, ali i u disciplini miks vazdušna puška (naravno pod uslovom da imamo predstavnicu).

I još jedna dilema koju ljudi imaju. Juče su mogli i Stefanović i Sebić da osvoje po kvotu iako je reč o istoj disciplini na istom takmičenju. Sa druge strane, jedan strelac kad osvoji kvotu nebitno o kojoj disciplini da je reč, on više ne može doneti drugu kvotu ni u toj istoj ni u nekoj drugoj disciplini u tom ciklusu.

EDIT: Svi naši stali u kvalifikacijama. 30. Kovačević (1.8 krugova od finala), 67. Sebić, 84. Stefanović.
octopus

Postby cole » 28 May 2019, 22:31

Bravo za Milutina, donio je srpskom streljaštvu treću kvotu za OI.
Milutin Stefanović: Dosanjan san!

Posle osvojene olimpijske kvote, Milutin Stefanović je istakao: - Ovo je dan koji svaki sportista sanja, ja sam ga dosanjao!
Ocenjujući nadmetanje u trostavu u Minhenu, Stefanović kaže: - Bilo je ovo takmičenje za pamćenje, jedno od mojih najtežih i najneizvesnijih. Osvojena kvota je još značajnija kada se uzme u obzir da sam do nje došao u najjačem finalu trostava ikada. Prvi put se u finale ulazilo sa neverovatnih 1.180 krugova. Iako sam se u borbu za medalje i kvote „ušunjao“ sa osme pozicije, u finalu sam zadržao hladnu glavu i uspeo da dođem do četvrtog mesta.

Veliki uspeh za srpsko streljaštvo je što je u izuzetno kvalitetnom finalu imalo dvojicu predstavnika.
- Navijao sam u sebi da Srbija danas osvoji dve olimpijske vize, ali nažalost to se nije desilo. Milenko Sebić je bio fenomenalan. Želim i njemu i svim ostalim članovima tima da se što pre pridruže nama koji smo izborili kvote i da na Igrama u Tokiju učestvuje bar onoliko strelaca koliko i u Rio de Žaneiru, kada nas je bilo devetoro.

Što se tiče Sebića. on je juče u kvalifikacijama trostava izjednačio vlastiti državni rekord od 1185 krugova, koji je postavio početkom ovog mjeseca na takmičenju u Češkoj.

Zorana ovaj SK propušta zbog povrede ruke.

Sutra su na programu dvije preostale discipline u kojima će se djeliti OI vize.
Nastupaju Sanja i Andrea u trostavu, te Bobana i Jasmina vazdušnim pištoljem.
cole

Postby Olimp » 29 May 2019, 08:33

Sanja treća nakon klečećeg stava, sad samo da pregrmi ovaj ležeći i da ima rezerve u stojećem koji joj je najslabiji.
Olimp

Postby Tufi » 29 May 2019, 09:04

Ako ja dobro vidim, imace prednost par krugova u odnosu na ove na 9-10 poziciji.
Tufi

Postby Olimp » 29 May 2019, 09:12

Druga nakon ležećeg, bravo!
Ima tri kruga ispred ovih ispod crte.
Ali oprez, stojeći stav joj je rak rana.
Olimp

Postby Tufi » 29 May 2019, 10:05

98 u prvoj seriji, dobar rezultat

Ponovila rezultat i u drugoj, blizu je plasmana u finale
Last edited by Tufi on 29 May 2019, 10:10, edited 1 time in total.
Tufi

Postby Olimp » 29 May 2019, 10:07

Sjajno sad je 6 krugova ispred sedme. I sa nekih 96 u prosjeku zadnje tri serije bi trebala upasti među 8, a ako ima još jedan sjajan rezultat od 97 ili 98 moći će si dozvoliti i neki kiks. Ajmo Sanja!

98,98,95...još 94 joj je dosta za finale. Ajmo, ajde!

Sanja u finaluuuuu!
Druga u kvalifikacijama na kraju, iza Njemice Beer.
Od finalistkinja Engleskinja McIntosh i Kineskinja imaju vizu. Dakle treba biti među 2, a ako je jedna od ove dve takmičarke među 2, onda može i treća, ako su obje, dovoljno je i 4. mjesto.
Finale je u 12:30.
Olimp

Postby octopus » 29 May 2019, 11:38

Minhen gotovo tradicionalno naš najuspešniji SK. Bravo Sanja, bez obzira šta bude u finalu.
Arsovićka zauzela 57. mesto (19 krugova manje od Sanje). Žene vazdušni pištolj: Bobana 30. a Jasmina 46. :tap:

Ništa od kvote...
octopus

Postby Olimp » 29 May 2019, 11:54

Nažalost Sanja loše stoji u finalu, predaleko je olimpijska kvota. Velika šteta ostao je još samo jedan SK u ovoj disciplini. Zasad samo 3 naša strelca u Tokiju, a u Riju smo ih imali 9.
Podbacila je u svoja dva omiljena stava pa teško da se vadi u stojećem.
Olimp

PreviousNext

Return to Ostali Olimpijski Sportovi