Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nova Superliga

Подржавате ли идеју формирања Европске Суперлиге?

Да
26
23%
Не
87
77%

Total votes : 113

Re: Nova Superliga

Postby grobar_Zvornik » 20 Apr 2021, 17:35

Болк брате има нешто што се зове ауторитет и тежина става.
Поштујем твој резон да су сви ти велики играчи и тренери генерално преплаћени... Међутим, зашто и због чега на тај начин сагледавати жељу тих и таквих да се не американизује европски фудбал и постане право искључиво милијардера?

Кренем од себе.... никада срећнији нисам био у животу него након гола Илијева у Њукаслу... и никад тужнији након пенала против Артмедије. Говорим о ФКП-у...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Cuburac » 20 Apr 2021, 17:38

Da li vredi spominjati, da Barsa dve godine pre postavljanja Gvardiole nije osvojila ni jedan trofej, a od onda su ih brali kao tresnje.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Desetka » 20 Apr 2021, 17:41

Ne vidim poentu u tome sto pojedini banalizuju stvari i svode celu pricu na to da ako ti se ne svidja ovo cudoviste od lige koja se stvara, odmah si za uefu. Kao da ikog zivog zabole za majmuncinu Ceferina i uefu kao organizaciju.
Da su se klubovi kojim slucajem dogovorili da sami formiraju ligu koja ce biti u skladu sa tradiocionalnim evropskim poimanjem sporta i da izbace uefu iz price niko rec ne bi rekao. Niti bi se digli navijaci, niti treneri i igraci, niti bi svaki sportski medij u evropi bio protiv tako necega.
Jednostavno, bitange su presle crvenu liniju gazenjem osnovnog postulata fudbala u evropi, da svako, barem teoretski, moze da ispadne iz nekog takmicenja i moze da ga osvoji. To je sustina nezadovoljstva, sve ostalo su dimne bombe, zamlacivanja i skretanje paznje sa sustine.
Last edited by Desetka on 20 Apr 2021, 17:42, edited 1 time in total.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Hajzenberg » 20 Apr 2021, 17:42

Sad UEFA izlazi sa predlogom od cirka 6-7 milijardi evra koje će pozajmiti, šta ako Morgan i ekipa sa 4 podignu na 8 ili 10, klasična licitacija ili šta već...sve se svodi samo na pare, to je bilo poznato odmah.

Ni u najavljeno reformisanoj LŠ ove ekipe ne bi dobile da igraju ono što hoće u Superligi, bukvalno sve jake mečeve, bez ijednog meča sa slabijim ekipama ali onda ne bi mogli najverovatnije da igraju domaće lige gde su im pogotovo u Engleskoj zagarantovane velike pare, tako da...jedino ako im UEFA ponudi pored tih para da taj novi sistem u LŠ krene ove jeseni a ne tek od sezone 24/25, svega će ovde još biti.
Hajzenberg

Postby JNA » 20 Apr 2021, 17:43

Podrška Bolk i podrška za novu ligu od mene, apsolutna podrška...

Uefa je mafija, može su tu do sutra pisati o njima, o njihovim standardima...

Da gledamo pravi fudbal, podrška Perezu...
JNA

Postby Dr Arslanagic » 20 Apr 2021, 17:47

Шта је прави фудбал?
То што ћемо од сада навијати да ФКП осваја домаће титуле?
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby bwa » 20 Apr 2021, 17:48

Dulu Vujosevicu prvi klub bio KKP 88-e dok Bolkonski nije ni tutu gurao da upali.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Cuburac » 20 Apr 2021, 17:49

Inace interesantan podatak da je City deseti na listi dužnika u PL, sa dugom od oko 130 miliona, 7 puta mnjim od Totenhema, 5-6 puta manjim od Junajteda itd.
Cuburac

Postby walterwhite95 » 20 Apr 2021, 17:49

Hajzenberg wrote:Sad UEFA izlazi sa predlogom od cirka 6-7 milijardi evra koje će pozajmiti, šta ako Morgan i ekipa sa 4 podignu na 8 ili 10, klasična licitacija ili šta već...sve se svodi samo na pare, to je bilo poznato odmah.

Ni u najavljeno reformisanoj LŠ ove ekipe ne bi dobile da igraju ono što hoće u Superligi, bukvalno sve jake mečeve, bez ijednog meča sa slabijim ekipama ali onda ne bi mogli najverovatnije da igraju domaće lige gde su im pogotovo u Engleskoj zagarantovane velike pare, tako da...jedino ako im UEFA ponudi pored tih para da taj novi sistem u LŠ krene ove jeseni a ne tek od sezone 24/25, svega će ovde još biti.

Utakmica ima svakako previše i po meni ta liga šampiona ili šta već bude ne treba da ima više od 20 do 24 tima. Ja samo ne bih voleo da bude zatvorena liga jer to nema smisla niti je održivo u evropi. U americi imaš koledže i draft kao lige odakle se crpe igrači dok fudbal vuče igrače iz manjih klubova i liga koje će se ugasiti superligom. Zato je skroz zatvorena liga po meni neizvodljiva a da li ima smisla da Maribor i Ferencvaroš igraju sa najboljima ni to nema baš smisla.
Last edited by walterwhite95 on 20 Apr 2021, 17:54, edited 1 time in total.
walterwhite95

Postby fontaneros » 20 Apr 2021, 17:50

Cuburac wrote:Inace interesantan podatak da je City deseti na listi dužnika u PL, sa dugom od oko 130 miliona, 7 puta mnjim od Totenhema, 5-6 puta manjim od Junajteda itd.

Pa nije ih vodio Master
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby walterwhite95 » 20 Apr 2021, 17:52

Cuburac wrote:Inace interesantan podatak da je City deseti na listi dužnika u PL, sa dugom od oko 130 miliona, 7 puta mnjim od Totenhema, 5-6 puta manjim od Junajteda itd.

Najzaduženiji su Real i Barsa i zato najviše i guraju tu priču čak i njihovi navijači nisu toliko protiv toga koliko su engleski. Dok američke gazde idu samo za kapitalom, zanjih je to sve biznis.
walterwhite95

Postby Cuburac » 20 Apr 2021, 17:59

Nisu Real i Barsa najzaduzeniji, Engleyi su tu, ko malo vise, ko malo manje, sem Totenhema. Svima njima se dug krece u okviru godisnjih prihoda (BDPa :biggrin: ). Nije toliki problem u dugovima , koliko u nemogucnosti za nova finansiranja.
Cuburac

Postby walterwhite95 » 20 Apr 2021, 18:01

Barselona je najzaduženiji koub u evropi, imaš podatke pa nađi, preko milijardu evra, Real odmah ispod sa 900 miliona. Osim toga prihodi od tv prava su manji u Španiji nego u Engleskoj.
walterwhite95

Postby Cuburac » 20 Apr 2021, 18:10

walterwhite95 wrote:Barselona je najzaduženiji koub u evropi, imaš podatke pa nađi, preko milijardu evra, Real odmah ispod sa 900 miliona. Osim toga prihodi od tv prava su manji u Španiji nego u Engleskoj.

Da , smetnuo sam sa uma najnovije podatke, brzo su se popeli sa nekih 650 miliona i oni i Real. Vrteli su se duze oko te cifre, pa sam to urezao
Cuburac

Postby Stefanm992 » 20 Apr 2021, 18:11

"U januaru smo mogli da pojačamo tim, ali nisam imao ni jedan sastanak sa Karnevalijem, jer sam bio svestan ekonomske situacije u klubu. Nisam imao nijedan zahtev i možda smo i taj izbor platili. Ako su ovi klubovi u dugovima, trebali bi sebi da postave nekoliko pitanja o tome kako vode svoje poslovanje. Mali klubovi ne mogu da prijušte sebi katastrofalne poteze. Oni igrači koji se znoje i sanjaju da igraju protiv najvećih klubova na najprestižnijim stadionima ne mogu to da plate. Sve je to pogrešno i mislim da je došlo vreme da progovorimo. Tako sam ljut i to je nešto što prevazilazi platu i posao. Radi se o sferi vrednosti, osećanja, fudbalskog rivalstva i istorije italijanskog fudbala", ljutito je istakao De Zerbi.
Sad ga postujem i sa ljudske strane a ne samo na konto zabavnog fudbala koji pruza
Stefanm992

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal