Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby octopus » 16 Jul 2021, 13:45

Sonja koliko sam razumeo onu izjavu Maljkovića igra 100%. Ona se ne dovodi u pitanje.

Nula olimpijada, a 3 US Opena. Šta li je bolje, hm?
Meni je nebitno da li zapad misli hoće li on biti GOAT ako osvoji calendar slam, za mene je on to i ako se ne pojavi na USO. A olimpijsko zlato je nešto posebno i uostalom jedino što mu nedostaje.
octopus

Postby Olimp » 16 Jul 2021, 15:14

octopus wrote:Sonja koliko sam razumeo onu izjavu Maljkovića igra 100%. Ona se ne dovodi u pitanje.

Nula olimpijada, a 3 US Opena. Šta li je bolje, hm?
Meni je nebitno da li zapad misli hoće li on biti GOAT ako osvoji calendar slam, za mene je on to i ako se ne pojavi na USO. A olimpijsko zlato je nešto posebno i uostalom jedino što mu nedostaje.

Znači od riječi do riječi se slažem.
Olimp

Postby Perate » 16 Jul 2021, 15:47

Milos Vasic ipak moze da ucestvuje!!! Svim srcem uz njih, bila bi filmska prica da uzmu odlicje, nadajmo se!!!
Perate

Postby Dexi » 16 Jul 2021, 16:00

tremi08 wrote:Mozda mali OFF ali dok ne pustim temu zenske kosarke, Australija bez Liz Kembidz (one od 2,08), tako da ako Sonja bude igrala mi smo drugi favoriti za medalju.

Spanija je po meni ipak drugi favorit.Mi mozemo eventualno da se borimo za bronzu kao prosli put,ako budemo imali srece sa zrebom.
Dexi

Postby veljkos161 » 16 Jul 2021, 20:20

Demokratski rob wrote:Novak je morao da preskoči OI, posle svakih je padao. Jedinstvena je prilika da osvoji kalendarski GS i to se više neće ponoviti.

On je 2016. pao zbog lakta a ne jer je isao na igre.
Dexi wrote:
tremi08 wrote:Mozda mali OFF ali dok ne pustim temu zenske kosarke, Australija bez Liz Kembidz (one od 2,08), tako da ako Sonja bude igrala mi smo drugi favoriti za medalju.

Spanija je po meni ipak drugi favorit.Mi mozemo eventualno da se borimo za bronzu kao prosli put,ako budemo imali srece sa zrebom.

Ajde sta je ovo, makar si ti uvek bio optimistican.
Idemo po finale sa Amerikom :hatman:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Dexi » 16 Jul 2021, 21:21

Menjam taktiku. :biggrin: Sada postajem poput Srbina iz Podgorice totalno oprezan i pesimistican posle kraha nase muske ekipe.
Inace na ovim OI bio bih zadovoljan sa nekih 5-6 medalja,sve preko toga bi bio opet veliki uspeh(ocekujem vise zlata ovaj put).
Dakle Novak,basketasi,odbojkasice,vaterpolisti,neko u borilackim sportovima(posebno tekvondo)Ivana to je nekih pet,sest realnih medalja.
Mozda neko i iznenadi u streljastvu,borilackim sportovima,Sinancevic,mozda veslaci ,sto da ne i kosarkasice.Ne znam dal sam nekog mozda propustio.Mozda neki nas dubl u tenisu iznenadi ili neko skroz neocekivan.
Dexi

Postby Dovla933 » 16 Jul 2021, 21:38

Dexi wrote:Menjam taktiku. :biggrin: Sada postajem poput Srbina iz Podgorice totalno oprezan i pesimistican posle kraha nase muske ekipe.
Inace na ovim OI bio bih zadovoljan sa nekih 5-6 medalja,sve preko toga bi bio opet veliki uspeh(ocekujem vise zlata ovaj put).
Dakle Novak,basketasi,odbojkasice,vaterpolisti,neko u borilackim sportovima(posebno tekvondo)Ivana to je nekih pet,sest realnih medalja.
Mozda neko i iznenadi u streljastvu,borilackim sportovima,Sinancevic,mozda veslaci ,sto da ne i kosarkasice.Ne znam dal sam nekog mozda propustio.Mozda neki nas dubl u tenisu iznenadi ili neko skroz neocekivan.

Ivana po meni nikako nije realna medalja, bar 5 ima boljih ove godine od nje..
Sinancevic jedino ako neko od one trojice sto bacaju 23 metra zapati koronu :D
Realna medalja je mix Zorana i Mikec, to potpisujem da uzimamo, a najvece iznenadjenje turnira ce biti Ivana Jorovic, zapamtite :biggrin:
Dovla933

Postby Lester Bo » 16 Jul 2021, 21:39

Najpre cemo u karateu uzeti medalju od borilackih sportova.

Odlicno nam je doslo uvodjenje basketa 3x3 i karatea od ovih OI.
Lester Bo

Postby veljkos161 » 16 Jul 2021, 22:06

Jovana Prekovic je na jednom mestu prvi favorit za zlato a na drugom drugi,od ovog sto sam ja gledao.
Dakle,za zlato je tesko prognozirati, ali za medalju je vrlo realna.
Makar neku bronzu.
Ima dosta kandidata.
Mene bi najvise obradovalo da Novak i odbojkasice osvoje zlata, jer nekako najvise zasluzuju.
Kao sto smo svi nekako navijali pre svega za vaterpoliste u Riju jer bi bila steta da svugde poskidaju zlata a na igrama opet ostanu kratki.
Sada je verovatno za odbojkasice nikad bolja sansa, ali konkurencija je paklena.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Olimp » 17 Jul 2021, 00:15

Analiza šansi za medalje po meni par dana uoči OI:

Prvi favoriti za zlato: Novak Đoković, basketaši 3 na 3 i Jovana Preković (karate).
Nažalost nema tu neke sigurne medalje, jer basketašima nema ponajboljeg igrača Stefana Stojačića. Jovana Preković je u brutalnoj formi, žena nije izgubila mjesecima ni na jednom takmičenju, a slično važi i za Novaka, ali ovdje je problem da se igra na best of 3 a tu je mnogo veća šansa za kiks.

Favoriti za medalje:
vaterpolisti- nisu od 2017 ništa osvojili, ali i dalje je to ona dominantna ekipa koja je godinama gazila. Po kladama su prvi favoriti Mađari cvascew ali ja se s time ne slažem nikako po meni Španija, Srbija i Hrvatska tim redom. Ne bi me čudilo da se ova naša sjajna generacija zadnji puta skupi i uzme zlato još jednom.
odbojkašice- branioci srebra i svjetske prvakinje aktualne. Nepovoljno po njih je žrijeb. Suprotno od vaterpolista one su u prelaganoj grupi a 3 glavna konkurenta Kina SAD i Italija su u drugoj grupi pa je vrlo moguće da se na njih ide već u 1/4 finalu.
Tijana Bogdanović
Stevan Micic
Mate Nemeš

Imaju realne šanse za medalju ali nisu favoriti
-košarkašice koje su evropske prvakinje, ali teško je reći da su favoriti za medalju, jer su Amerikanke i Australjanke jače, a konkurencija je velika od ostalih Evropljana, zatim ostala dva hrvača naturalizovani Kadžaja i Datunašvili, Gruzini inače, Milica Mandić olimpijska prvakinja u tekvandou iz 2012, streljački dubl Mikec-Arunović u pištolju, konstantno oko vrha, kao i Zorana Arunović i Milenko Sebić pojedinačno, Ivana Španović koja nakon godina povreda diže formu, Strahinja Stefanović svjetski vicešampion u kajaku na 200 m koji zadnje vrijeme je u očajnoj formi, džudaši Majdov i Kukolj, ali u tom sportu je velika konkurencija, Vasić-Mačković veslači koji su drugi po kladionicama iza nedodirljivih Hrvata Sinkovića ali Vasić ima koronu te se ne zna da li će i nastupiti. Danas znamo da hoće!

Njihova medalja bi bila senzacija, ali nisu turisti
-svi ostali strijelci, Armin Sinančević u bacanju kugle i Milica Starović u kajaku na 200 i 500 koja uvijek upada u finala ali je tamo daleko od medalja

Ostali su turisti i ne mogu iznenaditi ni za 10 života.
Olimp

Postby octopus » 17 Jul 2021, 00:32

Brat bratu, sve si pobrojao, gotovo ništa nije ostalo. Šalim se naravno, ali držim te za reč, recimo strelci Mikec pogotovo, nisu bez šanse. Uvek može neka Ivošev da se pojavi, što se u praksi doduše jako retko događa. Ili recimo ženski dubl, a kakav je ženski tenis što kaže Dovla, ne bi bilo iznenađenje ni da nas Ivana Jorović obraduje. Baš danas je jedna druga Čačanka u atletici napravila čudo nad čudima.

Iskreno, onako laički i no homo, ona dvojica novih momaka u basketu su mi previše bebi fejs, uopšte ne deluju moćno i opasno, ali nek im to bude jedina zamerka do kraja turnira. :jezik:

Dobra i ogromna stvar u vaterpolu je ta što Hrvati i Crnogorci imaju kompleks od nas i to je velika prednost u tesnim mečevima, ali ako brod krene da tone to nas neće izvući.

Za košarkašice bih rekao da nam je ESP veća pretnja (ne znam koliko igračica od onih 5 što je nedostajalo na EP će im sad igrati) od AUS koja je devastirana nakon današnjeg odustanka od nastupa njihove alfa i omega igračice. Mada, posle onog sramnog FIBA suđenja na EP, da li je uopšte pametno pričati o šansama u ženskoj košarci.
octopus

Postby Ing8 » 17 Jul 2021, 11:41

145 sa liste u tenisu u muskoj konkurnciji na listi je ucesca na OI, ako jos petorica odustanu mozda ce i Milojevic da ode u Tokio u muskoj konkurenciju:)
Ing8

Postby Dovla933 » 17 Jul 2021, 12:00

Kad se odlucuje za mix dublove?
Mogao bi Novak sa Ninom da pokusa, da uzme dve medalje sto da ne :D
Dovla933

Postby Skafi » 17 Jul 2021, 12:29

Kad će se znati kompletan spisak učesnika za muški tenis i kad je uopšte žreb. Počinje za nedelju dana.
Skafi

Postby Bogun » 17 Jul 2021, 12:37

Skafi wrote:Kad će se znati kompletan spisak učesnika za muški tenis i kad je uopšte žreb. Počinje za nedelju dana.

Ne drži me za reč, čini mi se da sam negde taj podatak pročitao, ali nisam siguran, žreb bi trebao da bude 21 ili 22 jula.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

PreviousNext

Return to Tokyo 2020