by Lester Bo » 04 Aug 2021, 18:34
Mi smo do sada maltene uzeli više medalja nego što smo dobili prvih mečeva kada se pogledaju svi borilački sportovi.
Uopšteno svim našim takmičarima je bio problem prvi meč,dosta i žreb nije išao na ruku,samo su ga Milica i Kukolj dobili,Kukolj posle znamo kako se proveo protiv Korejanca.
Ovo što kaže Radonja vezano za Tijanu,moje mišljenje da bi i sa tom Španjolkom bilo dosta veće borbe da taj meč nije došao u prvom kolu.
Datunašvili je imao tu sreću da se Ukrajinac koji je u polufinalu i finalu dominantno stigao do zlata u četvrtfinalu dobije Alžirca na poslednji poen,šteta što se Mateu nije namestio žreb pre svega,Nemac koji ga je dobio gubi na poslednji poen od Iranca koji uzima zlato
na kraju.
Da budemo pošteni u džudou na olimpijskom turniru je nešto teže doći do medalje u odnosu na rvanje,tekvondo i karate što opet ne menja činjenicu da je nastup bio prilično loš.
U karateu koliko sam video učestvuje manji takmičarki,dve grupe po 5,Jovana će dakle imati 4 borbe,protiv takmičarki iz Maroka,Perua,Ukrajine i Egipta,dakle 3 pobede joj odatle trebaju za polufinale i sigurnu medalju.