Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Vaterpolo na OI Tokio 2020

Re: Vaterpolo na OI Tokio 2020

Postby tremi08 » 06 Aug 2021, 15:58

Bravo Dusane!

Sad sto hitnije ukljuciti mladje igrace u tim, pre svih one koji su vec uz tim-Stojanovic, Vucinic, Risticevic, Vico, Gavril, Velkic
tremi08

Postby Lakerit » 06 Aug 2021, 16:09

Veliki rezultat jedne neponovljive generacije.
Lakerit

Postby grobar_Zvornik » 06 Aug 2021, 16:43

Без претјеривања, Душан је одиграо можда и најбољу утакмицу у репрезентацији. Невјероватне ствари је радио у одбрани. У нападу када је требало преузимао одговорност.
Немам дилему да ће оставити 101% због Филипа у финалу. А онда немам дилему да ће то бити довољно.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby fontaneros » 06 Aug 2021, 16:44

On je lider i novi kapiten kad se Fica povuce
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby СрбинПодгорица » 06 Aug 2021, 17:39

Мандић ако га здравље послужи и у ЛА може играти.
Видим на изјавама наших малтене свеки од њих маснице испод ока.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby bezvezarije » 06 Aug 2021, 18:59

Ko Mađari 2008 iskusna garda.
bezvezarije

Postby grobar_Zvornik » 06 Aug 2021, 19:51

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Ivan Grozni » 06 Aug 2021, 21:06

Grci do najvećeg uspeha u istoriji, nakon 2 bronze sa svetskih prvenstava i polufinala OI u Atini. Nisu mogli odabrati bolji trenutak da savladaju Mađare dva puta na istom turniru. Podatak koji sam nekad ranije izneo (SP Budimpešta 2017, polufinale) i namučio se poprilično da to pronađem - u međusobnom skoru kroz istoriju (uključujući i SL/SK pored velikih takmičenja), uključujući i ova dva duela u Tokiju: 45 pobeda Mađara, 3 remija, 4 pobede Grčke. :blue:

Mađari su dobili to polufinale u Budimpešti, a Grci ova dva meča u Tokiju. U međuvremenu nisu igrali. Fantastična godina za Grke, bronza u SL i sad medalja na OI.

Što se naših junaka tiče, moram priznati da sam ''odustao'' na 2-4, nisam verovao. Nakon 2-0 i njihovog igrača više 0/4, onako prosuti sve i po ko zna koji put juriti -2, -3... Za pola druge četvrtine su nas okrenuli. Znalo se da je odbrana ključ (i ona je bila više nego dobra) i da svedemo utakmicu na što manji broj golova, jer smo gubili 13-12, 13-11, 12-9... Dva eliminaciona meča gde smo imali šansu, jedan dobili na peterce, jedan izgubili na peterce, su završili 7-7 i 6-6, a generalno je bila kobna ta druga četvrtina koju smo i danas izgubili 5-2.

Sve nakon 4-7 je da se odgleda i pažljivo analizira još jednom. Nije da nije već bilo takvih preokreta u Šangaju, Londonu, Budimpešti, Bergamu, Beogradu... Ali ovo danas je... Gol Filipovića pored 4 bloka i sjajnog Lopeza na golu, gde je ono prošlo...

Bitno je da je prekinuta ova serija od 5 pobeda Španaca, imali smo sličnu situaciju pred Barselonu, kada je prekinuta serija Hrvatske od 3 ili 4 pobede, takođe u polufinalu.
Ivan Grozni

Postby Milutinov Tata » 07 Aug 2021, 00:29

Gledam veceras snimak, ali opet su me malo ponele emocije kada se lomilo. Neverovatno kako smo odigrali poslednju cetvrtinu. U drugoj i trecoj vrlo smo tesko pronalazili put do gola, iz pozicionog napada bezidejni, sa igracem vise nismo mogli da pogodimo spolja, plasio sam se da ce jedan njihov gol u poslednjem delu biti dovoljan bar za peterce, a to bi bilo vrlo tesko za preziveti. U drugoj smo dozvolili da nas za 4 minuta potpuno okrenu, promasaj Pijetlovica mi je bio flesbek za Barselonu 2003 i slican promasaj Ikodinovica protiv Italije u polufinalu kod 2-0 (posle toga su Italijani preokrenuli i mi nismo nikako uspeli da se vratimo u mec, slicno kao danas do samog kraja).

Gledajuci bazen skoro nije imalo nista za sta bi se mogli uhvatiti. Jedino je bila vera u ove momke (pa makar me i prevarila na kraju), secanje na polufinale Sangaja, meca za bronzu u Londonu, polufinala na EP u Budimpesti, mec sa Australijom u Riju. Kako ne verovati da Filip, Andrija, Dusko, Dusan, Stefan, Milan, Bane i ostali momci uz njih mogu do jos jednog podviga, jos jednog malog cuda, koje ce nas sve ispuniti neizmernom radoscu, srecom i ponosom.

I zaplesali su nasi momci u poslednjoj cetvrtini, odbrana granitna, izdrzavala je sve udara Spanaca, igraci su nam ispadali iz igre jedan za drugim, ali oni koji su bili u bazenu igrali su kao da sutra ne postoji, prezivljavali po 2-3 uzastopna napada Spanaca, ruke uvek podignute u bloku, a Bane je skidao ono sto bi kroz tu nasu branu ipak nekako proslo ka golu. Jedan fantomski gol i jedan na "brzinu", to je sve sto su Spanci uradili u tom delu. Verovatno je to trebalo biti dovoljno. U stvari sigurno je trebalo biti dovoljno. Ali konacno smo u ovoj cetvrtini proradili u napadu. Strahinja sa svog krila, Dusan sa druge strane, Stefan konacno spolja za izjednacenje, opet Dusan sa strane za novo izjednacenje 78 sekundi do isteka vremena. I onda na kraju onaj koji je i otvorio utakmicu svojim golom spusta zavesu na jednu od najuzbudljivijih predstava u istoriji naseg vaterpola na OI, postize jedan od golova po kome ce ga pamtiti i oni sa 60 i oni sa 10 godina. Je l' se secas kada je Filip zabio Spancima u Tokiju u polufinalu, 25 ekundi pre kraja? Cela odbrana Spanije je digla ruke, golman je sa obe pokusao da odbrani, ali Filip je nasao put i pogodio, a ja sam pobedonosno skocio u vis i viknuo "Tooooo!"

Hvala vam vaterpolisti za jos jednu medalju, za jos jedan mec koji ce se prepricavati, za jos jednu zajednicku uspomenu sa mojim sinom dok zajedno slavimo nasu pobedu. Ali idemo dalje ostaje jos jedan mec. Ja verujem.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Rhino Gattuso » 07 Aug 2021, 08:20

Ima li gde snimak utakmice sa Španijom
SRBIJA
Rhino Gattuso

Postby grobar_Zvornik » 07 Aug 2021, 09:42

Да се помене да су Американке освојиле злато у женској конкуренцији. У финалу су разбиле Шпанију 14:5. Бронза Мађарској.

grobar_Zvornik

Postby Dylam Dop » 07 Aug 2021, 10:05

Dakle, sutra bukvalno finalni mec izmedju nas i Grka zatvara ove OI.
Dylam Dop
Guest

Postby Stenli » 07 Aug 2021, 20:23

Sutra igramo utakmicu koja je kruna ovoe generacije, meč za drugo uzastopno olimpijsko zlato.
Protivnik nam je Grčka, ekipa koja je u ekspanziji i verovatno jedna od vodećih vaterpolo reprezentacija u budućnosti.
Grčka je reprezentacija koja vuče bazu igrača iz dva kluba, a to su Olimpijakos i Vuljagmeni, uz trenera Teodorisa Vlahosa takoće stratega tima iz Pireja.
Grci su uzeli najbolje iz srpskog i mađarskog vaterpola i implementirali u svoju igru. Njihovi vaterpolisti se oslanjaju na mađarsku školu jakog šuta i čestog šutiranja iz pozicionog napada, pa tako imaju i veliki broj promašaja. Iz igre jugoslovenske škole preuzeli su igranje preko centra, a nekad igraju dobre prenose na obe stative.
Ono što ih čini nezgodnim je činjenica da u svakoj utakmici može neko drugi da povuče reprezentaciju, ali ako treba neke vaterpoliste okarakterisati kao glavne igrače, oda su to Vlahopulos i Fontulis.
Glavna mana Grka je njihova fizika. Oni su dosta manjih dimenzija u odnou na vodeće reprezentacije, pa tako imaju veliki broj igrača nižih od 190 centimetara. Treba naglasiti da nisu dobri plivači, ali nismo ni mi. Ono što im je Vlahos utegao jeste odbrana. Grci ne igraju često presing, ali je moguće da će takvu igru pokušati protiv nas jer znaju da nam to ne odgovara, međutim, kao što rekoh oni nisu dobri plivači.
Ovo je utakmica koju mi moramo da igramo na snagu i odbranu. Naši šuteri su dosta viši od svojih čuvara, pa će nam pozicioni napad biti olakšan u šutu preko bloka.
Očekujem udvajanja na Pijetlovića, ali i česta uplivavanja Rašovića koji je brži od svojih čuvara.
Sava nam je do sad bio rak rana, ali ipak očekujem nešto lakši posao protiv Kolomvosa.
Sve u svemu, mi smo favoriti, ali je ovo finale i tu je ipak motivacija ono što se trraži.
Stenli

Postby Cvele » 07 Aug 2021, 20:25

Pa dobro, makar je poznato zašto mi nismo dobri plivači.

Btw, hvala na analizi.
Cvele

Postby grobar_Zvornik » 07 Aug 2021, 20:56

Рецепт је више него јасан - наша одбрана мора бити боља од Грчке. То је сегмент захваљујући коме су и једна и друга екипа у финалу.Грци су били импресивни и ако успјемо једнако квалитетно играча више, не би требало бити проблема.

grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Tokyo 2020