.
Tegi wrote:Da, malo tužno deluje kada vidiš ovo, 28, 29, 31, 35, 27 godina...
Posebno kada ti je ekipa strukturirana tako da se jasno ko je tu vodonoša.
Varga, Dobrić je bio naš ubedljivo najbolji igrač u kvalifikacijama za Tokio. Ali na 2 je sada svaki put bio napadački katastrofalan, uopšte nije mogao da napadne iz driblinga, na 3 nema mesta, nekako nije mogao da pronađe pravu ulogu i onda je posledica toga da ni energetski nisi na maksimumu niti pogađaš ono što daješ vezanih očiju. Žao mi ga je, jer je sigurno bolji od 3-4 igrača koji su na konačnom spisku. Verujem da čak ni Nedović neće previše razbijati rotaciju koja je uspostavljena protiv Grčke i Turske i da će mu uloga biti vrlo dozirana.
Jaramaz, Marinković, Davidovac, Kuridža, Ristić. Čak petorica koja su bila tu kada se izgubilo od Letonije i Belgije.
Očigledno je Kari dobro zapamtio ko je ispoštovao, a ko se povukao.
Upravo su lepo primetio, Dobrić je trenutno više 3/2 igrač. Vanja po ovom što sam gledao puca od fizičke spreme. Ima energiju. Defanzivno može da pokrije sve tri spoljne pozicije. On je tu da preuzme potrošnju u odbrani. Da proba da dosađuje najboljim protivničkim spoljnim igračima kako ne bi morali da se troše drugi. Dobrić je bolji igrač. Vanja ono što nam više treba.
Nadam se da će iz ovoga povući neko samopouzdanje i da krene da pogađa ono što će da mu se nudi. Ja verujem da hoće.
Mene u celom sastavu brine to što su Jaramaz i Nedović isti profil. I Avram je sličan ali je taktički potkovaniji od obojice i ima makar neki osećaj za prostor i asistencije. Ali nema ko drugi. I uvek bi vodio pre Balšu u odnosu na Ristića. I Dalibora Ilića u odnosu na Kuridžu. Bez obzira na to što je Ilić više trojka.
Sve ostalo, osim naravno Bogdana, ne vidim kako je moglo bolje od ovoga što smo odveli. Naravno ne računam i Miškove isprtke što bi da treniraju...
Starks wrote:Kad se pogleda ova slika, srednja žalost.
Ne stranu neke percipirane slabosti, najočiglednije pitanje glasi: Kome ide lopta da riješi utakmicu kad nema kapitenatm?
U ovom timu nema nijednog dokazanog closera u nacionalnom dresu.
Ako misliš na Tea, za njega je uvek važilo da je bolje da presedi poslednjih pet minuta kada se lomi ili je tim u sitnom minusu. Uvek je upadao u nervozu, rano rešavanje, pokojnik ili pukovnik teške šuteve. Ljudi pamte Sloveniju kada nije imao breme pritiska i rešavanja i Španiju. Ali to je sve. Koliko puta je samo ugrobario CSKA I Oli na fajnal forovima u trenucima od kada se lomi. Može se praviti VHS kaseta. U CSKA su ga u poslednjim sezonama sklanjali sa terena kada se rešava i puštao De Kolo jer je imao hladniji glavu.
Vasa je već rešio daleko više bitnih EL utakmica nego Teo kroz celu karijeru. A proveo je gotovo celu u timovima koji su bili među glavnim favoritima.
Pa i u reprezentaciji, na onom OI kvalifikacionom turniru, nekim prozorima gde bi se pojavio. Poslednjem Dudinom EP.