Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby veljkos161 » 07 Aug 2024, 22:16

Loka wrote:Ја кажем да се поредимо са озбиљном нацијом попут мађара.
И да се не тежи успеху одмах већ да системски изгради за дуги низ година база, пре свега, тренера по дубини.

A treba malo i nekako zainteresovati klince za manje sportove možda je i to jedan od problema kod nas.
Ogroman procenat dece ide na fudbal koji ne služi ničemu sem da se plasiramo na svako četvrto prvenstvo i nerviramo se kad odemo. Preorati stadione i popularizovati tekvondo,kajak,rvanje... :biggrin:
Lako je reći naravno ali menjam sve moguće plasmane fudbalske reprezentacije na sve turnire dok sam živ za rezultate u rangu Mađara na igrama u proseku.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Dexi » 07 Aug 2024, 22:18

Iskreno nikad ne bih menjao zlato odbojkaša u Sidneju,srebro košarkaša i odbojkasica u Riju,zlata vaterpolista,bronzu kosarkasica i Novakove titule za sve medalje Madjara.

Morate da shvatite da smo mi pre svega narod,zemlja koja je jaka u ekipnim sportovima i u tome smo najbolji na OI ne una prostoru bivše SFRJ,već i na celom Balkanu.

E sad sto nismo dobri u mačevanju,badmingtonu,dzudu ili rvanju ili veslanju kao Madjari iskreno bas me briga.

Ne može se u svemu biti dobar ,ali kad već mogu da biram kao što rekoh pre biram Novakovo zlato,1/2kosarkasa i vaterpolista nego sve medalje Rumuna i Madjara.

Ako želite da budete kao Madjari u pojedinačnog konkurenciji,treba nam konstantnost .Trebaju nam više Sinkovica,Perkovica ako razumete sta želim da kažem.

Više takmičara poput Milice,ranije Jasne Sekaric spremnih da učestvuju na više OI I da donose medalje na svakoj od tih olimpijada.Ne ko Bekric,Stefanek,kajakasi da bljesnu jedne OI I da se posle toga izgube.

Inače danas fenomenalan dan na OI sto se tice ekipnih sportova.

Strašni mečevi u rukometu,vaterpolu,odbojci :okk:

Ipak nas mec u vaterpolu,duel Poljska-USA u odbojci i ispadanje Francuza u rukometu obeležili ovaj dan.
Last edited by Dexi on 07 Aug 2024, 22:28, edited 1 time in total.
Dexi

Postby veljkos161 » 07 Aug 2024, 22:21

Pa ta ženska košarka je koliko već ešalona ozbiljnog sporta u odnosu na plivanje na primer :biggrin:
Muška ok.
Ja bih baš voleo da smo sila u atletici i plivanju.
Mislim sila,da nas ima u što više disciplina i da imamo 3/4 top kandidata po igrama u tim sportovima,i više nego dovoljno.
Vaterpolo,za njega smo svi vezani ali donosi jednu medalju maksimum i igra se ozbiljno u svega 7,8 zemalja.
Ni prići plivanju,atletici i tako dalje po konkurentnosti.
Hoću reći,ne verujem da je veći uspeh medalja u vaterpolu nego recimo 4,5 u plivanju pored svih Amerikanaca Australijanaca i svih ostalih.
Last edited by veljkos161 on 07 Aug 2024, 22:29, edited 2 times in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby tremi08 » 07 Aug 2024, 22:22

Sve bih menjao za zlato kosarkasa realno
tremi08

Postby Dexi » 07 Aug 2024, 23:10

veljkos161 wrote:Pa ta ženska košarka je koliko već ešalona ozbiljnog sporta u odnosu na plivanje na primer :biggrin:
Muška ok.
Ja bih baš voleo da smo sila u atletici i plivanju.
Mislim sila,da nas ima u što više disciplina i da imamo 3/4 top kandidata po igrama u tim sportovima,i više nego dovoljno.
Vaterpolo,za njega smo svi vezani ali donosi jednu medalju maksimum i igra se ozbiljno u svega 7,8 zemalja.
Ni prići plivanju,atletici i tako dalje po konkurentnosti.
Hoću reći,ne verujem da je veći uspeh medalja u vaterpolu nego recimo 4,5 u plivanju pored svih Amerikanaca Australijanaca i svih ostalih.

To je nažalost nerealno ,mislim ta tvoja zelja.Svako bi to voleo .Mozda u LA budemo imali dva izrazita kandidata u atletici.

Ali da budeš jak i u ekipnim sportovima I u ovim ostalim sportovima da imaš jaka kandidate,nerealno i nemoguće,da se desi to tj.bas tesko.Mozda da je Popovic nas,a ne Rumun i da se Angelina i Adrijana razviju u pravom pravcu :biggrin:

Mi smo kao narod uvek okrenuti tim ekipnim sportovima I mora mnogo toga da se promeni da mi postanemo velesila ili bar jaka zemlja u tim pojedinačnim sportovima.

Madjari verovatno mnogo duže neguju tu tradiciju u plivanju,kajaku,veslanju,macevanju pa zbog toga verovatno tu postižu najbolje rezultate uz naravno vaterpolo.

Njima su to nacionalni sportovi ,kao što su kod nas ekipni sportovi.

Mada slažem se sa tobom da bi trebalo kod nas ukinuti fudbal i sva ta sredstva od fudbala izdvojiti na ostale tzv.bazicne sportove. :biggrin:

Ženska košarka je deo košarke,isto kao što u plivanju imaš mušku i ženski konkurenciju,tako da to ne treba odvajati.Isto vazi I za odbojku :okk:
Dexi

Postby Leca » 07 Aug 2024, 23:16

Da vidite sada, kada posle OI, ako osvojimo medalju recimo u košarci, vlast kaže nije to jedna medalja, već 12, pa tako i eventualnu u vaterpolu računaju u 12, pa u četvercu s kormilarom u 5 i to sve naraste na preko 30, pa vi recite da smo neuspešni i da nije ispunjena predsednikova prognoza.
Leca

Postby Novosadista » 08 Aug 2024, 07:55

Sta ima danas jos zanimljivo da se isprati u atletici ili drugim sportovima?

Ja na spisku za gledanje imam stoni tenis, odbojku na pesku, kosarku, nase kajakase i naseg rvaca
Novosadista

Postby Gromiko » 08 Aug 2024, 08:00

Videti način na koji će da se koprcaju na vlasti ako bude (ostane) fijasko na Igrama jeste malo zabavno ali baš ništa nemamo od toga sem te kratkoročne zabave. Milion gorih stvari lažu i muljaju pa drže vlast bez problema pa će sada da im se zadrma stolica što nismo osvojili 10 nego 3 olimpijske medalje.
Priča mi rođak sa Novog Zelanda kako oni ljudi tamo žive sport. Kaže kao u američkim filmovima, mama i tate se vikendom druže na utakmicama deca na tribinama. Sve besplatno , sve amaterski do neke 16./17. godine kada se polako gleda ko bi mogao da pravi rezultate. I kaže imaju neko ostrvo gde deca od 10 godina imaju 100 kila pa sve više bele dece odustaje od ragbija jer ih ovi izlupaju :biggrin: . Generalno, ako bi neko pravio takav sistem mogli bi da budemo OI sila ali za to bi bilo potrebno bar decenija normalnosti na svim poljima te mislim da kada bi i došao na čelo sporta najveći genijalac i dobrotvor mislim da tako nešto ne bi uspeo.
Gromiko

Postby druga generacija » 08 Aug 2024, 08:14

Novosadista wrote:Sta ima danas jos zanimljivo da se isprati u atletici ili drugim sportovima?

Ja na spisku za gledanje imam stoni tenis, odbojku na pesku, kosarku, nase kajakase i naseg rvaca

Ja planiram 1/2 finala muske kosarke, stolni tenis, atletiku, odbojku i pomalo kajak/rvanje/Taekwondo (ne samo nase), mozda obbojku na pesku i ako stignem dizanje tegova (to gledam svake OI)
druga generacija

Postby Foteljas » 08 Aug 2024, 11:52

Zavrsnica olimpijade u punom jeku, a RTS nista ne prenosi, vaznije su emisije o zdravlju i klasicna muzika. Stigla direktiva definitivno.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dexi » 08 Aug 2024, 12:13

Foteljas wrote:Zavrsnica olimpijade u punom jeku, a RTS nista ne prenosi, vaznije su emisije o zdravlju i klasicna muzika. Stigla direktiva definitivno.

Pa objektivno nema sta da se prenosi sada,ali da definitivno je splasnuo entuzijazam i kod RTS od momenta kad je bilo jasno da ćemo doživeti neuspeh na ovim OI.

I ja mislim da je stigla direktiva sa vrha ,jer znate ovaj neuspeh može da utiče negativno na rejting čoveka koji je obećavao 10+ medalja.

Nije prijatno slušati 24/7 h kako smo najbolji,najjači,kako smo prvi u svemu,a onda na olimpijadi gledaš sve sam poraz za porazom :biggrin: .

Nemam sumnje ako zatreba i ako neko postavi pitanje o obećanjima i neuspesima uvek može da se pozove na žute i kako je u njihovo vreme bilo lošije.

Standardna priča.

Naravno tu je kontrola štete i u stalnim pričama o zrebu,sudijama,satanistima i smecarima,povredama ,kako nas svi mrze itd.itd.
Dexi

Postby octopus » 08 Aug 2024, 12:25

Ali kakva smo mi banana republika, kad na rejting mnogo više utiče uspeh na olimpijadi nego to što su potpisani ugovori za rudnike i mini HE, koji uništiše i potrovaše skoro celu Srbiju. :laugh:
octopus

Postby Tegi » 08 Aug 2024, 12:43

octopus wrote:Ali kakva smo mi banana republika, kad na rejting mnogo više utiče uspeh na olimpijadi nego to što su potpisani ugovori za rudnike i mini HE, koji uništiše i potrovaše skoro celu Srbiju. :laugh:

Vučić je sam narod nadrogirao sportom kao vidom eskapizma u ovoj nabujaloj močvari. Nije mu prvi put da strada od sopstvenog oružja. Tako nas je 10 godina bombardovao rusofilijom i putinofilijom, u režimskim medijima je prikazivao Srbiju kao rusku eksklavu, a onda je 2022. morao da proglasi Putina ratnim zločincem i da snabdeva Ukrajinu granatama.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Puta Tapar » 08 Aug 2024, 12:47

Taj ne ide u wc bez testiranja fokus grupa.
Puta Tapar

PreviousNext

Return to Paris 2024