Board index Paris 2024

Vaterpolo - Pariz 2024

Re: Vaterpolo - Pariz 2024

Postby V.M. Varga » 11 Aug 2024, 23:48

Milutinov Tata wrote:Potcenjivanje Sapica kao vaterpoliste, i njegovog doprinosa u reprezentaciji je zaista nepotreban. Strelac odlucujuceg gola u produzetku u Kranju, u tom finalu postigao 3 ili 4 gola, u polufinalu 4 gola protiv Rusa, u grupi protiv Madjara postigao odlucujuci gol u produzetku za nasu pobedu. Ako je potrebno mogu proci kroz arhivu pa da vidim u kojim to "nebitnim" utakmicama je punio rivale, pocev od EP 1997. Ne bi mogao do tolikog broja golova stici da je punio samo razne Juzne Afrike, jer mi smo igrali previse vaznih utakmica tokom 13 godina njegove reprezentativne karijere. I nije bitno samo finale, nego i utakmice koje vode do tamo.

Evropska prvenstva, osim donekle u fudbalu, ja lično ne računam u bitna takmičenja.

U svim sportovima osim u fudbalu i eventualno tenisu na orvom mesto su OI, na drugom SP, ostalo su lokalni pripremni turniri za to...

A nešto sam tokom praćenja ovih OI primetio da većina razmišlja isto, jer ne ceni ove naše takmičare što su kupili medalje po EP, pogotovo ove iz boračkih, veslačkih, streličarskih i ostalih sportova. Odjednom bi im oduzimali penzije za te medalje, i tako dalje. :biggrin:
V.M. Varga

Postby Sezione » 11 Aug 2024, 23:55

Moram da cestitam vaterpolistima jos jednu stvar, izjednacili su danas i broj zaredom olimpijskih medalja sa brojem puta koji je na seza potezan noz na Banjici posle vaterpoloa

Potrudicu se da im do sledecih OI podignem lestvicu, ovu sam postavio par godina pre prve olimpijske medalje od ovih 3 u nizu

Sjebo si se i talaso, vidimo se daso!

СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Milutinov Tata » 12 Aug 2024, 00:04

V.M. Varga wrote:Evropska prvenstva, osim donekle u fudbalu, ja lično ne računam u bitna takmičenja.

U svim sportovima osim u fudbalu i eventualno tenisu na orvom mesto su OI, na drugom SP, ostalo su lokalni pripremni turniri za to...

A nešto sam tokom praćenja ovih OI primetio da većina razmišlja isto, jer ne ceni ove naše takmičare što su kupili medalje po EP, pogotovo ove iz boračkih, veslačkih, streličarskih i ostalih sportova. Odjednom bi im oduzimali penzije za te medalje, i tako dalje. :biggrin:

Moze svako od nas da ceni takmicenja kako god zeli i voli, to je potpuno nebitno. Ovde se pise o vaterpolu, ne o drugim sportovima. Pogledas sastave u kojima se igra, odgledas utakmice, pa procenis je li igracima i selektorima bilo bitno takmicenje ili ne. Moze i zlato sa MI da vredi mnogo ako tamo igraju najjaci timovi, kao npr. u Bariju '97, a moze titula sa SP da bude itekako "lazna" kada se igra mesec dana posle EP, ili na svakih 6 meseci kao poslednja dva. U vaterpolu EP nije nikakvo lokalno takmicenje, ima tradiciju od 100 godina i na njemu igraju najbolje selekcije sveta koje su uzele sve zlatne olimpijske i svetske medalje.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby AirBall » 12 Aug 2024, 00:16

Ne pamtim sjajnije zlato nego ovo...

Dosli su na margjni, nakon poraza od Australije posuti perjem i katranom da bi se uzdigli kao mitska ptica Feniks podigli iz pepela...

Prelepa poslednja tri dana olimpijskih igara, price za vecnost su napisane...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Гроф Тинторето » 12 Aug 2024, 00:53

Sezione i sam sam u tih 10-20 stranica, no tesko je ukapirati, verujem.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Sezione » 12 Aug 2024, 01:05

Ajde bre bezi bre

Sezione

Postby Гроф Тинторето » 12 Aug 2024, 04:40

Puska bato, puska.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Olimp » 12 Aug 2024, 07:38

Napisaću nešto vrlo nepopularno.
Mislim da je naša titula plod nekog srpskog inata, realne kvalitete koju ovaj tim ima ali nije pokazivalo zadnje 4 godine ali i dosta sreće.

Ja nisam od onih koji nipodaštavaju medalje sa EP i SP meni su one sve iste, naravno OI imaju veći prestiž ali nipta više od toga.

Stevanović je čitao cijeli OI ciklus, nije proveo smjenu generacija, ali to čak nije ni problem ako su stari dovoljno dobri. I sad je povratkom Ćuka i Dedovića maltene priznao sve svoje greške i lutanja i to je dovelo do zlata. Čestitam mu na taktičkoj postavci mečeva u polufinalu i finalu to je bilo doktorski. Ali kad gledamo cijeli OI ciklus u njemu su i Španci i Hrvati mnogo više postigli, a i Italija i Grci su ostvarivali bolje rezultate.

On je ovime naravno zaslužio povjerenje i novi mandat, ali nadam se da nećemo toliko lutati.

Htio bi da odmah odluči igramo li s ovim timom i sljedeći OI ciklus ili da se krene u pomlađivanje i da se istrpe neki loši rezultati u procesu. Volio bih ovo drugo pogotovo nakon trećeg OI zlata. Ovako mi 4 godine nismo imali rezultata a nismo podmladili reprezentaciju.

Kažu da rezultat sve briše ali kao što sam davao podršku uvijek Pešiću i nakon one Eurobasket blamaže tako i sada mora se kritikovati i kad je dobro odnosno ispadne dobro.

Trebamo svježu krv i odrediti koji nosioci ostaju do LA. Ovaj OI ciklus moramo imati bolje rezultate između OI. Kvalitete je bilo očito cijelo vrijeme što smo nekako i znali, ali išlo se na nove igrače gdje ne treba a gdje treba su igrali neki polovnjaci.

Na kraju je sve ispalo bajkovito ali biće zanimljivo pratiti iduće šampionate.
Olimp

Postby rabesandratana » 12 Aug 2024, 08:10

Гроф Тинторето wrote:Sezione i sam sam u tih 10-20 stranica, no tesko je ukapirati, verujem.

Da se dodam na taj spisak, u grupnoj fazi smo izgledali katastrofalno, gajio sam neku nadu da se eventualno mozemo dokopati borbe za trece mesto ,a i to ako nas prosere, ali da mozemo dobiti tri meca u nizu sa ozbiljnim protvnicima nije mi padalo na pamet ni u snu.
Sto je najace, polufinale i finale su dobijeni rezultatski prilicno lagano, bez neke velike drame.
Ocigledno je vaterpolo temelj toliko jak da ce trebati prilicno vremena da se on oslabi.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Produzenisamlekom » 12 Aug 2024, 08:12

Cilj OI ciklusa je osvojiti zlato na OI.
Mi smo to uradili,nema potrebe praviti se pametan sad...
Kakvi kurci,kakvi palci,rezulatati izmedju i ostalo. Periferna stvar posle ovoga....
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Sezione » 12 Aug 2024, 08:16

Tek sad vidim da pise "sam sam"

Izvini grofe jbg, bio sam pijan ko letva sinoc :D

Sezione

Postby Zappa » 12 Aug 2024, 08:17

Od 13 igrača sa ovog spiska u LA 8 igrača ce imati 34 i vise godina...

Ne treba po svaku cenu obrisati sve te igrače, kao sto radimo u nekim drugim sportovima, ali polako ubacivati 2-3 nova igrača po cenu rezultata na sledećim EP, kako bi bili spremni za izazove na sledećim igrama..

Nadam se da će naši vrhunski klubovi Novi Beograd, Radnički, Crvena Zvezda nastaviti sa vrhunskim radom i izbaciti mladje,koji će biti nosioci reprezentacije na sledecim igrama.

Naravno i Partizan, ovo sam napisao ustilu onog _____komentatora sa RTS

Forumas Tegi je lepo uporedio nase vaterpoliste sa košarkašima Spanije na EP prošle..

Staro je umrlo, a novo se još nije rodilo

Posle ovog zlata, možemo dodati staro je još uvek živo, a čekamo rodjenje novog
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby zvezdaraking » 12 Aug 2024, 08:25

EP regionalna nebitna takmicenja

Budi Bog s nama :pop: :pop:
zvezdaraking

Postby Puta Tapar » 12 Aug 2024, 08:33

Kolko znam sledece Evropsko je u Beogradu, sumnjam da ce iko misliti da je nebitno.
Puta Tapar

Postby V.M. Varga » 12 Aug 2024, 08:43

Milutinov Tata wrote:
Moze svako od nas da ceni takmicenja kako god zeli i voli, to je potpuno nebitno. Ovde se pise o vaterpolu, ne o drugim sportovima. Pogledas sastave u kojima se igra, odgledas utakmice, pa procenis je li igracima i selektorima bilo bitno takmicenje ili ne. Moze i zlato sa MI da vredi mnogo ako tamo igraju najjaci timovi, kao npr. u Bariju '97, a moze titula sa SP da bude itekako "lazna" kada se igra mesec dana posle EP, ili na svakih 6 meseci kao poslednja dva. U vaterpolu EP nije nikakvo lokalno takmicenje, ima tradiciju od 100 godina i na njemu igraju najbolje selekcije sveta koje su uzele sve zlatne olimpijske i svetske medalje.

Ne može titula sa SP da bude lažna jer se igra mesec dana posle EP ili par meseci pre ili posle EP. U tom slučaju je samo tutula sa EP "lažna".

Jer će svako ko smatra da ima kvalitet tempirati formu za SP jer je desetostruko bitnija medalja i titula, a to EP će koristiti i tretirati kao deo priprema.

U takvim situacijama za EP će tempirati formu samo oni koji smatraju da nemaju kvaliteta da napadnu SP ili oni koji će to uraditi kako bi sebi napravili alibi za neuspeh na SP.

Inače ta naša generacija u kojoj je bio Šapić uglavnom nije išla do kraja na SP i OI jer tada nije bilo nacionalnih penzija i nekih većih premija, pa su redovno po dogovoru tempirali formu za svetsku ligu kako bi podelili te parice i zaradili nešto za sebe. Zato smo se i naosvajali toliko tog istorijski najnebitnijeg takmičenja. A najveći haos je bio jednog leta kada je savez prisvojio te pare i nije želeo da ih prosledi dalje. :laugh:

EP, svetske lige, to treba da bude deo četvorogodišnjeg plana za OI ciklus i tako da se tretira. Kao što je recimo i rađeno u ovom ciklusu.
V.M. Varga

PreviousNext

Return to Paris 2024