Ciciban wrote:Slazem se , ali ja koliko vidim mi imamo para za sport i nasa drzava dosta izdvaja sredstava za sport i ako ne spadamo u bogate drzave, ali je problem sto te velike pare koje se odvajaju za sport se guraju samo u jedan a to je fudbal, kazes skupe sprave za gimnastiku, skupi camci, skupe palice za golf... pa je l znas koliko bi camaca i kozlica imao da kupis za ovaj nacionalni stadion za fudbal koji se pravi? Znaci cim se daju tolike pare za takav velelepbi stadion znaci da nasa drzava izdvaja dosta para za sport iz budzeta, ali def pogresno ih rasporedjuje, tj gura samo u fudbal gde smo genetski netalentovana nacija, i u zvezdu i partizan sto se tice kosarke... Ja bih jako voleo kad bi nas predsednik i glavni ljudi u Srbiji za sport vise te pare preusmeravali u veslanje kao Rumuni nego u fudbal gde necemo nikad nista moci da osvojimo, a ovako u veslanju, kajaku, macevanju mogu mnogo medalja da se donesu iz razlicitih disciplina na jednoj OI, takodje bilo bi mnogo bolje da je jedno 10 profi bazena otvorio umesto stadiona novog u svakom gradu, vidimo kako Madjari uvek imaju zlata iz plivanja, a nije losa ni nasa genetika za plivanje, visoki smo i jaki ljudi...
Mi imamo na celu drzave coveka koji se u svom rijalitiju, kome svakodnevno prisustvujemo, igra sprotskog menadzera, ima neogranicena sredstva koja moze da ulaze (bas kao u igrici), pa on prema svojoj preferenciji to i radi. Posto se nije bavio nijednim sportom, njegovi "ljubimci" su naravno fudbal i kosarka, kao i kod mnogih drugih, pa tu gura sto vise. S jedne strane da bi neke svoje patnje iz mladosti na ovaj nacin "izlecio", a s druge da bi dobio "ljubav"onih koji s vremena na vreme svojim glasom odlucuju da li ce moci i dalje da nastavi da igra svou igricu.
Naravno bitno je da i ta sredstva koja su mu na raspolaganju i "oplodi" pa nicu stadioni po nekim za fudbal nebitnim mestima ili se pravi nacionalni stadion i pored toga sto vec imamo 2 stadiona koja bi mogla posluziti u tu svrhu . Na drugoj strani ne moze ni da ulaze u nesto sto njemu licno ne donosi neku korist. Sprave za gimanstiku, bazeni, camci i slicne stvari, sta da radi sa tim? Ti sportovi dodju u zizu obicno jednom u 4 godine, kada su OI, a tu ne moze kao u fudbalu ili kosarci da prodaje neku pricu, rezultati sve ogole. Sada se ocito procenilo ko moze da donese medalje pa se maksimalno guralo, organizovalo se non stop neko prvenstvo, podgrejavala atmosfera 10+, pricalo kako drzava mnogo ulaze, i ocekuje da se vrati i kada je doslo vreme za naplatu, corak. Novak, kosarkasi, vaterpolisti, Mikec i Zorana koji zajedno imaju 9 OI, i jedino Aleksandra Perisic kao novo lice za koje bi se moglo reci da je dosla do medalje zahvaljujuci ulaganjima drzave u njen sport. Premalo za neku pozitivnu reklamu, pa se uglavnom cuti, nema "slucajnih" pitanja na svakodnevnim KZS, barem dok se ne odluci cija glava ce da se trazi.
Tako da ovde nema nikakvih smislenih ulaganja u sport i iluzorno je ocekivati neku zdravu strategiju. Da li mislis da zaista iko u Ministartstvu sporta ili Olimpijskom komitetu ima petlju da mu kaze ista sto mu se ne svidja? Da oni mogu doneti ijednu odluku a da je on ne aminuje? Kakva dobojka na pesku, ako se pocne sada raditi kako treba mozda bude nekih rezultata, ali u nekoj dalekoj buducnosti koja vlasnika novcanih sredstava ne interesuje. On zivi od danas za sutra, pa ce se tako verovatno i nastaviti u ovom ciklusu. Nije cudo sto se rvacki savez brze bolje oglasio, verovatno ce i bokserski, evo i atletski prica o princezama i pehovima. Ostaje nam da se nadamo da ce se pojavljivati talenti koji ce uz rad sa svojim trenerima moci to pretociti u olimpijsku medalju, ali ne treba ocekivati da to bude rezultat nekog smislenog plana.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!