Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Foteljas » 15 Aug 2024, 10:14

Sta pa da ocekujes kada se i ovako legalno fiksaju.
Nego me zivo zanima kako ce po tom pitanju Kinezi da prodju u LA.
Nesto mi insekt govori da npr. u plivanju i nece biti tako uspesni kao na nekoliko zadnjih igara.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 10:38

Pa i ne moraju, dovoljno im da pokupe sva zlata u skokovima :biggrin:
Fudbaloman

Postby Milutinov Tata » 15 Aug 2024, 11:23

Ciciban wrote:Slazem se , ali ja koliko vidim mi imamo para za sport i nasa drzava dosta izdvaja sredstava za sport i ako ne spadamo u bogate drzave, ali je problem sto te velike pare koje se odvajaju za sport se guraju samo u jedan a to je fudbal, kazes skupe sprave za gimnastiku, skupi camci, skupe palice za golf... pa je l znas koliko bi camaca i kozlica imao da kupis za ovaj nacionalni stadion za fudbal koji se pravi? Znaci cim se daju tolike pare za takav velelepbi stadion znaci da nasa drzava izdvaja dosta para za sport iz budzeta, ali def pogresno ih rasporedjuje, tj gura samo u fudbal gde smo genetski netalentovana nacija, i u zvezdu i partizan sto se tice kosarke... Ja bih jako voleo kad bi nas predsednik i glavni ljudi u Srbiji za sport vise te pare preusmeravali u veslanje kao Rumuni nego u fudbal gde necemo nikad nista moci da osvojimo, a ovako u veslanju, kajaku, macevanju mogu mnogo medalja da se donesu iz razlicitih disciplina na jednoj OI, takodje bilo bi mnogo bolje da je jedno 10 profi bazena otvorio umesto stadiona novog u svakom gradu, vidimo kako Madjari uvek imaju zlata iz plivanja, a nije losa ni nasa genetika za plivanje, visoki smo i jaki ljudi...

Mi imamo na celu drzave coveka koji se u svom rijalitiju, kome svakodnevno prisustvujemo, igra sprotskog menadzera, ima neogranicena sredstva koja moze da ulaze (bas kao u igrici), pa on prema svojoj preferenciji to i radi. Posto se nije bavio nijednim sportom, njegovi "ljubimci" su naravno fudbal i kosarka, kao i kod mnogih drugih, pa tu gura sto vise. S jedne strane da bi neke svoje patnje iz mladosti na ovaj nacin "izlecio", a s druge da bi dobio "ljubav"onih koji s vremena na vreme svojim glasom odlucuju da li ce moci i dalje da nastavi da igra svou igricu.

Naravno bitno je da i ta sredstva koja su mu na raspolaganju i "oplodi" pa nicu stadioni po nekim za fudbal nebitnim mestima ili se pravi nacionalni stadion i pored toga sto vec imamo 2 stadiona koja bi mogla posluziti u tu svrhu . Na drugoj strani ne moze ni da ulaze u nesto sto njemu licno ne donosi neku korist. Sprave za gimanstiku, bazeni, camci i slicne stvari, sta da radi sa tim? Ti sportovi dodju u zizu obicno jednom u 4 godine, kada su OI, a tu ne moze kao u fudbalu ili kosarci da prodaje neku pricu, rezultati sve ogole. Sada se ocito procenilo ko moze da donese medalje pa se maksimalno guralo, organizovalo se non stop neko prvenstvo, podgrejavala atmosfera 10+, pricalo kako drzava mnogo ulaze, i ocekuje da se vrati i kada je doslo vreme za naplatu, corak. Novak, kosarkasi, vaterpolisti, Mikec i Zorana koji zajedno imaju 9 OI, i jedino Aleksandra Perisic kao novo lice za koje bi se moglo reci da je dosla do medalje zahvaljujuci ulaganjima drzave u njen sport. Premalo za neku pozitivnu reklamu, pa se uglavnom cuti, nema "slucajnih" pitanja na svakodnevnim KZS, barem dok se ne odluci cija glava ce da se trazi.

Tako da ovde nema nikakvih smislenih ulaganja u sport i iluzorno je ocekivati neku zdravu strategiju. Da li mislis da zaista iko u Ministartstvu sporta ili Olimpijskom komitetu ima petlju da mu kaze ista sto mu se ne svidja? Da oni mogu doneti ijednu odluku a da je on ne aminuje? Kakva dobojka na pesku, ako se pocne sada raditi kako treba mozda bude nekih rezultata, ali u nekoj dalekoj buducnosti koja vlasnika novcanih sredstava ne interesuje. On zivi od danas za sutra, pa ce se tako verovatno i nastaviti u ovom ciklusu. Nije cudo sto se rvacki savez brze bolje oglasio, verovatno ce i bokserski, evo i atletski prica o princezama i pehovima. Ostaje nam da se nadamo da ce se pojavljivati talenti koji ce uz rad sa svojim trenerima moci to pretociti u olimpijsku medalju, ali ne treba ocekivati da to bude rezultat nekog smislenog plana.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 15 Aug 2024, 11:26

MT, sve u centar! :okk:
Foteljas

Postby Ciciban » 15 Aug 2024, 11:36

Slazem se Milutinov sve, to sam i ja pisao, na zalost je tako, i na jos vecu zalost je sto ne moze niko da mu skrene paznju da ne treba tako da radi i da mu ukaze na pravi put...
Ciciban

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 12:21

Od svih neuspesnih saveza na ovim OI, najmanje se ima zameriti atletici. Atletika pruza uslove kakve nikada na tlu Srbije nije pruzala, to znam i to se vidi. Organizuju im i dolaske stranih trenera, angazuju se i za stalan rad, idu na pripreme u inostranstvo gde pogotovo tek imaju odlicne uslove. Ja sam i pre pocetka Pariza rekao da je atletika sa bednih 6 normi dozivela debakl. Naravno i tada se pricalo bolje 6 normi uz 3 najuza kandidata za medalju (mislilo se na Ivanu, Angelinu i Adrijanu) nego ranije izdanje sa po 14 normi i sve turistima. Medjutim toliko malo ostvarenih normi je ipak govorilo da nesto ne stima. Na osnovu svega analiziranog i vidjenog, cini mi se da je SAS, tj. ljudi u njemu najmanje odgovorni za to sto je do njih. Mi imamo nekoliko primera atleticara koji su u poslednjim momentima i periodima cekiranja normi ostajali bez iste sto zbog povreda sto zbog slabije forme bas kad je najpotrebnije bilo. S druge strane cinjenica je da smo u Parizu od nasa tri projektovana aduta, imali dve klinke koje su do juce bile juniorke i ovo im je bilo neuporedivo najvece breme do sada u karijeri. Pritom je jedna podbacila zbog neverovatnog propusta i nepaznje u zagrevanju, a druga iskljucivo zbog mladosti, treme i neiskustva. Mi smo se svi bavili izvesnim Angelininim skokovima i zakljucku da je ona imala medalju u dzepu u finalu, iako se ipak skretala paznja da ni tu sa sigurnoscu ne mozemo da kazemo da li bi je pojela trema, pa je i to tacno, ali slabo ko se bavio time da je Adrijana sa hicem koji je bacila pre dva meseca na EP u Rimu takodje i ovde uzela srebro :beyond: Ta deca dakle imaju medalje u svojim rukama, sto su i dokazivali na EP, iako je tu konkurencija manja, ali je za njih bilo rano da vec sada uspeju. Ivana je s druge strane cutala mesecima o povredi i dovodila u zabludu javnost, a onda kad je sve bilo gotovo pravdala se time. Nemam nista protiv ali nije bilo fer prema ljubiteljima sporta. Dakle sve tri atleticarke koje su bili aduti za medalju, podbacili su svojom krivicom, iako su sve uslove i podrsku imali da uspeju.
Ovi koji su otisli kao autsajderi svakako im ne vredi bilo sta. Armin propada i tu vise price nema, sve je gori, zasto je to tako, to on samo zna. Bibic i Gardaseviceva nisu nivo za svetski vrh i to je jasno svima.
Nije da zelim da branim Jevrosimovica ni bilo koga u SAS-u, ali oni za razliku od vecine rade dobro, beleze napretke, stvaraju izuzetne juniore, rekonstruisu staze, stadione, hale za treninge i ja sam siguran da ce iz toga proizaci jos neki kvalitetni momci i devojke koji ce biti sposobni da u LA budu u krugu medalje uz naravno ove dve koje ce taman za te 4 godine biti iskusnije, pametnije i spremnije. Brankovic za vreme Tokija rece na RTS-u "u LA 3-5 medalja", verovatno jeste preterao ali treba sacekati da vidimo ko ce se pojaviti jos. Ako nista, nikome bar za sada ne pada napamet da dovlaci neke skart trkace ili atleticare iz Afrike kako bi nastupali za nas i time se pokrili neuspesi stvaranja sopstvenih olimpijaca. Treba i to ceniti, ovo su sve nasa deca i tek dolaze nova, bice tu dobrih stvari u buducnosti siguran sam.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 15 Aug 2024, 12:45

Fudbaloman wrote: ali slabo ko se bavio time da je Adrijana sa hicem koji je bacila pre dva meseca na EP u Rimu takodje i ovde uzela srebro :beyond:

Ja sam to bio prokomentarisao u atletskoj temi. Napisao sam posle i da je i njen nastup bez obzira na sve ispao razocaravajuci, ne zato sto nije uzela medalju, vec zato sto nije uspela ni da se plasira u finale. Bez obzira na godine, ne mozes ti kao osvajacica vec dve seniorske evropske medalje da se vadis na tremu i neiskustvo, kada su tvoji vrsnjaci takodje dosli tu i trcali/bacali/skakali svoje licne rekorde, koji su im neretko donosili i medalje. U svakom slucaju, veliki nauk za nju za buducnost.

Za Ivanu se vec slazem. Ako je bila povredjena toliko dugo, onda treba biti bar toliko korektan i ne najavljivati pohode na zlato. Mada, ko je hteo mogao je da vidi da tu nisu cista posla jos od kada je rekla da nece na EP kako bi se satro bolje spremala za OI. Pa kud ces bolju pripremu od takvog turnira uz motivaciju da se uzme jos neka medalja dok se to moze.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 12:57

Slazem se. I zato kazem, atletski savez je najmanje podbacio, podbacili su pojedinci. Imali su na tacni sve da se spreme i daju najbolje od sebe a svi odreda su katastrofalno nastupili svako iz svojih razloga. Tu se ne moze kriviti nijedan funkcioner zbog loseg rada.
Inace, koliko je tesko uzeti atletsku medalju na OI, najbolji govori za mene sokantan podatak za koji nisam znao dok je trajalo. Francuzi su imali ravno 90 atleticara a uzeli su jednu jedinu medalju, srebro. Dakle cak i oni koji su ovo domacinstvo iskoristili da poobaraju sve rekorde sa medaljama u svim sportovima, u atletici su jedva dobacili do jednog srebra a toliko nastupa imali kao priliku. Bas sokantno nisam to znao dok nisam pogledao tabelu, nisam ja ni ocekivao da su uzeli 10 da se razumemo, ali 4-5 sigurno.
Fudbaloman

Postby Ciciban » 15 Aug 2024, 13:03

Koliko god mi u Srbiji voleli Ivanu, Ivana nije ispala fer jer je bukvalno izmanipulisala celu naciju i ljubitelje sporta laznim izjavama... Pogotovo onim od mesec dana pred OI da ide po zlato...
Ciciban

Postby Fudbaloman » 15 Aug 2024, 13:06

Jos ja gledam pred OI, vest kaze skocila 6.29, sta je ovo?! :question: Ma dobro rek'o, skriva karte, cuva se, zbog toga je i propustila EP da ne rizikuje nista, pozdravljam. Kad ono...Jeste nam mnogo donela uspeha ali je bas zabrljala postupkom, ne zbog rezultata, samo zbog ponasanja pre i neiskrenosti da kaze kako stoje stvari sa povredom i formom.
Fudbaloman

Postby NEDJA » 15 Aug 2024, 13:10

To je ta SNS mantra. Gledam smrdljivog Keselja na Jutarnjem. Nismo imali srece, sudije su krive, a ovamo se busali sa 10+ medalja pre igara
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Tegi » 15 Aug 2024, 13:11

Jedino mi na pamet padaju sponzorski ugovori.

Stvarno ne znam drugi motiv da trener i ona daju izjave da se za zlato bore ona, Dejvis-Vudhol i Mihambo, znajući da će i plasman u finale biti teško ostvariv.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Ciciban » 15 Aug 2024, 13:15

Da i jos za neki kanal izjavila kako sve 3 trenutno imaju 7,20m u nogama i da ce nijanse odlucivati koja ce od njih tri tog dana biti uspesnija, ja sam bio ubedjen da ce Ivana uzeti zlato u Parizu verovao sam vise u nju nego u basketase...
Ciciban

Postby Foteljas » 15 Aug 2024, 13:28

Mislim da je bila slicna prica i sa Anom Ivanovic 2008. Hajp, iscekivanje, i onda na dan pred prvi mec kaze da ipak ne moze, a posle se ispostavi da je u pitanju povreda stara dva meseca i da je i sama vec ranije znala da nece nastupiti u Pekingu... :roll:

Moguce je da je ovo sto Tegi kaze, sponzorski ugovori.
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 15 Aug 2024, 14:00

Dokaz dobrog rada nekog saveza ja da se ima neki kontinuitet dobrih rezultata i da se dobije neki kvantitert iz koga po svakoj logici mora doci i kvalitet. Meni gledajuci sa strane tako deluje trenutno dzudo, videcemo da li je ovo odrzivo na duze staze i da li ce se pojavti i neki top kvalitet kao pravi kandidat za medalju na OI. Sto se atletike tice, problem je sto kod nas ljudi koji vode saveze ocito inspirisani onim sto se dogadja u drzavi ne mogu da obecaju npr. da cemo imati u LA 10 atleticara sa normom, nego se odmah "gadjaju" brojem medalja koji ce se osvojiti. Posto sami namecu takav narativ, onda i njihov rad kao saveza treba gledati na taj nacin, a ne kroz broj atleticara sa normom za juniorsko SP koje ce biti uskoro, sto je po meni apsurdno, ali koliko ce nas biti na atletskoj temi kada to prvenstvo bude u toku?
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Paris 2024