Board index Košarka Američka košarka

NBA Season 2024/25

NBA Season 2024/25

Postby Bogun » 15 Oct 2024, 16:30

Nakon 16 godina vraćena titula u Boston, Masačusec, i ponovo smo najupsešnija franšiza u ligi sa 18 osvojenih titula.

Image

Praktično celo jezgro koje je osvojilo titulu je tu i dalje, tako da je Boston ponovo prvi favorit za osvajanje, ali da li će uspeti da odbrane titulu, Ili ćemo i 8 sezonu za redom imati novog šampiona?

Jokić osvojio treće MVP priznanje, a ovaj put mu je uručeno pred domaćim navijačima kako i dolikuje, a ne u štali. Na ovaj način se pridružio Medžik Džonsonu, Leriju Birdu i Mosesu Melounu koji takođe imaju po tri priznanja, lepo društvance.

Image

Od ostalih vesti:

- razbucani su Splash Brothers-i, Klej Tompson je prešao u Dalas;

- LeBron će igrati sa sinom u timu, živo me zanima na šta će taj cirkus da liči, a sve pod trenerskom palicom Džej Džej Redik;

- Džamal Marej opet ulazi rovit u sezonu (ko je to mogao da predvidi), Vestburk završio u Denveru;

- Derik Rouz, Deni Grin, Gordon Hejvord, Džo Heris i Kemba Voker objavili kraj karijere;

- Klipersi dobili novu arenu, a kad smo kod Klipersa, Lenard propušta početak sezone.

Ko su Vam glavni favoriti za osvajanje titule ove sezone?
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Re: NBA Season 2024/25

Postby Starks » 15 Oct 2024, 18:42

Nju Orleans može jako i do samog kraja. Marej je najpotcjenjeniji transfer na tržnici, kalauz za latentni potencijal ekipe. Uozbilji li se Zajon sa pristupom i kilažom, ostatak lige ima razloga za češkanje po glavi.

ON TOPIC:

Image
Image
Image
Image
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby grobar_Zvornik » 15 Oct 2024, 20:44

Што би се рекло изразитог фаворита нема, барем на основу мог скромног познавања прилика.
Навијам наравно за Шоту. И увијек против лажног краља. Биће интересантно видјети како ће Денвер изгледати са Раселом и Дариом.

И искрено се надам да ће Јовић добити што више минута.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Sarpsborg 08 » 15 Oct 2024, 21:29

Favorit je svakako Boston. Po konferencijama, na istoku Boston i mislim da ce barem doci do velikog finala u najgorem slucaju. Fila je na papiru uradila dobar posao, ali Dzordz je poznati luzer, koji je vec stigao da se povredi, a ako i Embid bude propustao puno utakmica nece biti srece za njih. Niksi su promenili izgled i mogli bi biti kontenderi na istoku, ali ostaje da se vidi kako ce izgledati. Ostali sa istoka mislim da nemaju orevelike sanse.
Zapad je neizvesniji, ima puno kandidata i ne znam koga bih izdvojio. OKC i NOP mogu biti iznenadjenje, Dalas je ponovo tu, od Denvera ne ocekujem previse, ali ako Marej bude bio zdrav svakako ce biti u top3. Minesota je promenila koncepciju, videcemo da li ce se isplatiti. Finiks moze bolje ako budu zdravi, a Lejkersi mislim da ce biti cirkus.
Sarpsborg 08

Postby druga generacija » 16 Oct 2024, 07:04

Istok: Boston Celticsi su prvi favorit. Duboki su, uigrani a i imaju jos motiv. Pitanje je zdravlja Porzingisa i matchupova u Playoffu. Posle njih Knicksi, ako ostanu u jednom komadu nakon 82 utakmice sa 40 minuta za startere. 76ersima sem Maxiju ne verujem nista u play offu, a kod Bucksa ne verujem ni treneru, ni zdravlju, ... Heat bi mogao profitirati ako ovi sa vrha imaju probleme. Cavsi i Magic bi trebali biti dobre regular season ekipe, Indiana napadacki zabavna za gledanje. Od nasih Jovic ce biti deo prve petorke, Bogdan ce imati standardnu ulogu, a Micic dosta prostora kad Lamelo posle 15 utakmica zavrsi godinu. Vukcevicu zelim Minute u rotaciji, ali Wizzardse je tesko gledati.

Zapad: OKC, Dallas ili Denver. OKC je najdublji imaju sada i iskustvo i mnogo talenta i dobrog trenera. Pitanje je mogu li Williams, Holmgren i sporedni odigrati 4 playoff serije na top izdanju. Shai moze. Denver dok ima Jokica je top. MPJ izgleda dobro u pre seasonu, Gordon ce odratditi svoje. Pitanje je Murray i njegovo zdravlje. Braun, Strawther i Watson moraju napravit korak napred. Dallas ima Doncica i ako Kyrie ostane fokusiran na Kosarku, a ne na pitanje da li zemlja ravna ploca, ostali igraju odbranu i pogadjaju trojke i hvataju lobove ponovo moze do finala. Od odstalih Sunsi ce imati bolju regular season, a Wolfsi ostaju da se vidi kako izgledaju posle trejda. Nisam tu previse optimistican, ali da vidimo. 6-8 timova ce se boriti za to 6 mesto i playin, a druga runda playoffa im je absolutni maksimum. Razvoj Wembija ce biti interesantan
druga generacija

Postby Starks » 17 Oct 2024, 18:00

Aged like a fine wine.
Image
Starks

Postby Domingoo » 19 Oct 2024, 19:54

Kako bi bilo gotivno da vrate supersonicse u ligu :crybaby: mnogo nedostaje ta fransiza bas su bili gotivni..

Sto se tice ove sezone nikako da skontam ko je bolje prosao u trejdu Randle -KAT ali nekako imam osecaj da ce na kraj usezonu tu Partizan najbolje da prodje.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Pit Bull » 19 Oct 2024, 19:59

Niksi su sigurno odlicno prosli.

U finisu prosle sezone su igrali puno bolje bez Rendla nego sa njim. Ta osovina Branson-Hart-Anunobi-DDV-Hartenstajn je funkcionisala bez premca. I da se nije desio serijal povreda u seriji sa Filadelfijom, igrali bi finale konferencije.

Rendl je bio samo smetnja i usporavao je stvari od momenta kad je Branson preuzeo kljuceve.

Tako da KAT moze biti samo superstar dodatak na vec sjajnu igru iz finisa prosle sezone.

A sta ce Rendl donijeti ili odnijeti Minesoti... Ja mislim da bi on tamo lako mogao u ulogu sestog igraca, a da ce Rid u startere.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Starks » 19 Oct 2024, 20:44

Inače Dalton Kneht interesantan dečkić, opasnu prangiju ima. Ime mi se urezalo nakon drafta pa sam pogledao hajlajtse. Može biti krađa drafta, mada ne dobija ni stoti dio pažnje medija kao Broni. Već je zreo za rotacijsku ulogu.

Drugi igrač na kojeg skrećem pažnju je Džulijan Filips iz Čikaga. Posjeduje tijelo i atleticizam za elitnu odbranu. U predsezoni pokazao napredak u napadu, mada ga jebe haos koji vlada u Bulsima. Nisu dobri, ali zato nemaju pojma šta žele i koji im je plan.
Starks

Postby Domingoo » 20 Oct 2024, 12:25

Pit Bull wrote:Niksi su sigurno odlicno prosli.

U finisu prosle sezone su igrali puno bolje bez Rendla nego sa njim. Ta osovina Branson-Hart-Anunobi-DDV-Hartenstajn je funkcionisala bez premca. I da se nije desio serijal povreda u seriji sa Filadelfijom, igrali bi finale konferencije.

Rendl je bio samo smetnja i usporavao je stvari od momenta kad je Branson preuzeo kljuceve.

Tako da KAT moze biti samo superstar dodatak na vec sjajnu igru iz finisa prosle sezone.

A sta ce Rendl donijeti ili odnijeti Minesoti... Ja mislim da bi on tamo lako mogao u ulogu sestog igraca, a da ce Rid u startere.

Meni su Niksi omiljeni klub u NBA gotivim ih oduvek i drago mi je da su se vrstili u vrh nba lige posle toliko godina nadam se da ce im se ovaj trejd isplatiti
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby GoodfellasG » 21 Oct 2024, 02:44

Ja bih izdvojio i meni licno interesantnu ekipu Orlanda koja postaje pravi defanzivni bedem na Istoku. Potpisali su KCPa i oteli ga Denveru, koji je medju najboljim defanzivcima lige sa pozicije beka, a donece i nesto suta sto je ekipi preko potrebno. Tu je naravno jos uvek i Sags, koji je jos jedna posast sa pozicije, kao i Ajzak cije defanzivne hajlajte ko ne zna mora odmah da ih upali :D

Produzeni su Mo i Franc Vagner, Goga Bitadze, Vendel Karter, sve vrlo vazni igraci. Ukoliko Bankero nastavi da napreduje pre svega u pogledu scoringa i suta spolja, a tu mu se pridruze pomenuti KCP i na primer Kol Entoni, Orlando ce biti vrlo zajebana ekipa. Predugacki su na svakoj poziciji i imaju mozda najbolju atletiku u celoj ligi, i najveci im je problem sut. Videcemo i da li ce Entoni Blek napraviti year 2 jump nakon slabe ruki sezone, ima talenta u njemu, a mislim da ce imati i nesto vise minuta sada kada je Fulc otisao.
" Pa čak i onda kada je greška u izboru šuta ili nekom trenutku egoizma, ali suština svega je da igrač to ne kritikuje, već da se vrati sprintom i baci za tu loptu kao da je on napravio tu grešku. E tada se pali mašina”
GoodfellasG

Postby druga generacija » 21 Oct 2024, 13:08

GoodfellasG wrote:Ja bih izdvojio i meni licno interesantnu ekipu Orlanda koja postaje pravi defanzivni bedem na Istoku. Potpisali su KCPa i oteli ga Denveru, koji je medju najboljim defanzivcima lige sa pozicije beka, a donece i nesto suta sto je ekipi preko potrebno. Tu je naravno jos uvek i Sags, koji je jos jedna posast sa pozicije, kao i Ajzak cije defanzivne hajlajte ko ne zna mora odmah da ih upali :D

Produzeni su Mo i Franc Vagner, Goga Bitadze, Vendel Karter, sve vrlo vazni igraci. Ukoliko Bankero nastavi da napreduje pre svega u pogledu scoringa i suta spolja, a tu mu se pridruze pomenuti KCP i na primer Kol Entoni, Orlando ce biti vrlo zajebana ekipa. Predugacki su na svakoj poziciji i imaju mozda najbolju atletiku u celoj ligi, i najveci im je problem sut. Videcemo i da li ce Entoni Blek napraviti year 2 jump nakon slabe ruki sezone, ima talenta u njemu, a mislim da ce imati i nesto vise minuta sada kada je Fulc otisao.

Orlando je defansivno u Top 3 ekipe lige. I duboki su. Njihova kljucna pitanja su sut F. Wagnera i moze li Paolo biti prva opcija jednog kontendera (bolji sut, bolja shot selection i bolji pregled igre/vise kreiranja za druge)
druga generacija

Postby Sarpsborg 08 » 21 Oct 2024, 13:51

Ja ne verujem da Orlando moze biti ozbiljan kontender jos uvek. Bankero i Vagner bi morali da podignu igru za po dva nivoa ako hoce da izazovu Boston i Nikse pre svega. Ali mogli bi biti u top4 ekipe istoka, bez ikakvih sansi da ozbiljno jure osvajanje konferencije.
Sarpsborg 08

Postby GoodfellasG » 22 Oct 2024, 00:53

Ne mislim ni ja da su zreli za upset na Istoku, fali im jos jedan provereni skorer ili da Paolo i/ili Franc krenu da trpaju po 30. Ali ce biti ozbiljan takmac, posebno jer su mladi i ima dosta prostora za napredak kod skoro svakog pojedinca u timu.
" Pa čak i onda kada je greška u izboru šuta ili nekom trenutku egoizma, ali suština svega je da igrač to ne kritikuje, već da se vrati sprintom i baci za tu loptu kao da je on napravio tu grešku. E tada se pali mašina”
GoodfellasG

Postby Dragan032 » 22 Oct 2024, 07:23

Lejkersi su moj tim, ali dokle god traje ovaj porodicni cirkus tu se nema cemu nadati.

Preostaje mi samo da navijam protiv Bostona i eto neka Njujork zablista, cisto jer nisu odavno.
Dragan032

Next

Return to Američka košarka