Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Stefanm992 » 16 Oct 2024, 22:46

grobar_Zvornik wrote:На основу вишедеценијског праћења српских елитних квизова дошао сам до једног радикалног и никако антиженског става...

Мушкарци у Србији посједују веће опште знање од жена. Не вјерујем да се ико икада бавио статистикама просјека у школама у контексту полова, слободно закључујем да су у тој сфери жене боље. Међутим, опет слободно закључујем, уједно је то још једна потврда да оцјена није мјерило знања.

Не знам да ли се Теги слаже с овим мојим констатацијама, јер вјерујем да пуно боље познаје квизашку некомерцијалну сцену у Србији...

zene su bolje u skoli zato sto je ucenje prilagodjeno njima , profesor psihologije je nama bas to pricao detaljno ali davno - kako zene kad izadju iz skole i tog sistema se uglavnom pokazu losije kroz zivot i kroz rad i da i u onim drustvima koja su potpuno liberalna i cak i vise vuku na zensku stranu , nema toliko zenskih istaknutih licnosti koje su doprinele u razvoju na bilo kom polju ( a da je stvarno bitno za drustvo )

u sutini kad dodje do prakticne primene znanja muskarci su daleko bolji
Stefanm992

Postby Gromiko » 17 Oct 2024, 07:11

medjutim wrote:Dozvoli da se ne složim.

Među ženama ima manje ekstrema na obe strane, i manje su spremne da se prijave na bilo kakva takmičenja. A u proseku više čitaju od muškaraca.

Slažem se da žene na žalost manje teže takvim vrstama igara pa bih izuzeo rezultate profi kvizaža ali sam siguran da kada bi obične ljude , koji nikada nisu bili na pab kvizu i generalno nemaju strast prema kvizovima , pitao kviz pitanja da bi prosečan muškarac dao više tačnih odgovora .
Gromiko

Postby medjutim » 17 Oct 2024, 08:56

Daj ženama da sastavljaju ta pitanja, pa da vidiš promene kad se smanji broj pitanja o sportu i koznakadašnjim događajima iz prošlosti a uvede više pitanja iz oblasti za koje se interesuju pretežno žene, i ode ti i ta razlika.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Novosadista » 17 Oct 2024, 09:21

Pa koje su to oblasti?
Novosadista

Postby yobara » 17 Oct 2024, 09:22

Pa na koju foru mislis da smo mi, sto bi rekla moja bivsa "fedore manipulatori" uspevali da predjemo prvu bazu? :biggrin:

Znamo sve od Asoka Murtija do toga sta ja ko nosio na Meta Gala crvenom tepihu!

Generalno, koliko god se izjednacavalo to oko polova, klasican muski uspesan kvizoman vise se udubljuje u bitne i nebitne informacije (debilana znanje aka Miroljub), jer mu je socijalan zivot siromasniji od zena, koje spopadaju sa svih strana...i najgore "streberke" pre posegnu za sminkom, kafama i dejtovima, sto je povrsnije od bilo koje teme ispred prodavnice u kladzi ili na krstarici
yobara

Postby Milan L. » 18 Oct 2024, 03:26

Evo na sajtu RTS-a ko hoće da pročita detaljnije o Superpoteri, imaju na dnu stranice linkovi ka pravilima i prijavi:
https://www.rts.rs/lat/rts/rts-predstavlja/najnovije/5556197/spremite-se-za-domaci-kviz-sa-najvecim-nagradnim-fondom-do-sada--stize-superpotera.html
Milan L.

Postby Gromiko » 24 Oct 2024, 21:12

Sad na Jokeru pitanje u kom sportu se koristi pojam birdie. Ponuđeno i golf i badminton a koristi se u oba. Stavili su kao tačno golf a drugi naziv za šatlkok je birdi.
Gromiko

Postby sho.bgpp » 28 Oct 2024, 21:53

Анастасија и Филип фантастични. Уживање је било гледати њихове наступе вечерас.
sho.bgpp

Postby Milan L. » 28 Oct 2024, 21:57

Koliko se prilagođavaju setovi pitanja u večerašnjoj Poteri. Najstarijem takmičaru pitanja o Indiri Gandi, Nehruu, partizanskim filmovima, naravno da to nisu dali mlađim takmičarima.
U prijavi za Superpoteru ima raznoraznih pitanja, pa i da se rangiraju oblasti u zavisnosti od toga koliko ste dobri u njima. Da li se to traži i u prijavi za običnu Poteru?
Milan L.

Postby Tegi » 28 Oct 2024, 21:58

Da.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milan L. » 28 Oct 2024, 22:09

Onda ovi što se prijave napišu 5 iz oblasti stripa i to im bude i servirano. Ne treba lažirati sa tim procenama? Pošto mi je neverovatno koliko se nekad poklope interesovanja sa onim što dobiju da odgovaraju.
Milan L.

Postby Tegi » 28 Oct 2024, 22:13

Ne treba lažirati.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Gromiko » 29 Oct 2024, 10:54

Milan L. wrote:Koliko se prilagođavaju setovi pitanja u večerašnjoj Poteri. Najstarijem takmičaru pitanja o Indiri Gandi, Nehruu, partizanskim filmovima, naravno da to nisu dali mlađim takmičarima.
U prijavi za Superpoteru ima raznoraznih pitanja, pa i da se rangiraju oblasti u zavisnosti od toga koliko ste dobri u njima. Da li se to traži i u prijavi za običnu Poteru?

Imam utisak da se i tragačima prilagođava, odnosno da budem precizniji Miloradu :biggrin: .
Prilagođena su pitanja manje više stalno, ne samo po godinama nego i da iskusni kvizaški šampioni dobijaju paklen set i obrnuto, početnici dobijaju lakša pitanja. Takođe, rekao bih i da su lakša pitanja ako ideš na višu sumu, zatim da su lakša pitanja ako u poslednjoj igri ako ostane samo jedan takmičar nego ako ostane više.
Sećam se da je žena dobila pitanje sa ponuđenim odgovorima, koji sport je podeljen na poluvremena pa je odgovor bio rukomet a bilo je još ponuđeno nešto tipa košarka i vaterpolo. Složićemo se da toliko lako pitanje ne dolazi često u drugoj igri i siguran sam da ne bi došlo muškarcu. Lik koji je pričao da je porađao svinju je prvo pitanje dobio za trinaesto prase :laugh: . Tragači , sem kadkad Milorada, dobijaju znatno teži set u poslednoj igri od takmičara.

Ovo ne važi samo za Poteru, u Karici je Abudžaba Dabila lik dobio pitanje gde je ponuđen netačan odgovor Abudžaba Dabila , mislim gde ćeš jasnije od toga a primetio sam još primera očigledno prilagođavanja, npr da istoričar dobije baš veliki broj pitanja iz istorije ili da jedan momak koga znam sa svih mogućih sportskih pab i ostalih kvizova dobije isto tako veliki broj sportskih pitanja (pretpostavljam da je naznačio u prijavi da je tu jak).

Karika i Potera sigurno prilagođavaju za ostale ne bih znao. Inače volim oba kviza tako da ne kažem ovo kao nešto strašno.

Jučerašnja ekipa sa Potere mi je bila jedna od najsimpatičnijih koju sam gledao i baš mi je bilo žao što su izgubili i žao mi je momka koji nije prošao drugu Igru, bio je sasvim dobar i vidi se da se razočarao.
Gromiko

Postby Tegi » 29 Oct 2024, 13:47

Gromiko wrote:Karika i Potera sigurno prilagođavaju za ostale ne bih znao. Inače volim oba kviza tako da ne kažem ovo kao nešto strašno.

Karika samo u prvoj rundi, jer nemaš pojma kojim će se redom odgovarati u ostalim rundama, a setovi se prave oko nedelju dana pre snimanja.

Takođe, u Poteri Memedović pitanja čita sa papira, dok Kojo čita sa ekrana, pa ceo kviz mora da se unapred ubaci u kompjuter, tako da su tu intervencije u hodu nemoguće.

Za sve ostalo si upravu.
Tegi

Previous

Return to Umetnost i kultura