dacolik wrote:Bile su neke A licence ali ne mogu da se sjetim na koliko su trajale. Bilo je i nekih koeficijenata po kojima su se dobijale i gubile pa je tako Real 2006-07 skliznuo u Uleb Cup koji je poslije osvojio.
@Lestere, imao je Montepaski A licencu tadasnju.
Sjećam se koeficijenata tj listi i bodova koji su se dobijali za titule/plasman, kroz maglu se sjećam da je Partizan u jednom momentu imao toliko bodova ispred sledećeg srpskog tima da je bio siguran u Evroligi za narednu sezonu nezavisno od rezultata, a mislim i za onu posle nje, ali ne mogu da se sjetim da li je taj sistem ukinut prije nego što su prošle te dvije sezone, ili je bila neka slična peripetija.
Kao u onom vicu koji Bata Stojković priča u ,,Idemo dalje'': ,,ne znam šta je bilo, ali ih je Srbin na kraju sve nadmudrio'', ni ja nisam siguran šta je bilo, ali znam da smo tu nešto zakinuti

Volio bih da neko ko se sjeća pojasni i potvrdi ili demantuje, malo je kvalitetnih izvora da se detaljnije pročita.
U svakom slučaju je moje shvatanje bilo da nije postojala A licenca nalik današnjoj, nego da su postojali vajld kardovi a da se liga većinski popunjavala na osnovu plasmana u nacionalnim prvenstvima, zato mi je zanimljivo što je Monako uradio ovo što je uradio, jer je današnja A licenca ipak prilična takmičarska prednost u odnosu na ekipe koje moraju da planiraju iz godine u godinu, ili najviše na nivou od 3 godine.
dacolik wrote:Inace, djeluje li vam da je ovaj format F4 malo prevazidjen? Bio je nekako kul za onu klasno ujednaceniju Evroligu u kojoj je bilo 6x4 pa onda top16 i top8...
Poslije onakve regularne sezone od 34 kola i cetvrtfinala na 3 dobijene nekako je antiklimaticna zavrsnica.
Ne bi me čudilo da evroligaške Varge

uskoro utvrde da je sa biznis strane prevaziđen, a ni sa sportske sigurno nije savršen, ali mi se sviđa više od alternativa. Iz prostog razloga što se na F4 najbolje vidi ko je od čega, a i sprečava se potencijalna abaizacija Evrolige. Da se završnica igrala u serijama od 3 dobijene, skoro da nemam dilemu da bi dva grčka frankenštajna igrala finale. Svakako nije problem u njima, ali je sistem kao što je NBA krojen tako da najbolja ekipa pobijedi i da na dovoljnom uzorku do izražaja dođe kvalitet. A nisam siguran da to treba da bude ideal Evrolige, jer u NBA svi imaju slične resurse i sličnu početnu poziciju, ovdje bi se kroz format na 3 dobijene + domaći teren do kraja opet ,,bogatili'' bogati, što je u suštini već i urađeno dobrim dijelom kad je format regularnog dijela promijenjen u klasičan ligaški.