Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby StefNS » 02 Aug 2012, 16:36

ofkovac wrote:znaci jasna sekaric je imala dobar rezultat? jel treba da trazim sad izjave pre turnira?

Da je Grgić otišao mi ne bi imali ni ovu jednu medalju što imamo, u tome se radi. Jasna Šekarić nije ugurana umesto ovoga, već je otišla kao naš 9. najbolje rangiran strelac, jer za Grgića nije bilo mesta jer je očajno pucao zadnjih godinu dana, daleko lošija od Mikeca i Zlatića, o tome se jedino radi.

Da je Grgić mogao da puca u nekoj drugoj disciplini, išao bi, ali pošto je limitiran samo na tu jednu, mesta nije bilo.

A odluka je opravdana pošto je Zlatić uzeo medalju.
Last edited by StefNS on 02 Aug 2012, 16:38, edited 1 time in total.
StefNS

Postby Milutinov Tata » 02 Aug 2012, 16:38

Zlatic je bio siguran za vazdusni pistolj, bio je drugi na SP pre dve godine kada su se prvi put delile kvote. Jasna je dosta podbacila u precznoj paljbi, da je bar prosecno gadjala usla bi u finale jer je imala odlican drugi deo. Ne ocekujte da uzmemo medalju u streljastvu gde stugnemo, 4-5 finala je vec odlican rezultat.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby ofkovac » 02 Aug 2012, 16:45

StefNS wrote:
ofkovac wrote:znaci jasna sekaric je imala dobar rezultat? jel treba da trazim sad izjave pre turnira?

Da je Grgić otišao mi ne bi imali ni ovu jednu medalju što imamo, u tome se radi. Jasna Šekarić nije ugurana umesto ovoga, već je otišla kao naš 9. najbolje rangiran strelac, jer za Grgića nije bilo mesta jer je očajno pucao zadnjih godinu dana, daleko lošija od Mikeca i Zlatića, o tome se jedino radi.

ne pratim nesto preterano streljastvo, plivanje i manje popularne sportove, ali pre olimpijade sam citao izjave bas od sekaricke fazon pa idemo na medalju, sad umesto da kaze, jeste, ispala sam, nisam uspela, ona spominje sve ostalo kao neko opravdanje...klasican mentalitet nasih sportista...pre turnira prete, najavljuju, kurce se, kad se zavrsi sve pocinju vadilice, a kad se zavrsi sve komplet ocekuje nas i niz izgovora vodecih ljudi OKS-a gde ce najvise prstom da upiru u drzavu jer ne ulaze dovoljno u sport...
ofkovac

Re: Mali olimpijski sportovi

Postby harper lee » 02 Aug 2012, 17:04

AirBall wrote:Daj brate nemoj me zezati... Jel ti mislis da je razlog zasto Tipsa i Ziki nisu dobili Gaskea i Benetoa sadrzan u ovom tvom postu?

Ne, izgubili su zato sto su bili slabiji i odigrali losije. Isto kao sto je Novak danas dobio Congu zato sto je bio bolji. Kakve to veze ima sa bilo cim? To su momci koji su sami platili razvoj svog teniskog talenta i sami placaju timove ljudi koji brinu o njihovoj spremnosti.

Ja pricam o necem drugom. Vrhunski rezultati u sportu se uglavnom postizu jakom profesionalnom, strucnom i infrastrukturnom podrskom, sve ostalo su obicni incidenti koji mogu ali ne moraju da se dese. Nama, pre svega, treba ozbiljan hirurski zahvat u bazicnim sportovima, gimnastici, atletici i plivanju i tek kad sa tim zavrsimo imacemo solidnu bazu kako za te tako i za sve druge sportove. Od toga mora da se pocne, sve ostalo je prazna prica. Mi u Srbiji nemamo atletski stadion, trkaci nam se pripremaju za najveca takmicenja u tunelu na Marakani. Imamo bazene i jezera koji funkcionisu po ekonomskom principu pa nasi plivaci moraju da plivaju a veslaci da veslaju onda kad se ne mogu uzeti pare od rekreativaca, u neko zlo doba dana ili noci. Gimnastika nam prakticno ne postoji. Cak i u sportovima gde se vrte velike pare, kao sto su fudbal i kosarka, strucni rad je uglavnom ispod svakog svetskog nivoa i jedino se tu i tamo pojavi neki entuzijasta koji u ovom ili onom klubu pokusa nesto da napravi. A i to malo sto imamo je u Beogradu, cim malo izmaknes u provinciju tamo na sport niko skoro i da ne misli.

I ovo sto imamo od sporta posledica je individualnih napora. A tako se ne uzimaju medalje na Olimpijadi u nekom znacajnijem broju.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Crazy Soul » 02 Aug 2012, 17:06

AirBall wrote:...
Sad ja treba da budem besan na Miroslavu Najdanovski sto je umesto 30. bila 35. i treba da je nazovem neradnicom?

Trebamo da budemo ljuti na nju sto je plivala nekoliko sekundi slabije od svog najboljeg rezultata... Nije pobedila ni sebe, a kamoli protivnike...

....
Sport je moderno gladijatorstvo i vrlo je bitno pobediti... Ta Kubertenova krilatica da je vazno ucestovati se vise ne odnosi ni na Zapadnu Samou i Fidzi... Svi igraju da pobede...

I naravno da nema svadje, ali mi cemo se sledece godine radovati nekoj bronzi odbojkasica na evropskom, ili rekordu Najdanovske u novosadskom bazenu koji ima vrednost koliko i rezultati nasih atleticara u Bajinoj Basti...

Lazemo sami sebe i zato smo tu gde jesmo...

Perjanice naseg sporta Djokovic, Cavic i Stjepanovic su selfmade, u njih su ulagali njihovi roditelji, a oni sto su rodjeni i zive u Srbiji se samo brukaju...

Uvek se potegne prica o parama, a koliko je u nase sportiste investirano u vreme Milosevica pa smo gotovo u svim sportovima bili bolji nego sad... Nije sve u parama...

To pokazuju mnoge zemlje na Olimijadi...

B1 Nazalost ovo je tacno i ne vazi samo za sport ... Image
B2 Bas tako...samo to vise ne vazi za veliku vecinu... promenio se sistem vrednosti... nekako se izgubio zar za dokazivanjem, za zeljom da pobedis samog sebe a samim tim i ostale... nema vise onog carobnog ruzicastog pogleda na svet... Image
Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby AirBall » 02 Aug 2012, 17:10

harper lee wrote:Ne, izgubili su zato sto su bili slabiji i odigrali losije.

O ovome i ja pisem, to jest postavljam pitanje, zasto su odigrali losije, ako su na papiru bolji dubl?

Zimonjic je jedan od najboljih dubl igraca, ali mi kao zemlja nemamo nikakvu korist od toga...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 02 Aug 2012, 17:23

AirBall wrote:
harper lee wrote:Ne, izgubili su zato sto su bili slabiji i odigrali losije.

O ovome i ja pisem, to jest postavljam pitanje, zasto su odigrali losije, ako su na papiru bolji dubl?

Zimonjic je jedan od najboljih dubl igraca, ali mi kao zemlja nemamo nikakvu korist od toga...

Zimonjic vec duze vreme nije jedan od najboljih dubl igraca na svetu a Tipsa nikad nije ni bio neki dubl igrac. Papir trpi sve u dubl konkurenciji kad su ovakva takmicenja u pitanju, jer se prave parovi koji nikada ne igraju zajedno zbog mogucnosti da se relativno lako uzme medalja. Izgubili su u tesnom mecu, nije bas da su se obrukali.

Od tenisera, inace, ova zemlja ima taman toliko koristi koliko je ulozila u njih. Ne bi bilo ni toliko da Novak nije patriotska lozana i plus toliko veliki sportista da je nezaobilazan u bilo kakvoj globalnoj prici o sportistima iz Srbije. Treba li da te podsetim na pricu o tome kako neki nas vajni funkcioner nije dao Novaku neke pare da ode na neki bitni turnir kao junior sa obrazlozenjem "bezi, bre, meni FK Nesto nema para da redovno plati igrace a ja cu da dajem pare nekakvom teniseru, mozes misliti". Sve to, moj Air, kad-tad dodje na naplatu.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby caniggia » 02 Aug 2012, 18:03

Tegi wrote:
Keimaak wrote:Pitanje za ove vise upucene:

Da li jos negde postoji realna sansa za medalju (izuzimamo Novaka, Cavica i vaterpoliste)?

Mirosavljev trostav, Zlatic i Mikec MK, taekvondo Milica Mandic i to bi bilo to. Dudas i Kolasinac bi mogli da imaju visok plasman, ali medalja jako tesko.

Kakve su šanse u kajaku onom Marku što ima gromade od bicepsa i ruka, dečko je prvak Evrope od pre neki mesec samo ne znam kakva je konkurencija!?
Бољи и виши пођоше бољијема и вишијема а ја једва и вас допадох!
caniggia

Postby Unexpected » 02 Aug 2012, 18:05

Valjda je prava tema.
RTS trenutno ima kombinaciju slagalice i skupštine.
The End.
Unexpected

Postby AirBall » 02 Aug 2012, 18:22

caniggia wrote:Kakve su šanse u kajaku onom Marku što ima gromade od bicepsa i ruka, dečko je prvak Evrope od pre neki mesec samo ne znam kakva je konkurencija!?

Dobrodosao na forum!

Mislim da ti niko ne moze odgovoriti na to pitanje, jer ga kladionice nemaju u ponudi kao nekog ko je kandidat za medalju...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby rabesandratana » 02 Aug 2012, 18:41

caniggia wrote:
Tegi wrote:
Keimaak wrote:Pitanje za ove vise upucene:

Da li jos negde postoji realna sansa za medalju (izuzimamo Novaka, Cavica i vaterpoliste)?

Mirosavljev trostav, Zlatic i Mikec MK, taekvondo Milica Mandic i to bi bilo to. Dudas i Kolasinac bi mogli da imaju visok plasman, ali medalja jako tesko.

Kakve su šanse u kajaku onom Marku što ima gromade od bicepsa i ruka, dečko je prvak Evrope od pre neki mesec samo ne znam kakva je konkurencija!?

Dok ne vidim u potpisu legendarnu recenicu ovog majstora fudbala ciji si nick uzeo, kod mene si na Il :nargile:

Dobrodosao!
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby StefNS » 02 Aug 2012, 18:48

ofkovac wrote:
ne pratim nesto preterano streljastvo, plivanje i manje popularne sportove, ali pre olimpijade sam citao izjave bas od sekaricke fazon pa idemo na medalju, sad umesto da kaze, jeste, ispala sam, nisam uspela, ona spominje sve ostalo kao neko opravdanje...klasican mentalitet nasih sportista...pre turnira prete, najavljuju, kurce se, kad se zavrsi sve pocinju vadilice, a kad se zavrsi sve komplet ocekuje nas i niz izgovora vodecih ljudi OKS-a gde ce najvise prstom da upiru u drzavu jer ne ulaze dovoljno u sport...

A zašto bi neko ko je ovoj zemlji doneo 5 olompijskih medalja morao da se opravdava bilo kome ili bilo ko od nje da traži opravdanje?
StefNS

Postby jabukamen » 02 Aug 2012, 18:58

@stefNS - Kao sto su Zlatic i Mikec pucali dve discipline isto su tako mogle pucati i Zorana i Bobana koja je rodjena 1990. iliti 25 godina posle Jasne. Jedini argument za Jasnin odlaska osim pluskvamperfekta su bili rezultati na ovogodisnjim svetskim kupovima koje elita i ne shvata ozbiljno. Jasna je imala desetak prilika da se izbori, nije se izborila, nije dobila pozivnicu streljacke federacije, a legende trebaju biti legende i po ponasanju, Miljkovic je shvatio kad je dosta, zao nam je, nedostaje nam, ali je dosta. Ona jeste otisla na OI na racun 18 godina mladjeg Grgica i 25 godina mladje Bobane na kojim nije ostvarila uspeh i prilicno se , a ni jednim svojim gestom nije pokazala zrno empatije. I nekako mi medju neuspesima najgorci utisak ostavljaju ti najiskusniji.

@harper - To sto ti pises bi se moglo odnositi na poraz odbojkasa od SAD, ali na ovo o cemu Air pise se bas i ne odnosi. Nije problem sto su Minja i Markovic tri sekunde sporiji od Amerikanke, Litvanke ili predstavnika Papue Nove Gvineje (za ove dve zemlje i nisam toliko siguran da imaju sve uslove, ali recimo da imaju), nego sto su toliko slabiji od Minje i Markovica. Dodjes sa rezultatom koji nije nesto i onda otplivas na 100m tri sekunde slabije od sebe. I za to je kriva drzava i Crvena Zvezda Diva. Drugi problem je kada Jasna najavljuje medalju, a nije mogla izboriti plasman, kada Karakasevic pored dva prava i nekoliko desetina naturalizovanih Kineza najavljuje medalju (ispadne od Madjara koji nije u prvih 100). Pa niko normalan se nije nadao Karakasevicevoj medalji, a on je trubio o tome, ko ih vuce za jezik. Treci problem je sto Ivana Maksimovic najavljuje kako nece spavati pred takmicenje da bi bila na otvaranju, sto joj je najveca olimpijska ambicija da upozna Noleta, sto Lendjer tvituje nekoliko minuta posle ispadanja kako je super sto se sad moze opustiti, sto odbojkasice igraju kao da ih je neko naterao da izadju na teren, a mogle su u zezanje.

I atleticari se ne spremaju u tunelu nego su isli na visesedmicne pripreme na Tenerife.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Stoxan » 02 Aug 2012, 19:07

Unexpected wrote:Valjda je prava tema.
RTS trenutno ima kombinaciju slagalice i skupštine.

Ma koga zanima još ta Olimpijada :facepalm:
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Hamilkar » 02 Aug 2012, 20:44

Nije stamota biti zadnji, sramota je ne dati sve od sebe. Prvo me je iznervirala glupost o 10 medalja Vlada Divca, valjda se mnogo druzio sa zutima i drugim politikantima pa naucio covek da lazno obecava. Za mene je najveca sramota izjava Tipsarevica koji je rekao da mu je zao jer nije pokupio jos koji poen na ATP listi. Takodje, Ivanoviceva prica o tome kako joj ovakva igra nije dovoljna za top 10. Generalno, mislim da su svi dosli da predstavljaju zemlju osim tenisera, koji su cisti individualci (osim Zikija) i dosli su da predstavljaju sebe. Pederski sport, pederski ljudi...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

PreviousNext

Return to London 2012