Hajzenberg wrote:Bespredmetno je sad možda pričati o nekakvom revanšu Turcima kada je taj potencijalni revanš moguć tek u finalu a do toga ko živ ko mrtav. Bar sutra da izbegnemo Francuze za četvrtfinale a da bi uopšte došli do tog revanša Turcima moramo i preko Nemaca u polufinalu. Ali nisu sad bitne toliko kalkulacije koliko ove stvari sa povredama.
Šteta, jer da smo ubacili ono na 88-84 i odbranili se posle možda bi se i drugačije završilo. Rotacija skraćena, par igrača ne znaju gde biju, ovi ubacivali nestvarno i to je to. Ništa nije izgubljeno ali ne bi trebalo na kraju da budemo nezadovoljni i ako za bronzu budemo igrali. Finska tek za tri dana pa posle opet tri dana četvrtfinale, dovoljno vremena za mnogo toga ali prvo da vidimo zdravstveni bilten.
Vidi sve je to relativno. Za nas je trenutno možda bolje da imamo ozbiljnije protivnike do polufinale da bi zadržali tu radnu temperaturu i pronašli bolju formu određenim igračima. Iskreno naravno da mi je žao i krivo što smo izgubili ali logički ako hoćemo zlato više mi se sviđa ovaj put do finala. E sad ako nismo u stanju dobiti ove Francuze u četvrtfinali pa onda hajmo kući, bolje i to nego da nas Njemci rasklapaju. Vidim da je i Pešić dosta opušten bio na konferenciji i to je neki indikator.
Treba odati priznanje Turcima večeras, ako me neko iskustvo uči iz 30 godina gledanja ovih prvenstva teško da oni mogu ovu formu održati do kraja, skoro nemoguće jer nemaju oni baš taj kvalitet.
Oni su nas večeras osim šutom za tri dosta uništili i sa iskakanjima, vjerujem da bi ih sljedeći puta dočekali daleko spremniji.