Ćoba wrote:Kari je imao odličnu bravuru kad je izveo visoku petorku i tad smo dobili moementum ali nažalost predugo je Milutinov ostao. Drugo ne vadiš Jovića do kraja kad igra onako ali ok ko zna šta stari lisac misli i hoće.
Meni najviše brine što smo se opet vratili na prošlo EP gdje nemamo jasne setove za Jokića, on je 70% poena dao iz rovarenja.
Dobra utakmica i relativno bezbolan poraz, ako ih opet sretnemo ne sumnjam da bi dobili samo sad treba dobiti i Njemace da dođeš do njih ako sam razumio.
Kakve setove možeš da očekuješ sa ovom bekovskom linijom, nisu setovi magična rešenja koja teleportuju Jokića sa loptom na pravu poziciju, treba neko da odradi posao prije toga da bi Jokić došao u priliku da da koš. A ne može set da popravi nečiji pregled igre, dribling ili dodavačke sposobnosti.
Micić u glavi kasni 2 sekunde, telefonira pasove i u kontinuitetu sam sebi oduzima dribling bez potrebe, to je igrač koji može da bljesne, ne da sa njim imaš kontinuitet, a još manje tečnu igru.
Avramoviću su takođe kreacija za druge i organizacija igre ispodprosječni, Jović je pametan i pouzdan igrač ali ima određene limite čak i kad je njegov dan kao što je bio sad.
Gudurić je svakako najbolji i najkompletniji igrač u našoj bekovskoj liniji, ali mislim da do sad svi znamo dokle ćemo stići ako se oslonimo na njega da organizuje igru. Što nije nikakva prozivka na njegov račun jer to na kraju krajeva i nije njegov posao, drugo je što ga zapadnu i tuđi zadaci.
U takvoj situaciji je neophodno da se rotira pametno, i da se poklopi da je makar dvojici dan.
Kad se sve to uzme u obzir, mislim da je potpuno nerealno tražiti problem na napadačkoj strani terena, ovo je gornja granica mogućnosti ovih 10 igrača po tom pitanju. Može naravno da se desi da Jokić na račun suvog individualnog kvaliteta ubaci 40, ili da Avramović odigra jednu od svojih utakmica pa da to ukupno izgleda bolje, ali ako pričamo o sistemu i rešenjima koja nalazimo, veća je šansa da se u utakmici sličnog kalibra pojave i drugi problemi, nego da popravimo ove koje smo imali večeras.
Od 10 igrača koji su šutirali, jedino je Avramović (2/5) bio ispod 50%, timski smo bili na 56,5%, trojke na 42%, bacanja na 82%, imali smo 18 asistencija na 10 izgubljenih lopti, to su statistike koje je dovoljno da vidiš na papiru i da se zapitaš šta si radio u odbrani. Da smo dobili, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da uprkos tanjoj odbrani (i prije svega izgubljenoj bici u šutu za 3) pobijedimo jakog protivnika, a nedostajali su nam bacanje i zicer dvojice Jovića i defanzivni skok prije 2+1 Šenguna da ih prelomimo, pa ne bismo ni vodili ovaj razgovor, ali posle noćas može da se gleda jedino u smjeru odbrane, i da se postavi pitanje jesmo li sposobni za bolje od ovoga.
Što se tiče Turaka, siguran sam da bismo ih dobili u finalu, ali prije vjerujem da ćemo mi doći do finala, nego oni. Čini mi se da su prerano tempirali formu i poletjeli, ovo noćas su igrali i doživjeli kao da je utakmica za zlato, a nisu baš toliko moćni da bi odradili nokaut fazu u istom ritmu.
Ćoba wrote:Možda ja griješim ali nama Njemci bi trebali da leže jer oni baš nemaju koga da stave na Jokića, bukvalno nemaju ni blizu ozbiljnog igrača za taj posao.
Ali ajd polako, da vidimo da li zaslužujemo uopšte tu utakmicu.
Za povrede se slažem, ako ne može i Aleksa ona smo stvarno u velikom problemu.
Tajs jeste upadljivo manji od Jokića, ali ga ništa drugo ne ,,diskvalifikuje'' iz te uloge, izuzetno pametan, čvrst i pokvaren igrač koji je stvoren da na ovaj ili onaj način izbaci protivničkog centra iz utakmice. Ali bi i njemu s obzirom na skraćenu centarsku rotaciju (i činjenicu da će Timan i Da Silva poginuti protiv Jokića) bio otežan zadatak, jer ne bi imao blanko dozvolu da bije u svojih 18 - 22 minuta, nego bi morao da ide na makar 25 - 28 minuta da bi njihova odbrana ličila na nešto. S tim da bi u toj utakmici bekovi imali mnogo teži posao protiv njemačkih pitbulova nego što su imali protiv Larkina, Sipahija i Korkmaza, a svjedoci smo da se ni protiv te trojke nisu baš proslavili u olakšavanju života Jokiću.
tremi08 wrote:Pritom nam slede protivnici koji su sem Finske zbog Markanena, dosta slabiji od nasih na 4/5, Izrael (ako bude) pogotovo, ali i Nemacka. Mnogo vise da se gura na 4/5 a ne da se ocekuje od bekova neki efikasan ucinak jer svi vidimo da nisu konstantni
Još samo kad bi ovo bila odbojka pa da plej neometano stoji i bira koga će da proigra, pošto će protivnici u toj imaginarnoj varijanti valjda da statiraju i nemoćno šire ruke dok ih Jokić trpa