Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby nolinjo » 03 Aug 2012, 22:45

oket,fala na odgovorima ,ali poljak je lud,krene da izlet van linije dva metra i okrene se u vazuduhu i vrati se okretnicu :blue:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Stoxan » 03 Aug 2012, 22:46

Rezultati 7. dan

Streljaštvo:
Nemanja Mirosavljev - MK puška 60 metaka ležeći - 10.mesto

Plivanje:
Miroslava Najdanovski - 50m slobodno - 26:46 - 42.vreme
Milorad Čavić - 100m delfin - 51:84 - 4.vreme

Atletika:
Asmir Kolašinac - bacanje kugle - 20,71m - 7.mesto
Biljana Topić - troskok - 13.66m 25.mesto
Emir Bekrić - 400m prepone - 49:21 - plasman u 1/2 finale
Dragana Tomašević - bacanje diska - 60.53m - 19.mesto

Veslanje:
Nikola Stojić/Nenad Beđik - M2 - odustali od trke - 12.mesto

Tenis:
Novak Đoković - Endi Marej (Vbr) - 1/2 finale 0:2

Odbojka:
Srbija - SAD - 4.kolo - 0:3
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Houdini » 03 Aug 2012, 22:52

Reaper wrote:SCAT kada god pozeli...

:krsti:

Felipao wrote:Pele i Maradona Mesi? Ispod kog pickinskog kamena si izvukao tog lika majke ti Hudini ?

nekog gradica na istocnoj obali SAD, New York ili tako nesto :dunno: dobro verovatno je cuo i za Bekama i CR-a, ali ostale sokerase ne zna jer ga boli patka kao sto i mene boli patka ko je osvojio zlato u onom prezivljavanju na divljim vodama sto rece neza, posto oni imaju svoj fudbal na koji svrsavaju a to sigurno znas.

vidi meni ni tenis ni fudbal nisu nesto visoko na listi prioriteta, ali de fakto je da su to sportovi koji se prate u najvise drzava sveta, a ja po tome merim popularnost.

da jos dodam jednu stvar oko Djokovica, mada je mozda vise tema za tenis. ne mogu da verujem da postoje ljudi koji likuju jer je nas teniser ispao jer im je iz nekog razloga nesimpatican. pa ja recimo ne podnosim onu smradinu Filipa Filipovica, pa ne mogu da se ne radujem svaki put kada da gol.

Asmiru sve cestitke na plasmanu u finale.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Stoxan » 03 Aug 2012, 22:55

Raspored 8.dan

Streljaštvo:
10:00 - Ivana Maksimović. Andrea Arsović - MK puška trostav, 3×20 metaka - kvalifikacije
13:45 - Ivana Maksimović. Andrea Arsović - MK puška trostav, 3×20 metaka - finale

Veslanje:
11:30 - M.Vasić, G. Jagar, M. Vuković, R. Đerić - M4 - B finale

Rukomet:
12:15 - Srbija - Južna Koreja - 4.kolo

Atletika:
18:00 - Predrag Filipović - brzo hodanje 20km - finale
20:00 - Emir Bekrić - 400m prepone - 1/2 finale (2.trka)

Vaterpolo:
20:40 - Srbija -SAD - 4.kolo

Odbojka:
23:00 - Srbija - Brazil - 4.kolo
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby nolinjo » 03 Aug 2012, 22:56

Houdini wrote: smradinu Filipa Filipovica, pa ne mogu da se ne radujem svaki put kada da gol.

moji ortaci mu pisali u krevet*(i jos svasta nesto ,kad se setim da coek ne poverue :laugh: ) tacnie na jastuk kad je bio mali kad su bili na pripremama na neki kamp ili sta vec ,bio picketina najveca ,sprdali se sa njim iako je bio 3 puta veci od svih ...

samo za hudinija i smradinu filipa mozda zato smrdi :roll:
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Tegi » 03 Aug 2012, 23:26

nolinjo wrote:
Houdini wrote: smradinu Filipa Filipovica, pa ne mogu da se ne radujem svaki put kada da gol.

moji ortaci mu pisali u krevet*(i jos svasta nesto ,kad se setim da coek ne poverue :laugh: ) tacnie na jastuk kad je bio mali kad su bili na pripremama na neki kamp ili sta vec ,bio picketina najveca ,sprdali se sa njim iako je bio 3 puta veci od svih ...

samo za hudinija i smradinu filipa mozda zato smrdi :roll:

Da, zato ti dziberi sada mogu samo da mu pljunu pod prozor.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby ofkovac » 04 Aug 2012, 00:15

problem je sto nasi sportisti pred tunrir pricaju jedno a kad ne bude kako su oni zamislili onda pricaju drugo...

samo pregledajte izjave i stanje pre OI i sada...ako neko vazi za najboljeg igraca sveta a ne uzme medalju pa to se mora okarakterisati kao neuspeh..kao sto je recimo veliki neupshe sto cska izgubi finale evrolige od mnogo slabijeg tima u kosarci...ali ovi nasi uglavnom nece da priznaju poraz nego sami sebe lazu da je sve bilo extra ali su druge vanzemaljske stvari uticale na rezultat...kaze karakasevic spremao sam se bas, i kao, da se nisam spremao toliko verovatno bih prosao dalje...pa to je za batine dragi moji... :thumbup:
ofkovac

Postby nolinjo » 04 Aug 2012, 00:17

sta se on spremao ,na koji nacin ,cugao manje nego inace ? daj bre on kaze da se spremao a on najdeblji takmicar na olimpijadi :ajdejebote:
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby Milutinov Tata » 04 Aug 2012, 06:03

neza wrote:taman toliko koliko i nas hokej na travi... :okk:

Na zalost na globalnom nivou sta nekoga u Srbiji interesuje je potpuno nebitno. Za razliku od toga ono sto interesuje prosecnog Amerikanca je itekako bitno. NBC je platio Kinezima 2008. velike pare da se plivacka takmicenja odrzavaju ujutru da bi gledaoci u SAD mogli u vecernjim satima da gledaju trke i prisustvuju "istoriji" koju je pisao Felps.

Hamilkar wrote:Prema guglu. ime srbina koje se najcesce ukuca na guglu je Nikola Tesla, tako da je on najpoznatiju Srbin. Drugi je Slobica, jer, nazalost vise ljudi prati ratove od sporta. Tako, molim vas da vuise ne izvrcete istinu i potcenjujete velikog Teslu...
Inace, Jasna Sekaric je najveci srpski sportista svih vremena. E sad sto se bavi(LA) manje atraktivnim sportom, to je druga stvar...

Samo da sami Srbi ne kucaju Teslino ime da bi saznali nesto o njemu :biggrin: . Uz Nikolu Teslu se retko vezuje Srbija, uz Novaka skoro uvek. Iako je tenis pojedinacni sport, svi vrlo dobro znaju ko je odakle. Evo na primer, sada se u Torontu igra veliki turnir, u zrebu pored Novakovog imena ce pisati SRB.

Na osnovu cega je Jasna najbolji sportista? Pri tome ja to ne negiram, vec me zanima kriterijum (neko je spomenuo i Vanju Udovicica).
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 04 Aug 2012, 06:44

Felipao wrote:A ko je prosecan konzument? Zavisno od podneblja ljude zanimaju razliciti sportovi,Indusi i Kinezi dominiraju po brojnosti a oni prate hokej na travi i baddminton koje amerikanci ne prate? Mislim da si prosecnog konzumenta poistovetio sa prosecnim USA konzumentom sto i ne treba da cudi s obzirom da su medijski najjachi u ispiranju mozga...

I najpopularniji sport nije tenis,cak ni izbliza kao npr fudbal.Ljudi su u tenisu culi za Novaka i Federera a pitaj ih za fudbal.Pele i Maradona ? Ispod kog pickinskog kamena si izvukao tog lika majke ti Hudini ? Mada analogija bi tu treba da se napravi teniser-tim a ne teniser igrach a verujem da su svi culi za Mancester,Juventus,Barselonu,Real,...

Ima cak dosta istrazivanja na tu temu i tenis jeste u top 20 sportova ali nije u prvih 5.Cak je neka glupost (za nashe podneblje) u fazonu ne znam ni ja,igraju Indusi i ostali azijati,Britanci i slicno popularniji od tenisa.Prvi po svim istrazivanjima naravno fudbal.

Ko je prosecan kozument pitaj Zaka Roga, jer on prodaje TV prava za OI (o njima govorim). NBC je platio skoro 4.5 milijardi dolara za naredne 4 OI od 2014 do 2020. Ne znam koliko su platili Indusi ili Kinezi, ali se zna ko ce odredjivati termine kad ko igra. Pogledaj listu najplacenijih svetskih prvenstava u sportovima ili za tenis prava na otkup GS turnira. Plivanje se u Pekingu odrzavalo pre podne, dakle kada je noc u Evropi, da bi Amerikanci mogli uvece da gledaju takmicenja. Pogledaj termine reprezentacije SAD u bilo kom sportu sada u Londonu. Dakle MOK smatra da je prosecni Amerikanac najvazniji kada je pracenje OI u pitanju (a zbog cega objasnjeno boldom). Ako je ikome ispran mozak, to je onima koji primaju od tih istih Amerikanca ogromne pare i dozvoljavaju im da rade sta hoce sa terminima na OI.

Zaboravio si Bekama. On je verovatno nadmasio i Pelea i Maradonu. To je moderan svet.

Kriket :biggrin: . Koji fudbal? Ako su pitali Amerikance i oni su sigurno odgovorili fudbal :biggrin: . Teniski turniri se igraju i u Indiji, Kini, Japanu, Juznoj Koreji, Tajlandu, Maleziji, Indoneziji, SAD, Australiji, Juznoj Americi, po citavoj Evropi, ima turnira i u Africi. Meni je to dovoljno da tvrdim da je kao sport izuzetno popularan u citavom svetu, i sto je vrlo vazno igra se skoro citave godine tako da je "dosadan" (vidim da je mnoge u Srbiji izludeo, ne mislim na tebe konkretno).
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Nebojsa » 04 Aug 2012, 07:56

Milutinov Tata wrote:Na osnovu cega je Jasna najbolji sportista? Pri tome ja to ne negiram, vec me zanima kriterijum (neko je spomenuo i Vanju Udovicica).

Ja kada sam napisao da Novak nije (po mom misljenju) najbolji srpski sportista trenutno, Tegi je pomislio da mislim na Jasnu a ja sam pisao o Vanji. :)

Kada se pogleda karijera Vanje, vidi se da je sve osvojio sto se osvojiti moze. Ima dve olimpijske medalje, samo mu fali zlato. ( Svi se nadamo da ce i to osvojiti) Prvak Jugoslavije i SCG, prvak Italije, prvak Evrope sa Pro Reko + kupovi Hrvatske, SCG i Italije. A tek sa reprezentacijom: Prvak Sveta, prvak Evrope, Svetska liga, Svetski kup, Mediteranske Igre. I to je sve osvojio vise puta. Neko ce reci: "Lako je njemu kada ima saigrace". Tacno ali Vanja ima dosta individualnih priznanja. Da ne bih nabrajao, evo lista:

National Championship of Italy Top Scorer (1): 2007, 2010
FINA World League MVP (2): 2007 Berlin, 2010 Niš
World Championship MVP (1): 2009 Rome
MVP Foreigner in National Championship of Italy (1): 2009
LEN Euroleague Final Four MVP (1): 2010 Naples
FINA World Cup MVP (1): 2010 Oreada
European Championship MVP (1): 2010 Zagreb
European Championship Top Scorer (1): 2010 Zagreb
LEN magazine's man water polo "Athlete of the Year" award (1): 2010
FINA magazine's man water polo "Athlete of the Year" award (1): 2010
Best Male Sports Team of the year in Zagreb (1x) 2011 (with HAVK Mladost)

Slazem se da je Novak trenutno najpopularniji i najpoznatiji Srbin ali mislim da je Vanja uspesniji. A Vanja nikad nece osvojiti Laureat, jer Vaterpolo nije popularan sport. On isto nikad nece videti novac koji Novak osvaja a to nije ni njegova a ni Novakova krivica. Moje misljenje da je Vanja uspesniji u svom poslu od Novaka.
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby Hamilkar » 04 Aug 2012, 08:16

Milutinov Tata wrote:
neza wrote:taman toliko koliko i nas hokej na travi... :okk:

Na zalost na globalnom nivou sta nekoga u Srbiji interesuje je potpuno nebitno. Za razliku od toga ono sto interesuje prosecnog Amerikanca je itekako bitno. NBC je platio Kinezima 2008. velike pare da se plivacka takmicenja odrzavaju ujutru da bi gledaoci u SAD mogli u vecernjim satima da gledaju trke i prisustvuju "istoriji" koju je pisao Felps.

Hamilkar wrote:Prema guglu. ime srbina koje se najcesce ukuca na guglu je Nikola Tesla, tako da je on najpoznatiju Srbin. Drugi je Slobica, jer, nazalost vise ljudi prati ratove od sporta. Tako, molim vas da vuise ne izvrcete istinu i potcenjujete velikog Teslu...
Inace, Jasna Sekaric je najveci srpski sportista svih vremena. E sad sto se bavi(LA) manje atraktivnim sportom, to je druga stvar...

Samo da sami Srbi ne kucaju Teslino ime da bi saznali nesto o njemu :biggrin: . Uz Nikolu Teslu se retko vezuje Srbija, uz Novaka skoro uvek. Iako je tenis pojedinacni sport, svi vrlo dobro znaju ko je odakle. Evo na primer, sada se u Torontu igra veliki turnir, u zrebu pored Novakovog imena ce pisati SRB.

Na osnovu cega je Jasna najbolji sportista? Pri tome ja to ne negiram, vec me zanima kriterijum (neko je spomaenuo i Vanju Udovicica).

jasna ima 5 olimpijskih medalja, 3 puta svetski i 4 puta evropski sampion. proglašena za najboljeg strelca 20. veka. teško da se neko poredi sa tim. e sad, kako joj sport nije popularan, lako je umanjiti njene uspehe. inace, kad god pocne teniski mec, vidim zastavu srbije, ali se isto tako pojavi i neki monte karlo. kako ne pratim tenis, možete li da mi objasnite jel to nole reklamira one cigarete ili šta već?? :biggrin:
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Felipao » 04 Aug 2012, 09:20

Opet ta amerika :D Fudbal je svuda top sport osim u USA,Australiji i Kanadi...A opet to što ameri plaćaju i što su uticajni ne znachi,po meni,da su oni prosečan gledalac već gledalac o kojem njegova zemlja najviše brine zarad novca,promocije,stvaranja imidža moći...Kina i Inđija imaju daleko vecu konzumentsku moć jer su daleko brojniji i meni ono što gleda amer ne može biti reper za prosečnog konzumenta,meni lično je to ono što gleda Evropa.Pa ameri gledaju američki fudbal i bejzbol,koga još u ostatku sveta boli uvo za to sem japance.
Felipao

Postby neza » 04 Aug 2012, 09:26

nemoj tako gledamo i mi americki fudbal, nije bas nezanimljiv sport...
neza

Postby Felipao » 04 Aug 2012, 09:33

neza wrote:nemoj tako gledamo i mi americki fudbal, nije bas nezanimljiv sport...

Sport je za razliku od bejzbola odličan,al to ne menja činjenicu da van USA i japana nema tu popularnost i pored svih napora da ga takvim načine.
Felipao

PreviousNext

Return to London 2012