Board index Olimpijske Igre London 2012

OLIMPIJSKI TENISKI TURNIR - LONDON 2012

Re: OLIMPIJSKI TENISKI TURNIR - LONDON 2012

Postby Gama » 04 Aug 2012, 16:43

Fedov prosecan 1. je 116mph a 2. je 98 dok je Endijev 88mph(protiv Ferera je bio 85mph), Novakov(u polufinalu) 95mph
Fed-Endi fianle W statistika

Prosecan Serenin 2.servis 85 mph(malo slabiji ili isti kao Endijev), prosecan 1. 107mph a najbrzi 120mph
Serena-Aga finale statistika

U pravu si Delester, jeste sporiji za 10mph ali za zenski tenis ovaj prosecan Serenin i 1. i 2.servis je nesto strasno. Jednostavno ne moze ljudski da se vrati a kamoli da se razvije neka igra.
Last edited by Gama on 04 Aug 2012, 16:43, edited 1 time in total.
Gama

Postby Panta » 04 Aug 2012, 16:43

irriducibili wrote:
Panta wrote:Ma narkomanka bre, kao i onaj Felps. Da je do cistog, netaknutog, teniskog znanja, rezultat bi bio obrnut...

Nemam ja nista protiv tvog ukusa, zelim ti da i sam pronadjes takvu zenu. Snaci ces se i kad naidjes na iznenadjenje medju nogama. Niko nije savrsen, a ti si ionako svetski covektm... :okk:

A ne, ne. Od Vilijamsovih mi je jedino antipaticnija Sarapova, i njen tata Jurij, koji joj umesto "davaj" vice "c`mon"...

Polude Rusi kad se dokopaju Amerike, sta ces...
Fedor is back.
Panta

Postby Gama » 04 Aug 2012, 17:57

(L-R) Silver medallist Maria Sharapova of Russia, gold medallist Serena Williams of the United States and bronze medallist Victoria Azarenka of Belarus
Image

Bob i Majk Brajan osvojise zlato a Conga/Lodra srebro. Beneto/Gaske bronzu.

Polufinale mix dubla: AZARENKA V / MIRNYI M (BLR) - RAYMOND L / BRYAN M(USA)
A u finalu su vec ROBSON L / MURRAY A(GBR), savladali sa 21 Nemacki par LISICKI S / KAS C

Endi ima vec 2 medalje!
Gama

Postby Delester » 04 Aug 2012, 18:18

Gama wrote:U pravu si Delester, jeste sporiji za 10mph ali za zenski tenis ovaj prosecan Serenin i 1. i 2.servis je nesto strasno. Jednostavno ne moze ljudski da se vrati a kamoli da se razvije neka igra.

potpuno se slazem da je zenskom tenisu to strasno
medjutim to uopste ne mora tako da bude kada bi sparingovale sa muskarcima, a serena to i radi
ja da sam npr na mestu JJ, samo to bih radila. To sve izgleda jako, brzo i sl, ali posle par meseci tvoje oko i ruka prati mnogo bolje i refleks je znatno brzi. apsolutno je sve stvar vezbe.
stalno zaboravim da kazem da sam pre neki mesec gledala nesto jeleninu statistiku i nisam mogla da verujem kada sam videla da ona ladno servira i preko 185. Kad me slog nije strefio. To je mozda par servisa u mecu takvih, ali ako se setimo da joj je ranije prvi servis u svom piku isao brzinom 145kmh, ovo je nevidjen napredak.
Skoro sam citala jednu studiju koja kaze da je apsolutno cela filozofija u kukovima. Godinama tvrdim da JJ nema dobru tehniku, kako kod servisa, tako i kod forhenda, ona ima 177cm, sa to visinom i onom gradjom ona bi trebalo bukvalno da kida.
E sad, da se manemo nje, mada moram reci da mi je i malo zao da je takva zla sreca prati. I to sto je najbolje igrala protiv serene je krajnje nezapazeno, jelte, jer je ispala u prvom kolu :biggrin:
ona mi je jedan od protracenijih talenata, ako se milionerka i protraceno uopste moze staviti u istu recenicu. isto vazi i za tipsu, mada se on mnogo vise kod mene kotira.

pocela sam da se rasplinjavam kao starica, ove kukove pomenuh jer studija sasvim jasno kaze, a pretstavicu to i ilustracijama i kratkim objasnjenjima kad nadjem vreme, da novak po tehnici i izvedbi treba i mora da ima servis egal rodikovom sto se tice brzine. znaci, zakljucan na 150mph. Objasnjenje zasto nije tako su nazvali neverovatnim, a uprosceno problem je rotacija kukova i u zakljucku je odlicno apostrofirano da je pomalo tuzno da godinama treneri i timovi ne obracaju i ne poklanjaju dovolno paznje tim stvarima jer bi same po sebi bukvalno unele revoluciju u igru pojedinih igraca. na isti nacin je analiziran fedov servis ciji je mx 130mph po tehnici koju on koristi i on je tu potencijal ispunio. sto znaci da novak ima neispunjen potencijal. Identican problem, samo obrnut je sa njihovim bh. Federerov je takav da mu je rotacija nepostojeca, a ja godinama pricam da je to falican udarac. E sad, novakov ugao rotacije kod bh je neverovatno veliki, medju najvecima , ako ne i najveci od svih igraca. A najzanimljivije je ono sto je napisano za kretnju, pise da on pkriva 10% terena vise nego fed jer ima dosta veci strech, znaci ovo je samo iz ugla strecha. a gde je jos bolja kretnja. a ono sto je ubedljivo najjace je sto je ova analiza radjena kad je novak bio 4. igrac planete. koliko se on danas bolje krece i isteze? poprilicno.
zato, on je igrac sa bukvalno neslucenim potencijalom i prostorom, iako je do juce bio prvi igrac sveta. covek bi pomislio nema dalje. ima i to je fascinantno koliko jos. i zato kazem, ako ista od ovoga popravi, svi koji su se smejali za 10+ slem potencijal, zagrcnuce se jednog dana. to samo povrda moze da spreci.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Gama » 04 Aug 2012, 18:45

Zanimljiva analiza.
Ali Jeca i sparinguje sa muskarcima (Madjarovski, verovatno jos neki posle njega...) sigurno vec 2 godine a ona 2, 5 god. ne moze da osvoji titulu :beyond:
Novaku je evidentno napredovao servis zadnjih godinu i vise. Protiv Conge i Endija se vratio i cc bh. Izgubio je juce jer je lose procenio psihicko stanje Endija a na tu kartu se oslonio. Verujem da moze da osvoji jos GS-a, ne znam bas da li ce to biti 10+ ali mora da se ima volja da bi se nesto menjalo, volja za tim poboljsanjima koje pominjes a i za nadmetanjem. Nisam sigurna vise da mu je stalo do napredovanja u igri, mozda samo za igru na mrezi.
Gama

Postby Delester » 04 Aug 2012, 18:49

ne, ne, ne sparinguje sa muskarcima u profi smislu jj
ono jeste muskarac preko puta mreze, ali ne udara kao musko :D , ne testira njene granice vec simulira protivnice
dok serena trazi da je ne stede
bitna razlika
.......................................................................................
Delester

Postby Delester » 04 Aug 2012, 18:52

pa za 10 + slemova mu treba samo jedan od navedenih segmenta unapredjen, ostalo treba zavdrzati, a tu krece muka
obicno kad se prchka po jednom elemntu, pokarabase se drugi
retki su igraci dzokeri (novaka tako zovu ali je on poprilican streber zapravo) koji mogu da imitiraju stilove, menjaju po potrebi i da se to ne odrazi na osnovnu tehniku
tipsa je dan od retkih, monfis takodje
Delester

Postby Gama » 04 Aug 2012, 18:57

E pa ne znam ti ja to kako sparinguju i kojom jacinom :D
A za ovo si u pravu, mrcka po servisu ali i dalje je bio 3. jer ostalo sljaka. Ma njemu samo da se vrati glava, umoran je i od spasavanja bl-i, serviranja za set :nisamja: i od cega sve ne. Pa cim on juce na mec loptu igra servis volej i to posle 2. servisa :lol: sve mi je jasno.
Neka se uzeli tenisa dete pa idemo sve iznova :tambura:
Gama

Postby Delester » 04 Aug 2012, 18:59

Gama wrote:E pa ne znam ti ja to kako sparinguju i kojom jacinom :D

taman da ni jedan njen trening ne vidis, mec ti sve otkrije. kako trenira, koliko trenira, sta moze da isprati i na sta da odreaguje. lepo vidis gde je problem.
ona nema ritern.
nema fh.
nema volej.

sve ti dodje jasno
Delester

Postby Starsica » 04 Aug 2012, 19:42

Apropo servisa.. Evidentno je koliko je servis popravljen u poslednje vreme. Protiv Rodika je imao, cini mi se, 14 asova :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Delester » 04 Aug 2012, 20:07

to je i do podloge dosta
on na 1. servisu tek ima da radi, tu i na mrezi mu zjapi opasan prostor
drugi je perfekcija
Delester

Postby Unexpected » 04 Aug 2012, 20:08

Delester wrote:to je i do podloge dosta

Ovo je i moj utisak, čini mi se da nikada nije odservirano više asova. Bilo bi lepo kada bi se izvukao neki prosek po meču...
The End.
Unexpected

Postby Sony » 04 Aug 2012, 20:10

Koliko god da bronza nije za Novaka uspjeh, toliko ce opet nakon sutrasnje ( nadam se) pobjede biti lakse i njemu i nama. Ne samo zbog uspjeha same zemlje i bilansa sa medaljama, nego i zbog njega samog..

Ipak mislim da mu nije svejedno, makar ne da ne donese medalju Srbiji, bilo koju.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Delester » 04 Aug 2012, 20:12

i ja se slazem
mada nisam pametna sta je bolje na dugi rok
njemu su potrebni padovi da bi se unapredjivao, on nije kao fed i nadal
medalja bi bilo ljuljuskanje
a opet, kako ne doneti medalju ako se ukaze prilika
Delester

Postby Sony » 04 Aug 2012, 20:13

Ako nista drugo, gledam onaj narod po gradovima Srbije juce, koliko je navijao i cekao osiguranu medalju i finale. Ne sumnjam da ce sutra gledati, i prizeljkivati tu bronzu.

Idemo Nole!
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

PreviousNext

Return to London 2012