Gama wrote:U pravu si Delester, jeste sporiji za 10mph ali za zenski tenis ovaj prosecan Serenin i 1. i 2.servis je nesto strasno. Jednostavno ne moze ljudski da se vrati a kamoli da se razvije neka igra.
potpuno se slazem da je zenskom tenisu to strasno
medjutim to uopste ne mora tako da bude kada bi sparingovale sa muskarcima, a serena to i radi
ja da sam npr na mestu JJ, samo to bih radila. To sve izgleda jako, brzo i sl, ali posle par meseci tvoje oko i ruka prati mnogo bolje i refleks je znatno brzi. apsolutno je sve stvar vezbe.
stalno zaboravim da kazem da sam pre neki mesec gledala nesto jeleninu statistiku i nisam mogla da verujem kada sam videla da ona ladno servira i preko 185. Kad me slog nije strefio. To je mozda par servisa u mecu takvih, ali ako se setimo da joj je ranije prvi servis u svom piku isao brzinom 145kmh, ovo je nevidjen napredak.
Skoro sam citala jednu studiju koja kaze da je apsolutno cela filozofija u kukovima. Godinama tvrdim da JJ nema dobru tehniku, kako kod servisa, tako i kod forhenda, ona ima 177cm, sa to visinom i onom gradjom ona bi trebalo bukvalno da kida.
E sad, da se manemo nje, mada moram reci da mi je i malo zao da je takva zla sreca prati. I to sto je najbolje igrala protiv serene je krajnje nezapazeno, jelte, jer je ispala u prvom kolu
ona mi je jedan od protracenijih talenata, ako se milionerka i protraceno uopste moze staviti u istu recenicu. isto vazi i za tipsu, mada se on mnogo vise kod mene kotira.
pocela sam da se rasplinjavam kao starica, ove kukove pomenuh jer studija sasvim jasno kaze, a pretstavicu to i ilustracijama i kratkim objasnjenjima kad nadjem vreme, da novak po tehnici i izvedbi treba i mora da ima servis egal rodikovom sto se tice brzine. znaci, zakljucan na 150mph. Objasnjenje zasto nije tako su nazvali neverovatnim, a uprosceno problem je rotacija kukova i u zakljucku je odlicno apostrofirano da je pomalo tuzno da godinama treneri i timovi ne obracaju i ne poklanjaju dovolno paznje tim stvarima jer bi same po sebi bukvalno unele revoluciju u igru pojedinih igraca. na isti nacin je analiziran fedov servis ciji je mx 130mph po tehnici koju on koristi i on je tu potencijal ispunio. sto znaci da novak ima neispunjen potencijal. Identican problem, samo obrnut je sa njihovim bh. Federerov je takav da mu je rotacija nepostojeca, a ja godinama pricam da je to falican udarac. E sad, novakov ugao rotacije kod bh je neverovatno veliki, medju najvecima , ako ne i najveci od svih igraca. A najzanimljivije je ono sto je napisano za kretnju, pise da on pkriva 10% terena vise nego fed jer ima dosta veci strech, znaci ovo je samo iz ugla strecha. a gde je jos bolja kretnja. a ono sto je ubedljivo najjace je sto je ova analiza radjena kad je novak bio 4. igrac planete. koliko se on danas bolje krece i isteze? poprilicno.
zato, on je igrac sa bukvalno neslucenim potencijalom i prostorom, iako je do juce bio prvi igrac sveta. covek bi pomislio nema dalje. ima i to je fascinantno koliko jos. i zato kazem, ako ista od ovoga popravi, svi koji su se smejali za 10+ slem potencijal, zagrcnuce se jednog dana. to samo povrda moze da spreci.