alcesta wrote:Zato ubacuju delove iz Dodataka GP koji se dešavaju u isto vreme, ali čak i tako dva filma bi sasvim bila dovoljna, pogotovo što postoje i produžene verzije za sve ono što im je žao da iseku.
Meni Hobit uopste nije bio predugacak. Naprotiv, tri sata mi je proletelo kao nista iako sam prvi put u zivotu toliko dugo drzao one 3d naocare na nosu i uopste ne sumnjam da ce mi i sledeca dva puta po tri sata takodje proleteti istom brzinom. Nadam se da ce Silmarilion, ako ga ikada bude, imati pedesetak nastavaka.
No, imam pricu za tebe. Kad se pojavila Druzina Prstena naravno da sam nabavio kartu za predpremijeru predpremijerine predpremijere i zakucao se u Sava centar. Mislim da sam citavog zivota cekao da tehnologija uznapreduje toliko da vidim likove iz GP na velikom platu i brojao sam dane pre projekcije priljeznije nego u vojsci, dok sam cekao da skinem uniformu. Zavucemo se mi u salu, gledam okolo i cenim da u sali nema coveka koji je procitao knjigu manje od desetak puta. Nekoliko minuta pre pocetka pored nas seda neki par (znacajan za dalju pricu). Gase se ona velika svetla i vec pocinje publika da rezonira kao zica na violoncelu, cuje se ono karakteristicno nestrpljivo brujanje. Odjednom, iz onog polumraka izranjaju tri lika, razvodnik u bioskopu i dva momka i traze ovom paru pored mene da im pokazu kartu jer su navodno seli na njihovo mesto. Ovaj momak im kaze - pa, sednite bilo gde (how yes no, nije imala gde igla da padne) a jedan od ove dvojice momaka ce onim otegnutim cikotickim naglaskom "vidi prijatelju, mi danas dolecesmo iz Podgorice samo zbog filma, vala cu sjest bas odje dje imam kartu".

I sedose.
Pogasise se svetla.
Kasnije sam jos jedno najmanje desetak puta cuo ono "the world has changed" Kejt Blanset ali ga tada nisam cuo. Urlici, aplauzi, zvizduci i vriska, koji su docekali pocetak muzike i pojavu znaka New Line Cinema, pre projekcije nekog filma su nesto sto nikada u zivotu nisam cuo i sva je prilika da nikada vise u zivotu i necu. Tog trenutka mi je bilo jasno da ja Piteru Dzeksonu ne bih imao sta da zamerim cak i da je svetski zasrao trilogiju. Kad ti neko ispuni dugodisnji san lako moze biti odraz sitne duse kad zakeras sto taj san nije bas do najsitnijih detalja isti onakav kakav si sanjao.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.