"Sad je vrlo vazno sklepati dobar tim za prvo kolo top 16, i napraviti bazu za dalje."
Ovo su bile rijeci mene, velikog fantazera, nakon posljednjeg kola prve faze. I tako, u cetvrtak uvece pita mene buraz kako se krecu rezultati prvog kola Top 16. Gledam ja u njega, i hajde da ne budem nepristojan, objasnim mu lagano kako kosarkasi odmaraju, kako ABA liga krece 5. januara, Evrokup 9. januara, a tom logikom i Evroliga oko 10. januara. On se izbecio i ubjedjuje me u svoje, a ja njega opet u svoje. Gleda on mene blijedo, a ja njega jos bljedje. Popnem se do racunara, a dalje nije za pricu.
U stvari, hajde da kazem nesto i o fantaziju. Ovo kolo me je najvise upropastio Schilb, nigdje ga nije bilo. Izgleda da sam podsvjesno vjerovao da dobre indekse jos mogu napraviti i Seibutis, Gelabale, Shelden Williams i Markoishvili, ali cinjenica da se njihovi timovi nisu ni plasirali u Top 16 nije mi previse isla naruku.
Ali dobro, daj da sagledam bar ono sto je tu. S najboljim timom, uz igraca manje, skupio sam nekih 126 poena, pao nekih 400 mjesta u ukupnom poretku, i izgubio svega 3-4 boda kredita. Srecom je tu ostalo nekih solidnih igraca, tipa Hickman, Bramos, Weems, ali tu je bio i Diamantidis, kao i Nachbar. I naravno
Dzej Schilb.
Tim iz nase lige je imao i Seibutisa pride, i to umjesto Weemsa, pa je jedva prebacio stotku, ali jos se drzim u Top 5, pri cemu mi treci bjezi samo nesto sitno. Cak i drugi nije daleko.
Na kraju krajeva, i da sam uradio izmjene na vrijeme, ko mi kaze da ne bih poizbacivao odlicne i dobre Gavele, Braune, Mossove i Bramose, a poubacivao lose Diamantidise, Andersene, Mekalebe, Tompsone i njima slicne.
Zato, idemo dalje. Borba, bre!