Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby harper lee » 28 Dec 2012, 18:17

alcesta wrote:Zato ubacuju delove iz Dodataka GP koji se dešavaju u isto vreme, ali čak i tako dva filma bi sasvim bila dovoljna, pogotovo što postoje i produžene verzije za sve ono što im je žao da iseku.

Meni Hobit uopste nije bio predugacak. Naprotiv, tri sata mi je proletelo kao nista iako sam prvi put u zivotu toliko dugo drzao one 3d naocare na nosu i uopste ne sumnjam da ce mi i sledeca dva puta po tri sata takodje proleteti istom brzinom. Nadam se da ce Silmarilion, ako ga ikada bude, imati pedesetak nastavaka. :biggrin:

No, imam pricu za tebe. Kad se pojavila Druzina Prstena naravno da sam nabavio kartu za predpremijeru predpremijerine predpremijere i zakucao se u Sava centar. Mislim da sam citavog zivota cekao da tehnologija uznapreduje toliko da vidim likove iz GP na velikom platu i brojao sam dane pre projekcije priljeznije nego u vojsci, dok sam cekao da skinem uniformu. Zavucemo se mi u salu, gledam okolo i cenim da u sali nema coveka koji je procitao knjigu manje od desetak puta. Nekoliko minuta pre pocetka pored nas seda neki par (znacajan za dalju pricu). Gase se ona velika svetla i vec pocinje publika da rezonira kao zica na violoncelu, cuje se ono karakteristicno nestrpljivo brujanje. Odjednom, iz onog polumraka izranjaju tri lika, razvodnik u bioskopu i dva momka i traze ovom paru pored mene da im pokazu kartu jer su navodno seli na njihovo mesto. Ovaj momak im kaze - pa, sednite bilo gde (how yes no, nije imala gde igla da padne) a jedan od ove dvojice momaka ce onim otegnutim cikotickim naglaskom "vidi prijatelju, mi danas dolecesmo iz Podgorice samo zbog filma, vala cu sjest bas odje dje imam kartu". :biggrin: I sedose.

Pogasise se svetla.

Kasnije sam jos jedno najmanje desetak puta cuo ono "the world has changed" Kejt Blanset ali ga tada nisam cuo. Urlici, aplauzi, zvizduci i vriska, koji su docekali pocetak muzike i pojavu znaka New Line Cinema, pre projekcije nekog filma su nesto sto nikada u zivotu nisam cuo i sva je prilika da nikada vise u zivotu i necu. Tog trenutka mi je bilo jasno da ja Piteru Dzeksonu ne bih imao sta da zamerim cak i da je svetski zasrao trilogiju. Kad ti neko ispuni dugodisnji san lako moze biti odraz sitne duse kad zakeras sto taj san nije bas do najsitnijih detalja isti onakav kakav si sanjao.

Last edited by harper lee on 28 Dec 2012, 18:31, edited 1 time in total.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby rankoro » 28 Dec 2012, 18:21

Nisam ja rekao da mi se uopste nije dopao ali mislim da bi Hobit bio najbolji da su napravili jedan film od 3 sata sa onim sto je u knjizi ovako rastezu to na trilogiju prakticno na silu da bi zaradili vise para
rankoro
Guest

Postby harper lee » 28 Dec 2012, 18:30

rankoro wrote:Nisam ja rekao da mi se uopste nije dopao ali mislim da bi Hobit bio najbolji da su napravili jedan film od 3 sata sa onim sto je u knjizi ovako rastezu to na trilogiju prakticno na silu da bi zaradili vise para

Nisam ni ja rekao da si ti rekao da ti se nije dopao. :biggrin:

Samo kazem da je meni vreme proletelo. Ocekivao sam da ce ga zavrsiti tacno onde gde ga je i zavrsio i nisam ni ja bio siguran kako ce od tog predloska da nagura tri sata ali film ni u jednom trenutku nije delovao kao razvucen i dosadan. Neke stvari u samom filmu mi se nisu dopale ali sadrzaj i ritam nisu medju njima.
harper lee

Postby alcesta » 28 Dec 2012, 19:12

Nema šta da mi ostavljaš klipove, ovih dana dobro je ako mi flash ili neko drugo đubre ne ugasi komp kad odem na YT :(
Ja sam gledala prvi LOTR film u Domu omladine, bila sam u BG tada zbog nečega. Na drugo gledanje mi se mnogo više dopao :D a i danas mi je omiljeni od sva tri. :inlove:
Doduše Povratak kralja sam gledala tri puta dok sam bila u Rimu, a tamo nesinhronizovana projekcija mnogo više košta, i za te pare koje sam dala na karte mogla sam da kupim Atlas Srednje Zemlje, ali nisam se pokajala :D da ne pominjem da sam sva tri puta odgledala celu špicu sve do onog "the characters, events etc." :D
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby rankoro » 28 Dec 2012, 19:30

Da iskoristim da pitam zanima me da li je izasla na spskom knjiga robocalypse od Danijela Vilsona ako nije zna li da li je u najavi gdje doduse u americi je izasla u 2011
rankoro
Guest

Postby harper lee » 28 Dec 2012, 21:45

alcesta wrote:Nema šta da mi ostavljaš klipove, ovih dana dobro je ako mi flash ili neko drugo đubre ne ugasi komp kad odem na YT :(
Ja sam gledala prvi LOTR film u Domu omladine, bila sam u BG tada zbog nečega. Na drugo gledanje mi se mnogo više dopao :D a i danas mi je omiljeni od sva tri. :inlove:
Doduše Povratak kralja sam gledala tri puta dok sam bila u Rimu, a tamo nesinhronizovana projekcija mnogo više košta, i za te pare koje sam dala na karte mogla sam da kupim Atlas Srednje Zemlje, ali nisam se pokajala :D da ne pominjem da sam sva tri puta odgledala celu špicu sve do onog "the characters, events etc." :D

U vreme kad su se pojavili GP filmovi ovde u Beogradu je jos radila crna berza diskova, tako da sam ja na vreme nabavio sva tri filma u extended verziji, onako kako su se pojavljivali. :tambura:

Stavise, mislim da ne bih podneo da ponovo odgledam bilo koji od ta tri filma u bioskopskoj verziji. Mnogo su lose sekli za bioskop, bas mnogo lose.
harper lee

Postby Crazy Soul » 28 Dec 2012, 22:34

Tegi wrote:
alcesta wrote:E onda ne znam šta da ti kažem, jedino da zadužiš nekog ko je u BG da ti nađe... :(

Ma nije ni hitno. Strpljenje je moje srednje ime. Naci cu Poa kad-tad.

Ovde imas par knjiga... koliko sam skapirala postoji cak neka opcija besplatne dostave ( U Srbiji )...Image
http://www.antikvarne-knjige.com/knjige/search.php?q=edgar+alan+po&x=0&y=0
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Starsica » 29 Dec 2012, 01:28

alcesta wrote:Ja sam gledala prvi LOTR film u Domu omladine, bila sam u BG tada zbog nečega. Na drugo gledanje mi se mnogo više dopao :D a i danas mi je omiljeni od sva tri. :inlove:

I meni je :inlove: Sto'no rece Harper, ne secam se kad su mi brze proletela tri sata :) I jedva cekam sledeci decembar da izadje drugi deo :)
Juce sam pokrala sa neta official soundtrack iz Hobita, malo je reci da se trujem. Posebno sa Misty Mountains u verziji gde pevaju patuljci :) Secam se da mi je doslo da se upiskim od miline u bioskopu kad je Ricard Armitaz to poceo da peva :inlove:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 29 Dec 2012, 17:29

Šor je genije :blue: :inlove: muzika mi je skoro najjači deo filma, pogotovo mi se sviđa što su zadržane moje omiljene teme iz LOTR.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Golden Warrior » 04 Jan 2013, 15:43

Procitao sam i heroja doba :)

Najbolja knjiga trilogije definitvno, Sanderson dokazao da je maher kad treba da finisira. Dosta je dinamicna i konkretna prepuna nekih neocekivanih raspleta doduse previse teologije za moj ukus ali dobro...

Ako niste citali knjigu ne otvarajte spoiler navescu neke dileme koje imam :D

Spoiler: pokaži
Ne mogu da se otmem utisku da se nekako premalo bavio Kelzijerom, jeste on stalno prisutan ali sve je to prilicno povrsno. Ocekivao sam da cemo vise saznati o njegovoj proslosti kao i ulozi koju je odigrao u svemu tome, uopste se ne spomninje da li je i koliki uticaj na njega imao propast ili ocuvanje.

Nije mi bas najjasnije na kraju ko su propast i ocuvanje jer se spominju njihova tela koja su pala na zemlju nakon unistenja i kako je doslo do te podele.

Sta se desilo sa Marshom na kraju?
Golden Warrior

Postby mihZR » 05 Jan 2013, 17:10

@GoldenWarrior

Meni nije nesto upalo u oci to da nema dovoljno Kelzijera. Mozda mi je bilo prirodno da on ostane pomalo tajanstven. Mozda ne obracam paznju na detalje.

Koliko sam ja to skapirao, Propast i Ocuvanje su ti bozanstva. Ako te interesuje mozes ovde malo da proucavas:
http://mistborn.wikia.com/wiki/Ruin
http://mistborn.wikia.com/wiki/Preservation

Sto se tice Marsha, nije navedeno u serijalu.
mihZR

Postby Golden Warrior » 06 Jan 2013, 12:39

@Mihajlovski

Jasno mi je da su bozanstva ali zasto su u pricu ubacili tela koja padaju na zemlju nakon njihovog unistenja sto implicira da su i oni nekada bili ljudi kao Sazed recimo, sto opet nema logike.
Hvala za ove linkove sad cu da iscitam.
Golden Warrior

Postby mihZR » 09 Jan 2013, 11:34

@GoldenWarrior
Izvini na kasnijem odgovoru. :)
Pa, pretpostavljam da neko mora da se "uznese" da bi bozanstvo bilo u punoj snazi. Nesto na taj fazon verovatno. Mada, Brendon je najavio da ce Red Magle biti triologija triologija, tako da je vrlo verovatno da cemo to saznati ukoliko ostanemo uz serijal. Brendon je mlad, tako da ima vremena da ga zavrsi. :)
mihZR

Postby rankoro » 09 Jan 2013, 15:44

Cta li ovdje ko Tocak Vremena Roberta Dzordana samo da mi kaze koliko knjiga ima ukupno ja sam procitao pet
rankoro
Guest

Postby Unexpected » 09 Jan 2013, 16:11

rankoro wrote:Cta li ovdje ko Tocak Vremena Roberta Dzordana samo da mi kaze koliko knjiga ima ukupno ja sam procitao pet

http://www.laguna.rs/se36_st1_serijal_t ... aguna.html
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura