Board index Tenis Teniseri i teniserke

Jelena Janković, The Empress

Re: Jelena Janković, The Empress

Postby Gama » 07 Apr 2013, 23:37

CHARLESTON: Jelena - Serena 36 60 62

ImageImageImage

"I thought I played pretty well in that first set - I was holding my serve and then waiting for my chance to break," Jankovic said. "In the second set I had 40-15 in that first game and then again in another couple of games I had 40-15, 40-0. I should have focused and gotten those games. Of course she's going to go up and feel much better and she's again in control. That was unfortunate for me.

"In the third set I had some chances but I got tired. It was my sixth match here and playing Serena is not easy - you have to run a lot of balls down and hit as hard as you can and give your maximum. She's so strong. She's the No.1 player in the world for a reason. She was the better one at the end."

"I had an unbelievable week here in Charleston," Jankovic said. "I love coming back here every year and I enjoy every minute I spend on this court. And I love these sofas - I've been saying that the whole week! But congratulations to Serena, she's a great champion and played a great match today.

"Maybe next time she can play a little worse."
http://www.wtatennis.com/news/article/3136277/title/serena-wins-49th-wta-title-in-charleston

Spoiler: pokaži
ImageImage
Gama

Postby Delester » 08 Apr 2013, 14:06

:blue: :laugh:
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Gama » 08 Apr 2013, 17:57

"Moraš sačekati da se spremim za servis", rekla je Serena, iako je bilo očigledno da je zauzela stav i da je Jankovićeva imala normalnu pauzu.
Najbolja teniserka sveta izazvala je čuđenje publike, ali i reakciju Jelene.

"Ne serviram prebrzo, koliko treba da čekam, zauzela si i stav", odgovorila je Jelena, da bi joj potom Amerikanka uzvratila.

"Imaš neki problem? Ja ga nemam", odgovorila je Serena. Umesto servisa za vođstvo, usledio je potpuni pad Jelene, pa je do kraja izgubila 12 od 14 odigranih gemova.

Intervju posle 1/2 finala , pobeda nad Stefanie Voegele 6-4, 6-7(6), 6-2
Gama

Postby Delester » 08 Apr 2013, 18:01

e zato je ljudi ne vole, jer je ..... bolje da je ne nazovem
nije joj prvi put da tako nisko udara i prakticno vara na mecevima, a covek bi rekao da toliki medjed treba samo da se pojavi da bi uzeo titulu
.......................................................................................
Delester

Postby alcesta » 08 Apr 2013, 19:41

A videla sam da su izmenjale par reči samo se nije čulo...
Btw, šta je ono bilo onomad kad je Jelena dobila meč u Rimu, čini mi se da je isto bilo neke čarke ali sam zaboravila?
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Liv » 08 Apr 2013, 19:43

Njeno je da proba, kad ne zna drugacije. Tragedija je sto se ove pecaju.
Liv

Postby Delester » 08 Apr 2013, 20:04

alcesta wrote:A videla sam da su izmenjale par reči samo se nije čulo...
Btw, šta je ono bilo onomad kad je Jelena dobila meč u Rimu, čini mi se da je isto bilo neke čarke ali sam zaboravila?

isto je bilo nesto slicno pa se serena licemerno izvinjavala na mrezi
fora je sto serena odavno zna da njoj jelena nikako ne odgovara, secam se dobro ricard je govorio uvek-moje cerke pa jelena, cak i za vreme justine henin dominacije, jj je u vilijams klanu uvek bila posmatrana kao najteza protivnica i najbolja igracica
ne znam zasto je to tako, ali vise puta je to isticano s njihove strane
nije mi jasno da cak i danas, kada je ova samo bleda senka, serena pribegava istom
i uvek protiv nje se sluzila ovakvim trikovima jer je znala, a i nije tesko uociti, da se jelena povuce nakon malicioznih poteza protivnica i generalno agresivki koje ne prezaju od nefer gestova

meni je samo zao i uopste mi je zao sto mi nemamo pandan novaku zenskog igraca, sa karakterom, vec metiljavke, puzeve u dusi, koje ne znaju da se razbesne i pokazu na terenu ko je gazda
Delester

Postby alcesta » 08 Apr 2013, 20:14

Ja bih volela da se i Novak češće ponaša kao gazda na terenu, pogotovo protiv ostale trojice, previše mi je fin, ali da je drukčiji ne bi mi ni to valjalo :laugh:
Delester wrote:secam se dobro ricard je govorio uvek-moje cerke pa jelena, cak i za vreme justine henin dominacije, jj je u vilijams klanu uvek bila posmatrana kao najteza protivnica i najbolja igracica
ne znam zasto je to tako, ali vise puta je to isticano s njihove strane

Sećam se i Orasin da je rekla kad su je pitali da posle svojih ćerki najviše voli da gleda Jelenu.
alcesta

Postby Delester » 08 Apr 2013, 20:18

nole je sto se mene tice zapecatio sve i svja onim mecom protiv federera i onim riternima na mec lopte
ono mi je najjace brecanje u istoriji tenisa koje sam ja videla :D
Delester

Postby alcesta » 08 Apr 2013, 22:12

Bodo se ponadao :D
Jelena Jankovic, who finished No. 1 in the world in 2008 but has yet to win a Grand Slam—or reclaim her place at or near the top—finally seems to be finding her consistency and confidence. She fell a bit short in the Charleston final, as current No. 1 Serena Williams stormed back from a set down to win in three, but Jankovic has now won 14 of her last 17 matches, the losses coming against a trio of women who have won multiple Grand Slam titles: Svetlana Kuznetsova, Maria Sharapova, and Serena.

Jankovic showed the composure that’s been lacking for some time as she struggled for three hours to win her first-round match against Melanie Oudin, and then she had to save two match points before she eliminated Caroline Garcia in the second round. “I think I have the confidence,” Jankovic said later.

Once she eliminates the ‘I think’ part, she’ll be good to go.
alcesta

Postby georgina » 09 Apr 2013, 07:38

alcesta wrote:Bodo se ponadao :D

bodo se uvek nada :biggrin: , ko da je neki od nas ovde, neverovatno

ja samo ne mogu da shvatim kako jelena može da dopusti da je jedna jedina čarka izbaci iz ritma
ipak mislim da nije to bilo presudno, nije ona imala ni snage ni koncentracije da u istom ritmu izgura do kraja
čak i da je nastavila jednako dobro opet bi to bio jako tesan meč jer bi serena svakako podigla nivo igre

i ja se sećam da su oboje starih vilijamsovih uvek gotivili i cenili jelenu, ričard čak izrazito
a mama orasnica je skroz kul lik, i ona se često zabavlja (a ponekad i oddrema :laugh: ) na mečevima svojih ćerki, isto ko sneki, i jedna je
od retkih teniskih roditeljki koja se na mečevima smeje i iskreno apludira i protivnicama
georgina

Postby Delester » 09 Apr 2013, 12:56

ma moze, kako da ne, narocito neko ko je cist defanzivac, on se sav shokira od preterane ofanzive, ne znam kako bolje to da opisem
ma naravno da to nije opravdanje i sl, ona snage nema uopste, ali mentalni apsekt je uvek jako bitan
Delester

Postby alcesta » 09 Apr 2013, 13:37

Nema to toliko veze ni samo sa Serenom. Na meču sa Fegele je iz čista mira sama sebe sabotirala bez ikakve spoljne provokacije umesto da dobije u dva seta. Dođu joj lutke, šta li :roll:
alcesta

Postby Gama » 13 Apr 2013, 15:01

Jelena Jankovic vs Eugenie Bouchard QF Charleston 2013

Jelena Jankovic vs Stefanie Voegele SF Charleston 2013

Serena Williams vs Jelena Jankovic Charleston 2013 Highlights

I ceo mec sa Serenom
Gama

Postby Gama » 24 Apr 2013, 21:56

Jelena Jankovic ‏@jelena_jankovic 22 Apr
Tschuess from Stuttgart! pic.twitter.com/AY6Sn7PMd6