Board index Život van sporta Lifestyle

Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Re: Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Postby skeva » 20 May 2013, 21:59

Koliko imate godina? Nekim ljudima je izuzetno tesko dobiti na masi zbog brzog metabolizma, ali metabolizam se usporava oko 23-24 godine i tad kilaza krece na vise.
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby ОГИ » 20 May 2013, 22:09

Ma ja sam nizak, imam finu građu, genetiku, ali sam mršav. Godina mi je 19.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Zemunac » 20 May 2013, 22:18

Iskren da budem probao sam svasta od suplementacije, nikad steroide. Masa... To ti je po meni kompleksan pojam. Neki mladji momci kad mi kazu masa, misle na ono da budu tezi i da izgledaju krupnije, ne misle puno na misice, sto ima dosta veze sa genetikom. O tome ne bih pricao puno, jer je to jednostavno. Jedi ko konj i imaces 100kg. I Svako ko mi kaze: "ne mogu, jedem, ali nista" e pa burazeru jedi onda dok se ne useres i imaces 100 kila :D I u to sam siguran i znam da je moguce i jednostavno. Po sebi, jer sam imao 62kg i u roku od dve godine, kad sam doziveo povredu kolena, samo sam jeo i blejao, ugojio sam se 30kg. Ako pricamo o misicnoj masi to je vec slozen proces i iskren da budem, niko ne zna bas sve o tome i sad imas milion ljudi koji ce da daju svako neki svoj savet sta i kako treba. Zvekni metan i ugojices se :D Npr. ali to je budalastina i nisam pristalica toga. Najbitniji opet po meni je trening. Fokusiraj se da radis sa sto vecim kilazama, manji broj ponavljanja, ali ono sto je najbitnije PRAVILNO. Gledaj tutorial na youtubu, uci, pokusavaj po 100x potez i savladaces ga. Naravno bitna je i ishrana. Ako zelis masu, logicno je, unosi vise nego sto se trosis. Nemamo svi uvek para za suplemente i proteine, ali onda barem pokusaj da nadjes nesto kao zamenu: surutka u prahu, banane, kikiriki (on je jos dobar zato sto daje kvalitetne masti, kao i orah i stimulise testosteron, sto itekako moze da utice na misicnu masu), belanca (umeo sam nekad da skuvam i po 10 jaja i pojedem belanca)... To ce vam sigurno dati kvalitetnu masu i naravno krkajte uz ovo navedeno, sto vise i razdelite obroke na vise manjih. E da, jos jedna stvar koju sam zaboravio da kazem a tice se treninga. Ako zelite da se fokusirate na masu, sto manje kruznih treninga i super serija. Fokusirajte se na glavne vezbe bez sajli i lat masina, dakle da teg i pokret kontrolisete samo vi i vasa snaga. Te vezbe su mrtvo dizanje, cucanj, zgibovi, benc, potisci za triceps, pregibi sa sipkom za biceps itd. Dakle slobodni pokreti ce vam doneti masu, a ne pomocne sprave (smitova sprava za ramena, leg pres za noge kao i lat za noge, lat za ledja, za triceps, grudi...). Dakle sto vise vezbi sa bucicama i slobodnim pokretima ce poboljsati vasu misicnu masu. Eto ukratko, to je ono sto znam i oko cega bi se svako ko se i malo bolje razume slozio sa mnom :D
Zemunac

Postby ОГИ » 20 May 2013, 22:22

Išao sam i u tu teretanu i sve što si napisao je tačno, međutim ne radi se o tome, već o masi o kojoj si pričao na početku posta. :D

Kako da jedem kada je takav metabolizam.
ОГИ

Postby Zemunac » 20 May 2013, 22:28

ОГИ wrote:Išao sam i u tu teretanu i sve što si napisao je tačno, međutim ne radi se o tome, već o masi o kojoj si pričao na početku posta. :D

Kako da jedem kada je takav metabolizam.

Jedi dok se ne useres i manje se kreci. I eto. Ali ne znam sta ce bilo kome takva masa :) Nije zdrava.
Zemunac

Postby ОГИ » 20 May 2013, 22:29

Neću baš takvu masu, koja će otići u guzicu i stomak.
ОГИ

Postby skeva » 20 May 2013, 22:40

Ne slazem se za ovo oko manje ponavljanja sa velikim tezinama, ali dobro, svako ima svoje teorije kao sto kazete. Ogi, godinama ces se poceti debljati, posto ce ti se metabolizam usporiti i sa istim unosom hrane poceces dobijati na masi, Potrudi se samo da ti to ne ode u guzicu i stomak nego vjezbaj. Ako ti ista znaci, bolje je biti mrsav nego debeo :)
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby ОГИ » 20 May 2013, 22:43

skevurina wrote:Ne slazem se za ovo oko manje ponavljanja sa velikim tezinama, ali dobro, svako ima svoje teorije kao sto kazete. Ogi, godinama ces se poceti debljati, posto ce ti se metabolizam usporiti i sa istim unosom hrane poceces dobijati na masi, Potrudi se samo da ti to ne ode u guzicu i stomak nego vjezbaj. Ako ti ista znaci, bolje je biti mrsav nego debeo :)

Ma nemam nikakav kompleks, kažem ti, ja sam i sada ok, nisam "žgoljav" samo bi volio da se popravim malo. :D
ОГИ

Postby Crazy Soul » 20 May 2013, 22:48

ОГИ wrote:Ma nemam nikakav kompleks, kažem ti, ja sam i sada ok, nisam "žgoljav" samo bi volio da se popravim malo. :D

Ozeni se ili ostavi cigarete.... Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Grba » 20 May 2013, 23:02

Ja sam uglavnom za masu primenjivao ovo sto je Zemunac napisao. Vece tezine, manje ponavljanja, bez kruznih treninga (obicno se radilo o tezinama koja mogu da izbacim 5-6 puta, cim vidim da mogu da uradim 8-10 ponavljanja, povecavao sam tezinu...vrlo cesto mi je neko pomagao ako ne mogu da izbacim svih sest puta). I da, najbolje rezultate sa ovakvim treningom sam zabelezio kad sam zbog obaveza smanjio broj treninga na tri nedeljno.

Za mene je to ipak davna proslost, sad je akcenat ipak na trcanju :)
Grba

Postby ОГИ » 21 May 2013, 09:40

Crazy Soul wrote:
ОГИ wrote:Ma nemam nikakav kompleks, kažem ti, ja sam i sada ok, nisam "žgoljav" samo bi volio da se popravim malo. :D

Ozeni se ili ostavi cigarete.... Image

Ništa pušenje. :D

Ali zato,

Image

mijenja vodu

:okk:
ОГИ

Postby Zemunac » 21 May 2013, 20:34

skevurina wrote:Ne slazem se za ovo oko manje ponavljanja sa velikim tezinama, ali dobro, svako ima svoje teorije kao sto kazete. Ogi, godinama ces se poceti debljati, posto ce ti se metabolizam usporiti i sa istim unosom hrane poceces dobijati na masi, Potrudi se samo da ti to ne ode u guzicu i stomak nego vjezbaj. Ako ti ista znaci, bolje je biti mrsav nego debeo :)

Naravno nisam mislio na 1 izbacaj. Prva serija neka bude zagrevajuca sa 10 ponavljanja, druga i treca neka imaju po 8, odnosno 6 ponavljanja, zavrsna serija minimum 3, maksimum 5. Kad uradis 5 pravilnih sam, 2, 3 treninga za redom, povecas malkice kilazu na svakoj seriji i sve tako. Opet, po nekima i to je puno ponavljanja za masu, ali opet ja kazem ono sto sam probao na sebi i govorim o iskljucivo pravilnim ponavljanjima. Ne nekim cimanjima i pokusajima da se uradi pravilno, vec skroz pravilno, sto bi se reklo po PS-u. :biggrin: Ja kad sam vezbao ovako, najvise sam napredovao sa kilazom i sa snagom.
Zemunac

Postby lockdown » 20 Jun 2013, 21:30

Poznaje li neko dobar program za android za trcanje ... Ja koristim Endomondo sports tracker, inace je odlican ali mozda ima neki bolji ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Crazy Soul » 20 Jun 2013, 21:37

lockdown wrote:Poznaje li neko dobar program za android za trcanje ... Ja koristim Endomondo sports tracker, inace je odlican ali mozda ima neki bolji ...

khm..khm.. kakav ti je to program za android? Cemu sluzi? Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby lockdown » 20 Jun 2013, 22:02

Pa uklopim GPS i on nadje lokaciju, govori vreme trcanja na km, iscrta put trcanja,brzinu, racuna potrosene kalorije i hidraciju i tako ... A usput mogu i da slusam muziku .... Nije samo za trcanje moze se koristiti i za druge sportove ..Ja koristim verziju PRO 8.2.0 gde ne treba registracija iako je free al nekako mi se ne registruje da mi obljavljuje rezultate na stranici :D ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

PreviousNext

Return to Lifestyle