Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Unexpected » 02 Jul 2013, 19:49

Endimion ima kraj nad krajevima, za to mu skidam kapu.

Drud nije loš, ume on da pripoveda veoma dobro. Kraj mi je dosta pokvario utisak, toliko strana, a onda cap, kraj...

Teror mi se veoma svideo, preporuka čitati zimi...
The End.
Unexpected

Postby Crazy Soul » 02 Jul 2013, 20:00

Unexpected wrote:Endimion ima kraj nad krajevima, za to mu skidam kapu.

Drud nije loš, ume on da pripoveda veoma dobro. Kraj mi je dosta pokvario utisak, toliko strana, a onda cap, kraj...

Teror mi se veoma svideo, preporuka čitati zimi...

Zimi? To da ne primete dal' se treses od straha ili zime? Image
Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby alcesta » 02 Jul 2013, 22:30

Unexpected wrote:Endimion ima kraj nad krajevima, za to mu skidam kapu.

Ja sam pogodila kraj par stotina strana ranije :biggrin: ali nije mi ništa smetalo.
Od horora po mišljenju većine od mog društva najbolja mu je Pesma boginje Kali. Ali naravno ne mogu da sudim o tome :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Unexpected » 02 Jul 2013, 22:35

alcesta wrote:Ja sam pogodila kraj par stotina strana ranije :biggrin: ali nije mi ništa smetalo.

Sve navodi na takav završetak. Više mislim na samu scenu stradanja, mene je ostavila bez teksta...

alcesta wrote:Od horora po mišljenju većine od mog društva najbolja mu je Pesma boginje Kali.

Meni ona nije čist horor, više je psihološka drama sa elementima horora...
Strvinarska uteha je takođe meni odlična.
The End.
Unexpected

Postby Nowitzki.ct » 03 Jul 2013, 00:43

Noćas sam otkrio da ovo nije svesportski forum, i naročito ovaj književni kutak, i naročito epic fiction, moj omiljeni žanr. Pročitao prvih 10 strana, nemam kad više sada, ali ispratiću i preostalih 35. Vidim ima ljudi koji su fanovi Tolkina, Martina i Džordana, i sam sam ih sve čitao, a toliko ih smatram sjajnim, da se ne usuđujem da eksperimentišem s ostalim piscima ovog žanra (izuzetak je Paolini i njegov Eragon kojeg sam dobio na poklon, pa ajd). Ništa družićemo se, u iščekivanju Vjetrova zime i nekih dobrih prijedloga s vaše strane, a iščitaću vas u međuvremenu (at least I hope so :beyond: )
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby Starsica » 03 Jul 2013, 01:48

Necu da se trpam odma', ali ako ti treba preporuka, ooooobavezno procitaj Robin Hob i njenu trilogiju "Vidovnjaci", kao i Brendona Sandersona "Red magle" :biggrin: To svaki pravi EF - ovac mora imati na listi procitanih knjiga :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Felipao » 10 Jul 2013, 00:01

Starsica wrote:Mene Hiperion jos uvek gleda sa police :D

+1 a tako ce vrv i ostati.Kupio sam i Hiperiona i Endimiona i poceo da citam,nekih 200-ak strana zimus i stao...Nesto me nije preterano dojmilo,nemam pojma...
Felipao

Postby Starsica » 10 Jul 2013, 00:48

Dobro je onda, nisam jedina. Meni rece Alcesta da ce biti bolje kad prodje onaj deo sa svestenikom.. Ja nastavila, isto me je udavilo :D A procitacu kad sam vec kupila.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby cecans » 10 Jul 2013, 17:33

Starsica wrote:Necu da se trpam odma', ali ako ti treba preporuka, ooooobavezno procitaj Robin Hob i njenu trilogiju "Vidovnjaci", kao i Brendona Sandersona "Red magle" :biggrin: To svaki pravi EF - ovac mora imati na listi procitanih knjiga :D

Star, nikako da stignem na ove strane da ti se zahvalim sto si mi preporucila Sandersona, procitala u jednom dahu :biggrin: :okk:
Meni je Drud odlican.
cecans

Postby Starsica » 10 Jul 2013, 20:25

cecans wrote:Star, nikako da stignem na ove strane da ti se zahvalim sto si mi preporucila Sandersona, procitala u jednom dahu :biggrin: :okk:

Je l' da, je l' da, je l' da? :uzbud: :uzbud: :uzbud:
Drago mi je da sam nekome i ja nesto uspesno preporucila a da nije u pitanju Tolkin ili Hari Poter :lollol:
Starsica

Postby cecans » 10 Jul 2013, 20:45

Starsica wrote:
cecans wrote:Star, nikako da stignem na ove strane da ti se zahvalim sto si mi preporucila Sandersona, procitala u jednom dahu :biggrin: :okk:

Je l' da, je l' da, je l' da? :uzbud: :uzbud: :uzbud:
Drago mi je da sam nekome i ja nesto uspesno preporucila a da nije u pitanju Tolkin ili Hari Poter :lollol:

:laugh: Jeste, bas tako sam izgledala dok sam citala :biggrin:
cecans

Postby Felipao » 10 Jul 2013, 22:34

Starsica wrote:Dobro je onda, nisam jedina. Meni rece Alcesta da ce biti bolje kad prodje onaj deo sa svestenikom.. Ja nastavila, isto me je udavilo :D A procitacu kad sam vec kupila.

Ma svestenik je jos i best part :D A bio sam i nesto bolestan dok sam citao taj deo i celu noc sam imao kosmare kako ga przi ono drvo i kako iznova umire,idi bre :pop:
Felipao

Postby Crazy Soul » 10 Jul 2013, 22:39

Felipao wrote:
Starsica wrote:Dobro je onda, nisam jedina. Meni rece Alcesta da ce biti bolje kad prodje onaj deo sa svestenikom.. Ja nastavila, isto me je udavilo :D A procitacu kad sam vec kupila.

Ma svestenik je jos i best part :D A bio sam i nesto bolestan dok sam citao taj deo i celu noc sam imao kosmare kako ga przi ono drvo i kako iznova umire,idi bre :pop:

Mene, sto se tice horora, je jedino uhvatila neka jeza kad sam citala Gavrana od Poa....sve ostalo mi sluzi za uspavljivanje Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Felipao » 11 Jul 2013, 01:02

Ma nije ovo uopste horor,niti je strasno,samo mene uhvatio trip od toga sto sam citao pred spavanje,u fazonu kao oni glupi sni kad sanjas da igras karte a ne igraju ti se,hoces da prekines a ne mozes :D
Knjiga je SF al ono,bas mi nesto nije cucnula...
Felipao

Postby Unexpected » 11 Jul 2013, 12:31

Za sve one koji su se nervirali što nisu uspeli da nabave Nikadođiju, Laguna najavila izdanje:
http://www.laguna.rs/pr2_naslovi_u_pripremi.html
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura