У-19: Почетак припрема за ЕП у Литванији
Ривали омладинаца у првој фази Еп биће селекције Турске, Грузије и Француске
У Спортском центру Фудбалског савеза Србије, у Старој Пазови, чланови селекције Србије испод 19 година почели су припреме за учешће на предстојећем Првенству Европе у Литванији (20.јул - 2.август). Изабраници селектора Љубинка Друловића боравиће у СЦ ФСС девет дана, да би 18.јула отпутовали за Литванију. У Групи Б ривали „орлића" биће селекције: Турске (20.јул - Маријампољ, 17.00), Грузије (23.јул - Маријампољ,19.30) и Француске (26.јул - Каунас, 16.30). У Групи А играће домаћин Литванија, затим Шпанија, Холандија и Португал.
- Јако је битно у спорту, животу уопште да поставите себи неки циљ. Један смо остварили пласманом међу осам најбољих селекција на континенту... То је за Србију значајан резултат. Очекује нас тежак посао, али верујем да можемо бар до полуфинала. Прва утакмица, као и на сваком турниру, је јако важна. Играћемо против Турске, земље где је фудбал у експанзији и они важе за једног од фаворита за освајање ЕП. Грузију добро познајемо, ове године играли смо два пута против њих, имамо победу и пораз у тим контролним утакмицама. Треба да се има у виду да су они елиминисали у квалификацијама Енглеску, Шкотску и Белгију. Укратко, у Литванију длазе заиста најбоље репрезентације у овом узрасту у Европи. С обзиром да нам играчи долазе са различитим нивоом физичке спреме, наш циљ је да их доведемо у оптималан ниво... Желимо пласман у полуфинале, а после тога све је могуће... Извесно је, нећемо бити у најјачем саставу, али спремни смо да радимо са момцима који су ту и који желе да дају свој максимум. Волели бисмо да имамо на располагању и Лазара Марковића, Нинковића, али, искрено, разумем и клубове који имају своје планове. Окрећемо се потпуно момцима који су овде, на припремама - закључио је Друловић.
Један од адута омладинске селекције Србије биће нападач Партизана, Александар Митровић, који је недавно забележио и дебитански меч за „А" репрезентацију Србије.
- У квалификацијама смо показали да знамо да играмо фудбал. Квалитет имамо, то је апсолутно јасно. Ја сам један од предводника генерације, даћу све од себе да забележимо можда и најљољи резултат у историји. Играмо нападачки фудбал и ако покажемо све што можемо, далеко ћемо догурати. Увек имам мотив да играм за мој Партизан и Србиј и част ми је што могу да играм за три репрезентативне селекције.
Дефанзивац рада Никола Антић са пуно оптимизма гледа на шампионат у Литванији.
- Надам се пласману у полуфинале јер добро знамо противнике, али и сопствене могућности. У свлачионици треба да закачимо натпис „веруј" и надам се да ћемо доћи до полуфинала. Треба само да уђемо у прави ритам током припрема и да све што знамо покажемо у Литванији.
fss.rs