Board index Život van sporta Lifestyle

Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Re: Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Postby House » 22 Nov 2013, 08:45

Evo neke varijacije trbusnjaka da probate,MADA su ovo vezbe za ljude koje su u malo vecoj formi,da bi mogli da rade pravilno

Image

Pa probajte :)
Last edited by Crazy Soul on 22 Nov 2013, 09:43, edited 1 time in total.
Reason: slika
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Houdini » 25 Nov 2013, 17:49

jel ide neko u djakuzi nakon teretane?

ja sam krenuo i mada me opusti, jos uvek nisam skapirao koliko je dobro za telo. sa jedne strane krv procirkulise, ali sa druge srce nakon treninga radi jos ubrzanije.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby House » 26 Nov 2013, 12:50

Houdini wrote:jel ide neko u djakuzi nakon teretane?

ja sam krenuo i mada me opusti, jos uvek nisam skapirao koliko je dobro za telo. sa jedne strane krv procirkulise, ali sa druge srce nakon treninga radi jos ubrzanije.

Dobar za oporavak tela...ali foRa ti je da ne budes tamo sat vremena...nego 10-15 minuta...jer do pola sata posle teretane ili treninga..treba jesti nesto proteinski......da bi taj trening imao uopste smisla..jer ako misici ne dobiju nutriente ,u odredjenom periodu ,dzaba si radio trening...
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby House » 11 Dec 2013, 18:34

Jel ima neko da se bavi street workout-om....tj da je redovan na sparavama..i misljenje o tome...ja se bavim time evo od maja..i mogu reci da mi telo mnogo bolje izgleda...ojacao sam dosta...a da teg nisam pipnuo...a ovo pitam...cisto da razmenimo misljenje sto se tice rutina i svega ostalog...
:biggrin:

Ali evo recu vam moj slucaj kad sam kretao po treningu sam radio ..kad radim na primer zgibove radio sam po 50(uglavnom neutralni prema sebi)...sad radim 400 komada..raznih varijanti...

Dok sklekova radim po 600-700 plus imam onaj pancir od 15kg pa to nosim kao otezavajuca okolnost...posto sam dugo igrao fudbal...noge mi izgledaju sasvim pristojno...tako da gornji deo tela radim cetri puta,a noge dvaput sa trbusnjacima...jedan dan mi je odmor normalno... :biggrin:

Znam mana je sto ramena nisu toliko zasputpljena..ali postoje vezbe za to..ja volim da odem na pivanje jednom u dve nedelje..pa se lepo isplivam da odradim ramena... :biggrin: :biggrin:
House

Postby Zemunac » 11 Dec 2013, 19:07

Ja kombinujem sa teretanom i mojim redovnim treninzima, nisam bas redovan kao ti na spravi u kraju, ali vezbam dosta i na spravama. Pre dve godine sam u kraju napravio spravu za propadanja i zgibove (posto, je li, opstina po ko zna koji put preskace moj kraj da donira neki park za vezbanje, kao da je sugav). Sad imam ozbiljan plan da nabavim jednu gumu i da je privezem lancem uz spravu (mogao bih gumu da prevrcem kad skinem lance, a i posto u selu imam macolu mogao bih takodje da je udaram). Takodje zelim medicinku da kupim i prsluk o kome govoris. To sve zelim da nabavim i mislim da cu dosta unaprediti svoje treninge, jer sam vezbe sa svojim telom koliko-toliko savladao.

Za ramena radi stoj na rukama i sklek iz tog polozaja. To je po meni sjajna vezba za ramena i stabilnost. Ovaj lik ima dobre tutorijale, pa evo kako bi izgledao taj za stoj na rukama: http://www.youtube.com/watch?v=YjqKU5RH5n4
Zemunac

Postby House » 11 Dec 2013, 19:51

Taj je meni prsluk vrh,jos uvek nmg da izdrzim ceo trening koji isplaniram ...pa ga skinem kad zavrsim 1/2 treninga..mogu ti reci jako dobra stvar..sa tim sto sad kad je zima...ionako kad obuces dosta stvari na sebe i one znace.......e sad ni u NS nije sjano stanje sto se tice parkova...ima dva lepo osposobljena parka....sa tim na ovaj sto ja idem...sipke su debele...i pola sprava je vec pokvarena...imam 15 minuta laganog trcanja do njega...dok ovaj sto je noviji mi je daleko,tu su sipke taman....ja ako budem mozda nekad ulazio u teretanu(videcu kako budem napredovao,ovde pa ako treba i da malo udjem),verovatno ce mi i to doneti napredak sto se tice misicne mase...i velicine misice...jer kroz ove vezbe se stvarno lepo izdefinise......ali ide sporije sto se tice dobijanja misica.... :biggrin:

http://media1.sulia.com/static/user_ima ... 7f7a72.jpg evo jedan za trbusnjake...sutra cu probati....
House

Postby Fred Perry » 04 Feb 2014, 04:33

Jel radio neko krosfit treninge?Ako jeste nek da neke utiske,recimo da li je stvarno toliki stepen rizika od povreda.
Fred Perry

Postby House » 04 Feb 2014, 09:38

Ako nemas snage da bljujes vatru.....i da pisas gromove...to nije sport za tebe i mozes ozbiljno da se povredis......znas verovatno da su to treninzi...koji se rade pod opterecenjem ....i meni je jedan trening toga bio dokaz da vidim da nisam spreman za to..a u sasvim sam dobroj kondiciji ....jednostavno kad mi je lik stavio 20 kila prsluk na mene i tegove na noge od po 2 kile...i plus sipka gore na ramenima od 30 kila....i da ja pravim iskorake..pola sata....skoro bez prestanka i da trcim.....iako sam skoro uradio sve...znao sam da nema teorije da cu moci izdrzati ovakve dve nedelje treninga a da se ne povredim......pogotovo sto za te treninge moras imati ishranu profesionalnih sportista..... :okk: :biggrin:
House

Postby Eddie Brock » 04 Feb 2014, 12:07

Jel ima neko neki dobar program za teretanu? A moze i neke vezbe koje mogu kuci da radim? :biggrin:
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby skeva » 04 Feb 2014, 13:47

House wrote:

Dobar za oporavak tela...ali foRa ti je da ne budes tamo sat vremena...nego 10-15 minuta...jer do pola sata posle teretane ili treninga..treba jesti nesto proteinski......da bi taj trening imao uopste smisla..jer ako misici ne dobiju nutriente ,u odredjenom periodu ,dzaba si radio trening...

Velika zabluda, mozes jesti i dva sata posle treninga, i 5 sati, to ne igra nikakvu ulogu, misici se oporavljaju i nadogradjuju danima. To ti je samo forica firmi koje proizvode suplemente.
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby skeva » 04 Feb 2014, 13:49

House wrote:Jel ima neko da se bavi street workout-om....tj da je redovan na sparavama..i misljenje o tome...ja se bavim time evo od maja..i mogu reci da mi telo mnogo bolje izgleda...ojacao sam dosta...a da teg nisam pipnuo...a ovo pitam...cisto da razmenimo misljenje sto se tice rutina i svega ostalog...
:biggrin:

Ali evo recu vam moj slucaj kad sam kretao po treningu sam radio ..kad radim na primer zgibove radio sam po 50(uglavnom neutralni prema sebi)...sad radim 400 komada..raznih varijanti...

Dok sklekova radim po 600-700 plus imam onaj pancir od 15kg pa to nosim kao otezavajuca okolnost...posto sam dugo igrao fudbal...noge mi izgledaju sasvim pristojno...tako da gornji deo tela radim cetri puta,a noge dvaput sa trbusnjacima...jedan dan mi je odmor normalno... :biggrin:

Znam mana je sto ramena nisu toliko zasputpljena..ali postoje vezbe za to..ja volim da odem na pivanje jednom u dve nedelje..pa se lepo isplivam da odradim ramena... :biggrin: :biggrin:

Koliko imas kg?
skeva

Postby Hezonja » 04 Feb 2014, 13:50

skevurina wrote:
House wrote:

Velika zabluda, mozes jesti i dva sata posle treninga, i 5 sati, to ne igra nikakvu ulogu, misici se oporavljaju i nadogradjuju danima. To ti je samo forica firmi koje proizvode suplemente.

Bas tako...
Hezonja

Postby House » 04 Feb 2014, 14:05

@Skevurina

Rekao sam preporucljivo je pola sata posle treninga jesti....nije toliko obavezno....ja ne pijem ta sranja whey proteine i ostalo.....

Imam 80 kila...ali recimo radim sa tim prslukom od 10 kila zgibove ,sklekove ,trbusnjake i noge....ali ovaj trening mi je bio toliko tezak...posto je taj trener lud sto drzi te treninge....a nisam hteo da odustanem pre nego sto krenem....pogotovo sto ja teg u zivotu nisam digao....dugo sam igrao fudbal,sada igram futsal,a evo zadnjih osam meseci se bavim SW....i otisao na taj trening....i upalio sam se toliko da mi nije dobro bilo.....

I onda sam malo gledao iskustva sa tih treninga.....nema teorije da krenes uopste to...ako nisi spreman i to moras proci ozbiljne pripreme u teretani...ti posto treniras ragbi...koliko se secam....verovatno si spreman da izdrzis te napore snage ....ali ja iskreno ne mogu....i stvarno osetio sam takve upale...pogotovo sto su meni noge sasvim jake...jer jbg igram vec 10 godina fudbal..... :biggrin:
House

Postby skeva » 04 Feb 2014, 14:12

Moj vjeciti problem su bili zgibovi, ne mogu bas dobro vladati svojim tijelom. Trenutno imam 112 kg, sve mogu izdrzati ali puno zgibova ne mogu raditi, jednostavno su mi slabe ruke za ovoliku tezinu, ne mogu ispostovati vise od 50 ukupno sigurno. Za ostale vjezbe sam spreman podobro, imamo paklene treninge, ragbi je jeben sport, ako se ne spremis maksimalno lako moze doci do povrede.
skeva

Postby House » 04 Feb 2014, 14:29

Ja imam 80 kila na 1.87.....i ono cilj mi je da dobijem jos koji kilogram misicne mase....jeste da treba vremena...ali treniram dobro...e sad za ove treninge stvarno treba biti pre svega psihicki spreman ..pa i fizicki...pa onda realno kad sagledas...bolje da se ide u teretanu pa da se dizu tegovi...ili da se trenira SW manja je sansa da se povredis ..okej bices manje spremniji nego kad bi trenirao cross fit...ali ako nisi profesionalac isti djavo sta se trenira....samo nek se trenira........ :biggrin: :biggrin:
House

PreviousNext

Return to Lifestyle