Board index Život van sporta Lifestyle

Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Re: Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Postby Niko123 » 05 Feb 2014, 11:52

Ja kod kuce radim,sklekove zgibove,trbusnjake,cisto da ubijem dosadu,dok ne pocne posao,kada pocne,skinem 3-4 kile za nedelju dana :biggrin:
Niko123

Postby Houdini » 05 Feb 2014, 13:23

Creasy wrote:Bas mi treba da skinem stomak,nisam debeo nego samo stomak imam .

trci, ali trci razlicitim intenzitetom. znaci ides sprint par sekundi, pa lagano, pa malo brzim tempom minut, pa lagano, pa sprint.. poenta je da moras da menjas intenzitet, jer samo lagano trcanje ti ne dovodi telo u stanje da trosi masne naslage, ovako kada menjas intenzitet, kada ti je puls na nekom odredjenom nivou, gubis naslage.

objasnio bih ti i strucnije ovo, ali sam se tom problematikom bavio pre 3-4 godine vise, sad sam sve zaboravio :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Eddie Brock » 05 Feb 2014, 13:29

Houdini wrote:
Creasy wrote:Bas mi treba da skinem stomak,nisam debeo nego samo stomak imam .

trci, ali trci razlicitim intenzitetom. znaci ides sprint par sekundi, pa lagano, pa malo brzim tempom minut, pa lagano, pa sprint.. poenta je da moras da menjas intenzitet, jer samo lagano trcanje ti ne dovodi telo u stanje da trosi masne naslage, ovako kada menjas intenzitet, kada ti je puls na nekom odredjenom nivou, gubis naslage.

objasnio bih ti i strucnije ovo, ali sam se tom problematikom bavio pre 3-4 godine vise, sad sam sve zaboravio :biggrin:

Znam za to,ali onda gubim i ostatak (inace v,t-187cm-88kg) ,hocu malo jos mase da nabacim,ali sve ode u "bure" :colera: nece u noge npr......
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby lockdown » 05 Feb 2014, 13:31

Ja sam cak nabavio onaj pas hearth rate oko prsa i sat ali cisto onako neka cheap verzija, da znam od prilike gde se pocinje trositi masnoca ali se nisam bas previse tome posvetio ... A tu je mnogo vazna ishrana a je se bas i ne pazim :D
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Houdini » 05 Feb 2014, 13:37

pa ne mozes i da nabacis masu i da se izdefinises u isto vreme :biggrin: moras jedno pa drugo.

zapravo citao sam da mozes, ali ne znam koliko je uspesno jer nikoga nisam cuo da tako radi. a fora je da 3 dana jedes kao konj, znaci da si na visokoproteinskim i kaloricnim stvarima, a onda jedan dan na dijeti gde ces jesti samo protein i vitamine. i tako u krug. ne znam koliko je zdravo doduse.

e sad bez teretane ces jako tesko nesto uraditi sa nogama, cucnjevi i iskorak ti je jedina sansa, ali to nije pod velikim opterecenjem i nece ti mnogo pomoci.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Eddie Brock » 05 Feb 2014, 13:42

Imam vec malo def. Hocu masu donji deo tela,moracu da nadjem neku od 60+kg-a za cucanj :biggrin: Ja uvek jedem ko nezdrav. Isao sam u teretanu 5,5 mes. i dobio sam malo u obimu svugde,ali se nisam koncentrisao na masu neg full-body trening sa sve kardio (traka i dzak)

Ali nema se za teretanu.......
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby skeva » 05 Feb 2014, 15:59

Houdini wrote:pa ne mozes i da nabacis masu i da se izdefinises u isto vreme :biggrin: moras jedno pa drugo.

zapravo citao sam da mozes, ali ne znam koliko je uspesno jer nikoga nisam cuo da tako radi. a fora je da 3 dana jedes kao konj, znaci da si na visokoproteinskim i kaloricnim stvarima, a onda jedan dan na dijeti gde ces jesti samo protein i vitamine. i tako u krug. ne znam koliko je zdravo doduse.

e sad bez teretane ces jako tesko nesto uraditi sa nogama, cucnjevi i iskorak ti je jedina sansa, ali to nije pod velikim opterecenjem i nece ti mnogo pomoci.

Zabluda broj 2, odmah posle zablude da se treba odmah jesti iza treninga inace ce biti zla :biggrin: Ti kad se hranis kao krmak nabijes salo pa ga kasnije skida, pa opet nabijes pa skidas, a misicna masa ostaje manje vise ista.

Misicnu masu dobijas unosenjem proteine koje hrane misicnu masu i obnavljaju misicna vlakna, unosenje neproteinskih kalorija nista nisi napravio, mozes dobiti samo onu masu koja i nije bas lijepa za oko. Dakle ako hoces masu, koriguj intenzitet treninga, vise odmora, treninzi 3 puta sedmicno u teretani uz veliki unos proteina kroz hranu i odgovarajuce suplemente tipa wheya i za 6 mjeseci do godinu dana bices duplo veci covjek. Ljudi moraju imati u visu da masu necete dobiti kardio vjezbama, ganjanjem lopte po citav dan nego planiranim treningom sa mnogo odmora, sna i korigovanom ishranom. Uvijek sam govorio da je 100 puta lakse skinuti bilo kakve masne naslage nego dobiti masu na pravi nacin.
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby Houdini » 05 Feb 2014, 18:33

nemam puno vremena da pisem imam obaveza, al kratko :biggrin:

recimo tebi za funkcionisanje organizma treba X kalorija, sve preko toga se skladisti u vidu sala. i protein ima energetsku vrednost, i UH, doduse manju nego masti. e sad misici slabo rastu, i ti ne mozes da dobijes pola kile misica sedmicno, ma koliko jeo visokoproteinsku hranu i pio whey. da ne bi dobio salo (pogotovo ako si genetski predodredjen za to), a da konstantno napredujes sa misicnom masom, ti moras da imas tacno programiran unos proteina u organizam, sto je nemoguce.

zato ja kada idem na masu, idem na veci unos proteina, cak i po cenu da mi se nepotroseni protein skladisti u organizmu. i onda kada dodjem do zeljane misicne mase, krenem u smanjenje masnih naslaga, jer se one kod kalorijskog deficita prve koriste. meni je recimo sreca da mi je metabolizam takav da lako gubim nezeljene kg.

ajd odoh sad u Prag, da se napucam piva, da budem u kalorijskom suficitu, a onda od ponedeljka opet teretana, pozdrav drustvo :hatman:
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby skeva » 05 Feb 2014, 18:36

Jao jao, netacno netacno, posebno ovo da se masti prve trose :biggrin: Ajde kad dodjes iz Praga sa pivskom stomacinom kucacemo o tome :biggrin: Sretno napijanje :drinks:
skeva

Postby House » 06 Feb 2014, 21:29

Posle 30 minuta intezivnog treninga krecu masti da se trose.....

a evo jedan trening za noge...sve sto treba da se nadju se stepenice...i ubaci se koji cucanj i iskorak..i to je too...jako dobre vezbice....

Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Eddie Brock » 06 Feb 2014, 21:35

Hvala. Recimo ovako stepenice sa nekom kilazom npr na krkace nekog ? Pitam zbog kolena,ako neko ima iskustva......
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby House » 06 Feb 2014, 22:41

Creasy wrote:Hvala. Recimo ovako stepenice sa nekom kilazom npr na krkace nekog ? Pitam zbog kolena,ako neko ima iskustva......

Nikako...prvo radi bez icega..posle mozda prsluk..ali na krkace nikako ....povredices se tako ozbiljno....
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Eddie Brock » 06 Feb 2014, 23:31

House wrote:
Creasy wrote:Hvala. Recimo ovako stepenice sa nekom kilazom npr na krkace nekog ? Pitam zbog kolena,ako neko ima iskustva......

Nikako...prvo radi bez icega..posle mozda prsluk..ali na krkace nikako ....povredices se tako ozbiljno....

Hvala :biggrin:
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby skeva » 06 Feb 2014, 23:45

Nas je na fudbalu trener tjerao da se nosamo po stepenicama :crybaby: . Moracu ga tuziti i traziti nadoknadu :biggrin:
skeva

Postby House » 07 Feb 2014, 09:21

skevurina wrote:Nas je na fudbalu trener tjerao da se nosamo po stepenicama :crybaby: . Moracu ga tuziti i traziti nadoknadu :biggrin:

Okej da se nosa... ali da se trci i skace ne nikako...nema teorije..... :biggrin: :biggrin:
House

PreviousNext

Return to Lifestyle